ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:94/932)

Ciasto jogurtowe. Lekko razowe. Z posmakiem mango... 185

rynku jogurtu, z którym byśmy go nie piekli: toffi, czekoladowym, latte, cytrynowym, truskawkowym, ananasowym, kokosowym, i co tam jeszcze. Równie uniwersalne sa dodatki, które można wmieszać do ciasta: wiórki kokosowe, groszki czekoladowe i owoce - szczególnie popularne wydaja się siekane brzoskwinie z puszki, oraz świeże gruszki. Ostatnio pojadane u nas entuzjastycznie pokrojone na plastry i polane sosem waniliowym  custard . Latem

Lejdi of the house
Tropikalna tarta z kokosowym kremem 233

oknem duży mróz a u mnie w kuchni upalne lato... Tropikalna tarta na delikatnym kruchym cieście, z przepysznym mocno kokosowym budyniem, puszystą kokosową śmietaną, soczystym mango, kwaskowym kiwi i chrupiącymi płatkami kokosa. Jeden kęs i choć na chwilę myślami jestem na rajskich wakacjach na jakiejś pięknej wyspie :-) Bardzo polecam! Składniki: Ciasto kruche: 225 g mąki pszennej 150 g masła(...)Boki formy lekko posmarować masłem. Wyjąć ciasto z lodówki, wylepić nim formę. Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Piec spód tarty 15 - 20 minut, do momentu ładnego zarumienienia się ciasta. Wyjąć, wystudzić. Kokosowy budyń: 500 g kokosowej śmietanki (lub dwie puszki każda po 400 ml pełnotłustego mleka kokosowego schłodzone 24 h w lodówce) 100 g drobnego cukru 50 g skrobi kukurydzianej

maniapieczenia
CIASTO Z PORZECZKĄ I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 191

ciasto, jeżeli będzie zbyt suche dodajemy 1 łyżkę wody. Z ciasta odrywamy ⅓ i odkładamy na bok, a resztą ciasta wylepiamy formę 24x24 wyłożoną papierem do pieczenia, Kruszonka: w rondlu roztapiamy masło, następnie dodajemy pozostałe składniki czyli cukier, cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe(...)mieszamy aż wszystkie składniki się ze sobą połączą, odstawiamy do ostygnięcia Wykonanie: na ciasto wykładamy czerwoną porzeczkę (wcześniej wymieszaną z 1 łyżką mąki kokosowej), na owoce dajemy najpierw kokosową kruszonkę, następnie ⅓ ciasta które było odłożone, które również kruszymy w dłoniach   jak kruszonkę ciasto pieczemy na złoty kolor, około 45-50w minut w   piekarniku nagrzanym do 180ºC. Źródło

Słodkie zapomnienie
Bułeczki cynamonowe "Cinnamon rolls" z sosem karmelowym (wegańskie) 204

Składniki na 15 małych bułeczek Ciasto: 300 g mąki pszennej 3 łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru kokosowego 50 g oleju kokosowego 150 g mleka sojowego Nadzienie: 90 g cukru kokosowego 2 łyżki cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego Sos karmelowy: 25 g cukru kokosowego 1/2 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżki wody 1/2 łyżki tahini Szczypta soli Przepis: Mąkę przesypujemy(...)olej z pozostałymi składnikami. Do miski dolewamy mleko sojowe, mieszamy - całość zagniatamy na gładkie ciasto. Przygotowane ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5-1 cm w kształt prostokąta. Ciasto smarujemy olejem kokosowym pozostawiając wolny górny brzeg (ok. 3-4 cm). Połączony w misce cukier kokosowy oraz cynamon nakładamy równo na przygotowane ciasto i zwijamy je w ciasny rulon. Następnie kroimy

Emcia Pichci
Ciasto kokosowo anansowe 306

cieście kokos i ananas to duet doskonały. Do tego krem maślany z domowym budyniem i delikatny biszkopt. Ciasto zrobione na imprezę i muszę powiedzieć, że wszystkim smakowało. Składniki: Biszkopt:  5 jajek szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej ekologicznej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 700 ml mleka 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki(...)wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto około 20-25 minut. Ostudzić. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem, blat kokosowy, czekolada. Złożone ciasto włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki

Ala piecze i gotuje
Najlepsze Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 914

Królewiec" Ciasto "Metrowiec" Ciasto "Szachownica" Kruche z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji Ciasto "Snikers" Ciasto Marchewkowe o Lekko Korzennym Smaku Ciasto Marchewkowe Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową Ciasto "3Bit" na Biszkopcie Najlepsza Kremówka Makowo-Kokosowe z Serem i Masą Budyniową Ciasto "Marysieńka" Najlepsza Szarlotka Szarlotka z Masą Budyniową Przepyszne Ciasto Kokosowo - Ananasowe Cappuccino z Kokosem(...)pieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi - Krówka Najlepsza Karpatka Karpatka Królewska Najlepsze Ciasto Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą i Masą Śmietanową Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami Tort Kokosowy "Bounty" Tort Czekoladowo - Wiśniowy Tort z Kremem z Masła Orzechowego Tort Szwarcwaldzki Tort Makowy

