ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:151/932)

Ciasto z cukinii, ciasto cukiniowe mocno czekoladowe, z kremem 383

moim dodatkiem. Możecie zrobić polewę, posypać cukrem pudrem, albo zjeść ciasto samo, bo też świetnie smakuje. W oryginalnym przepisie, ciasto jest z polewą czekoladową na bazie oleju kokosowego. No i smak…ciasto nie jest słodkie, ale bardzo sycące i doskonale zaspokaja apetyt na słodkie. Wychodzi dość wysokie i możecie równie dobrze je przełożyć. Oryginalny przepis pochodzi stąd . Przepis

Mieszam w Garnku
Ciasto pomarańczowe 186

cukru pudru 3 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy świeżo starta skórka z pomarańczy  Dodatkowo: wiórki kokosowe Wszystkie składniki wymieszać w miseczce.  Polewą polać wystudzone już ciasto.  Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.  www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego

Kuchnia smaków
Ciasto pomarańczowe 125

cukru pudru 3 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy świeżo starta skórka z pomarańczy  Dodatkowo: wiórki kokosowe Wszystkie składniki wymieszać w miseczce.  Polewą polać wystudzone już ciasto.  Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.  www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego

Kuchnia smaków
WITARIAŃSKIE PĄCZKI Z DZIURKĄ / RAW DONUTS 241

kakao - od tego się nie rozchorujesz, nie nabawisz nadwagi, wyrzutów sumienia ... jedynie, być może, od nich uzależnienia. Polecam taką zdrową wariację pączkową. Pyszności! Składniki na 6 sztuk: "ciasto": 3/4 szklanki płatków kokosowych, 1/2 szklanki migdałów, około 1 szklanki suszonych daktyli, moreli, fig lub mieszanki (ja użyłam daktyli), 4-5 łyżek surowego kakao w proszku, 1 łyżka nierafinowanego oleju kokosowego (rozpuszczonego(...)wanilii mielonej, polewa: 2,5 łyżki karobu, 1 łyżka surowego kakao w proszku, 3,5 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego (rozpuszczonego), dodatki: 1/2 banana, łyżka wiórek kokosowych, kilka jagód goji. Wykonanie: Wszystkie składniki na "ciasto" dokładnie blendujemy. Następnie formujemy z powstałej masy oponki. Wkładamy do lodówki i zabieramy się za przyrządzanie polewy. Składniki na polewę mieszamy. Na naszych pączkach umieszczamy kawałki

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasto marchewkowe 252

piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 40 minut – aż do suchego patyczka ;) Aby urozmaicić konsystencję ciasta możemy do surowej masy dołożyć rodzynki, wiórki kokosowe lub orzechy. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem

Jacob Tastes
Ciasta na Komunię Świętą 682

Kultowe ciasto wielu imprez rodzinnych. Pojawia się prawie na każdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków - wypróbuj ciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto składające się

Moje Qulinaria
Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami 192

który zamroziłam i czekał na swoja porę oraz 1/2 kremu z tego przepisu na mini bounty, Można przygotować pełnowymiarowy tort z całego upieczonego biszkoptu i całego kremu kokosowego. Składniki na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru + 1 cukier wanilinowy Winiary 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki białego(...)włączonym termoobiegiem przez ok 40 minut. Studzimy, gdy biszkopt wystygnie wyjmujemy z tortownicy, kroimy biszkopt np. za pomocą obręczy do warstwowego krojenia biszkoptu.   The post Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Aniołek 261

mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła 3 jajka 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 cukry waniliowe 1 kieliszek (około 25 ml) wódki wiórki kokosowe do posypania ciasta Masę gotuję dopiero, gdy ostatni placek się dopieka. Mleko, cukier i masło należy zagotować. Jajka, mąkę ziemniaczaną, kwaśną śmietanę, cukier waniliowy zmiksować. Zmiksowaną masę wlać do gotującego się

Cynamonowe szczęście
Styropian 180

pół szklanki cukru (osobom nie przepadającym za słodyczą, zalecam użyć mniejszej ilości. Dla mnie było trochę za słodkie) -łyżeczka proszku do pieczenia -5 białek -20 dag wiórek kokosowych -budyń śmietankowy Przygotowanie Wyrobić ciasto. Podzielić na pół. Jedną część schłodzić. Jogurt połączyć z budyniem, cukrem i proszkiem. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, połączyć. Połowę ciasta

