ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:142/932)

GOFRY Z MĄKI KOKOSOWEJ BEZ CUKRU 198

raczkuję w temacie gatunków mąk bezglutenowych, wiedza moja o mące kokosowej jest niewielka 😩  Szperam w necie, przeglądam, czytam i ... zaczynam teorię obracać w praktykę 😉 Pierwsze ciasto upieczone z mąki kokosowej byłoby naprawdę smaczne, żeby nie ... ksylitol, z którym również uczę się współpracować. Dodałam go stanowczo za dużo, przez co ciasto zyskało szczypiący posmak i niestety wylądowało ... w koszu(...)szczęście efekt końcowy był odwrotny do wspomnianego ciasta.  Gofry pomimo, że nie są chrupiące wyszły baaardzo smaczne.  Nie mocno słodkie (ostatnio mocno zredukowałam cukier) i bardzo puszyste. Kleksik ubitej śmietany podkręcił ich smak 😋 Składniki : 40 g stopionego masła o zawartości 82% tłuszczu 40 g mąki kokosowej 5 dużych jaj 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia około

Walijskie Pichcenie
Bezglutenowa babka kasztanowa 254

pokojowej (rozmiar M) 70g ksylitolu 160ml mleka roślinnego w temperaturze pokojowej 50g płynnego oleju kokosowego lub masła klarowanego + 2 łyżki do wysmarowania formy Przygotowanie 1 Formę do ciasta obficie smaruję olejem kokosowym lub masłem klarowanym, oprószam dokładnie mąką gryczaną i wstawiam do lodówki. 2 Czekoladę rozpuszczam z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i odstawiam do przestudzenia. 3 Mąkę kasztanową, gryczaną(...)ksylitolu. 5 Do masy jajecznej, cały czas mieszając dodaję mleko kokosowe oraz olej kokosowy. 6 Nie przerywając mieszania dodaję stopniowo, po łyżce, suche składniki do mokrych aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 7 Piekarnik rozgrzewam do 180°C bez termoobiegu. 8 Na dno formy wylewam cienką warstwę ciasta. 9 Następnie cienkim strumieniem, po środku ciasta, po okręgu wlewam rozpuszczoną czekoladę - około

Book of spells
Bezglutenowa babka wielkanocna z czekoladą 263

pokojowej (rozmiar M) 70g ksylitolu 160ml mleka roślinnego w temperaturze pokojowej 50g płynnego oleju kokosowego lub masła klarowanego + 2 łyżki do wysmarowania formy Przygotowanie 1 Formę do ciasta obficie smaruję olejem kokosowym lub masłem klarowanym, oprószam dokładnie mąką gryczaną i wstawiam do lodówki. 2 Czekoladę rozpuszczam z olejem kokosowym w kąpieli wodnej i odstawiam do przestudzenia. 3 Mąkę kasztanową, gryczaną(...)ksylitolu. 5 Do masy jajecznej, cały czas mieszając dodaję mleko kokosowe oraz olej kokosowy. 6 Nie przerywając mieszania dodaję stopniowo, po łyżce, suche składniki do mokrych aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 7 Piekarnik rozgrzewam do 180°C bez termoobiegu. 8 Na dno formy wylewam cienką warstwę ciasta. 9 Następnie cienkim strumieniem, po środku ciasta, po okręgu wlewam rozpuszczoną czekoladę - około

Book of spells
Napoleonka bez pieczenia na herbatnikach 186

łatwo się kroiła. [caption id="attachment_7508" align="aligncenter" width="685"] Napoleonka bez pieczenia[/caption] Zobacz inne ciasta bez pieczenia: Ciasto Bez Pieczenia „Niebiańska Chmurka” Brzoskwiniowo-Kokosowa Pychotka Bez Pieczenia Ciasto Bez Pieczenia Z Jabłkami I Bitą Śmietaną Domowe Rafaello Na Krakersach Ciasto Budyniowe Na Krakersach C iasto Marlenka Bez Pieczenia Artykuł Napoleonka bez pieczenia na herbatnikach pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Zimowe rafaello 159

siostrą czy babcią ciasto, to dla najmłodszych powód do dumy. Każdemu należy się odrobina słodkości i radości w sercu mroźnej zimy! Rafaello Składniki: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej (ok 33 g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ( ok. 4 5g) 200 g masła (1 kostka) 200 g wiórków kokosowych 2 opakowania krakersów(...)zapełnić całą powierzchnię blaszki. Na krakersach rozprowadzamy pierwszą część kremu, następnie ponownie warstwa krakersów, druga warstwa kremu, 3 warstwa krakersów i 3 warstwa kremu. Tak przygotowane ciasto posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi, wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, wówczas ciasto zrobi się miękkie i wilgotne. Jeśli ktoś woli słodsze ciasta, można do kremu zamiast ¾ szklanki cukru dodać całą szklankę cukru

KulinarneImpresje.pl
Zimowe rafaello 118

siostrą czy babcią ciasto, to dla najmłodszych powód do dumy. Każdemu należy się odrobina słodkości i radości w sercu mroźnej zimy! Rafaello Składniki: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej (ok 33 g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ( ok. 4 5g) 200 g masła (1 kostka) 200 g wiórków kokosowych 2 opakowania krakersów(...)zapełnić całą powierzchnię blaszki. Na krakersach rozprowadzamy pierwszą część kremu, następnie ponownie warstwa krakersów, druga warstwa kremu, 3 warstwa krakersów i 3 warstwa kremu. Tak przygotowane ciasto posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi, wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, wówczas ciasto zrobi się miękkie i wilgotne. Jeśli ktoś woli słodsze ciasta, można do kremu zamiast ¾ szklanki cukru dodać całą szklankę cukru

