będzie praktycznie ten sam. Ja jednak lubię sobie czasem skomplikować zadanie ;) stąd pomysł z frużeliną. Jeśli więc lubicie takie smaki a w szafce zalega Wam puszka mleka kokosowego - polecam do wypróbowania :) Kruche ciasto: 200 g mąki pszennej 130 g masła, zimnego 50 g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka zimnej wody Frużelina ananasowa: puszka ananasów ( masa netto(...)żółtek 40 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru Dodatkowo: 200 - 300 ml śmietany kremówki 36 % 2 - 3 łyżeczki cukru pudru 3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść razem do otrzymania kuli jednolitego ciasta. Spłaszczyć je, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować
Opowieści z piekarnikalepszej oprawy dla malin jak czekoladowe kruche ciasto, dodatkowo zanurzone w kokosowym kremie to poezja smaku. Podstawą jest tu idealnie kruche ciasto, które wymaga ciut pracy, ale jest to tego warte. Krem to może być dowolny budyń, nawet z paczki, ja musiałam trochę pokombinować bo nie kupuję takich gotowców. Forma malutkich babeczek idealnie się sprawdzi na imprezach, bo jest dokładnie(...)można przygotować z tego przepisu tartę, składników wystarczy na blachę o średnicy 26 cm. Składniki na około 60 sztuk babeczek o średnicy 5 cm: kruche ciasto: 300 g maki pszennej 140 g zimnego oleju kokosowego (margaryny roślinnej) 75 g cukru pudru szczypta soli 30 g kakao (2 czubate łyżki) krem: puszka 400 ml mleka kokosowego łyżka (20 g) mąki ziemniaczanej
greenscarfpokarmie i zapominają o cukrach. Niektórzy wręcz nazywają niektóre produkty z cukru zdrowszymi odmianami co ja uważam za paradoks. Cukier jest cukrem. Jest słodki i kaloryczny. Pieczenie ciasta na kokosowym cukrze czy miodzie wcale nie świadczy o tym, że to ciasto jest dietetyczne! Sorry…musiałam wylać tutaj trochę żółci z racji mojego zawodu i wiedzy… Co zaś
codojedzeniapiekarnika Pachnie delikatnie cynamonem, w smaku czuć dodane rodzynki. Jest pyszne i już! Takie ciasto można polać polewą czekoladową co dodatkowo wzbogaci jego smak, posypać wiórkami kokosowymi lub tartymi orzechami, nawet skórką kandyzowaną. Ciasto jest na jedną keksówkę. Ciasto czekoladowe(...)rodzynkami i powidłami śliwkowymi. Z lekką nutą cynamonu. Szybkie, proste w przygotowaniu ciasto i pyszne! Idealne do kawy, na szybko, można polać polewą czekoladową. Inne moje wersje tego ciasta: dodaję wiórki kokosowe, dodaję inny owocowy dżem, konfiturę, dodaję świeże posiekane owoce, np. banany, śliwki, jabłka, maliny, wtedy można nie dodawać kakao, dodaję mak, dodaję sok z cytryny i skórkę
Zasmakuj Kuchniłyżek, mąka pszenna 3 łyżki, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, masło 1,5 kostki, olejek migdałowy 1 łyżka, polewa: czekolada mleczna 100 g, mleko 4 łyżki, dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Składniki na blaty miodowe łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Następnie ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. Najłatwiej jest(...)kładziemy biszkopt, wylewamy pozostały krem i przykrywamy drugim blatem. Czekoladę łamiemy do rondelka, dodajemy mleko i rozpuszczamy na małej mocy palnika. Gotową polewą smarujemy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi
kulinarne odsłony patiszklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, śliwki 70 dag, cynamon - ile potrzeba, polewa czekoladowa 1 opakowanie, wiórki kokosowe - ile potrzeba jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do białości dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem zmiksować na dość gęste ciasto ciasto rozłożyć do dwóch foremek, jedna jest "na wynos" do pracy męża, do foremki silikonowej 20x11(...)wypestkowane śliwki, posypać cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasta piec około 40 minut, do suchego patyczka polewę czekoladową roztopić w mikrofalówce i polać ciasta, posypać wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia czekolady - ciasto jest smaczne i szybko sie zjada............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięogóle dynia w kuchni dla mnie nie istniała, a teraz robię z niej babeczki! :) Coś niesamowitego. Babeczki wyszły pyszne, pachnące o pięknym żółtym kolorze. Babeczki dyniowe z posypką kokosową Składniki ciasto: 150 gram masła szklanka zmiksowanej (pieczonej) dyni niepełna szklanka mąki (ja dałam pół na pół pszennej i orkiszowej) niepełna szklanka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru kryształu 1/2 szklanki cukru(...)przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia do całości i dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni. Nakładamy ciasto do papierków i wkładamy do blaszki. W misce mieszamy kokos z cukrem i cynamonem i posypujemy na każdą babeczkę. Babeczki dyniowe z posypką kokosową Pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Babeczki dyniowe z posypką kokosową Babeczki dyniowe z posypką kokosową