Zielona Kuchnia
BABECZKI KOKOSOWE Z MALINOWYM KREMEM 207

żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 220 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 3 białka 120 ml mleka kokosowego 80 g wiórków kokosowych 1. W misce, przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem, ok 8 minut. Dodajemy żółtka z ekstraktem waniliowym i dokładnie mieszamy. 2. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy połowę przesianej mąki(...)misce ubijamy białka, aż otrzymamy sztywną pianę. 4. Ubite białka dodajemy do ciasta. Za pomocą rózgi kuchennej delikatnie i krótko mieszamy całość. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i krótko mieszamy. 5. Gotowe ciasto przekładamy do kubeczków do pieczenia lub papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy kubeczki do 1/2 ich wysokości. 6. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180ºC

Słodki Pomysł
WILGOTNE, CYTRYNOWE BABECZKI, SŁODZONE MIODEM Z ORZEŹWIAJĄCYM CYTRYNOWYM KREMEM. 143

babeczki, których nie może zabraknąć wśród Wielkanocnych wypieków. Przepis bardzo klasyczny, babeczki z dodatkiem masła, pszennej mąki i dużej ilości soku z cytryny, jedynym moim zamiennikiem jest cukier, ciasto posłodziłam cukrem kokosowym i to on nadał mu lekko karmelowego smaku i koloru. Tradycyjny lukier zastąpiłam polewą cytrynową na bazie jajek, soku z cytryny i oleju kokosowego (który można zastąpić zwykłym(...)oczyszczoną, miksuję dolewam sok i skórkę z cytryny, chwilę mieszam przekładam ciasto do foremek piekę 25 minut  180 stopni. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CYTRYNOWĄ: 1 jajko  1 żółtko 1 duża cytryna - starta skórka i sok 3-4 łyżki miodu 0, 5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju kokosowego (masła) PRZYGOTOWANIE: jajka ubijamy w kąpieli wodnej, gdy utworzy się lekka

Upiecz sobie babeczkę
Jagielnik z ryżem i kokosem z kokosowymi bałwankami (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegański) 94

śmietankę kokosową. Najlepiej najpierw ok 150g, wyrobić całość i jeśli jest zbyt suche dodawać jej więcej. Masa na bałwanki ma być plastyczna i dać się formować w kulki. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji dodać subst. słodzącą Tagatesse* i znów całość zagnieść. Uformować kulki tworzące bałwanki, które połączyć wykałaczkami (zostawić od spodu kawałek wykałaczki aby móc bałwanki wbić na ciasto). Bałwanki wstawić(...)małym woreczku foliowym w kąpieli wodnej rozpuścić kostkę gorzkiej czekolady, odciąć minimalnie róg i tą końcówką wykonać oczy i guziczki bałwanków. Cukrowe kryształki przylepić na odrobinę śmietanki kokosowej lub jakiegoś jogurtu. Ciasto wyciągnąć z tortownicy (nożem odciąć boki przed zdjęciem obręczy), górę pokryć resztą śmietanki kokosowej (lub serkiem homo/jogurtem greckim), posypać wiórkami, wbić bałwanki i gotowe! *Polecam zacząć od jednej

Candy Pandas
KREM RAFAELLO 172

Delikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną

Słodki Pomysł
Brownie bananowe (ciasto czekoladowe paleo) 227

łyżki ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka soda oczyszczona – ½ łyżeczki sól ( kłodawska lub himalajska ) – ½ łyżeczki To bardzo proste ciasto – zmieszaj wszystkie składniki razem blenderem i gotowe! Ilość mąki kokosowej zależy od wielkości bananów – gdy będą duże albo naprawdę dojrzałe, rozważ dodanie jednej albo dwóch łyżki mąki, żeby uzyskać prawidłową konsystencję. Zobacz też: Mąki(...)minut (aż do suchego patyczka). Jak chyba każde ciasto czekoladowe, to brownie podczas pieczenia pachnie wspaniale – dobrze broń piekarnik przez dziećmi albo sąsiadami 🙂 Wierzch ciasta możesz polać roztopioną gorzką czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Pomimo dużej ilości owoców brownie bananowe nie jest za bardzo wilgotne. Dlaczego bez zbóż i nabiału? I co to jest paleo? Zobacz: Dieta paleo | Zboża

PaleoSMAK
Tort "Rafaello" - Najlepszy 194

Tort Rafaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis. Tort "Rafaello" - Składniki:biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa(...)przykryć górnym biszkoptem - naponczować.Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Zdjąć z ognia, dodać cukier puder i miksować do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą polewą pokryć ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.Moje posty

Słodka Strona