warzywo, ale znakomicie zastępuje owoce, zwłaszcza w cieście. Co roku staram się wypróbować jakiś nowy przepis z dodatkiem tego właśnie składnika. Tym razem połączyłam go z delikatnym, kruchym ciastem i kokosową pianką. I choć zużyłam tylko 500 g rabarbaru (a przepis jest na 1,5 kg), to jego kwaskowatość i tak była wyraźnie wyczuwalna. Czytaj dalej
Arabeska waniliowapiekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą - w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc w lodówce. Ciasto delikatnie pachnie cynamonem, który jest również odrobinę wyczuwalny w smaku. Jeśli lubimy smak i aromat cynamonu możemy dodać go więcej
Health-Fit-Lifewystudzenia. Masa orzechowa W rondelku delikatnie podgrzewając łączymy masło orzechowe z miodem. Kiedy delikatnie przestygnie wykładamy na wystudzony sernik. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc. Mimo braku spodu nie ma problemu z krojeniem ciasta. Smacznego
Health-Fit-Lifewkładamy mąkę kokosową, sodę i sól. Następnie dodajemy wodę, mleko kokosowe, rozpuszczony olej i roztrzepane jajka i ekstrakt waniliowy. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Patelnię rozgrzewamy i smarujemy olejem kokosowym. Nalewamy ciasto około 1/4 szklanki na porcję. smażymy z obu stron na rumiano. Sos; Jagody, cynamon i wodę przekładamy do garnuszka. Gotujemy około 10 minut aż nadmiar wody odparuje
Radość kipiąca uśmiechem.sól. Wsypać suche składniki do mokrych i wymieszać do dokładnego połączenia się składników (nie mieszać za długo). Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać mleka. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Nakładać ciasto (najlepiej za pomocą chochli), zachowując spore odstępy pomiędzy placuszkami. Smażyć na średnim ogniu około 2 minuty, aż na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki. Przewrócić i smażyć przez kolejne
Healthy food explorergarście posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: Spód: Płatki owsiane zmiksować za pomocą miksera do konsystencji mąki. Wsypać do miski, dodać mąkę pełnoziarnistą, ksylitol, cynamon i wlać olej kokosowy. Wymieszać - ciasto ma wyjść lekko wilgotne i kleiste. Ciastem wylepić spód foremek na muffinki (użyłam silikonowych). Podpiec około 10 minut. Masa sernikowa: Do miski przełożyć twaróg, wbić jajko, dodać ksylitol i zmiksować
Healthy food explorerIdealne rozwiązanie na pożywne, energetyczne śniadanie, okraszone bogactwem witamin i poezji smaku świeżej truskawki. Zawarte w cieście wiórki kokosowe i cynamon nadają niepowtarzalny smak. Składniki na 2 porcje: 4 jajka 6 łyżek wiórek kokosowych 6 łyżek mąki pszennej 4 łyżeczki cukru 1 płaska łyżeczka cynamonu masło do smażenia 125g serka Philadelphia 250g świeżych truskawek 10 kostek deserowej czekolady 2 łyżki
Szalona Kuchnia Ewelinyciasto udekorować polewą. Czekoladę pokruszyć do rondelka, dodać masło i śmietankę. Mieszać aż składniki się połączą i polewa będzie gładka. Gorącą polewę wylać na ciasto. Ja dodatkowo udekorowałam ciasto wiórkami kokosowymi
Agusiowe smakołykimasy. Dodaj mleko i ponownie zmiksuj. Mokre składniki dodaj do suchych. Wymieszaj je dokładnie drewnianą łyżką. I nie martw się, ze są grudki. Na dużej patelni rozgrzej olej kokosowy. Porcje ciasta nakładaj łyżką na patelnię, smaż z każdej strony około 3-4 minut lub do momentu aż będą usmażone. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Artykuł Puszyste placuszki żytnie na jogurcie
Moja pasja smakuDomowe batoniki bounty to niebo w gębie! Te oryginalne ze sklepu nie umywają się do nich. Do tego są łatwe w przygotowaniu, a jedyny minus jest
Kuchnia MagdaLenysezonie robi się kiszonkę. Kiedy winogrona uginają się od owoców, można przerobić je na kompot.Podobnie mandarynki można kisić z tymiankiem. Na deser byłyby grillowane pomarańcze ze śmietaną kokosową, kruche ciasto agrestowe, bananowiec na gruszkach i do tego matcha latte. Przepisy na szczęście. Qmam kasze 2 Autor: Maia Sobczak Wydawnictwo MUZA S.A. Data premiery: 2017 Ilość stron: 240 Artykuł “Przepisy
Ugotowane pozamiataneokoło 10-15 minut. Białka bić na sztywno ze szczyptą soli. Ubite białka bardzo delikatnie wmieszać do przygotowanej wcześniej masy. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżeczki oleju kokosowego, wylać ciasto, przykryć je przykrywką i smażyć przez około 5-6 minut na jasnobrązowy kolor. Przy pomocy dużego talerza omlet obrócić na drugą stronę, smażyć przez kolejne 4 minuty. Usmażony omlet "pokroić
Domowa cukiernia EwySernik przekładany ciastem kruchym 45. Sernik na petitkach według babci Marysi 46. Sernik z jabłkami 47. Ciasto Doroty 48. Ciasto Venus 49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami 50. Piernik z drożdżami
kruche babeczkiPierniczki idealne Sernik Tradycyjny Sernik z rosą Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe
Biały fartuszek