Pyza i Surówkamasła 250 g orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Czekoladowa polewa: 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 8 łyżek mleka wiórki kokosowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto: Masło rozpuścić, pozostawić do wystygnięcia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy, miksując na wysokich obrotach. Gdy masa z białek będzie gęsta(...)garnka wsypać cukier i kakao, wlać mleko, podgrzewać do połączenia się składników. Odstawić do przestygnięcia – polewa szybko robi się twarda. Ciasto pokryć polewą i posypać wiórkami kokosowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto orzechowe na białkach pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyPrzekładamy do foremki wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 4 białka 210 g cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier cały czas miksując na jedwabistą(...)masę. Następnie dodajemy wiórka kokosowe wymieszane z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C na złoty kolor. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę z ananasem: 250 g masła, miękkiego 130 g cukru pudru 1 budyń waniliowy 4 żółtka 1 puszka ananasów wykonanie: Syrop
Domowy Smak Jedzeniadostałam od mojej Oliwki wieeeelką pakę aronii prosto z ogródka. Część wykorzystałam do koktajlu, zrobiłam dżemiki i przygotowałam pyszne ciacho! Jedno z lepszych ciast z owocami, jakie ostatnio robiłam. Delikatny, kruchy spod pokryty owocami i lekką kokosową pianką / bezą oraz chrupiącą kruszonką jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki. Ps. jeśli nie macie aronii śmiało możecie wykorzystać inne, ulubione owoce! Polecam(...)Białka ubijamy na sztywno, do ubitych powoli dodajemy cukier. Wlewamy jogurt grecki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i kokos – miksujemy. CAŁOŚĆ: Owoce wykładamy na kruche ciasto ( bez nadmiaru soku ), przykrywamy kokosową pianą i posypujemy startym na tarce kruchym ciastem. Pieczemy ok. 50 minut / 180C. Całkowicie studzimy! Smacznego
Ostra na SłodkoDziś przepis na sernik z kokosem, który często gości na moim stole. Sernik należy do moich ulubionych, jest delikatny, rozpływający się w ustach, a wierzch ciasta uzupełnia beza kokosowa, która jest lekko chrupiąca . Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki 100 g masła 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 żółtka szczypta soli masa serowa(...)łyżki mąki pszennej 200 g śmietany 30% beza kokosowa 6 białek 150 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru dodatkowo 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać zimne masło, posiekać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, żółtka, zagnieść ciasto. Uformować kulkę, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy
magiczna kuchnia KasiCiasto na tortownicę o średnicy: 23 cm Zaskakująco wilgotne i idealne na letnie wieczory! Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu, jest niezwykle prosty a daje tyle radości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki dobrej jakości kakao w proszku 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody 2 łyżki czekoladowych(...)Ciasto pieczemy przez 35 minut w 180C (do suchego patyczka). W tym czasie przygotowujemy polewę: tabliczkę czekolady łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem oleju kokosowego. Gdy ciasto jest już upieczone i ostygnięte, na jego wierzch nakładami rozpuszczoną czekoladę i całość przyozdabiamy owocami
Emcia Pichcijeszcze ciasta na niedzielę? Dzisiaj proponuję przepyszne ciasto z kaszką mandarynkowo-kokosową. Polecam każdemu miłośnikowi kokosowych smaków. Składniki na ciasto: 5 jajek 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej typ 450, np. TOTA 1/4 szkl ciemnego kakao Składniki na masę: 1/2 l mleka 6 łyżek kaszki manny 1 kostka masła lub margaryny 1/2 szkl cukru pudru 2-3 puszki mandarynek(...)odcedzić je i pokroić) 250 g wiórków kokosowych Składniki na polewę: 3/4 tabliczki czekolady 50 ml śmietanki kremówki Dodatkowo: 1/2 szkl kawy Wykonanie: Ciasto. Mąkę i kakao przesiać przez sitko. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać stopniowo cukier, nadal ubijając. Kiedy piana będzie lśniąca, dodać żółtka i miksować chwilę. Do masy jajecznej dodać stopniowo mąkę
Trufelkowoblogu znajdziecie również inne przepisy na bułki drożdżowe, mleczne, z serem, czekoladą, a nawet o smaku pizzy. Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki oleju 6 łyżek cukru 1 jajko Masa kokosowa 150 g roztopionego masła 3 łyżki brązowego cukru 3 czubate łyżki wiórków kokosowych Do roztopionego masła(...)miejsce do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Uderzyć dłonią w ciasto dwa razy i odstawić do ponownego wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości około 3mm. Posmarować ciasto masą kokosową i zawinąć jak roladę. Pokroić na kawałki o grubości około 2cm i układać na blaszce wyłożonej papierem. Odstawić bułki do wyrośnięcia na około 10 minut po czym każdą
O kuchni z uczuciemspory wybór innych świetnych produktów, które z pewnością się wam przydadzą. Składniki: Ciasto czekoladowe: 250 g margaryny 250 ml wody 1,5 szkl cukru 3 łyżki kakao 4 jajka 2 szkl mąki pszennej 4,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masa kokosowa: 4 białka 300 g wiórków kokosowych 150 g cukru Przygotowanie: Margarynę, wodę(...)sztywno przełożyć do czekoladowej masy i delikatnie wymieszać łopatką. Formę o wymiarach 35*24 cm wyłożyć na dnie i po bokach papierem do pieczenia Stella . Wylać ciasto i równomiernie rozprowadzić. Masa kokosowa: Białka z cukrem ubić na sztywno wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łopatką. Na ciasto kakaowe kłaść łyżką kopczyki z masy kokosowej. Piec około 45 min w 170 stopniach
Ala piecze i gotuje