Słodka Strona
Korzenne ciastka z amarantusa i orzechów włoskich 212

korzenną. Len w osobnej szklance zalej 100 ml wrzątku i energicznie wymieszaj. Powinna powstać gęsta pasta. Wlej ją do amarantusa. Olej kokosowy podgrzej i wlej do reszty składników. Dodaj syrop klonowy. Wszystko wymieszaj dokładnie i wyrób lekko jak ciasto. Powinna powstać gęsta i lepka masa, pozwalająca się formować. W razie potrzeby dosyp więcej amarantusa lub dolej oleju kokosowego. Z masy

Food Square
Śmietankowe ciasto kokosowe 127

wyczuwalna pozostaje nadal lekkiej śmietanki.  Blacha o średnicy 26 cm  Składniki:  2 x 400 ml śmietany 30 % 250 g cukru 600 g wiórków kokosowych  5 białek szczypta soli ciasto 1 szklanka cukru 5 żółtek 1 łyżka gęstej śmietany 18% 250 g masła 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Przygotowanie:  W garnku(...)następnie dodawaj śmietanę i na końcu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.  Ciasto przełóż do blachy wyłożonej papierem pergaminowym i piecz przez 10 minut w 180 C. Jak spód będzie zapieczony dodaj masę śmietankową i piecz jeszcze ok 40-50 minut. Ciasto udekoruj wiórkami kokosowymi. Smacznego

Niezły Młynek
Śmietankowe ciasto kokosowe 189

wyczuwalna pozostaje nadal lekkiej śmietanki.  Blacha o średnicy 26 cm  Składniki:  2 x 400 ml śmietany 30 % 250 g cukru 600 g wiórków kokosowych  5 białek szczypta soli ciasto 1 szklanka cukru 5 żółtek 1 łyżka gęstej śmietany 18% 250 g masła 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Przygotowanie:  W garnku(...)przełóż do blachy wyłożonej papierem pergaminowym i piecz przez 10 minut w 180 C. Jak spód będzie zapieczony dodaj masę śmietankową i piecz jeszcze ok 40-50 minut. Ciasto udekoruj wiórkami kokosowymi. Smacznego

Niezły Młynek
MOZAIKA Z KOKOSOWYMI KULAMI i ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 244

śmietana kremówka 36% – 200 ml * ser mascarpone – 200 g * cukier puder – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KULKI KOKOSOWE: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, odstawiamy na o. 10 minut do chłodzenia, następnie formujemy kulki i wkładamy do lodówki. CIASTO: Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy po 1 żółtku. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia(...)trzeciej mak. Ciasto makowe wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ciastem z kisielem i ciastem kakaowym – każdą z warstw delikatnie rozsmarowujemy po całej blasze. Do ciasta wkładamy kokosowe kulki, delikatnie wpychamy, pieczemy ok. 50 minut / 180C. ŚMIETANOWA PIANA: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone, miksujemy ponownie i wyciągamy na wystudzone ciasto. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Placuszki kasztanowo jabłkowe bez glutenu, mleka i jajek 215

śmietanka kokosowa i pestki granatu WYKONANIE: Obie mąki i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać mleko kokosowe i mus jabłkowy, wymieszać na jednolitą masę. Olej kokosowy stopić, dodać do ciasta i wymieszać aż się wchłonie. Rozgrzaną teflonową patelnię (do innej mogą przywierać) smarować niewielką ilością oleju kokosowego, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron do zrumienienia. Odwracać

Kuchenne zapiski Edyty
ŁABĘDZI PUCH – CIASTO KOKOSOWE Z KRUSZONKĄ 240

jest GENIALNE! Moja mama podczas ploteczek w pracy z koleżankami poznała przepis i od razu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie uwielbiam wszystko co kokosowe! Jak się potem okazało ciasto znane jest w sieci pod nazwą Łabędzi Puch. Smakuje obłędnie! Połączenie słodkiej, kokosowej masy „budyniowej” z lekko kwaśnym dżemem i chrupiącą kruszonką tworzy fantastyczną całość(...)Roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz kokos i smażymy kilka minut na rumany kolor. CAŁOŚĆ: Biszkopt nasączamy odrobiną słodkiej herbaty ( lub likierem kokosowym ), rozsmarowujemy dżem. Zalewamy 2/3 masy kokosowe i przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzch wylewamy resztę masy i obficie posypujemy kruszonką kokosową. Chłodzimy kilka godzin ( najlepiej noc ) w lodówce. Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik z wiśniami 156

masę serową. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i kisiel wiśniowy, wyłożyć na warstwę wiśni.  Kruszonka: 3 łyżki cukru; 2 łyżki wiórków kokosowych; trochę mąki; Do ciasta odłożonego na kruszonkę dodać cukier, wiórki kokosowe i tyle mąki, aby ciasto lekko się rozsypywało. Tak przygotowaną kruszonkę rozsypać równomiernie na piance wiśniowej. Ciasto wstawić do piekarnika

In my kitchen
Rafaello na krakersach z jeżynami 311

Sprawdzają się w słodkich deserach rewelacyjnie, pomimo tego, że są słone. Sól jest praktycznie niewyczuwalna, a krakersy są znacznie lżejsze od zwykłych herbatników. Przełożone masą kokosową i z leśnych jeżyn tworzą przepyszny kawałek ciasta :) 1 1/2 opakowania krakersów świeże jeżyny KREM JEŻYNOWY: 500 g jeżyn 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 1 szklanka śmietanki kremówki(...)przygotowujemy jednocześnie, aby jeden z nich nie stężał zanim drugi będzie gotowy. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , jeżyny , krakersy , kremówka , mleczko kokosowe , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam