ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:153/932)

Tropikalne ciasto dyniowe z książki "Moje wypieki na cztery pory roku" 171

mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w 170 st. C ok godziny do tzw. suchego patyczka. Krem:  kostka masła (200 g) 450 g serka kremowego (może być philadelphia lub inny serek kanapkowy np z Piątnicy, Almette, poszukajcie takiego który w składzie nie ma soli) 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych(...)Miękkie masło ucieramy na puch dodając cukier puder. Następnie dodajemy partiami serek i ucieramy, a na gdy krem będzie już utarty wsypujemy  1/2 szklanki wiórek kokosowych i miksujemy. Ostudzone ciasto kroimy na pół. Na 1 placku rozsmarowujemy ok 3/4 kremu i przykrywamy drugim plackiem. Pozostały krem równomiernie rozsmarowujemy na wierzchu i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Marchewkowiec z kremem orzechowym 178

Pomysł na świąteczne ciasto - marchewkowe wraz z dodatkiem wiórków kokosowych, startego jabłka oraz posiekanych orzechów, przełożone kremem orzechowym przygotowanym na bazie masła orzechowego i serka mascarpone. Ciasto miękkie i puszyste. Proste do przygotowania i bardzo smaczne. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm (lub tortownicę o średnicy 24 cm): ciasto marchewkowe(...)wlać do niej olej (również stopniowo!) . Następnie dodać starte jabłko, marchewkę, posiekane orzechy i wsypać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać. Na samym końcu dodać suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli) . Całość delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec około 1 godzinę w 150°C (do suchego patyczka i zarumienienia wierzchu ciasta) . Ciasto ostudzić

Ugotować
Wielkanoc z przepisami Eat me Fit me oraz przepis na kokosowo-orzechowy bezglutenowy mazurek bez cukru 212

wodnej olej kokosowy i dodaj mleko roślinne, syrop klonowy, masło orzechowe, wanilię i sól. Podgrzej, aż składniki się połączą. Przestudź lekko masę i dodaj mielone siemię lniane i dokładnie wymieszaj. W dużej misce wymieszaj mąki, skrobię i proszek do pieczenia. Do suchych składników dodaj mokre i bardzo dokładnie wymieszaj. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i przełóż ciasto (może mieć grudki(...)lodówki na pół godziny, a potem do piekarnika nagrzanego do 170 st. C. na ok. 20-25 min. Wystudź ciasto. Rozpuść masło orzechowe i wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Polej ciasto i udekoruj rozpuszczoną, gorzką czekoladą i orzechami. Wstaw do lodówki, żeby masa stężała. Składniki 100 g mąki kukurydzianej 80 g mąki jaglanej 50 g skrobi z tapioki

Eat me! Fit me!
Ciasto bez pieczenia 264

łyżki mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej pół szklanki cukru opakowanie ( 16g ) cukru waniliowego 500ml mleka 250g miękkiego masła 150g wiórków kokosowych 50g białej czekolady dodatkowo: wiórki kokosowe na wierzch ciasta około 200g herbatników kakaowych dżem malinowy Przygotowanie ciasta: Żółtka, obie mąki, pół szklanki mleka i połowę cukru miksujemy razem. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym

NiePieprz.pl
Ciasto z budyniem kokosowym, galaretką i owocami 138

oknem pierwszy powiew wiosny, co zachęciło mnie do stworzenia wiosennego, kolorowego ciasta. Budyń na mleku kokosowym okazał się idealnym dopełnieniem do owoców i galaretki.  Spód: - 300 g mąki pszennej - 150 g masła - 2 jajka - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki cukru - 1 łyżka wody Do miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem(...)formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 2 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody, tak aby było pół szklanki płynu. Rozpuszczam w nim budyń oraz

Receptura smaku
Rafaello bez pieczenia 221

żółtkami. Gotować ciągle mieszając (żeby się nie przypaliło). Następnie odstawić do ostudzenia. Do zimnego budyniu dodać miękkie masło i dokładnie zmiksować. Dodać prawie całe wiórki kokosowe (odrobinę zostawić  do posypania ciasta) i wymieszać. Krem podzielić na 3 części (jeśli robimy dużą blachę, ja miałam mniejszą - 26/21 cm więc podzieliłam na 4 części). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć(...)spodzie warstwę krakersów, na to masę, na to kolejną warstwę krakersów, masa, krakersy i masa. Resztę wiórków kokosowych uprażyć na suchej patelni i posypać wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 197

