ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:94/932)

Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 158

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego  od firmy Skworcu  . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z  Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata .   Zapraszam :) Składniki : 4 jajka(...)cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , następnie ciągle mieszając dodawać : olej kokosowy , startą marchewkę , kardamon , goździki , kakao , orzechy , skórkę z pomarańczy , migdały i na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia .  Blaszkę o wymiarach 24/24 lub keksówkę , wyłożyć papierem do pieczenia .Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 35/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto "4 w 1" 195

Masz ochotę na ciasto z makiem, kokosowe, kakaowe czy kisielowe?  Już nie musisz piec czterech ciast. Proponuję ciasto "4 w 1" przełożone kremem budyniowym  i frużeliną wiśniową. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki(...)żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy również przesianą mąkę, a na końcu olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Do pierwszej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej - mak, do trzeciej - kakao, a do czwartej  - kisiel. Do wysmarowanej masłem prostokątnej  blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec

Pyszności Słodkości
Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański) 200

nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz kuszący aromat tego torciku. Polecam! (Tortownica o średnicy 16-18 cm) Spód: 150g daktyli 100g mąki migdałowej 50g wiórków kokosowych Masa: 1/3 szklanki drobnych perełek z tapioki(...)końcu do masy wmieszać kawałki czekolady. W międzyczasie przygotować spód. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie dokładnie odcedzić i zblendować z mąką migdałową oraz wiórkami kokosowymi.  Powstałe ciasto wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Na spodzie umieścić czekoladowo-kokosową masę z perełek tapioki, która powinna być jeszcze ciepła. Po ostudzeniu torcik schłodzić

Di gotuje
Ciasto dyniowo- pomarańczowe Paleo, Keto 183

idealnym do stosowania na diecie LowCarb i ketogenicznej. Na Paleo można zastąpić go ksylitolem lub cukrem kokosowym . W roli zagęstnika wystąpiła zaś mąka kokosowa . Można więc go jeść praktycznie bez ograniczeń, do czego zachęcam! Ciasto dyniowo- pomarańczowe Wspaniałe ciasto w kolorze intensywnej pomarańczy. Mocno dyniowe, o lekko sernikowej konsystencji. Stanowi idealną odskocznię od jesiennych szarości. Polecam! Dania Deser , Przekąska Kuchnia(...)kokosowej 3 jaja 1 łyżka skórki z pomarańczy (u mnie suszona) Polewa 1/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka żelatyny płaska 2 łyżki karobu lub kakao 2 łyżki oleju kokosowego Sposób przygotowania Ciasto Piekarnik nastawić na 160 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki poza jajkami zmiksować na gładką masę. Rozdzielić żółtka od białek i dodać je do masy dyniowej. Białka ubić na sztywno

Modern Cave Girl
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 168

masło i energicznie wszystko wymieszaj aż składniki się rozpuszczą. 7 Polewę wylej na ciasto i posyp ulubionymi dodatkami. Ja posypałam startą czekoladą mleczną i wiórkami kokosowymi. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (1 BLASZKA 20x35 cm) CIASTO   200 g mąki tortowej   200 g cukru   4 jajka   3 płaskie łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia   12 łyżek(...)Dodaj masło i energicznie wszystko wymieszaj aż składniki się rozpuszczą. 7 Polewę wylej na ciasto i posyp ulubionymi dodatkami. Ja posypałam startą czekoladą mleczną i wiórkami kokosowymi. Smacznego! Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished":"2019-01-29","name":"Pijana wi\u015bnia, czyli proste ciasto z wi\u015bniami","image":"https

A to pestka
Ciasto marchewkowe (Fit) 178

miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy do masy jajecznej i ostrożnie mieszamy. Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach, dodajemy do ciasta wraz z wiórkami kokosowymi.  Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut do tzw „suchego patyczka”w temperaturze 180 stopni(...)się upiecze, wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przygotowujemy polewę: w misce ubijamy serek kremowy wraz z dwoma łyżkami miodu, aż nabiorą kremowej konsystencji. Smarujemy zimne ciasto, a z wierzchu obsypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kolizje Smaków
Przepis na kokoski w jasnej polewie! Pyszne ciastka z kokosem 145

jest miodowe ciasto biszkoptowe. Jak zrobić ciastka z kokosem, czyli kokoski? Kokoski przygotujesz bardzo szybko! Na początek należy przygotować ciasto, czyli masło utrzeć z cukrem, a następnie dodawaj po jednym jajku, mąkę oraz miód. Upieczone ciasto kroimy na kwadraty i maczamy w polewie przygotowanej z mleka w proszku i masła. Na koniec kokoski obtaczamy w wiórkach kokosowych i gotowe! Dokładne(...)przygotowanie Przygotowanie ciasta: Masło utrzyj z cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie cały czas ucierając dodaj kolejno po jednym jajku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miód. Gotowe ciasto przelej do formy 24×24 cm, wyrównaj i piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Gotowe ciasto odstaw do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie, skrój górę ciasta, aby je wyrównać

