ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:124/932)

Kokosanki 64

przepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)miski, dodajemy do nich szczyptę soli, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo resztę cukru. Do ubitej piany dodajemy, znowu stopniowo, wiórki kokosowe, roztopione masło, dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy niewielkiej wielkości ciastka (ja formowałam je w placach, a później na blasze lekko je spłaszczałam) i wykładamy je na blachę. Właściwie jeżeli chodzi

Kardamonovy
Truskawkowo waniliowa zebra 149

Zrób to smacznie – czekoladowe naleśniki z mascarpone i truskawkami Grunt to przepis – kokosowy pudding z chia i truskawką Di gotuje – koktajl truskawkowy na mleczku kokosowym Di gotuje – Ciasto migdałowe z truskawkami Życie zaczyna się w kuchni – tort truskawkowo kokosowy Różowa kuchnia – bułeczki drożdzowe z truskawkami Marcepanowy Kącik – Miętowy biszkopt z musem truskawkowym Dorota

mojewypiekiinietylko
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9034

Pyszny, lekko kokosowy sernik. Polecam:) Forma do pieczenia: 35 cm x 25 cm. Składniki na ciasto kruche: 250 g mąki pszennej; 120 g zimnego masła; 100 g cukru pudru; 1 łyżka smalcu (można pominąć, smalec jednak nadaje ciastu kruchości); 1 żółtko; 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% lub 18%; 1,5 łyżki kakao; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia; Wszystkie(...)miksując na wolniejszych obrotach miksera. Następnie dodać całe jajka i zmiksować. Na sam koniec wmiksować śmietankę kokosową lub mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, obie mąki i likier lub aromat kokosowy. Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno wyłożonej papierem formy, na to wylać masę serową, następnie na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 70 minut

In my kitchen
KETO GOFRY KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 237

mąkę kokosową. Wszystko ponownie zmiksować na gładko. Gotowe ciasto odstawić na 5 minut aby mąka wciągnęła płyn a ciasto nabrało odpowiedniej konsystencji. Rozgrzaną gofrownicę nasmarować odrobiną oleju kokosowego a następnie wlewać gotowe ciasto. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy i Waszych preferencji My lubimy lekko rumiane.   Gotowe gofry podawać z bitą śmietaną, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej

Ola la LCHF
Szarlotka 121

większej formy (formę należy wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto podpiec w temperaturze około 180 st.C przez około 15 minut na lekko złoty kolor. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie masę kokosową, a na to bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze(...)rozprowadzony w soku jabłkowym budyń. Całość gotować 5 minut. Do gorącej masy jabłkowej dodać namoczone w rumie rodzynki i cynamon. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto. Składniki na masę kokosową: 200 g wiórków kokosowych; 125 ml mleka; 4 łyżki cukru; Wykonanie:  Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier i wszystko razem gotować na małym ogniu przez

In my kitchen
TOFURNIK POMARAŃCZOWY 142

pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki pasty waniliowej szczypta soli Jak przygotować? Mąkę kokosową mieszam z cukrem pudrem i szczyptą soli, dodaję twardy olej kokosowy prosto z lodówki, zimną wodę i zagniatam gładkie ciasto przypominające zwykłe kruche. Wodę dodaję porcjami, kontrolując tym samym konsystencję(...)ciasta. Jeśli jest zbyt twarde, ciężkie, dodaję kolejne łyżki. Odstawiam na 15 minut do lodówki.  Piernik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Formę do tarty delikatnie smaruję olejem kokosowym i wylepiam ciastem. Wstawiam do gorącego piekarnika i podpiekam około 10-15 minut, aż ciasto się zrumieni. Tofu kruszę, ucieram z cukrem, sokiem pomarańczowym. Dodaję skórkę otartą z pomarańczy, pastę waniliową

