ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:111/932)

Murzynek fasolowy z wiórkami kokosowymi 133

keksówkę i z obniżoną zawartością mąki. Zamiast części mąki jest fasola z puszki, która sprawia, że ciasto jest bardziej pożywne i smaczniejsze. Foremka jest podsypana wiórkami kokosowymi, więc na pewno ciasto nam nie przywrze do spodu. Czyli smak dzieciństwa, ale w zdrowszej wersji.   Składniki: 4 jajka ¾ szklanki cukru pudru puszka czerwonej fasoli – odsączona 3 łyżki kakao łyżka kawy(...)zbożowej ćwierć łyżeczki cynamonu ¾ szklanki oleju rzepakowego płaska łyżeczka sody ¾ szklanki mąki pszennej forma do ciasta keksówka posmarowana olejem i podsypana 2 łyżkami wiórków kokosowych kupna polewa czekoladowa (opcjonalnie) Przepis na murzynka fasolowego z wiórkami kokosowymi Jajka utrzeć mikserem z cukrem, a następnie zmiksować z fasolą i olejem na gładką masę. Mąkę dokładnie wymieszać w misce z kakao, kawą zbożową

Ugotowane pozamiatane
Babkowy baranek z jagodami . 99

lukier gotowy różowy do dekoracji Dr. Oetkera Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel, następnie stopniowo dodawać mąkę z proszkiem,wiórki kokosowe, olej i wodę.Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać barwnik niebieski do drugiej pomarańczowy. Na przemian wlewać do blaszki(...)ciasto niebieskie raz pomarańczowe. Jagody oprószyć mąką i ułożyć na cieście. Piec w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka. Czekoladę rozpuścić z margaryną w kąpieli wodnej. Polać zimne ciasto, posypać wiórkami kokosowymi i udekorować według uznania. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Murzynek z kokosem 106

Murzynek to popularne ciasto czekoladowe z polewą. Lubię połączenie czekolady z kokosem, dlatego też, wierzch posypuję wiórkami kokosowymi. To idealne ciasto na zimowe wieczory, zachowuje świeżość nawet przez kilka dni. Upiekłam w mojej ulubionej formie na keks, bo świetnie i wygodnie się kroi na kawałki. Zamiast polewy czekoladowej możesz podać to ciasto z bitą śmietaną! Murzynek z kokosem Składniki(...)mieszamy delikatnie z ubitymi białkami. Ciasto przelewamy do keksówki. Pieczemy przez średnio 50 minut, w 180 st. C, do suchego patyczka. Gotowe ciasto odkładamy do ostudzenia, wyjmujemy z formy i smarujemy odstawioną wcześniej polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi lub podajemy z bitą śmietaną

Moja smaczna kuchnia
Pastéis de nata – portugalskie tarty z masą budyniową 69

można przelać przez drobne sitko . Następnie dodajemy do masy żółtka intensywnie mieszając. Im masa jest bardziej gorąca tym szybciej powinniśmy mieszać. Ciasto francuskie ciasno zwijamy w rulon (zwijamy je jego krótszą krawędzią, aby było grubsze i krótsze). Następnie ciasto kroimy na 12 kawałkó w, najlepiej zaznaczyć sobie nożem w których miejscach będziemy ciąć. Każdy z kawałków zgniatamy aby powstał cienki(...)nata można spróbować praktycznie w każdej kawiarnii oraz większym markecie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto

WegePrzepis
Ciasto kokosowo jogurtowe ze śliwkami 144

kokos ale to na prawdę jest duet doskonały. Za długo nie czekajcie z upieczeniem tego ciasta, bo za chwilę nie będzie śliwek. Ciasto podane na Porcelana Bogucice. Składniki: 200 g masła   100 g cukru kokosowego 100 g cukru  3 duże jajka 50 g mąki kokosowej 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g wiórków kokosowych(...)wyrównać powierzchnię. Ułożyć połówki śliwek wciskając bokiem w ciasto lub skórką do dołu. Piec w piekarniku nagrzanym na 175 stopni z termoobiegiem około 45 minut.  Po wyjęciu ciasto ostudzić. Lukier kokosowy:  Do likieru wsypywać po łyżce cukru i ucierać na gładko. Lukrem polać ciasto.  Inspiracja klik

