moim domownikom zrekompensowałam brak ciasta dwa dni. W planie miałam upiec tort z kremem karmelowym, ale niestety mam małe problemy z trzymaniem się planu i upiekłam ciasto 3 warstwowe czyli: biszkopt, masa kokosowa i galaretka truskawkowa w połączeniu z miksowanymi truskawkami. jak dla mnie pycha :) Składniki: biszkopt: 95g mąki(...)ubitych białek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej. Ciasto przelać do formy, piec w 180C przez około 35min. Wystudzić masa: Z 500ml mleka odlać około 150ml, wsypać mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Do pozostałego mleka wsypać wiórki kokosowe, cukier i chwilę pogotować. Masło pokroić w kostkę i dorzucić do kokosu, mieszać aż masło
Amatorka kuchennamiałkiego cukru 1 op. budyniu waniliowego 30 g wiórków kokosowych 20 dag jagód ( mogą też byc maliny , borówki ) 1 op. galaretki jasnej np. brzoskwiniowej Sposób przygotowania: Mąkę z cukrem pudrem przesiac na stolnicę. Wbic 1 jajko i dodac 150 g pokrojonego na kawałki masła.Wyrobic gładkie ciasto i wstawic je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkowac na okrągły płat(...)składnik ominęłam.) Krem należy zmiksowac ze 100 g pokrojonego na kawałki masła.Składniki utrzec na gładką masę . Tak przygoptowany krem rozsmarowac na upieczonym i ostudzonym spodzie.5.Wierzch ciasta opruszyc wiórkami kokosowymi. Jagody umyc i wyłożyc na krem. Galaretkę przygotowac według opisu na opakowaniu i tężejącą wylac na wierzch tarty. Ciasto wstawic na ok. 4 godz. do lodówki do całkowitego stężenia
Słodkości i nie tylkowiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku. Oczywiście(...)resztą wiórków ze spodu i lekko dociskamy w masę. Ja dodatkowo posyłam jeszcze płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta: ze śmietanką kokosową i chudym twarogiem 1910 kcal B 123 g W 29 g T 144 g ze śmietanką 30% i twarogiem z wiaderka 2440 kcal
zdrowo i aktywniewiele jest ciast, które znikają w CAŁOŚCI 15 min od podania. Ten smakołyk jest jednym z nich!! Sernik łatwy w przyrządzeniu, szybki i bardzo smaczny. Wielbicie kokosa tak jak ja, będą z wielkim smakiem go jeść, zapewniam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dla siebie wybrałam chudy twaróg zamiast bardziej kalorycznego gotowego oraz słodką śmietankę zastąpiłam kokosową dla podkreślenia naturalnego smaku. Oczywiście(...)resztą wiórków ze spodu i lekko dociskamy w masę. Ja dodatkowo posyłam jeszcze płatkami kokosowymi. Chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcza całego ciasta: ze śmietanką kokosową i chudym twarogiem 1910 kcal B 123 g W 29 g T 144 g ze śmietanką 30% i twarogiem z wiaderka 2440 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuchciałam żeby ciasto było bardzo wilgotne. Zdecydowałam się na ciasto buraczane i był to strzał w dziesiątkę. Intensywne, kakaowe świetnie komponowało się z czekoladowo-kokosowym kremem oraz kokosową śmietanką którą ozdobiłam wierzch ciasta. Bardzo podobają mi się modne ostatnio torty ombre. Nie chciałam jednak używać sztucznych barwników do uzyskania mocnego efektu. Użyłam przetartych malin z pieczonym burakiem więc róż(...)był tak bardzo intensywny jak planowałam ale coś tam chyba widać ;) Częstujcie się! ciasto: 2 duże upieczone buraki 1,5 szklanki mąki owsianej bg 0,25 szklanki mąki kokosowej 1 łyżka surowego kakao 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki […] Artykuł 4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogCiasto urzekło mnie swoimi warstwami i tym, że piecze się je w całości bez dodatkowego przekładania. Nie ma tu żadnej masy, ciasto jest raczej z tych suchych, idealnie pasuje do kawki czy herbaty. Składniki (blaszka 36x20cm): Kruche ciasto: 37 dag mąki pszennej +do podsypania 4 żółtka 250 g masła / margaryny 7 dag cukru zwykłego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wszystko dobrze ubić. Łyżką wmieszać kokos i mąkę. Gotowe ciasto wyłożyć na wiśnie. 4. Zrobić orzechy: żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, potem partiami dodawać cukier oraz po jednym żółtku. Na najmniejszych obrotach wmieszać bułkę tartą, mąkę i orzechy. Ciasto wyłożyć na warstwie kokosowej. 5. Na wierzch zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto
Kuchnia domowa Aniszklanki mleka pół szklanki oleju 2 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki sypkiego maku 5 łyżek wiórek kokosowych Wykonanie pysznego ciasta z białek: 1. Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie wsypujemy stopniowo oba cukry i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukrów. Następnie wlewamy mleko i olej i chwilę(...)miksujemy. Na koniec wsypujemy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mak i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszamy z pianą szpatułką lub na najniższych obrotach mikserem do połączenia się składników. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm. 3. Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego
