ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:103/932)

Ciasto kokosowe kapitańskie 176

opakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżka cukru 1-2 opakowania śmietan-fix Na nasączenie: 1 torebka białej herbaty (ewentualnie zielonej lub cytrynowej) rum do smaku Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania ciasta ciasto można dodatkowo ozdobić kulkami rafaello WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej.  Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki 25x30 wyłożyć papierem(...)blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Masa kokosowa: Śmietana i mleczko kokosowe muszą być zimne z lodówki.  Do garnuszka wlać rum, dodać połamaną białą czekoladę i rozpuścić na wolnym ogniu mieszając. Do gorącej masy dodać

Passions hobbies life
Ciasto Kantyczka 252

Ciasto o wielu smakach. Znajdziemy w nim m.in. mak, kakao, dżem i biszkopty. Ja polałam "Kantyczkę" polewą czekoladową i obsypałam wiórkami kokosowymi. Wyśmienite ciasto zarówno do kawy, na niedzielę czy też ważniejsze uroczystości. Polecam! ;) Składniki: Ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej 1,5 kostki margaryny 8 jajek 2 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao

Nastoletnie Wypiekanie
Babka piaskowa 123

Roztopić masło i gorące wlać do ciasta. Delikatnie połączyć, na najniższych obrotach robota lub – mieszając łyżką. Dużą formę babkową z kominkiem wysmarować dokładnie masłem i posypać wiórkami kokosowymi. Wlać ciasto do 3/4 wysokości formy.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C, po 30 minutach podnieść temp. Do 175°C i piec kolejne 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotową

mojewypiekiinietylko
PIJAK 121

ubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut  Wystudzony biszkopt posmarować dżemem z czarnej porzeczki.  ciasto makowo-kokosowe: Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Stopniowo dodać wiórki kokosowe i mak ( delikatnie wymieszać łyżką ). Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika ( temp. ok 170 stopni ). Piec przez(...)Według mnie wódka daje posmak cierpkości dla biszkoptów.  Polewa: margarynę , cukier, wodę i cacao zagotować. Gotować ok. 3 minuty. lekko przestudzić i wylać na ciasto. Dekorować wg uznania. Ja użyłam rodzynek i wiórek kokosowych.  Schłodzić. Najlepiej żeby postało całą noc w lodówce.  PRZEPIS BIERZE UDZIAŁ

Darcia w kuchni
Wegańska bezglutenowa szarlotka sypana 102

tarce na grubych oczkach Przygotowanie: Wymieszaj w dużej misce wszystkie suche składniki formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj olejem roślinnym lub masłem kokosowym, wysyp na dno formy około 1/3 suchego ciasta równomiernie, tak aby przykryło dno formy na to wyłóż równomiernie połowę jabłek Przysyp je kolejną 1/3 suchego ciasta i możesz też rzucić kilka wiórków masła kokosowego(...)druga połowa jabłek, reszta suchego ciasta, przyduś wszystko dłonią i ułóż w miarę równomiernie wiórki zimnego masła kokosowego Piecz w temp. 200 C około 50 minut na środkowej półce piekarnika (w takcie pieczenia w 3 miejscach musiałam dołożyć kilka kawałków masła, bo nierównomiernie rozłożyłam, sprawdź to tez podczas pieczenia A tak wyglądało moje śniadanie: Smacznego

greenscarf
Sezamowiec 145

oryginale ciasto kruche piecze się od razu z dżemem i warstwą kokosową, ale nie polecam tego sposobu bo jest duże ryzyko, że wyjdzie zakalec. Ja upiekłam osobno ciasto kruche, osobno blat kokosowy i dopiero wtedy przełożyłam je dżemem - wyszło pysznie. I jeszcze uwaga co do wierzchu z sezamem - ma to do siebie, że po upieczeniu jest dość twardy, mięknie dopiero(...)masła/margaryny  2 łyżki miodu BLAT KOKOSOWY 5 białek 3/4 szkl cukru 150 g wiórek kokosowych MASA CHAŁWOWA 1/2 szklanki cukru  200 g chałwy  125 g miękkiego masła DODATKOWO dżem porzeczkowy (ok 400 g) 1. Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać masło i posiekać razem. Następnie dodać żółtka i śmietanę, zagnieść

Kto ugości moich gości?
Number cake z kruchego ciasta, z kremem kokosowym i dyniowym (bez glutenu, cukru białego) 121

Praliny -200g orzechów/nasion -180g suszonych owoców -2 łyżki oleju kokosowego -dodatki do obtoczenia: kakao, mak, kokos, płatki róży itd. Dodatkowo -figi -garść różnych orzechów KRUCHE CIASTO 1. W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, syrop klonowy, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. 2. Mąki i kakao wymieszać, dodać wcześniejszą mieszankę oleju i syropu oraz(...)wymieszać i zostawić na 3 minuty. Po tym czasie sprawdzić czy krem jest wystarczająco gęsty aby wyciskać go prze szprycę. Jeśli nie, należy dodać odrobinę więcej mąki kokosowej. 11. Na kruche ciasto wyciskać na zmianę ze szprycy krem kokosowy i dyniowy. Na środek co kawałek można ułożyć małe praliny aby mieć pewność, że drugi blat utrzyma się nie wyciskając kremu

Candy Pandas
Kokosowe ciasto drożdżowe z jagodami i malinami 206

Ciasto drożdżowe z lekką nutą kokosową i aromatycznymi leśnymi owocami. Jak na drożdżowca ciasto jest bardzo delikatne i puszyste. Dzięki polewie z mascarpone owoce zostały wciągnięte przez ciasto i są nie tylko na wierzchu, ale też w środku. Ciasto długo zachowuje swoją świeżość, nawet do paru dni. Pyszne, polecam! 1 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 szklanki cukru(...)piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta drożdżowe , Ciasta z owocami , Wykorzystanie żółtek Tagged: drożdże , jagody , maliny , mascarpone , mleczko kokosowe , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Babka "Zachód słońca" 190

przekrojeniu przypominało tytułowy zachód słońca. :) Ciasto wielokrotnie przeze mnie pieczone (to taki pewniak jeśli mamy ochotę na ciasto marmurkowe). Tym razem w formie babki. Ciasto składa się z trzech warstw: makowej, kokosowej i kakaowej. Smaki bardzo fajnie się przenikają. W zależności od potrzeb można dzielić na dwie, trzy lub więcej części. Np. z dodatkiem orzechów laskowych, włoskich czy migdałów. Przepis(...)dodać żółtka. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, rum i olej. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać mak, do drugiej wiórki kokosowe a do trzeciej kakao. Ciasto partiami wykładać do formy na przemian tworząc nieregularne wzorki (masa jest dość gęsta). Piec w temperaturze 180oC , ok. 50-60  min. Ciasto po wystudzeniu można polać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Przepis #143 Czekoladowy torcik - bez mąki, jajek i mleka 93

Całość mieszamy do rozpuszczenia i połączenia się składników. Lekko przestudzony krem wylewamy na spód . Kiedy całkowicie przestygnie wkładamy ciasto do lodówki. Wierzch ciasta można udekorować na przykład wiórkami kokosowymi lub posypką. Ciasto jest lekko wilgotne ale po leżakowaniu w lodówce nie problemu, żeby go pokroić. Smacznego

Health-Fit-Life
Ciasto z cukini, chlebek cukiniowy 166

Alternatywa dla najlepszego ciasta marchewkowego  - ciasto z cukinii. Jest delikatne w smaku, nie za słodkie, wilgotne i możecie je przygotować z różnymi dodatkami - żurawina, rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe itp. Ciasto jest ciastem ciężkim i sycącym. Do tego wychodzi zarówno w wersji bezglutenowej jak i na zwykłej mące pszennej.  Składniki: - 2 średnie cukinie - 2 szklanki mąki (pszennej, bezglutenowej

CookYourself
Ciasto Popapraniec / Polish 'Popapraniec'Cake 67

Ciasto Popapraniec  Ciasto Popapraniec to pyszne warstwowe ciasto z makiem, kokosem, dżemem porzeczkowym i budyniem. To idealne ciasto na święta i inne okazje, ciekawie prezentuje się na stole i jest proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie ciasta krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Ciasto Popapraniec z makiem i kokosem doczekało się już(...)pieczenia (nie wykładać papierem boków ani niczym nie natłuszczać) wykładać 3 rodzaje ciasta w formie szachownicy. Ciasto, które pozostanie wyłożyć tak, by ciemne było nad jasnym i odwrotnie - ważne, by ciasto było równomiernie rozłożone na blaszce. Można wykałaczką lub widelcem przeciągnąć kilka razy po cieście, by uzyskać marmurkowy wzorek. Piec w  180 C około 25 - 30 minut. Przestudzony biszkopt

Lekcje w kuchni
Babeczki leśny mech 81

użyłam mąki orkiszowej, nierafinowanego oleju kokosowego oraz mleka kokosowego light. Takie babeczki doskonale prezentują się na talerzu, można je podać na każdej imprezie czy w święta. Zdecydowanie warto udekorować je owocami, truskawki i borówki sprawdzają się idealnie i smakują rewelacyjnie z kokosowym kremem. Krem to połączenie śmietanki kokosowej, powstałej z mocno schłodzonego mleka kokosowego typu light (można takie znaleźć(...)liście) lub 400 g świeżego 2/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 3/4 szklanki erytrytolu/ksylitolu/cukru brązowego 3 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 2 puszki mleka kokosowego light (śmietanki kokosowej) 1 opakowanie serka mascarpone 5 łyżek eytrytolu lub ksylitolu* owoce np. borówki, truskawki, maliny, granat Wykonanie: Ciasto:  Rozmrozić szpinak, odcisnąć, zmiksować blenderem na jednolity

Healthy food explorer
Lucynka - łatwy tort z kremem lub ciasto do kawy, które zawsze się udaje! 1773

każdą rodzinną imprezę :) Ogry mają warstwy, cebula ma warstwy i Lucynka też ma warstwy ;) Trzy blaty: z orzechami włoskimi, makiem i wiórkami kokosowymi oraz dwa "kremy", których przygotowanie jest banalnie proste. GWARANTUJĘ, ŻE TO CIASTO NIE MOŻE SIĘ NIE UDAĆ - nawet jeśli w pieczeniu ciast dopiero "raczkujesz". Jedyna okazja, żeby coś odwalić to przygotowanie kremów. Trzeba pamiętać o kilku(...)trzeba jeszcze ciasto schłodzić. Z dobrych wiadomości: - w przypadku imprezy spody można przygotować nawet dwa dni wcześniej - będą nasączone wodą z cytryną i cukrem, więc będzie ok ;) - ciasto można dokończyć dzień przed planowanym podaniem (i tak musi się schłodzić w lodówce), w związku z tym w dniu imprezy mamy czas na inne rzeczy;Składniki na dużą blaszkę

Kraina Tysiąca Smaków
Zakręcone ciasto z kremem, dżemem i marcepanem 122

prostokątną blachę lub dużą tortownicę: ciasto: 800 g mąki (u mnie standardowo mieszanka, 400 g gryczanej, 100 g żytniej i 300 g pszennej białej) puszka 400 ml mleka kokosowego (do ciasta weź tylko gęstą, białą część, „wody” nie wylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan

greenscarf