ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:143/932)

Nektarynki w cieście francuskim. 115

NEKTARYNKI PO FRANCUSKU /przepis własny/ dwie nektarynki płaska łyżka oleju kokosowego łyżka syropu klonowego gotowe ciasto francuskie Z ciasta francuskiego wyciąć cztery koła za pomocą szklanki. Z nektarynek wyjąć pestki, a następnie ich połówki  lekko skarmelizować w oleju kokosowym i syropie klonowym. Następnie złożyć dwie połówki ponownie i przyłożyć  do jednej z nich kawałek ciasta francuskiego. Drugą przykryć

Poranek na słodko
KLUSKI Z KASZY JAGLANEj 176

orkiszowej typ700 lub pszennej (lub 2 szklanki mąki orkiszowej typ750) - 2 średnie jajka - 3/4 płaskiej łyżeczki soli (u mnie himalajska) Dodatkowo: - trochę mąki orkiszowej do podsypania blatu i ciasta - łyżeczka oleju kokosowego (lub oliwy) - sól do gotowania klusek - kilka plastrów wędzonego boczku (lub słoniny) - 1-2 duże cebule Kaszę podprażyć mieszając kilka minut w suchym garnku, gdy będzie ciepła zalać(...)gotowe kluski nie będą twarde i suche. Na podsypany mąką blat wykładać partiami ciasto i formować wałki podsypując je mąką. Przygotowane wałki kroimy pod kątem na nieduże kluski. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy ok.2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pod koniec dodaję łyżeczkę oleju kokosowego (by kluski się nie sklejały. Można odlać trochę wody od gotowania, przyda się

Smaczne Zdrowe
NAJLEPSZE KLUSKI LENIWE- Z KASZY JAGLANEJ Z TWAROGIEM 292

ziemniaczanej - 1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej (u mnie typ700) - 2 średnie jajka - 3/4 płaskiej łyżeczki soli (u mnie himalajska) Dodatkowo: - trochę mąki orkiszowej do podsypania blatu i ciasta - łyżeczka oleju kokosowego (lub oliwy) - sól do gotowania klusek - masło do polania i ksylitol (lub cukier) do posypania klusek Kaszę podprażyć mieszając kilka minut w suchym garnku, gdy będzie ciepła zalać(...)gotowe kluski nie będą twarde i suche. Na podsypany mąką blat wykładać partiami ciasto i formować wałki podsypując je mąką. Przygotowane wałki kroimy pod kątem na nieduże kluski. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy ok.2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pod koniec dodaję łyżeczkę oleju kokosowego (by kluski się nie sklejały) Podajemy polane stopionym masłem i posypane ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Ciasto Izydor 103

Izydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych(...)domowym budyniu.  Jednak jest ono tak pyszne, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Składniki: Beza kokosowo-makowa: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g wiórków kokosowych 100 g maku Biszkopt: 4 jajka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki octu 1 szklanka

Kuchnia MagdaLeny
Ucierane z truskawkami pod kruszonką 130

Szybkie ucierane ciasto z zapasów z zamrażalki. Nadchodzi nowy sezon truskawkowy, a ja mam jeszcze zapasy truskawek z zeszłego roku. Owoce można rozmrozić i przesmażyć w rondlu z małą ilością cukru lub dodać mrożone w całości tak jak ja to zrobiłam. Całość po kokosowo migdałową kruszonką, pycha! Składniki: - 30 dag mąki pszennej - 20 dag masła - 15 dag cukru(...)wanilię zajrzyjcie nw www.Skworcu.com.pl 1. Masło zmiksuj z cukrem na gładką masę, dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszaj składniki. 2. Odłóż 1/3 ciasta na kruszonkę, pomieszaj z wiórkami kokosowymi. 3. Do pozostałej, większej części ciasta dodaj jaja, wanilię i miksuj do połączenia się składników. 4. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, przełóż ciasto i nałóż owoce

Apetyczna babeczka
KOKOSANKI 105

NICH CUKIER, CAŁY CZAS UBIJAJĄC. BIAŁKA Z CUKREM UBIĆ NA SZTYWNA, LŚNIĄCA PIANE. DO UBITYCH BIAŁEK DODAĆ OSTUDZONA MASĘ KOKOSOWA I DOBRZE WYMIESZAĆ. BLACHĘ DO PIECZENIA WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA I ŁYŻECZKĄ WYKŁADAĆ NA NIĄ MALE PORCJE CIASTA. FORMOWAĆ MALE CIASTECZKA, MOŻNA IM NADAĆ LEKKO STOŻKOWATY KSZTAŁT. PIEC W NAGRZANYM PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 180 ST. C. PRZEZ

Pani M - kuchnia smakowita
MUFFINY CYTRYNOWO-KOKOSOWE Z JAGODAMI 144

misce łączymy suche składniki, w 2 mokre. Do mokrych dodajemy suche, mieszamy. Papilotki wkładamy do metalowych lub silikonowych foremek, napełniamy do połowy ciastem, posypujemy jagodami, przykrywamy 1 łyżką ciasta, posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy na złoty kolor ok. 25-30 minut. Z podanej porcji wyszło mi 5 dużych muffinów

słodki bratek
Muffinki kokosowo-migdałowe. 129

wpadnie kiedyś na pomysł i obdaruje koleżankę słoiczkiem wypełnionym po brzegi lemon curd'em . Pomysł absolutnie genialny i do powtarzania! Dziękuję!!! Upiekłam babeczki, które powędrują do koszyczka. Do ciasta dodałam wiórki kokosowe i posiekane migdały. Połączenie tych dwóch składników jest znane i sprawdzone. Skórka otarta z limonki wprowadza orzeźwiającą cytrusową nutę. Polecam. Składniki: 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. wiórków(...)proszku do pieczenia skórka otarta z limonki lub cytryny Wykonanie: Mąkę, cukier proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, migdały wsypać do miski i wymieszać. Dodać jajka, olej, mleko i wymieszać mikserem. Dodać skórkę z limonki (cytryny), wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut

zadanie-gotowanie
Pianka z owoców leśnych 349

Ucierane ciasto z dodatkiem wiórek kokosowych, przełożone pianką ze śmietany i owoców leśnych. Ja użyłam tych z dodatkiem kwaśnych porzeczek, więc musiałam je nieco mocniej dosłodzić. Jeśli w waszej mieszance ich zabraknie, można ilość cukru nieco zredukować. Ciasto: 150 g masła 80 g cukru 2 jajka 140 g mąki 60 g wiórków kokosowych Pianka: 400 g mrożonych owoców leśnych(...)jajku, za każdym razem miksując do połączenia (po dodaniu jajek masa może sprawiać wrażenie jakby się zważyła). Następnie dodajemy partiami mąkę oraz kokos, miksujemy na niższych obrotach, do połączenia. Ciasto odkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie dzielimy go na połowę i wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy o średnicy 18cm. Pieczemy w piekarniku

Smaki Na Talerzu
Krem czekoladowy z awokado 158

Krem jest już przygotowany do spożycia, przed podaniem można schłodzić go w lodówce i posypać płatkami migdałowymi lub orzechami. Gdy krem ma być przeznaczony do przełożenia ciasta, to koniecznie dodać olej kokosowy (krem bardziej zastygnie) i po schłodzeniu ciasto będzie lepiej się kroić

Kuchcik gotuje
fit tarta z łososiem i szpinakiem na pełnoziarnistym spodzie 132

naturalny - szczypta soli - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko Farsz: - opakowanie szpinaku baby - 2 ząbki czosnku - łyżeczka oleju kokosowego - 200 g łososia (u mnie warkocze) - 1 mały jogurt naturalny - 3 jajka - 50g sera lazur - sól, pieprz Wszystkie składniki ciasta wkładam do miski i wyrabiam na gładkie(...)ciasto. gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodaję więcej mąki, gdy zbyt suche- mleko. Gotowe ciasto rozwałkowuję na cienki okrąg i wykładam je na wysmarowany olejem kokosowym spód do tarty, nakłuwam je gęsto widelcem. Na ciasto kładę papier do pieczenia i wysypuję groch lub fasolę. Ciasto wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut. W tym czasie przygotowuję farsz

Cook&Love
Ciasto z malinami i kokosem 94

wysokim poziomie, hotel http://perlapoludnia.pl/ , zawsze stoi na wysokim poziomie. Niech tylko pogoda trochę się poprawi ;) Na osłodę pochmurnych, zimnych dni, przygotowałam nam pyszne, delikatne, ucierane ciasto z mnóstwem malin i kokosowymi płatkami. Lekkie, delikatne, idealne do kawy :) Polecam! Składniki: 175 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g miękkiego masła 125 g cukru pudru 65 g wiórków(...)wymieszać z wiórkami kokosowymi. Do pozostałej kruszonki dodać jajka i zmiksować na gładką masę. Tortownicę o średnicy 21 cm wysmarować masłem i oprószyć mąką, przełożyć ciasto, na wierzch ułożyć 3/4 malin i oprószyć kokosową kruszonką. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut, po tym czasie na kruszonce ułożyć pozostałe maliny i piec kolejne 20 minut. Wystudzić. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Jabłecznik z kokosową bezą 125

jabłek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Beza 3 białka szczypta soli 120 g cukru 30 g brązowego cukru 100 g kokosowych wiórków Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Najpierw posiekaj nożem zimne masło z mąką, solą i proszkiem. Kiedy zaczną tworzyć się okruchy dodaj żółtka i zagnieć delikatne ciasto. Owiń w folię i zamroź. Ciasto(...)beza za bardzo się nie przyrumieniła. W razie czego przykręć piekarnik. Beza powinna być sztywna przy dotyku. Wyjmij ciasto z piekarnika i ostudź. Ostudzone ciasto pokrój na kawałki. Smacznego!   The post Jabłecznik z kokosową bezą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 11.11.2016r. 131

Cytrynowa babka piaskowa Joanna  Błyskawiczna sałatka z awokado, oliwkami, pomidorami i mixem sałat Małgorzata  Ciastka francuskie z korzennym miodem, gruszkami i orzechami nerkowca Katarzyna  Ciasto czekoladowo- kawowo- kokosowe Marta Schab duszony z pieczarkami   A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny tydzień

Magiczne Życie Marty
Tropikalne ciasto dyniowe z książki "Moje wypieki na cztery pory roku" 161

mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę (23x33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy w 170 st. C ok godziny do tzw. suchego patyczka. Krem:  kostka masła (200 g) 450 g serka kremowego (może być philadelphia lub inny serek kanapkowy np z Piątnicy, Almette, poszukajcie takiego który w składzie nie ma soli) 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych(...)Miękkie masło ucieramy na puch dodając cukier puder. Następnie dodajemy partiami serek i ucieramy, a na gdy krem będzie już utarty wsypujemy  1/2 szklanki wiórek kokosowych i miksujemy. Ostudzone ciasto kroimy na pół. Na 1 placku rozsmarowujemy ok 3/4 kremu i przykrywamy drugim plackiem. Pozostały krem równomiernie rozsmarowujemy na wierzchu i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Smacznego

Cynamonowe szczęście