KulinarneImpresje.pl
Racuchy z płatkami owsianymi i bananem. 128

ciasta i delikatnie mieszać. Ciasto powinno być mocno "puchate" . Banana pokroić w drobną kostkę, dosypać do ciasta i lekko zamieszać.  Na patelni rozpuścić łyżeczkę oleju kokosowego i kłaść porcje ciasta (jedna łyżka wystarczy) smażyć na rumiano z dwóch stron. Co jakiś czas dodawać po łyżeczce oleju na patelnię.  Przed podaniem można posypać cukrem trzcinowym. Ja podałam dodatkowo

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta kokosowa z bitą śmietaną 186

wysypać suchą fasol. Piekarnik nagrzać do temp. 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i piec jeszcze około 15 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Kokosowy krem budyniowy: 5 żółtek 140 gr cukru60 gr skrobi kukurydzianej 700 ml mleka ( u mnie puszka mleka kokosowego + mleko do wymaganej     objętości(...)powstanie krem (3-5 min). Caly czas należy mieszać krem, aby się nie przypalił. Zdjąć garnek z gazu, dodać wiórki kokosowe. Ostudzić. Często mieszać krem, aby nie utworzył się korzuch. Ostudzony krem wyłożyć na wierzch ciasta. Ciasto wstawic do lodówki na przynajmneij 4 godziny lub na całą noc. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i prażonymi paseczkami kokosa. Przepis

Mia Cucina Sofieta
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 580

roztopić w rondelku lub kuchence mikrofalowej.Dodać śmietanę i jajka a następnie wszystko zmiksować. Połączyć dokładnie suche i mokre składniki dodając ok 3-4 łyżek mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotowe ciasto rozłożyć cienko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok 10-15 minut w temperaturze 170° C do momentu aż będzie ścięte i będzie można zwinąć(...)zwinąć ciasno w roladę wzdłuż krótszego boku. Następnie struclę wyłożyć na blaszkę zawijając końcówkę pod spód i piec przez kolejne 20 minut w temperaturze 120° C. Ciasto można udekorować lukrem z pudru kokosowego (suche wiórki zmielone na pył) lub tradycyjnego lukru dla osób, które nie unikają cukru. Smacznego! — BTW całości bez polewy i lukru: waga 980g, 3202 kcal

Ola la LCHF
Ciasto czekoladowe z kremem kokosowym bez mąki 89

ciasto wiedziałem, że je upiekę. Akurat miałem zakupioną puszkę mleka, więc nie zwlekałem. Przepis zaczerpnięty z dobrym skutkiem stąd . Zamieniłem olej kokosowy na rzepakowy, a otręby owsiane ( miałem jedynie żytnie ) na płatki owsiane. Zdjęcie robione na szybko, bo ciasto było na wynos. Po oryginał odsyłam do źródła czyli Pani Eli :) Składniki : Ciasto : - 150 g oleju, - 50 g dobrego kakao(...)piec w temperaturze  170 stopni przez około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem. Na mleku kokosowym ugotować mannę, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce masy kokosowej, a na koniec wiórki. Ciasto przekroić, nałożyć krem i przykryć górą. Wierzch polać polewą

Przepisy Mikołaja
Tajskie placuszki kokosowe 197

wsyzstko dokładnie wymieszać, wbić jajko i wlać mleko kokosowego, wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą, ale gęstą masę. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodać nieco więcej mleka kokosowego. Na patelni rozgrzać tłuszcz, nakładać ciasto formując niewielkie placuszki i smażyć aż będą rumiane. Podawać natychmiast skropione sokiem z limonki. Smacznego

Codzienne Gotowanie
ciasto Raffaello 129

Pyszne ciasto bez pieczenia - na herbatnikach, z delikatnym, budyniowym kremem. Kokosowe niebo w gębie ;-) Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na wykonanie skomplikowanych warstwowych przekładańców, a jednak najdzie Was ochota na ciasto z kremem - ten przepis jest właśnie dla Was.     składniki: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 600 g herbatników 200 g masła(...)jeszcze 2 minuty. Gotowy budyń odstawiam do ostygnięcia. Miękkie masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa jest kremowa. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe (niewielką ilość zostawiam do udekorowania ciasta) i dokładnie mieszam z kremem. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam ściśle pierwszą warstwę herbatników, przykrywam 1/4 częścią kremu. Postępuję tak do wyczerpania składników (wychodzą 4 warstwy

babka w formie
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 77

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała być(...)łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec 15 min w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć, natychmiast odwrócić na drugą stronę, delikatnie oderwać papier, posypać biszkopt cukrem kryształ, położyć na to czystą ściereczkę lnianą, zawinąć jak dywan wzdłuż dłuższego boku. Odstawić zawinięte do całkowitego ostygnięcia. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego minimum 20% tłuszczu, każda

moj przepis na
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 137

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała być(...)łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec 15 min w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć, natychmiast odwrócić na drugą stronę, delikatnie oderwać papier, posypać biszkopt cukrem kryształ, położyć na to czystą ściereczkę lnianą, zawinąć jak dywan wzdłuż dłuższego boku. Odstawić zawinięte do całkowitego ostygnięcia. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego minimum 20% tłuszczu, każda

moj przepis na
Sernik pod kokosową pierzynką 197

Sernik pod kokosową pierzynką Tym razem przygotowałam sernik pod kokosową pierzynką. Pieczony na herbatnikach z dodatkiem polewy z białej czekolady i kokosa smakuje naprawdę rewelacyjnie. Sernik jest bardzo puszysty, wilgotny a co najważniejsze, nie opada. Tak przygotowany sernik idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Najlepiej smakuje z dodatkiem filiżanki ulubionej kawy. Sernik pod kokosową pierzynką będzie idealnym ciastem na święta

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania