rumem daje niesamowity smak. Składniki: 25 dag. masła roślinnego 0,5 szklanki cukru trochę rumu mleka 2 opakowania herbatników wiórki kokosowe Przygotowanie: W głębokiej misce należy masło utrzeć z cukrem i mlekiem ( dodajemy tyle mleka, żeby ciasto nie było za suche) na gładką masę. Herbatniki drobno pokruszyć (najlepiej zawinąć je w wytrzymałą torebkę foliową i przejechać po nich kilka razy(...)wałkiem do ciasta) i dodać je do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać rum i kakao i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Następnie formować małe kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych. (Można również obtaczać w innych składnikach jak orzechy, posypka czekoladowa itp). Wstawić do lodówki na 1-2 h do lodówki, by masa stwardniała. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż
Smaczne Potrawyprzełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić ręcznie. Ciastem wyłożyć formę, wyrównać, np. denkiem od słoika, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Podpiec ciasto przez 10-15 min do złego koloru. Ciasto wyjąć i zalać gorącym budyniem, wyłożyć równomiernie rabarbar(...)kilka godzin w lodówce. ps. Robiłam to ciasto również w wersji wegańskiej, tj. w wersji z kaszą z woreczka oraz z mleczkiem kokosowym, wówczas ugotowałam dwa woreczki kaszy, zmieliłam z mleczkiem kokosowym (tylko białą część). Spód ciasta zrobiłam w następujący sposób: po 150 g mąki pszennej i gryczanej, po szczypcie kurkumy i soli, 100 g roztopionego oleju kokosowego, 2 łyżki
moj przepis naśrednicy 24-26 cm: Spód: 200 g mąki u mnie zwykła pszenna typ 650 70 g oleju kokosowego lub zimnego masła (u mnie olej) 2 żółtka z jaj rozmiar L 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka zimnej wody (opcjonalnie, jeżeli ciasto nie chce się kleić) Budyń jaglano-śmietankowy: 1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej zgodnie z tą instrukcją 400 ml śmietany(...)Robiłam to ciasto również w wersji wegańskiej, tj. w wersji z kaszą z woreczka oraz z mleczkiem kokosowym, wówczas ugotowałam dwa woreczki kaszy, zmieliłam z mleczkiem kokosowym (tylko białą część). Spód ciasta zrobiłam w następujący sposób: po 150 g mąki pszennej i gryczanej, po szczypcie kurkumy i soli, 100 g roztopionego oleju kokosowego, 2 łyżki cukru pudru oraz
moj przepis naśmietanki do kawy (18% albo 12%) -opakowanie wiórek kokosowych Przygotowanie Margarynę i miód włożyć do małego rondelka. Roztopić i przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem. Do masy dodawać małymi porcjami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i margarynę z miodem. Cytrynę wyszorować. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Dodać do ciasta razem z aromatem cytrynowym. Formę wyłożyć papierem do pieczenia (robiłam(...)ostudzenia. W międzyczasie przygotować polewę. W rondelku roztopić margarynę. Dodać cukier i kakao. Gdy składniki się połączą wlać śmietankę. Całość wymieszać i odstawić do przestudzenia. Ostudzone ciasto pokroić na kostki. Wiórki kokosowe wsypać do miski. Kawałki ciasta zanurzać w polewie (można wspomóc się patyczkami do szaszłyków) i obtaczać w wiórkach. Smacznego
Zielona Kuchniaminus jest taki że kokos trochę się kruszy przy krojeniu. Ale i tak jest pyszne, więc warto upiec :) SKŁADNIKI: POSYPKA KOKOSOWA: 15 dag wiórków kokosowych 12 dag cukru 9 dag masła 3 łyżki mleka CIASTO KAKAOWE: 30 dag mąki pszennej po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody 20 dag cukru* niepełna szklanka oleju 5 jajek 4 łyżki jogurtu naturalnego(...)ustawienie góra dół. Formę u mnie tortownica o śr. 22 cm ale może być kwadratowa o zbliżonych wymiarach, wykładamy papierem. Wylewamy ciasto kakaowe a następnie nakładamy posypkę kokosową. Pieczemy ok. 45-50 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu możemy polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Smacznego :) *Do ciasta kakaowego dodałam 15 dag cukru
Pani na deserchłodniejsze dni. Dzisiejszy wypiek jest rewelacyjny, w kategorii ciast niskowęglowych oczywiście. Miękki, długo świeży, zdecydowanie kakaowy, korzenny i orzechowy. Zastosowałam mieszankę do wypieków z Podketo.pl i po raz kolejny cieszę się, że miałam ją pod ręką. Polecam wszystkim na diecie niskowęglowej. Z jej wykorzystaniem upieczecie wiele wersji ulubionych ciast, gofry, naleśniki. Niedługo pokuszę się o kruche ciasteczka(...)proponuję łyżeczkę, by nie zdominowała smaku ciasta. Suche składniki mieszamy ze sobą - mieszankę do wypieku, sól, proszek, kakao i przyprawy. Dodajemy je do masy na dwie raty, naprzemiennie z dodawaniem jajek. Jeśli nie stosujecie mieszanki do ciast - oczywiście można wykorzystać dowolny rodzaj mąki. Również migdałową. Z kokosową mąką konsystencja ciasta wyjdzie zupełnie inna, więc
Kronika Piekarnikaśmietany 30% dodatkowo 30 g 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 100 g białej czekolady Przepisy Thermomix. Kruche babeczki z kremem kokosowym. Wykonanie: Do naczynia Thermomix umieścić wszystkie składniki na kruche ciasto. Miksujemy czas 40 s/obr.5. Ciasto wyciągamy i formujemy kule. Zawijamy w folię i umieszczamy w lodówce na 30 min. Foremki na babeczki lsmarujemy olejem. Ciasto(...)piekarniku 180 stopni przez 15 minut. Ciasto musi nabrać złocistego koloru. Po 10 minutach sprawdźmy nasze ciasto i jeżeli jest upieczone to skróćmy czas pieczenia. Przepisy Thermomix. Kruche ciasto. Wykonanie kremu kokosowego: Do naczynia Thermomix wsypujemy wiórki kokosowe i 30 g śmietany. Miksujemy na gładką masę. Czas 4 min/obr.5-10. Obroty w trakcie pracy stopniowo zwiększamy. Jeżeli wiórki osiądą
Themo przepisyswoje urodziny. Więc świętujmy! Acha kasza jaglana nie jest paleo, ale w diecie np. samuraja już jest ok Składniki na spód: szklanka daktyli szklanka chipsów kokosowych ( ew. wiórki kokosowe ) Składniki na ciasto: 200 gr kaszy jaglanej szklanka mleka roślinnego puszka mleka kokosowego 1 szklanka wiórków kokosowych ⅓ szklanki ksylitolu Przygotowanie spód: Daktyle namaczamy w ciepłej wodzie, odsączamy, blendujemy z chipsami
PaleoLifeAromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach. składniki
RAROSSAPierogi z truskawkami i ? cukrem kokosowym oraz różanym CIASTO: 400 g mąki 1 jajko 100-120 ml ciepłej wody Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Wałkować cienko - wykrawać koła. Dodatkowo: truskawki cukier biały cukier kokosowy Royal Brand W każdy placuszek kłaść truskawkę lub dwie małe, posypać mieszanką cukrów - skleić. Gotować w lekko osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane śmietaną
kolorowotorcikowojakieś większe przyjęcie, czy np. święta zdecydowanie polecam to ciasto, bo jego smak jest na prawdę wyjątkowy. Ciasto "Pijak" - Składniki:Biszkopt:2 jajka4 łyżki cukru1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Warstwa Makowo-Kokosowa:5 białek3/4 szklanki cukru1/2 szklanki suchego maku1/2 szklanki wiórków kokosowych1/4 łyżeczki proszku do pieczeniaKrem:5 żółtek3/4 szklanki cukru(...)budyń będzie gotowy zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.Masło utrzeć na białą masę i powoli (po jednej łyżce) dodawać budyń.Biszkopt posmarować dżemem, na niego położyć ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzić krem.50 ml wódki wymieszać z 50 ml mleka. Biszkopty moczyć w alkoholu, a następnie układać na masie..Polewa czekoladowa:W kąpieli wodnej rozpuścić połamaną czekoladę wraz z masłem
Słodka Stronamleka, za to z kaszą manną, sokiem pomarańczowym i wiórkami kokosowymi. Przywołuje Wam smaki lata? U mnie wraca ciepła Barcelona i spacer po plaży z lodami o smaku kokosowym :) Przepis na ciasto pomarańczowe z kaszą manną pochodzi […] Artykuł Ciasto pomarańczowe z kaszą manną pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelopegronie najbliższych. Proste w przygotowaniu, w lekko „odchudzonej” wersji. Ciasto przygotowałam na bazie naturalnie mętnego soku pomarańczowego Smaki Victorii (zdecydowanie polecam!), oleju kokosowego i cukru z melasą trzcinową. Dodatkowo ciasto zwieńczone zostało lukrem mandarynkowym na bazie ksylitolu i naturalnie mętnego soku mandarynkowego Smaki Victorii . Polecam spróbować, wyszło naprawdę pysznie Składniki: (na keksówkę) 1/2 szklanki cukru z melasą trzcinową(...)wsypujemy cukier, wlewamy sok i rozpuszczony olej kokosowy, krótko miksujemy na małych obrotach (może chlapać). Następnie wbijamy jajka, miksujemy składniki. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika. Całość miksujemy tylko d0 połączenia składników. Masę przelewamy do foremki (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i obsypanej kaszą manną). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika
Słodkie okruszkiKulki serowo-kokosowe zatopione w przepysznym murzynku J. Idealne dla tych, którzy lubią ciasto Izaura . ciasto 2 szklanki mąki 1, 5 szklanki cukru 3 łyżki(...)kakao 250 g kostka masła 2 łyżeczki proszku dopieczenia torebka cukru waniliowego 4 jajka Masa serowa 70 dag twarogu 2 żółtka szklanka cukru 50 g wiórków kokosowych budyń waniliowy Wykonanie Ciasto Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy
RAROSSAsuszoną oraz budyniem i aromatem. Białka oraz sól ubić na sztywno następnie dodać cukier i ubić aż się rozpuści. Przełożyć do masy jogurtowo-kokosowej i dokładnie wymieszać najlepiej drewnianą łyżką. Z lodówki wyjąć schłodzone ciasto i podzielić na dwie równe części. Blaszkę 20 x 34 wyłożyć papierem pergaminowym. Pierwszą część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach(...)podpiec ok 10 min. Po wyciągnięciu z piekarnika rozsmarować dżem z czarnej porzeczki Lodzi łyżką po całej powierzchni ciasta. Na wysmarowany dżem spód wylać masę jogurtowo-kokosową. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godzinę w temp. 180 stopni. Wystudzić i następnie schłodzić w lodówce. Smacznego
kgwjanczewo