Izabelawkuchnikwaśnej śmietany 18% 8-9 łyżek cukru pudru ½ szklanki białych wiórek kokosowych Poncz: ½ szklanki likieru kokosowego ½ szklanki przegotowanej zimnej wody Dodatkowo: 2 szklanki gęstej konfitury wiśniowej Wiórki kokosowe do posypania Sposób przygotowania: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na gładką lśniącą pianę pod koniec wsypując, łyżka po łyżce cukier, aż piana będzie sztywna, dodajemy żółtka i miksujemy, mąkę(...)powinny być dobrze schłodzone. Śmietanę kremówkę połączyć z kwaśną śmietaną oraz cukrem pudrem, zmiksować na gęsty krem, pod koniec wsypać wiórka i wymieszać łyżką. Poncz: Likier kokosowy wymieszać z wodą. Złożenie ciasta: Pierwszy przekrojony blat ciasta nasączyć połową ponczu, posmarować frużeliną wiśniową nałożyć ¾ kremu przykryć biszkoptem, nasączyć wyłożyć resztę kremu i posypać wiórkami. Chłodzić całą noc w lodówce. Słodkich
Wanilia i KardamonCiasto za grosik z masą z budyniu i galaretki Dziś zapraszam na łatwe Ciasto za grosik , czyli tanie ciasto z masą z budyniu i galaretki - idealne jeśli nie macie w domu dużych zapasów. Wszystkie składniki ciasta są tanie i łatwo dostępne, a samo przygotowanie na pewno nie sprawi Wam problemów. Ciasto za grosik przygotowujemy na jasnym biszkopcie - najłatwiejszym(...)płatkami migdałowymi albo udekorować owocami. Możecie tez poprzestać na samej polewie. Polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszne ciasta warstwowe:) Polecam również moje pyszne ciasto Dwa Budynie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto za grosik z masą z budyniu i galaretki, składniki: na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm lub tortownicę o średnicy
Lekcje w kuchniMocno kokosowy, szybki w przygotowaniu nie wymagający pieczenia sernik na herbatnikach z delikatną białą czekoladą jest świetną alternatywą klasycznego ciasta na bazie sera. Składniki: Masa serowa: 1,3kg białego sera półtłustego (3 krotnie zmielonego) 3jajka 300g masła extra 1 i 1/3 szklanki cukru 300ml mleczka kokosowego 3 budynie śmietankowe (na 0,5l mleka) 1,5 szklanki wiórków kokosowych 15ml
Szalona Kuchnia Ewelinyłyżki kwaśnej śmietany 10 dkg cukru 1 jajko Masa śmietanowo-kokosowa 0,5 l śmietany 0,5 szkl.cukru pudru 1 opak.wiórków kokosowych Wszystkie składniki ciasta miodowego wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części i upiec osobno dwa placki.Śmietanę ubić z cukrem, na koniec dodać wiórki.Po wystudzeniu przełożyć masą.Dowolnie udekorować
Moje domowe kucharzeniePierogi to jedna z najpopularniejszych polskich potraw. Mogą być wypełnione przeróżnymi nadzieniami. Ja przygotowałam tradycyjne pierogi z serem z dodatkiem wiórków kokosowych. Wyszły przepyszne. Warto je przygotować. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szklanki mąki, 1 jajko, 1,5 łyżki oleju, woda, Farsz: 200g sera białego, 2 łyżki wiórków kokosowych, 2 żółtka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1,5 łyżki cukru, Dodatkowo(...)100g masła, 1 łyżka cukru do posypania, sól. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę. Dodaję jajko, olej oraz wodę (tyle ile zabierze ciasto). Zagniatam ciasto, tak aby było elastyczne. 2. Farsz: Ser, wiórki kokosowe, żółtka oraz cukry przekładam do miski i ugniatam widelcem na jednolitą masę. 3. Ciasto rozwałkowuję. Szklanką wykrawam w cieście krążki. Na środek krążków nakładam porcję
Tradycyjna kuchnia Kasikażda mąką bezglutenowa, produkt który nada ciastu większą kruchość niż standardowa mąką pszenna, dlatego jest też idealnym rozwiązaniem do wszelakich ciasteczek kruchych. A dlaczego "Zdrowo ucierane'? A to już się dowiecie niżej ;-)))))))) Sprawdźcie listę składników co będzie Wam potrzebne do przygotowania BABECZEK ZDROWO UCIERANYCH Z JAGODAMI. SKŁADNIKI: - 120 ml oleju kokosowego - 150 ml mleka kokosowego bądź krowie - 120 ml syropu(...)mięśnie pracują na rękach, tak jak to kiedyś nasze babie robiły, bo nie było mikserów, blenderów itp. ;-). Następnie dodaj pianę z białek i wymieszaj. Kokilki, bądź formę do ciasta wysmaruj olejem kokosowym, wylej masę na wierzch obsyp jagodami. Czas pieczenia w kokilkach 35-40 minut do suchego patyczka w temp. 160 stopni C. Jeśli przygotujesz w formie na ciasto
SMYKWKUCHNIproszku do pieczenia 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 kopiaste łyżki naturalnego kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200 g malin Polewa czekoladowa: 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu 1 płaska łyżka naturalnego kakao Przygotowanie: Ciasto czekoladowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Banany obrać, zmiksować z jajkiem, trzema białkami, olejem kokosowym i rzepakowym, jogurtem, miodem oraz aromatem waniliowym(...)przez 45-50 minut lub dłużej do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do wystudzenia na kratce. Polewa czekoladowa: Olej kokosowy stopić, dodać miód i kakao, wymieszać. Gęstą polewą polać ostudzone czekoladowe ciasto. Smacznego
Nastoletnie Wypiekanie