W kuchni Karmel-itki
BABECZKI MOCNO KOKOSOWE Z OWOCAMI MORWY BIAŁEJ 157

szczypta soli * 1/2 szklanki wiórków kokosowych * 1/4 szklanki oleju * 1/2 szklanki mleka * 1 jajko * 50 g morwy białej suszonej Wykonanie: w misce umieścić wszystkie składniki (oprócz wiórków kokosowych i morwy białej), wymieszać ciasto przy pomocy miksera. Następnie wsypać wiórki kokosowe i białą morwę i wymieszać łyżką ciasto. Ciasto wylewać do papierowych lub silikonowych papilotek umieszczonych w formie do pieczenia

Zrób to smacznie
Fit ciasto czekoladowe 478

bezkarnie objadać. Moje czekoladowe ciasto przygotowałam prawie bez użycia cukru, jest tylko odrobina cukru znajdująca się w gorzkiej czekoladzie. Dodałam też zdrową mąkę jaglaną oraz olej kokosowy. PRZEPIS NA  FIT CIASTO CZEKOLADOWE Składniki: ( * szklanka o pojemności 250 ml )  4 jajka 100 g gorzkiej czekolady 50 g daktyli 50 g oleju kokosowego 1 banan  1/2 szklanki mąki jaglanej(...)Czekoladę i olej kokosowy rozpuścić w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę z olejem kokosowym wymieszać z daktylami zmiksowanymi z bananem i żółtkami. Następnie dodać mąkę jaglaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. pianę z białek dodać do przygotowanego ciasta i dokładnie połączyć. Ciasto wylać na blachę o średnicy około 20x20 cm. Piec w temperaturze

kolorowotorcikowo
Wegański bakaliowy piegus 83

każdym razem, a jego zrobienie zajmuje 10 minut + 50 minut pieczenia. Dodałam też suszoną aronię, żeby lekko podkręcić smak. Ciasto jest bardzo lekkie i wilgotne, tylko poczekajcie aż wystygnie Składniki: 150 g mąki pszennej 150 g roztopionego masła kokosowego (lub innego oleju roślinnego) 150 g cukru (użyłam ksylitolu) około 200 ml wody z gotowanej ciecierzycy (użyłam tej z puszki, ubija(...)makiem, stopniowo przesiewać do piany i dalej miksować, po minutce dolać roztopione masło kokosowe, zmiksować a na końcu dodać bakalie. Ciasto jest płynne ale gęste. Przelać ciasto do wysmarowanej masłem kokosowym formy i piec około 50 minut w temp. 180 C. Smacznego

greenscarf
Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty 215

wilgotne i mięsiste. Lekkości dodaje mu masa kokosowa z bitej śmietany i serka mascarpone. Całość dopełnia chrupiąca polewa czekoladowa. Zachęcam wszystkich do spróbowania, bo naprawdę warto.Tort czekoladowo-kokosowy jak Bounty Składniki: Ciasto:  200 g gorzkiej czekolady  200 g masła  1 łyżka kawy rozpuszczalnej 170 g mąki tortowej 25 g kakao 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki(...)minut. Ciasto dokładnie studzimy. Dzielimy ciasto na 2 lub 3 równe blaty. Przekładamy kremem. Jeśli starczy ozdabiamy boki ciasta. Czekoladę na polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodając do niej odrobinę mleka. Oblewamy polewą tort. Posypujemy wierzch wiórkami kokosowymi

Mania Gotowania
CIASTO RAFAELLO 282

Bardzo lekkie, delikatne i puszyste ciasto z kremem kokosowym i powidłem śliwkowym, które lekko przełamało słodycz ciasta. Jeśli jesteście miłośnikami takich ciast, na pewno będziecie zachwyceni jego smakiem. Polecam :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM 25/35 CM: BISZKOPT: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej po łyżeczce proszku do pieczenia i octu KREM(...)szklanki mleka 2 białe czekolady 2 bite śmietany ,,Śnieżka'' 330 ml śmietany 30 % 400 g drobnych wiórek kokosowych ORAZ: 0,5 słoiczka powidła śliwkowego lub kwaśnego dżemu WYKONANIE: BISZKOPT: JAK ZROBIĆ  KLIK KREM: Mleko gotujemy i odkładamy na bok. Dodajemy połamane czekolady. Mieszamy i zostawiamy do rozpuszczenia. Jeśli jednak nie rozpuściły się do końca podgrzewamy i mieszamy. Zostawiamy

Pani na deser
Ciasto szpinakowe z obłędnym kremem kokosowym 383

Jeśli szukacie oryginalnego i pysznego ciasta, to polecam Wam to zielone ciasto, które nie tylko pięknie wygląda ale także pysznie smakuje i nawet Ci co szpinaku nie lubią zjedzą je ze smakiem. A krem, który powstał z połączenia mleczka kokosowego i serka kanapkowego to po prostu mistrzostwo świata.  Ciasto: 3 jaja 1/3 szklanki ksylitolu (można użyć erytrol(...)pieczemy ok 40 minut w 180 st. C Krem kokosowy: 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) - najlepiej wstawić je do lodówki dzień wcześniej 150 g serka kanapkowego (u mnie śmietankowy z Piątnicy) 1 łyżka ksylitolu opcjonalnie pistacje do posypania po wierzchu (mogą być wiórki kokosowe) Stałą część mleczka kokosowego przekładamy do misy miksera i ubijamy aż będzie gładka i puszysta

Cynamonowe szczęście
Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem 9165

łyżka wódki  lub 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 100 ml śmietanki kremówki łyżka wódki konfitura lub dżem z czarnej porzeczki(opcjonalnie) ok. 1/4 szklanki wiórków kokosowych do posypania wierzchu Ciasto "Weselna Dama" z Masą Budyniową i Makowym Biszkoptem - Sposób przygotowania: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Formę do pieczenia (ok. 21 x 28 cm) wykładamy pergaminem, boki(...)doprowadzamy do wrzenia). Następnie wsypujemy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Po lekkim przestudzeniu czekoladą polewamy wierzch ciasta i od razu oprószamy wiórkami kokosowymi. Moje posty

Słodka Strona
Kokosowy sernik na piernikowym spodzie 145

każdemu przypadnie do gustu. W tym przepisie nie ma miejsca na przypadki. Pyszny spód piernikowy idealnie zgrywa się z delikatnością kokosa. Dekoracja z kokosowych ciastek jedynie podkreśla smak sernika a kwaśny i chrupiący granat przełamuje monotonię ciasta.   Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kruchy spód piernikowy: 3/4 szklanki mąki  2 łyżki przyprawy korzennej  100 gram masła(...)ponownie formę do piekarnika nagrzanego do 140 stopni. Piecz sernik przez 70-80 minut, następnie wystudź do temperatury pokojowej. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i udekoruj nią ciasto. Na wierzchu ułóż ciastka kokosowe a całość posyp granatem.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Wilgotne ciasto 'Kokos i czekolada" 117

jedno z najbardziej udanych połączeń kulinarnych. Nieważne jaki deser przygotujecie z tych składników - zawsze będzie pyszny i spotka się z uznaniem gości. Dziś zapraszam na kawałeczek wilgotnego ciasta czekoladowego pod kokosową chmurką i błyszczącą polewą... brzmi wspaniale, a smakuje jeszcze lepiej! Zapraszam :) Składniki: 60 g gorzkiej czekolady, roztopionej 85 g kakao 200 ml wrzącej wody 145 g mąki pszennej(...)masłem, dodać jajka i miksować, aż masa zjaśnieje i będzie puszysta. Do masy jajecznej wlewać na zmianę mieszankę czekoladową i mleko kokosowe. Dodać suche składniki i wymieszać do połączenia. Formę (ok. 23 x 23 ) wyłożyć papierem i wylać ciasto. Piec do suchego patyczka ok. 50-60 minut w 180*C. Wyjąć, wystudzić. Krem: 250 g mascarpone 80 ml śmietanki kremówki

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania