ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:138/932)

Muffiny kokosowe 261

Składniki:3 jaja;220 g mąki;160 g cukru;2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;125 ml oleju;200 ml jogurtu greckiego;Kilka kropel aromatu śmietankowego;6 łyżek wiórków kokosowych;Szczypta soli.Dodatkowo, na wierzch:100 g białej czekolady;1 łyżka mleka;Wiórki kokosowe.Sposób przygotowania:Żółtka jaj oddzielić od białek.Żółtka wraz z cukrem utrzeć na puszystą masę.Mąkę przesiać(...)pieczenia i dokładnie wymieszać.Do ubitych żółtek z cukrem, stale miksując, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, jogurt grecki. Miksować, aż do całkowitego połączenia się skałdników.Do ciasta dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać masę łyżką (najlepiej drewnianą).Białka wraz ze szczyptą soli ubić na sztywno. Sztywne białka dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać masę.Powstałą masę przełożyć

Gospodyni Miejska
Mufinki czekoladowo-kokosowo-orzechowe z granatem 128

razem do ciasta dodałam ciut mielonych orzechów..oj pysznie było..a dodatkowo jeszcze pyszne winko Monte Sante. Mufinki piekłam w foremkach aluminiowych Gosia. Idealne, nie trzeba niczym smarować, mufinki po upieczeniu bez problemu można było wyjąć. 100 g mąki 100 g cukru  100 ml mleka  100 ml oleju  2-3 łyżki wiórków kokosowych  2-3 łyżki(...)gorącej mieszanki dodać połamaną czekoladę, mieszać aż czekolada się rozpuści i  zostawić do całkowitego ostygnięcia. Do zimnej mieszanki dodać olej i jajko, składniki krótko wymieszać .D o ciasta wsypać wiórki kokosowe, mielone , mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.F ormę na muffiny wyłożyć papilotkami, do każdej papilotki nałożyć ciasto do około 2/3 wysokości.W stawić do nagrzanego piekarnika

Moje domowe kucharzenie
Ciasto z melonem 167

Ciasto z melonem i kremem kokosowym na bazie biszkoptu. Bardzo smaczne, efektowne i proste do przygotowania. PRZEPIS NA CIASTO Z MELONEM Składniki na ciasto z melonem: biszkopt: 4 jaja 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl mąki kukurydzianej do nasączenia: 1/2 szkl wody sok z 1/2 cytryny 3 łyżki syropu np syropu kokosowego lub orzechowego dodatkowo: 1 porcja(...)kremu kokosowego bez nabiału – przepis 1 dojrzały melon Jak zrobić ciasto z melonem: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier i żółtka, ubijamy chwilę. Do jajek dodajemy mąki, mieszamy delikatnie. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 min w 180st. Biszkopt całkowicie studzimy

Dorota Smakuje
Naleśniki z twarożkiem kokosowym i sosem malinowym 133

Walentynkowe naleśniki biało-czerwone :) Niezawodne ciasto, przepyszny twarożek kokosowy i sos malinowy z nutką wanilii to idealna propozycja na szybki obiad lub drugie śniadanie :) Ciasto : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki pszennej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu. Twarożek : 4 łyżki twarogu 2 łyżki

Chocolate Muffin Blog
Babka piaskowa puszysta 172

mąką (ewentualnie bułka tartą lub wiórkami kokosowymi). Przekładam masę ciasta. Ciasto wkładam do piekarnika rozgrzanego w temperaturze 180 stopni C. Piekę w piekarniku bez termoobiegu, grzałki góra i dół w temperaturze 170 – 180 stopni C. przez około 55-60 minut do tzw.suchego patyczka . Uchylam drzwiczki piekarnika i wbijam w ciasto drewniany patyczek od szaszłyków. Jeśli po wyciągnięciu jest suchy(...)waniliowego. Tradycyjny cukier biały możesz zastąpić trzcinowym. Zamiast cukru pudru możesz polać babkę lukrem i posypać wiórkami kokosowymi lub starta skórkę z cytrusów. Babkę możesz tak jak ja piec w foremce okrągłej lub w keksówce. Po dodaniu kakao do części ciasta otrzymasz babkę marmurkową 🙂 Artykuł Babka piaskowa puszysta pochodzi z serwisu Blog kulinarny Ania gotuje