Kakaowa tarta napełniona po brzegi pysznym kokosowym kremem budyniowym z czekoladowymi akcentami. Na wierzchu wyłożyłam aromatyczne, leśne jeżyny, które w tym zestawieniu smakują rewelacyjnie :) CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 1 żółtko 2 łyżki śmietany KREM BUDYNIOWY: 3 szklanki mleka 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanka cukru 100g(...)jeszcze ciepły można położyć świeże jeżyny. Tartę przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , czekolada , jeżyny , kremówka , mleko , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Ciasto Hawana 41062

weekendowej kawusi polecam pyszne ciasto Hawana. Ciasto to jest jednym z najlepszych ciast jakie jadłam w ostatnim czasie. Beza kokosowa, ananas i  rum to dla mnie połączenie doskonałe.  SKŁADNIKI: Biszkopt:   3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Beza kokosowa: 4 białka, 2/3 szklanki cukru(...)mieszam. 4. Poncz : Rum mieszam z sokiem z cytryny. Ponczem nasączam biszkopt. 5. Na biszkopt wykładam masę z ananasem, wyrównuję. Na masie układam bezę kokosową. Czekoladę rozpuszczam z mlekiem nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z polewy esy floresy. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ryżowe ciasteczka z żurawiną i kokosem 168

sklepach internetowych Kuchnie Świata Przygotowanie Wariant dla tradycjonalistów Mąkę wymieszać z  proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone w kostkę masło lub olej kokosowy , sól, jajko, ekstrakt waniliowy, cukier i ręcznie lub mikserem wyrobić gładkie ciasto. Dodać żurawinę i jeszcze chwilę wyrabiać. Ciasto owinąć folią spożywczą i odstawić do lodówki na około 1 godzinę.  Zimne ciasto podzielić na dwie(...)temperaturze 180ºC. Wariant dla użytkowników Kohersen Mycook Do naczynia miksującego wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pokrojone w kostkę masło lub olej kokosowy, jajko, ekstrakt waniliowy i sól. Ustawić czas 1 minuta, prędkość  5-6 Ciasto wyjąć na stolnicę, dodać żurawinę i chwilę wyrabiać, a następnie zawinąć w folię spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki. Zimne ciasto podzielić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Keto crêpes czekoladowe z sosem truskawkowym (Paleo, LowCarb) 123

crêpes Same naleśniki nie zawierają co prawda czekolady, ale czarne kakao, które jest bardzo intensywne w smaku i aromacie. Nadzienie to znany Wam już z tego przepisu twarożek kokosowy. Przepis na ciasto naleśnikowe nie pochodzi jednak z tego samego wpisu. Dzisiaj padło na naleśniki w stylu francuskim, czyli miękkie i puszyste crêpes. Powstały one także na bazie jajek i mleka

Modern Cave Girl
Tarta śliwkowa z kokosem 112

dostępne sezonowo, nigdy się nie nudzą (mrożone się nie liczą, tfuuu!). Nie byłabym sobą, gdybym nie dodała czegoś z zupełnie innej bajki - tym razem były to płatki kokosowe. Całość wyszła fantastycznie! Ciasto: dwie szklanki mąki pół szklanki cukru (niekoniecznie) 100 gram masła pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Do środka: 6-7 dużych śliwek pół szklanki płatków/wiórków(...)kokosowych szklanka kwaśnej śmietany 3/4 szklanki cukru łyżka mąki      Zaczynamy od przygotowania ciasta na tartę - przesiewamy mąkę, dodajemy resztę suchych składników i dokładnie mieszamy. Siekamy nożem razem z masłem i zagniatamy, robiąc to w miarę szybko, żeby ciasto nie zdążyło się nagrzać. Nie bawimy się masą w tworzenie ciastowych ludków tylko wrzucamy do lodówki na pół godziny

sama złodycz
Cycki murzynki 22268

Smaczny kwartet, polecam!  Cycki murzynki  PRZEPIS{blacha: 25x30 cm}Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną) 1 szkl. suchego maku (dałam niepełną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem 1 op. budyniu śmietankowego (można wykorzystać również(...)wrzącej wody ok. 1 łyżki margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie Przygotowanie Ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ciasto piec ok. 30-35 min. w temp. 180°C. Krem. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z 0,5 szkl. cukru. Plasterki ananasów pokroić w drobną kostkę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto na twarożku z truskawkami i kokosową kruszonką 167

Ucierane ciasto z dodatkiem serka twarogowego z truskawkami i maślano-kokosową   kruszonką. Wilgotne nieprzesłodzone bardzo smaczne, szybkie do przygotowania idealne na słodki weekendowy poczęstunek dla gości do kawy. Proste sezonowe ciasto które każdemu się uda. Tortownica lub forma ceramiczna o śr 26 cm Składniki: 3 duże jajka wiejskie 20 dag serka twarogowego mielonego np. „Mój ulubiony” 16 dag mąki(...)łyżeczka proszku do pieczenia 25 dag świeżych truskawek 1 łyżka soku z cytryny Kokosowa kruszonka: 7 łyżek mąki pszennej 2 pełne łyżki cukru 1 pełna łyżka wiórek kokosowych 5 dag masła Wykonanie: Ciasto zaczynamy od przygotowania kruszonki: Wszystkie suche składniki mieszamy w misce, dodajemy wiórki zimnego masła, rozcieramy palcami na sypką,   grudkową kruszonkę. Wkładamy do lodówki do schłodzenia. Ciasto

Wanilia i Kardamon