Ala piecze i gotuje
Ciastka orzechowo-czekoladowe 71

masę, a następnie wbijamy do niej jajko wciąż miksując. Dodajemy orzechy, czekoladę, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i dokładnie wyrabiamy . Następnie na papierze do pieczenia układamy kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego i je rozpłaszczamy ( ciastka powinny znajdować się w centymetrowych odstępach , gdyż lekko urosną). Wypiekamy przez 15 minut w temperaturze 190 stopni ( u mnie górna grzałka + termoobieg(...)kakaowe Keto kokosanki Ciambelle al Vino Błyskawiczne kokosanki Ciastka lawendowe Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe A może coś na słono? Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem

WegePrzepis
Kruche ciasto z jabłkami, malinami i kokosową kruszonką 82

Zapraszam na pyszne kruche ciasto z jabłkami i malinami z kokosową nutką. Smakuje wybornie zaraz po upieczeniu jak i następmego dnia. Ciasto kruche ma to do siebie właśnie, że w przeciwieństwie do wielu innch, leżakowanie mu służy. Zdjęcia robione pod koniec lata, co widać po słońcu i liściach na drzewach. Składniki na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej wrocławskiej(...)ciastem. Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni na 45-50 minut. Śmietanę, wiórki i cukier połączć w całość i posmarować tak przygotowaną papka wierzch ciasta. Pozostawić aby masa kokosowa stężała i lekko podeschła.   Udekorować malinami, listkami mięty, pokroić w kostkę i podawać. Smacznego

Gosia gotuje
Rafaello na krakersach – bez pieczenia 178

Rafaello nazywane inaczej kokosową stefanką, to jedno z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Na blogu jest jego wersja na herbatnikach , ale ta na krakersach jest równie pyszna, jeśli nie lepsza. Delikatna słodycz masy cudownie kontrastuje ze słonością krakersów – wszystko się pięknie równoważy. Ja w swojej wersji dałam do masy nie tylko wiórki, ale i mielone migdały – idealnie się(...)odnalazły. Całość podkręca adwokat, który “robi” to ciasto (w wersji dla dzieci należy go gotować wraz z budyniem, aby alkohol odparował). Ciasto nie wymaga praktycznie żadnych zdolności kulinarnych – wystarczy tylko umieć ugotować budyń (najlepiej ugotować go dzień wcześniej – aby połączył się z masłem powinien być całkowicie zimny). To świetne rozwiązanie dla osób, które boją się piec

Poezja smaku
Przekładaniec świąteczny 155

Pyszne ciasto przełożone masą jabłkową z plackiem makowym, kokosowym, kakaowym i orzechowym. Nie ma przy nim zbyt dużo pracy niż się wydaje, a w dodatku ładnie się prezentuje.   Składniki: Ciasto: 400 gram mąki pszennej 250 gram cukru pudru 400 gram margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jajek 100 gram suchego maku 100 gram wiórków kokosowych 2 duże łyżki(...)ogniu do momentu aż będą się rozpadać, zdejmujemy z ognia, wsypujemy suche galaretki, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia, ostudzoną masę dzielimy na trzy części. Przekładamy ciasto: placek makowy, masa jabłkowa, placek kokosowy, masa jabłkowa, placek kakaowy, masa jabłkowa, placek orzechowy. Wierzch ciasta polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Muffinki fit z polewą czekoladową 118

Polewa czekoladowa: - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 1/2 tabliczki mlecznej czekolady - 50ml mleka 0,2% lub słodkiej śmietanki 18%(wersja fat) Dodatki na ozdobę muffinek: - migdały - orzechy włoskie - wiórki kokosowe Przygotowanie ciasta : Obie wersje przygotowuje się tak samo. :) - do miski dodajemy wszystkie składniki czyli: mąki, oliwę, wodę, proszek do pieczenia, cukier, sól, wodę, jogurt, likier i delikatnie mieszamy wszystko łyżką(...)jogurtu i troszkę oliwy, - następnie nakładamy ciasto do papilotek: dno papilotki zakrywamy ciastem, następnie do środka dodajemy łyżeczkę dżemu jagodowego i ponownie na to nakładamy masę - papilotki należy napełnić ciastem do ok.3/4 ich wysokości, - wypełnione masą 6 papilotek odkładamy, a do pozostałej masy na muffinki wsypujemy kakao, tak aby 6 muffinek było kakaowych i ponownie nakładamy kakaową masę do kolejnych

MintTaste
Ciasto z sezamem, masą chałwową i bezą kokosową 126

kogo: dla miłośników chałwy dla lubiących ciasta "na bogato" dla szukających przepisu na specjalną okazję Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru 5 żółtek Składniki na bezę kokosową: 5 białek 0,5 szklanki cukru słoik powideł (lub innego dżemu) 100g wiórków kokosowych Składniki na masę sezamową: 2 łyżki cukru(...)kokosem na dole, a placek z sezamem na górze. Jeśli zdarzy się Wam, że placek z sezamem zbyt się Wam przypiecze to wtedy dajecie go na spód, a kokosowy na górę. Ciasto przechowywać w lodówce. Opierałam się na przepisie znalezionym na stronie www.wilczkowyswiat.pl , ale wprowadziłam w nim drobne zmiany

Mania Wypiekania
Wielkanocne gniazdka z nutellą 173

Składniki znajdziecie tutaj  Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier, cały czas ubijając. Następnie dodajemy żółtka, ekstrakt waniliowy i wiórki kokosowe. Jeżeli ciasto jest za rzadkie możemy dodać 2 łyżki mąki lub więcej wiórek ( wszystko zależy od wielkości jajek). Ciasta formujemy w kulkę ok 3 cm, następnie delikatnie rozpłaszczamy i robimy dołek

Niezły Młynek
Wegański, bezglutenowy mazurek 179

mąki bezglutenowej 1 łyżka likieru pomarańczowego (można zastąpić ekstraktem waniliowym) 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 puszkę mleka kokosowego 4 łyżki cukru Z mąki, likieru i oleju kokosowego zagniatamy ciasto. Odstawiamy na ok 15 minut do lodówki. Wyjęte ciasto zostawiamy na 10 minut po czym wylepiamy nim formę do pieczenia łącznie z bokami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Szybko Tanio Smacznie
Sernik wegański 134

kokosowego szczypta soli Masa ,,serowa”: 3 puszki białej fasoli 100 g ryżu 100 g erytrolu łyżka syropu klonowego 30 g budyniu waniliowego 40 g mąki ziemniaczanej 200 ml mleka kokosowego z puszki szczypta soli Sposób przygotowania: Do miski przesiej mąką orkiszową, dodaj proszek do pieczenia, erytrol oraz sól i kakao. Wymieszaj. Następnie Dodaj olej kokosowy i zagniataj ciasto(...)opakowaniu. Fasolę przełóż na sitko i dobrze opłukaj. Do misy malaksera przełóż fasolę, ugotowany ryż, proszek budyniowy, mąkę ziemniaczaną, erytrol, syrop klonowy, mleko kokosowe oraz szczyptę soli. Całość dokładnie zmiksuj. Na podpieczony spód ciasta wyłóż masę ,,serową”. Wyrównaj wierzch. Ciasto ponownie wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 minut. Po upieczeniu zostaw w piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Ciasto możesz

365 dni dookoła kuchni