Ania gotuje
Szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym 172

gdyż mam ogromną ochotę podzielić się z Wami moim wspaniałym przepisem. Składniki na ciasto (o śr. 25cm): – opakowanie ciasta filo – 800g jabłek, obranych i pokrojonych na ćwiartki – 4 łyżki cukru trzcinowego – 50g+2og masła/oleju kokosowego – 1/2 łyżeczki cynamonu – 2 szczypty kardamonu Składniki na sos waniliowy: – 150ml mleka – 2-3 łyżki(...)powrotem do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu, delikatnie mieszając, aż zgęstnieje. Przelewamy do miski, wyjmujemy laskę wanilii i odstawiamy do ostygnięcia. Tak przygotowanym sosem polewamy gotowe ciasto i posypujemy chipsami kokosowymi. Resztą sosu oblewamy poszczególne kawałki. Smacznego! Artykuł Szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Cinnamon rolls, czyli bułeczki cynamonowe 144

minut. Do miski przesiej mąkę orkiszową, dodaj wyrośnięte drożdże, jajko i ciepłe mleko (podgrzej je z dodatkiem miodu). Wyrób elastyczne ciasto, przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw na ok. 1h w ciepłe miejsce. Olej kokosowy rozpuść, możesz dodać do niego ksylitol w ilości(...)według upodobań. Jeśli chcesz, aby bułeczki były bardziej słodkie, dodaj go więcej. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości ok. 0,5 cm. Następnie posmaruj go olejem kokosowym i posyp obficie cynamonem. Ciasto zawiń wzdłuż dłuższego boku, a następnie pokrój go w plastry. Plastry układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w taki sposób aby przypominały okrągłą bułeczkę. Odstaw

365 dni dookoła kuchni
Chleb kokosowy na zakwasie 174

kokosowych Przygotowanie: Ciepłą wodę przelać do dużej miski. Dodać aktywny zakwas, miód i sól, wymieszać, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Wsypać mąkę pszenną i wiórki kokosowe, całość wymieszać łyżką (nie wyrabiać!). Ciasto będzie dosyć luźne, nie należy dosypywać mąki. Miskę  z ciastem przykryć folią spożywczą i pozostawić na kuchennym blacie w temperaturze pokojowej na ok. 8 godzin(...)odstawić na kolejne wyrastanie tym razem na 2-3 godziny. Również w ciepłe miejsce bez przeciągów. Gdy ciasto wyrośnie po same brzegi formy rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Chlebek piec przez ok. 30-35 minut (lub dłużej) do wypieczenia i pięknego  kokosowego zapachu. Gdyby skórka chleba za szybko się rumieniła można przykryć ją folią aluminiową i dalej zapiekać

Nastoletnie Wypiekanie
Chatka Puchatka 625

360g twarogu + 250g serka mascarpone- 200g masła- 3/4 szklanki cukru pudru- ekstrakt waniliowy- 1 łyżka kakao- 36 szt. Herbatników Petit Beurre- brzoskwinie z syropu – 5 połówek- wiórki kokosowe do posypania ciasta        Składniki na polewę:                        - 1/2 kostki masła- 1/2 szklanki cukru- 1,5 łyżki kakao- 1,5 łyżki wody- 2 łyżki kawy cappuccino rumowego- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)podnosimy (korzystając z folii) formując trójkąt. Zawijamy folię i wkładamy ciasto do lodówki. Szykujemy polewę. Masło rozpuszczamy w garnku z dodatkiem cukru, wody, kakao. Gdy cukier się rozpuści dodajemy 2 łyżki kawy i ekstrakt waniliowy. Mieszamy, nie dopuszczając do zagotowania. Polewę studzimy, polewamy naszą chatkę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy na godzinę do lodówki.Chatka Puchatka, czy chatka baby jagi

mojewypiekiinietylko
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami i kokosem 614

szkl. cukru pudru4 żółtka2 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMąkę przesiać z proszkiem do pieczenia , dodać kakao i cukier a następnie posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Mniejszą część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec przez 15 minut w temp. 180°C.Masa:4(...)pianę Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy ,  wiórki kokosowe oraz śmietanę. Wymieszać delikatnie i wylać na podpieczony spód.Na masie ułożyć pokrojone brzoskwinie i posypać startym na grubych oczkach ciastem z zamrażarki.Całość piec jeszcze  przez około 60 minut w temp

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wiśniowa chmurka z amaretto 205

cukru 50 ml likieru amaretto 3 galaretki wiśniowe Dr.Oetker 2 szklanki wody Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1/2  szklanki białych wiórek kokosowych lub płatków migdałowych Wykonanie ciasta: Ciasto kruche: Wszystkie składniki powinny być schłodzone, szczególnie masło,   połączyć   wszystko w misce zagnieść szybko ciasto, owinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny(...)cukier, łyżka po łyżce aż masa będzie gęsta i lśniąca, wsypać mąkę ziemniaczaną , zmiksować. Wyłożyć bezę do formy wyłożonej papierem pergaminowym tej samej w której piekliśmy kruche ciasto, posypać na wierzchu wiórkami kokosowymi, włożyć blaszkę do nagrzanego do 120*c piekarnika i suszyć przez 1 godzinę i 5   minut-beza ma być chrupiąca. Zostawić w piekarniku do całkowitego wystygnięcia

Wanilia i Kardamon
SEZAMEK Z KREMEM 92

dodać porcjami mleko - wymieszać robotem. Ciasto wychodzi lekko gęste. Spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki  smarujemy masłem. Na spód tortownicy wylewamy całe ciasto sezamowe, wyrównujemy wierzch. Na wierzch ciasta rozsypujemy równomiernie kruszonką. Piec około 45 55 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C.  Kruszonka kokosowa - mąkę z cukrem pudrem przesiać(...)kremu. Na koniec dodać kakao i olejek spirytusowy arakowy. Dokładnie wymieszać. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 części. Na dolny spód ciasta wyłożyć całą masę kakaową, wyrównać wierzch. Następnie przykryć drugim blatem ciasta z kruszonką kokosową

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto ucierane z truskawkami i płatkami owsianymi 153

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka rumu lub wódki 2 łyżki wiórków kokosowych 2 szklanki truskawek cukier puder Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę i nadal ucierając dodawać po jednym jajku. Płatki owsiane drobne wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia i ucierając stopniowo dodawać do ciasta. Wlać rum, dodać skórkę z cytryny i ucierać. Tortownicę o średnicy(...)wlać ciasto , wyrównać. Truskawki umyć i jeśli jest duża przekroić na pół i układać je tak by środki truskawek były na górze. Płatki owsiane drobne wymieszać z wiórkami kokosowymi i posypać ciasto. Piec w 190 stopniach  C około  45 minut. Sprawdzać patyczkiem. Jednak przez pierwsze 15 minut nie należy otwierać piekarnika. Po wystudzeniu brzegi posypać cukrem pudrem Źródło

O kuchni z uczuciem
CIASTO JOGURTOWE Z MORELAMI 237

dodatkiem kruszonki na oleju i polukrowane (na wyraźną prośbę mojej Córci), tym razem mielonym cukrem trzcinowym z dodatkiem nie jak zawsze kremówki, a odrobiny mleczka kokosowego- takie nowe doświadczenie, bardzo smakowite. Ciasto przygotowałam jak zawsze na mące orkiszowej (ma cudowny orzechowy posmak), bez cukru- z dodatkiem ksylitolu, na bazie oleju (wykorzystałam panujące upały i dałam olej kokosowy- był płynny) kruszonkę(...)pieczemy w tej temperaturze ok.45 minut (do suchego patyczka, sprawdzamy na środku ciasta). Po wyjęciu ciasto odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem trzcinowym. Można także wcześniej przygotować lukier i delikatnie polukrować. Lukier: - kilka łyżeczek pudru trzcinowego - odrobina mleczka kokosowego (na początek 1 łyżeczka, później można dolać więcej) Smacznego

Smaczne Zdrowe