Proste domowe ciasto drożdżowe, które świetnie smakuje w towarzystwie kawy, herbaty lub kakao. Puszyste, mięciutkie, lekko słodkie. Jest to ciasto drożdżowe bez jajek i mleka , ale niczego mu nie brakuje! Idealnie nadaje się dla alergików, jak i wegan. Proste ciasto drożdżowe bez jajek i mleka Do mojego ciasta dodałem dropsy gorzkiej czekolady oraz kandyzowane owoce – są one w środku(...)Możliwości jest naprawdę wiele. Gotowe, przestygnięte ciasto drożdżowe polałem lukrem, posypałem kandyzowanymi owocami i posiekanymi orzechami. Takie udekorowanie ciasta serdecznie Ci polecam. Jeśli chcesz, możesz również zrobić kruszonkę -> Zobacz jak zrobić kruszonkę do ciasta . Posyp nią wyrośnięte ciasto przed włożeniem do piekarnika. Szukasz podobnych przepisów? Sprawdź również: Wegański piernik Jagielnik kokosowy Proste wegańskie ciasto z borówkami Bułeczki cynamonowe Zakręcona
Blendmannastępujących miast: Warszawa Kraków Wrocław Poznań Samara Gdańsk Łódź Katowice Nowy Jork Bydgoszcz A teraz przepisy, które w ciągu minionego roku cieszyły się największą popularnością: Ryba po grecku Ciasto makowo-kokosowe Szarlotka tatrzańska Piernik kawowy Sernik królewski Jogurtowy torcik malinowy Snickers Pomarańczowa chmurka Ciasto japońskie Sałatka z serka wiejskiego z groszkiem, ogórkiem i koperkiem Już nie możemy się doczekać
MyCookBook.plGofry kokosowe z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym słodzonym sokiem owocowym. Brzmi przesmacznie! Dodatek ciężkiej mąki kokosowej sprawił, że ciasto było bardzo gęste i trzeba było dolać więcej mleka. Gofry nie są tak puszyste, jak np. z mąki ryżowej czy jasnej orkiszowej, jednak smak wynagradza brak lekkości :) 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki kokosowej 3 szklanki mleka 2 jajka
Kucharzycaszklanka, galaretka truskawkowa 2 opakowania, wiórki kokosowe - ile potrzeba miękką margarynę, cukier, jajka mikserem utrzeć do białości do masy wsypać mokate cappuccino waniliowe i połączyć składniki do masy wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i połączyć składniki dodać gęstej śmietany i krótko połączyć składniki forma 30x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować w formie, piekarnik nagrzany(...)dobrze je w formie wystudzić truskawki ze śmietaną blenderem zmiksować, galaretki rozmieszać w 250 ml gorącej wody i wlać do truskawek, prawie tężejący mus wylać na ciasto w formie, posypać wiórkami kokosowymi i schować do stężenia - ucierane ciasto z dodatkiem kawy mokate cappuccino jest wilgotne, pyszne i z musem truskawkowym smakuje wyśmienicie........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękokosem nadaje mu nowego smaku. Naprawdę warto wypróbować. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 1 margaryna 1 szkl cukru 1/2 szkl wody 4 łyżki kakao 5 żółtek 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 białka Beza 2 białka 1/2 szkl cukru 100 g wiórków kokosowych Dodatkowo: gęsty dżem lub powidła śliwowe Margarynę, cukier , wodę i kakao rozpuścić w garnku
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniadodaje cukru, po jem je z owocami ale jak checsz możesz dodać cukier wedle uznania. MINI PANCAKES KOKOSOWE: - 3 jajka wiejskie - 45 g mąki kokosowej - 80- 140 ml mleka Jajka wybij do misy i ucieraj robotem aż masa mocno zbieleje. Mąkę kokosową zalej mlekiem, pozostaw na 5 -7 minut aż napęcznieje. Podaje(...)widełki na mleko bo zależy, jakiej mąki się używa, jedna chłonie więcej mleka inna mniej. Najlepiej mleko dodawać partiami. Masę zmieszaj z ubitymi jajkami, ciasto powinno być lejące się. Ciasto z mąką kokosową może Ci z czasem zgęstnieć, dlatego warto mieć mleko pod ręką i ewentualnie dodać do masy, tak aby cały czas ciasto było lejące się. Pancakes smażę
SMYKWKUCHNIMasło ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami, do utartych dodajemy mak, zapach migdałowy, proszek do pieczenia i pianę ubitą z 3 białek. Lekko mieszamy. Robimy kolejną część ciasta, z tą czekamy. Wkładka kokosowa: 3 białka 12 dkg cukru pudru 30 dkg kokosu Białka ubijamy, dodajemy cukier i kokos. Delikatnie mieszamy. Na ciasto jasne, które wcześniej przełożyliśmy do blaszki nakładamy drewnianą(...)łyżką - łyżkę masy kokosowej, łyżkę masy makowej. Na przemian w dwurzędzie gdzie kokos, tam mak. Nie pieczemy ! Ciasto orzechowe: 7 białek 20 dkg cukru 6 dkg mąki ziemniaczanej 6 dkg mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 dkg masła 20 dkg zmielonych orzechów włoskich Masło rozpuścić, przestudzić, wymieszać z orzechami. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, obie
kruche babeczkibardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny w lodówce i oleju kokosowego, który sprawi, że ciasto zachowa swój stan skupienia. Do dosłodzenia posłużył mi ulubiony syrop klonowy. Do smaku postanowiłam dodać masło orzechowe i kakao. Tak powstał serniczek orzechowo – kakaowy, na który przepis(...)pestek 125ml mleka roślinnego (ja używam zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki karobu (zamiennie kakao) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej (można też użyć kukurydzianej lub z tapioki) kilka malin do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Robię miejsce w zamrażalniku, żeby swobodnie wstawić ciasto, tak aby stało idealnie w poziomie. 2 Orzechy nerkowca odcedzam
Book of spellsproszkiem do pieczenia. Stopniowo wsypywałam do masy jajecznej, cały czas mieszając. Wyłożyłam ciasto do formy i wyrównać.Na wierzchu ułożyłam maliny, lekko wciskając je w ciasto. Płatki owsiane i wiórki kokosowe zmieszałam i posypałam nimi wierzch ciasta.Piekłam 35 minut, do suchego patyczka. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkidawałam na oko) 1 kopiata łyżeczka cynamonu (ja lubię, można mniej lub bez) 1 łyżeczka proszku do pieczenie żurawina (ilość wedle uznania) cukier puder do posypania olej kokosowy do smażenia Ciasto robimy dokładnie tak ja na naleśniki, czyli do miski dajemy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, miksujemy, dodajemy mleko i tu uważamy, żeby ciasto nie było za rzadkie, musi(...)kokosowego i smażymy placuszki do momentu, aż ładnie nam się zarumienią z obu stron. Po upieczeniu możemy położyć na ręczniku papierowym, żeby tłuszcz się nam odsączył. Nie ma go dużo. Placuszki przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Ja do placuszków nie dodawałam cukru, bo według mnie są i tak wystarczająco słodkie, ale jak ktoś lubi, to oczywiście może dodać do ciasta
kruche babeczkibardzo długim czasie i wciąż uwielbiam ten smak. Składniki na masę kokosową: 200 g wiórków kokosowych 200 g masła 200 g cukru pudru 3/4 szklanki wrzącego mleka Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy ostudzony kokos i dokładnie mieszamy. Składniki na ciasto kakaowe: 600 g herbatników 1 szklanka ciepłego mleka 120 g masła 6 łyżek kakao Herbatniki(...)robić przez folię, aby uniknąć przyklejania się do wałka) na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Na wierzch wykładamy połowę masy kokosowej i rozsmarowujemy po całości. Ciasno zawijamy roladę. Podobnie postępujemy z drugą połową ciasta. Rolady wstawiamy do lodówki ( lub nawet zamrażalki) na kilka godzin do mocnego schłodzenia. Smacznego
Słodka Kraina Wypiekówzdobyła coraz więcej fanów. Wcześniej umieszczałam na blogu muffinki marchewkowe. Przepis na ciasto jest bardzo podobny, tylko więcej w nim dodatków jak wiórki kokosowe, orzechy czy ananas. Ciasto dzięki marchewce, ananasowi czy dodatku oleju jest bardzo wilgotne. Próbujcie i twórzcie swoje smaki ciasta marchewkowego :)Składniki:200 g mąki200 g startej marchewki (ja ścieram na dużych oczkach)2 jajka200 g cukru
upichcicRoman";} Jak zwykle o tej porze, zaczynam pozbywać się mrożonych owoców, żeby zrobić miejsce na nowe, więc postanowiłam upiec ciasto z owocami. Przepis znalazłam na tej stronie. Miała rację Asia, że jest pyszne. Nie za słodkie i ta chrupiąca kokosowa kruszonka, pycha! Propozycja dla tych, którzy nie lubią proszku do pieczenia. Przepis na blachę o wymiarach 20X30 cm Składniki(...)ciasto kruche: 150g mąki pszennej 150g mąki ziemniaczanej 50g cukru ½ opakowania cukru waniliowego 150g masła lub margaryny 1 jajko. Składniki na budyń kokosowy: 1 i ½ szklanki mleka krowiego 400 ml mleka kokosowego 2 budynie o smaku kokosowym, śmietankowym lub waniliowym 4 łyżki cukru (jeżeli budyń nie jest słodzony) Składniki na kruszonkę kokosową: 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej
Na słodko lub wytrawnieGdyni w Sylwestra miała być Copacabana ;) ) Składniki dla 4 osób: Ciasto 6 jaj 1 szklanka jasnego cukru trzcinowego 130 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu ¼ łyżeczki mielonych goździków ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego ¼ łyżeczki mielonego kardamonu ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 4 łyżki wiórków kokosowych Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić(...)tortownicy. Piec w 160-170°C przez ok. 40 minut - do suchego patyczka. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Gdy biszkopt całkowicie wystygnie, nożykiem oddzielić boki ciasta od formy. * Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Krem kokosowy ** 2 puszki mleka kokosowego (po 400 ml) 350 g mocno schłodzonej śmietany śmietany 30% 500 g mascarpone 5-6 łyżek cukru pudru ½ szklanki wiórków kokosowych. Mleko
Pełny talerzpółtłustego (kostka = 250 g) 2 jajka 2 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego (w proszku) 125 g masła roślinnego (pól pudełka) 0,5 szkl. cukru 2 łyżki drobnych wiórek kokosowych cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE Ciasto kakaowe. Margarynę, cukier, kakao i mleko rozpuścić na małym ogniu w rondelku. Gdy wszystkie składniki połączą się, zestawić z ognia i wystudzić. Do zimnej masy dodawać kolejno(...)Masło utrzeć do białości, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka i ser. Utrzeć dokładnie aż znikną kryształki cukru. Na końcu dodać budyń w proszku i wiórki kokosowe. Całość zmiksować. Gotową masę serową wyłożyć kupkami na ciasto kakaowe, tworząc łatki (stąd druga nazwa tego ciasta cielaczek :)). Pieczenie. Ciasto piec w temperaturze 180oC przez ok. 50 min. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.com