biszkopcików, które stanowią taką kropkę nad "i" tworząc góry. Być może stąd ta nazwa ciasta... Tym razem na urodziny córki postanowiłam klasyczną Lodową Górę zamienić na kokosową, która smakowała obłędnie. Dodatkowo ciasto wzbogaciłam o mini beziki, które bardziej przypominały śnieżne pagórki. I teraz mam dylemat, która wersja jest smaczniejsza, ale z pewnością do obu powrócę jeszcze nie raz. Może(...)ostudzeniu przekroić na 2 części. Przygotować krem budyniowy. Z 600 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budynie z żółtkiem. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi, a następnie połączyć z rozmieszanym budyniem. Mieszać do zgęstnienia oraz zagotowania się całości. Budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości
Di gotujecukru pudru 50 g wiórków kokosowych przepis spód Herbatniki ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie ze sobą łączymy. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką, lekko(...)miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fix. Ubitą śmietanę wykładmy na ciasto i dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Artykuł Ciasto cytrynowe z bitą śmietaną i kokosem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaCiasto kora dębu, zwane też korą orzechową, to dość popularne ciasto w wielu domach, przygotowywane szczególnie na święta lub inne uroczystości. Ciasto składa się z dwóch blatów orzechowo-kokosowych przełożonych brzoskwiniową masą budyniową oraz delicjami pomarańczowymi nasączonymi w kawie z procentami. Na wierzchu znajdują się kawałki brzoskwiń oraz galaretka brzoskwiniowa. Dosłownie niebo w gębie! Mimo że ciasto jest wielowarstwowe(...)składaniem ciasta. Ciasto naprawdę świetnie smakuje i nie należy do tych bardzo bardzo słodkich, od których aż mdli. Do tego świetnie się prezentuję na stole, że nie sposób przejść obok niego obojętnie. Polecam na święta Wielkanocne! P.S. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta, proponuję najpierw przeczytać cały przepis, by zapoznać się z poszczególnymi etapami i rozplanować sobię pracę :) Składniki: Ciasto orzechowe
Kuchnia MagdaLenyniej nie ma w moim domu świąt,wszyscy ją uwielbiamy,bo czego tu nie lubić- w środku mięciutki piernik,na to polewa i wiórka kokosowe,mniam..... Składniki: na ciasto: 45 dag mąki pszennej 3 całe jajka 50 g masła 4 łyżki miodu 25 dag cukru pudru 1 opakowanie proszku do pieczenia na polewę: 20 dag masła lub margaryny 12 łyżek(...)mleka 4 łyżki kakao 60 dag cukru 50g spirytusu dodatkowo : 2 duże opakowania wiórek kokosowych HELIO Przygotowanie: Zaczynamy od ciasta:wszystkie składniki na ciasto miksujemy w misce ,wylewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia-pieczemy w 170 stopniach 30-40 min. Po wystudzeniu pokroić na kostki i ugotować polewę.Do rondelka dajemy wszystkie składniki polewy i zagotowujemy.Maczamy w jeszcze
Swojskie jedzonkoCIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana gęsta -1 łyżka sól - szczypta MASA KOKOSOWA: białka - 5 szt śmietana gęsta 18% - 1 Litr wiórki kokosowe - 20 dag cukier puder - 1/2 szkl budyń śmietankowy w proszku - 2 op mąka ziemniaczana- 1 łyżka(...)dodać budyń w proszku wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia powoli dodawać do białek na przemian ze śmietaną i starannie mieszać.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto. 3/4 wylepić dużą blaszkę (25*35), na ciasto wyłożyć dżem i równo go rosmarować po całości , następnie wyłożyć masę kokosową i na wierzch posypać pokruszonym pozostałym ciastem
ciasta i desery czyli na słodkołyżki kopiaste) cukier (pół szkl.) masło (250 g) likier amaretto (4 łyżki) ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka) wiórki kokosowe (garść) Dodatkowo: herbatniki ( 26 szt.) wiórki kokosowe (około 50 g) do posypania wierzchu ciast Potrzebne gadżety: mikser foremka 28 x 18 papier do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Do miski wlewamy 1 szklankę mleka, żółtka, ekstrakt waniliowy(...)Miksujemy krótko do połączenia składników. 2.) Na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników, nakładamy warstwę budyniu, warstwę herbatników, masę budyniową i na koniec wierzch ciasta obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny a najlepiej zostawić na noc. Uwagi: - budyń trzeba wystudzić, bo gdy dodamy ciepły budyń do ucieranego masła wtedy masło się rozpuści
RITA food channelktórym zebrałem 15 sprawdzonych przepisów. Keto Babka Cytrynowa Składniki 240g mąki migdałowej 30g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 120ml oleju kokosowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 120ml soku z cytryny 3 łyżki erytrolu Sposób przygotowania Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę na ciasto wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj jajka, erytrol, rozpuszczony olej kokosowy(...)Białko 4,4g Węglowodany 4g Jeśli szukasz więcej pomysłów na keto ciasta to sprawdź też moje przepisy na: Waniliowe keto ciasto z mikrofali Keto sernik bez pieczenia Keto Babka Cytrynowa – FAQ Czy mogę zamrozić ciasto? Tak, keto babka cytrynowa nadaje się do mrożenia. Przed zamrożeniem pokrój ciasto na 16 kawałków. Zamroź je najlepiej w hermetycznym pudełku, upewniając się
ZGruntuFitprzepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)miski, dodajemy do nich szczyptę soli, ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo resztę cukru. Do ubitej piany dodajemy, znowu stopniowo, wiórki kokosowe, roztopione masło, dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy niewielkiej wielkości ciastka (ja formowałam je w placach, a później na blasze lekko je spłaszczałam) i wykładamy je na blachę. Właściwie jeżeli chodzi
KardamonovyZrób to smacznie – czekoladowe naleśniki z mascarpone i truskawkami Grunt to przepis – kokosowy pudding z chia i truskawką Di gotuje – koktajl truskawkowy na mleczku kokosowym Di gotuje – Ciasto migdałowe z truskawkami Życie zaczyna się w kuchni – tort truskawkowo kokosowy Różowa kuchnia – bułeczki drożdzowe z truskawkami Marcepanowy Kącik – Miętowy biszkopt z musem truskawkowym Dorota
mojewypiekiinietylkoPyszny, lekko kokosowy sernik. Polecam:) Forma do pieczenia: 35 cm x 25 cm. Składniki na ciasto kruche: 250 g mąki pszennej; 120 g zimnego masła; 100 g cukru pudru; 1 łyżka smalcu (można pominąć, smalec jednak nadaje ciastu kruchości); 1 żółtko; 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 12% lub 18%; 1,5 łyżki kakao; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia; Wszystkie(...)miksując na wolniejszych obrotach miksera. Następnie dodać całe jajka i zmiksować. Na sam koniec wmiksować śmietankę kokosową lub mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, obie mąki i likier lub aromat kokosowy. Połowę zamrożonego ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na dno wyłożonej papierem formy, na to wylać masę serową, następnie na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec około 70 minut
In my kitchenmąkę kokosową. Wszystko ponownie zmiksować na gładko. Gotowe ciasto odstawić na 5 minut aby mąka wciągnęła płyn a ciasto nabrało odpowiedniej konsystencji. Rozgrzaną gofrownicę nasmarować odrobiną oleju kokosowego a następnie wlewać gotowe ciasto. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy i Waszych preferencji My lubimy lekko rumiane. Gotowe gofry podawać z bitą śmietaną, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej
Ola la LCHFwiększej formy (formę należy wcześniej wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto podpiec w temperaturze około 180 st.C przez około 15 minut na lekko złoty kolor. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, następnie masę kokosową, a na to bezę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć na wierzch resztę ciasta ( ciasto można trochę zmrozić w zamrażarce - lepiej się ściera). Całość piec w temperaturze(...)rozprowadzony w soku jabłkowym budyń. Całość gotować 5 minut. Do gorącej masy jabłkowej dodać namoczone w rumie rodzynki i cynamon. Całość dokładnie wymieszać i wyłożyć na podpieczone ciasto. Składniki na masę kokosową: 200 g wiórków kokosowych; 125 ml mleka; 4 łyżki cukru; Wykonanie: Wiórki kokosowe zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier i wszystko razem gotować na małym ogniu przez
In my kitchenpudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki pasty waniliowej szczypta soli Jak przygotować? Mąkę kokosową mieszam z cukrem pudrem i szczyptą soli, dodaję twardy olej kokosowy prosto z lodówki, zimną wodę i zagniatam gładkie ciasto przypominające zwykłe kruche. Wodę dodaję porcjami, kontrolując tym samym konsystencję(...)ciasta. Jeśli jest zbyt twarde, ciężkie, dodaję kolejne łyżki. Odstawiam na 15 minut do lodówki. Piernik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Formę do tarty delikatnie smaruję olejem kokosowym i wylepiam ciastem. Wstawiam do gorącego piekarnika i podpiekam około 10-15 minut, aż ciasto się zrumieni. Tofu kruszę, ucieram z cukrem, sokiem pomarańczowym. Dodaję skórkę otartą z pomarańczy, pastę waniliową
W kuchni Karmel-itki