ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:129/932)

MAKOWA PANIENKA 5163

kokos, migdały, frużelina z wiśni...poezja:) Polecam:) Składniki na formę o wym: 33 cm x 22 cm Ciasto: 150 g suchego maku; 100 g wiórków kokosowych; 100 g zmielonych migdałów; 100 g cukru kryształu; 8 białek; 4 żółtka; Białka ubić(...)sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać do momentu, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do masy dodać mak, migdały i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części i wyłożyć do dwóch takich samych form do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasto piec w temperaturze 170℃ przez około 20 minut. Upieczone

In my kitchen
Zdrowe pączusie orzechowe z kremem czekoladowym 151

orzechowego 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Nagrzać urządzenie do wypieku babeczek lub piekarnik do 180*C. Wszystkie składniki zmiksować. Wgłębienia formy wysmarować olejem kokosowym i nałożyć ciasto. Piec 4-5 minut. Jeśli używamy piekarnika ciasto należy umieścić w silikonowych foremkach i piec ok 20 minut. Moje pączusie posmarowałam kremem czekoladowo-orzechowym firmy Cavalier :) Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Piękny Cygan 242

biszkopty i drugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy dodajemy cukier, kakao i jogurt podgrzewamy przez chwilę ciągle mieszając. Przestudzoną polewą rozprowadzamy na wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi do dekoracji.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Ciasto przygotowała Elżbieta  Smacznego

kgwjanczewo
Bajaderki 468

śmieci? Nie poddawaj się zbyt szybko! W bardzo łatwy sposób możesz zrobić z tego coś pysznego :) Dziś polecam właśnie bajaderki- małe, słodkie kuleczki z resztek ciast, oblane polewą i obtoczone w wiórkach kokosowych. Nikt nie uwierzy, że zrobiłaś je z jakiegoś starego ciasta :D     Składniki: (na około 10-15 sztuk) Bajaderki: 600 g resztek ciast: herbatników, zakalców(...)łyżki kremu czekoladowego, np. Nutella dodatki: rodzynki, skórki owocowe, posiekana czekolada, orzechy, migdały itp. Dodatkowo: 100 g mlecznej/gorzkiej czekolady 1 łyżka masła kilka łyżek wiórek kokosowych do obtoczenia bajaderek Przygotowanie: 1. Bajaderki: Resztki ciast drobno pokruszyć lub zmiksować w malakserze. Dodać ulubione dodatki (rodzynki, skórki, orzechy itp.) i wymieszać.   2. Masło zagotować z kakao, cukrem oraz mlekiem. Jeszcze ciepłą

Nastoletnie Wypiekanie
Tort orzechowo-marchewkowy z kremem kokosowym i karmelizowanymi marchewkami (bez laktozy, cukru białego, wegańskie) 165

pół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy -śmietanka z jednej puszki mleka kokosowego -kostka naturalnego tofu -ksylitol (według indywidualnych preferencji) -sok z limonki -mąka kokosowa Karmelizowane marchewki -duża marchew (z niej wystrugać mniejsze marchewki) -syrop klonowy CIASTO MARCHEWKOWO-ORZECHOWE Mąki, mix ziaren, proszek, sodę i marchewkę wymieszać razem. Płynny olej kokosowy, mus jabłkowy i ksylitol również wymieszać osobno. Następnie połączyć suche(...)małych marchewek. Ugotuj je al’dente na parze. Na nieprzywierającej patelni rozgrzej syrop klonowy i wrzuć marchewki. Smaż je przez kilka minut i wystudź na talerzu. Ciasto przekrój na pół, przełóż gęstym kremem kokosowym. Na górze umieść resztę kremu lub śmietankę kokosową/jogurt sojowy. Ułóż karmelizowane marchewki i udekoruj orzechami włoskimi

Candy Pandas
kolorowa babka z białek, łatwa, smaczna, tania... 122

cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej 3/4 szklanki kisiel wiśniowy 1 opakowanie +100 gram wody, kakao 3 łyżki + 100 gram wody, wiórki kokosowe 1 szklanka + 100 gram wody + 3 krople aromat rumowy cukier puder 3/4 szklanki, sok z pomarańczy 2-3 łyżki Zimne białka wlać do misy robota i ubijać na sztywno(...)misce wymieszać z kisielem i wodą, dodać na jasne ciasto, następnie trzecią część ciasta w misce wymieszać z kakao i wodą i na ciasto kisielowe, do reszty ciasta wsypać wiórki kokosowe, wlać wodę i aromat rumowy, wymieszać i na ciasto kakaowe. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut do suchego patyczka, w formie ciasto

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny kokosowe 104

połączenia wszystkich składników. Po jednej łyżce ciasta nakładamy do papilotek umieszczonych w formie do pieczenia muffinów, następnie nakładamy jedną łyżeczkę masy kokosowej i przykrywamy to kolejną łyżką ciasta. Wierzch muffinów posypujemy wiórkami kokosowymi. Muffiny pieczemy w 180C ok. 20 minut i suszymy na kratce

Emcia Pichci
Ciasto bez pieczenia – ciasto z masłem orzechowym 662

200g masła orzechowego ok. 40 herbatników 500 ml mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 2 jajka 100g wiórek kokosowych 100g orzeszków ziemnych (niesolonych) 1 łyżka cukru waniliowego 200g masła Ciasto z masłem orzechowym – przepis Żółtka oddzielamy od białek , a następnie ucieramy z cukrem. Dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i 250 ml mleka. Całość(...)smarujemy połową masła orzechowego, następnie wykładamy 1/3 budyniu i kolejno… herbatniki, masło, budyń, herbatniki budyń. Wierzch posypujemy uprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi i orzeszkami . Wstawiamy na ok. 3-4 godziny do lodówki. Smacznego! Post Ciasto bez pieczenia – ciasto z masłem orzechowym pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chrupiące kieszonki z ananasem w waniliowym sosie chili 159

minut, aż ciastka przestygną, w przeciwnym razie grozi Ci poparzenie gorącymi i buchającymi kawałkami ananasa.  Składniki: 4 plastry świeżego ananasa (5-7 mm grubości) 3 łyżki oleju kokosowego 4 plastry ciasta filo cukier puder do posypania 1 laska wanilii  5 łyżek syropu klonowego 1 papryczka chili 4 łyżki posiekanych orzechów pistacjowych Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Blachę wyłóż(...)papierem do pieczenia. Na patelni rozgrzej płaską łyżeczkę oleju kokosowego. Plastry ananasa smaż na złotobrązowy kolor. Za pomocą pędzla posmaruj płat ciasta cienką warstwą oleju. Na środku połóż plaster ananasa i zawiń go ciastem, formując zgrabne kieszonki (kształt nie ma większego znaczenia). Podobnie postępuj z pozostałymi trzema płatami. Kiedy wszystkie kieszonki będą gotowe, wyłóż je na blachę i posyp cukrem

Roślinna - blog wegański
Bezglutenowe, czekoladowe ciasto z cukinii 180

można użyć mniejszej to ciasto wyjdzie wyższe ale takie jest w sam raz) -300g mąki ryżowej (kupiłam w Lidlu) -3/4 szklanki cukru trzcinowego -1/2 szklanki oleju kokosowego -1/2 szklanki jogurtu naturalnego -100g masła -100g gorzkiej czekolady -2 pełne szklanki startej cukinii -pół łyżeczki proszku do pieczenia -1 mała łyżeczka sody oczyszczonej -2 jajka

Wypieki Rene
Truskawkowe ciasto z kokosem! 170

Przepyszne ciasto kruche z truskawkami i wiórkami kokosowymi. Mój K. się w nim zakochał, znika w tempie błyskawicznym. Ciasto ma bardzo ciekawy smak, jeśli lubisz kokos i truskawki to strzał w dziesiątkę. Myślę, że to super pomysł na deser na weekend. Zapraszam Was serdecznie! SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: - 250 g masła z lodówki - 2 żółtka - 500 g mąki krupczatki(...)łyżeczka proszku do pieczenia Zagnieć szybko ciasto, owiń folią i schłodź w lodówce. MASA TRUSKAWKOWA: - 1 kg truskawek mrożonych (lub świeżych) - 200 g wiórek kokosowych - 150 g cukru  Dużą tortownicę wylep ciastem. Obsyp kakao. Wyłóż masę z truskawek.   Na wierzch poukładaj kawałki ciasta, rozgniecione w palcach.  Ciasto pieczemy w temp. 170 stopni C przez 55 minut

SMYKWKUCHNI
FRANCUSKIE ŚLIMACZKI 142

ślimaczki to pomysł na szybką, ale nie nudną przekąskę imprezową. Ciasto francuskie z nadzieniem z gruszki i sera pleśniowego z dodatkiem natki pietruszki i wiórek kokosowych. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego świeżego 1 duża gruszka 1 op. sera pleśniowego natka pietruszki 1 łyżka wiórek kokosowych 1 jajko sól, pieprz Wykonanie: Gruszkę obieramy i kroimy w drobną(...)kosteczkę. Ser pleśniowy również kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy. Łączymy wszystkie pokrojone składniki. Dodajemy całe jajko, wiórki kokosowe,sól, pieprz i wszystko razem mieszamy. Płat ciasta francuskiego rozwijamy i wykładamy na nim równomiernie gotowy farsz. Ciasto zwijamy w rulon i ostrym nożem kroimy w plastry ok. 1 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie fit ciasto bez pieczenia 663

owocowy około 500 g owoców/u mnie były to brzoskwinie ze słoika, ale mogą to być praktycznie każe inne owoce 100 ml mleka kokosowego 1 opakowanie dżemiksu lub 1 łyżka agaru Przygotowanie: Formę do ciasta wyłóż fiolą spożywczą. Daktyle namocz przez chwilę w 2-3 łyżkach wody, po czym dodaj słonecznik i zblenduj. Nie miksuj na jednolitą papkę, wtedy spód(...)mleko kokosowe, masło kokosowe, stewię oraz dżemiks/agar. Zagotuj. Do powstałego „budyniu” dodaj wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszaj. Zdejmij z ognia. Przełóż krem na spód ciasta. Owoce zblenduj ze 100 ml mleka kokosowego, dodaj dżemiks i zagotuj, mieszając około 3 minut. Przełóż mus owocowy na krem kokosowy. Całość, jeżeli bardzo Ci się śpieszy umieść z zamrażalniku i po około

greenscarf
Makowa panienka 180

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z solą. Stopniowo podczas ubijania dodajemy cukier. Następnie dodajemy pojedynczo żółtka. Na koniec wsypujemy wymieszany mak z wiórkami kokosowymi i mąką. Mieszamy delikatnie szpatułką do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 33x25 cm i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Krem: Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. Żółtka(...)wodą i cukrem i takim ponczem nasączamy dwa biszkopty. Na pierwszy biszkopt nakładamy dżem porzeczkowy i 2/3 kremu i rozsmarowujemy. Układamy drugi nasączony biszkopt i pozostały krem. Ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi i schładzamy w lodówce

Aga w kuchni
Mazurek czekoladowo-kajmakowy z orzechami w miodzie 59

przygotować kilka dni przed świętami. Mazurek udekorowany jest orzechami w miodzie, które po nadaniu im odpowiedniego kształtu smakują jak batoniki musli :) oraz płatkami migdałowymi, suszoną żurawiną i wiórkami kokosowymi. Składniki na ciasto: 300 g mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g masła 82 % (zimnego) 100 g cukru pudru szczypta soli 2 żółtka 1 łyżka wody (bardzo zimnej) Orzechy(...)Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o grubości około 5-6 mm i wykleić nim formę (dno i boki). Ponakłuwać widelcem. Jeżeli zostało nam trochę ciasta, możemy ulepić dodatkowe brzegi ozdobne i upiec je osobno, na papierze do pieczenia. Kruche ciasto piec w temperaturze 180°C (grzanie góra-dół) przez około 30 minut, do momentu zarumienia ciasta.  Upieczony i wystudzony

Świat Ciasta
Bezglutenowe ciasto bananowe 137

kawałki czekoladę, miksować tylko do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na blaszkę 23x23cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 175 stopniach , termoobieg 35 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem albo jak u mnie polać kokosową polewą karmelową. Polewa kokosowo karmelowa: 3/4 szklanki cukru 2 łyżki wody śmietanka kokosowa z 400 gramowej puszki mleczka kokosowego (powinno być min pół szklanki(...)Gotowy zdjąć z ognia, dodać śmietankę i masło, energicznie wymieszać i ponownie wstawić na ogień, podgrzewać aż karmel całkowicie się rozpuści. Sos karmelowy przestudzić, jak lekko zgęstnieje polać ciasto, posypać wiórkami kokosowymi

coolinarny
Ciasto drwala 206

włoskie ale zmniejszyłam ilość daktyli (więcej nie miałam). Zapach jaki unosił się w domu i smak upieczonego ciasta mnie pozytywnie zaskoczył. Jedyny minus to przy krojeniu warstwa kokosowa się kruszyła i ciasto może nie wygląda zbyt ładnie ale uwierzcie mi, jest pyszne. Składniki: Ciasto: 125 g masła 100 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 1 jajko(...)mąki pszennej T500 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jabłka 100 g daktyli Ale-raj 100 g orzechów włoskich Polewa kokosowa: 80 g cukru trzcinowego 125 ml mleka 50 g kokosu 60 g masła Przygotowanie: Ciasto: Jabłka obrać i pokroić w kostkę, daktyle pokroić na połówki a orzechy trochę przesiekać nożem. Masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą utrzeć mikserem

Ala piecze i gotuje