Via Gusto
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 273

Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że słodkości nigdy za wiele , to nie obyło się też bez dodatkowej porcji czekolady!Takie naleśniki posmakują nie tylko dzieciom , ale i dorosłym!Nie tylko posmakują , ale i pięknie będą wyglądać na naszym stole(...)sól – 1 szczypta* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* olej rzepakowy – 30 ml* wiórki kokosowe – 4 łyżkiDODATKOWO:* maliny – ok. 30 dag* cukier puder – 4 łyżki* polewa czekoladowa – 100 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Składniki na naleśniki mieszamy.Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe.Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus )i mieszamy

Ostra na Słodko
Sernik Królewski z Kokosem 71

SERNIK KRÓLEWSKI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 400 g mąki pszennej 4 łyżki cukru 2-3 łyżki śmietany 180 g masła 3 łyżki kakao MASA 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 200 g twarogu półtłustego 130 g cukru 50 g masła 40 g budyniu waniliowego – sam proszek 6 jajek 4 łyżki wiórków kokosowych(...)WYKONANIE CIASTA Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i ugniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Wkładamy do lodówki na godzinę. Jedną część wykładamy na dnie blachy. Spód podpiekamy w piekarniku przez 15 min w 180°. WYKONANIE MASY Cukier ucieramy razem z masłem. Dodajemy sery, proszek budyniowy, miksujemy. Wbijamy stopniowo po jednym jajku, ciągle miksując. Na koniec dajemy wiórki kokosowe, mieszamy

Przepiski.pl
Domowe ciasto marchewkowe 198

Domowe ciasto marchewkowe to chyba jedno z najprostszych ciast jakie można przygotować. Wbrew pozorom smak marchewki w tym cieśnie nie jest wyczuwalny. Podczas przygotowania tego deseru

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Metrowiec 243

rozpuszczamy na małym ogniu i mieszamy, aż do połączenia. Polewa powinna się niemal zagotować. Odstawiamy do przestudzenia. Polewamy na wierzchu ciasta. Wierzch możemy przybrać np. orzechami lub wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto kroimy na kawałki pod kątem obejmującym ok. 3-4 kromki – wtedy widoczne będą wszystkie warstwy. Wpis zawiera lokowanie produktów "Ze Świata Natury" Dr. Oetkera Post Metrowiec pochodzi

Poezja smaku
ToRCiK ZiMoWy z nuTką ŻuRawInoWą 209

likierem. Mleko kokosowe z żelatyną podgrzewamy, nie gotujemy! Dolewamy do śmietany, mieszamy.  ● żurawinę wysypujemy na patelnie i lekko podgrzewamy z sokiem. Przekładamy na sernik. Na ostudzone ciasto wykładamy mus kokosowy i wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny P.S ● możemy użyć mąki kokosowej lub kukurydzianej wtedy ciasto będzie bezglutenowe 😉 ● likier możemy pominąć, zastąpić syropem barmańskim i będzie idealne

Luźna Kuchnia
Babka kokosowo- cytrynowa 144

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i partiami wsypywać do masy na przemian dolewając mleko. Na samym końcu dodać skórkę i sok z cytryny oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy(...)piec w temperaturze 175 stopni przez godzinę i 5 minut (sprawdzić patyczkiem). Z cukru pudru, odrobiny soku z cytryny i mleka przyrządzić lukier. Polać nim wystudzone ciasto i posypać je wiórkami kokosowymi. A na koniec chciałabym się jeszcze rozwiać tajemnicę otrzymanej przeze mnie wczoraj przesyłki :) Otóż dostałam od sklepu zielonabazylia kilka produktów do przetestowania. Są to: dżem malinowo-żurawinowy, dżem

My simple kitchen
Ciasto z owocami letnimi 159

ciasta z owocami np. pyszny Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem waniliowym , obsypany płatkami migdałów i brązowym cukrem.Robiłam też ciasto z jabłkami (jabłecznik ) dodając kakao i wiórki kokosowe. Ucierane Ciasto z owocami letnimi piekłam w tortownicy o przekroju 20 cm. Ciasto z owocami letnimi: Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej + 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanka cukru karmel

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto "Popapraniec" 140

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia różnego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i masy budyniowej. Do przygotowania ciasta należy przygotować: 5 jajek 1 szkl. mąki  1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych(...)żółtku, łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do trzeciej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao. masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 C ok. 45 min. i ostudż. Masa: Przygotuj budyń

Różne smaki w kuchni

Proponowane wyszukiwania