ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:95/932)

Ciasto "Popapraniec" 140

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia różnego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i masy budyniowej. Do przygotowania ciasta należy przygotować: 5 jajek 1 szkl. mąki  1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych(...)żółtku, łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do trzeciej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao. masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 C ok. 45 min. i ostudż. Masa: Przygotuj budyń

Różne smaki w kuchni
Ciasto "Popapraniec" 1163

Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia róznego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i masy budyniowej.Do przygotowania ciasta należy przygotowac: 5 jajek 1 szkl. mąki  1 szkl. cukru 1/4 szkl. oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. maku 1/2 szkl. wiórków kokosowych Masa(...)żółtku, łyżce mąki z proszkiem do pieczenia i oleju. Wymieszaj. Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj kakao, do drugiej mak, a do trzeciej wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z kakao. masa z makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 C ok. 45 min. i ostudż. Masa: Przygotuj budyń

Słodkości i nie tylko
Ciasto bananowe z polewą serową 104

mnie o wiele smaczniejszy Ciasto to idealnie nada się na Boże Narodzenie , wówczas warto dodać więcej cynamonu lub zamienić go na przyprawę korzenną. Koniecznie przeczytajcie moje dodatkowe uwagi Więcej przepisów na ciasta znajdziecie tutaj , polecam również przepis na proste wegańskie ciasto bananowe . Przepis na ciasto bananowe z polewą serową Składniki na ciasto 2 jajka szklanka cukru * (220 g) 3 małe(...)przyozdobić orzechami , skórką pomarańczy kandyzowanej , posypką cukrową lub owocami . Zobacz więcej przepisów na ciasta Ciasto Lion bez pieczenia Ciasto bananowe (wegańskie) Szarlotka Pani Ogonowskiej Ciasto siedem kubków Ciasto krówka bez pieczenia Brownie z kremem orzechowym Ciasto z rabarbarem Ambasador z orzechówką Beza z owocami Sernik kokosowy Sernik czekoladowy bez cukru Tort czekoladowy z wiśniami Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie

WegePrzepis
KOKOSOWO - LIMONKOWE CIASTO UCIERANE (PRZEPYSZNE) 162

mleka 1 szklanka wiórków kokosowych SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 2 pełne łyżki gęstej śmietany kremówki (polecam "Piątnicę") sok z 0,75 limonki 1 szklanka wiórków kokosowych WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 175 stopni C . Keksówkę o wymiarach 26 x 11 cm wysmaruj masłem, a następnie wysyp mąką. W misie miksera utrzyj miękkie masło

Słodko-Słony Świat Ilony
KOKOSOWO - LIMONKOWE CIASTO UCIERANE (PRZEPYSZNE) 172

mleka 1 szklanka wiórków kokosowych SKŁADNIKI NA LUKIER: 1 szklanka cukru pudru 2 pełne łyżki gęstej śmietany kremówki (polecam "Piątnicę") sok z 0,75 limonki 1 szklanka wiórków kokosowych WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 175 stopni C . Keksówkę o wymiarach 26 x 11 cm wysmaruj masłem, a następnie wysyp mąką. W misie miksera utrzyj miękkie masło

Słodko-Słony Świat Ilony
Zdrowe ciasto z mąki pełnoziarnistej 203

uchodzi za zdrowszy od białego :) do tego ma posmak karmelowy co daje ciastu dodatkowe walory smakowe :) Wadą jest cena dlatego z powodzeniem można użyć ciemnego trzcinowego . Składniki o temperaturze pokojowej : - 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 150 g masła - 120 g cukru kokosowy lub trzcinowy - 4 jajka - szczypta soli - 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia - 100 ml mleka - śliwki

Wypieki Rene
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 335

szkl. mleka 6 łyżek kaszy manny 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotować, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyć mąkę i wymieszać , aby nie powstały grudki. Dodać jajka, sodę oraz przyprawy. Ciasto wyrobić i podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować do wymiarów blachy na papierze do pieczenia. Piec(...)koniec dodajemy margarynę i czekamy aż powstanie piękna lśniąca polewa , którra polewamy wierzch ciasta. Dodatkowo: Mielimy w blenderze 20 g orzechów włoskich . Zmielonymi orzechami i wiórkami kokosowymi dekorujemy ciasto. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Miodownik piernikowy z kremem grysikowym 432

szkl. mleka 6 łyżek kaszy mannej 200 g masła 1/2 szkl. cukru Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa orzechy włoskie Sposób przygotowania Miód z cukrem zagotowac, cały czas mieszając. Gorącym miodem sparzyc mąkę i wymieszac , aby nie powstały grudki. Dodac jajka, sodę oraz przyprawy. Ciasto wyrobic i podzielic na 3 części. Każdą rozwałkowac do wymiarów blachy na papierze do pieczenia. Piec(...)koniec dodajemy margarynę i czekamy aż powstanie piękna lśniąca polewa , którra polewamy wierzch ciasta.Dodatkowo: Mielimy w blenderze 20 g orzechów włoskich . Zmielonymi orzechami i wiórkami kokosowymi dekorujemy ciasto. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sunday habit 201

mleczne. Oczywiście w wersji borówkowej :) ale z powidłami domowej mamy roboty :) Składniki: 1 szklanka mixu mąki bezglutenowego ciasta ("Bezgluten") 0,5 szklanki maki kokosowej 0,5 szklanki maki migdałowej 1 jajko w proszku :) (1 łyżeczka proszku na 2 łyżeczki wody) 0,5 opakowania cukru waniliowego 2-3 szklanki wody(...)krótkim czasie, i ciasto robi sie bardziej gęste. Należny dodać wówczas wody. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni, kropla oleju kokosowego i chochla ciasta naleśnikowego. Smażymy z obu stron i ubieramy w ulubione przysmaki np. powidła śliwkowe.  Masujemy powidłami, zawijamy i gotowe :) Smacznego

Lajtkraft food intolerance
Ciasto kokosowe z morelami 147

Dostałam kokosową przesyłkę ekologicznych produktów firmy LOOK FOOD. Od razu wypróbowałam mąkę, cukier i mus kokosowy i zachwyciłam się smakiem ciasta z morelami. Ciasto mocno pachnie kokosem. Kwaskowate morele tworzą kontrast ze słodkim ciastem. Polecam! Składniki: 4 jajka 2/3 szklanki ekologicznej mąki kokosowej, np. LOOK FOOD 2/3 szklanki ekologicznego cukru kokosowego, np. LOOK FOOD 1/2 szklanki wiórków kokosowych(...)proszku do pieczenia 9 moreli Jajka utrzeć z cukrem i musem kokosowym na jasną masę. Wlać olej i dalej miksować. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką kokosową i wiórkami. Zmiksować na gładką masę. Ciasto wyłożyć na okrągłą blaszkę o średnicy 23 cm. Morele umyć, osuszyć, przekroić na pół, wypestkować. Włożyć na wierzch ciasta, skórką do dołu i lekko docisnąć. Piec

Czerwień i błękit
Sernik twix-mars-bounty 318

pieczeniu ciast dopiero ,,raczkuję”. Sernik wyszedł przepyszny, a jego smaki chodziły za mną od dawna. Maślany spód o kokosowym smaku, ciasto z kawałkami batoników i gęsta czekoladowa polewa – palce lizać. Spód: 200 g ciasteczek maślanych Bonitki 100 g masła 2 łyżki wiórków kokosowych Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka (ja użyłam Tesco) 250 g śmietany 18% (gęstej(...)margaryny 0,5 szklanki cukru 4 łyżki ciemnego kakao 3 łyżeczki mleka Spód: Ciasteczka umieszczamy w woreczku i rozbijamy tłuczkiem. Masło rozpuszczamy w rondelku. Łączymy pokruszone ciasteczka, wiórki kokosowe i masło. Wykładamy je na wyłożone papierem do pieczenia dno blaszki o wymiarach  24x29 cm. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Masa serowa: Do misy miksera przekładamy twaróg, śmietanę, cukier

VioletoweKucharzenie
Makowa panienka z kremem waniliowym 604

Makowa panienka z kremem waniliowym – krem: 3 szklanki mleka 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru z wanilią Bourbon Dr. Oetkera 4 żółtka (pozostałe z ciasta) 3 łyżki mąki (skrobii) ziemniaczanej 3 łyżki likieru kokosowego lub amaretto 200 g miękkiego masła Dodatkowo: słoiczek kwaskowego dżemu lub konfitury np. wiśniowego, porzeczkowego, malinowego, żurawinowego 100 g wiórków kokosowych Jajka przelewamy ciepłą wodą(...)tort. Pierwszy blat smarujemy dżemem. Nakładamy 3/4 masy i delikatnie rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim blatem. Rozsmarowujemy pozostałe 1/3 masy. Wiórki kokosowe wsypujemy na suchą patelnię i podprażamy do czasu, aż będą złote. Posypujemy wierzch ciasta i chłodzimy w lodówce. Wyjmujemy z chłodnego miejsca na godzinę przed podaniem – w temperaturze pokojowej jest najsmaczniejsze.   Wraz z firmą Dr. Oetker przygotowałam

Poezja smaku
Ciasto jogurtowe. Lekko razowe. Z posmakiem mango... 145

rynku jogurtu, z którym byśmy go nie piekli: toffi, czekoladowym, latte, cytrynowym, truskawkowym, ananasowym, kokosowym, i co tam jeszcze. Równie uniwersalne sa dodatki, które można wmieszać do ciasta: wiórki kokosowe, groszki czekoladowe i owoce - szczególnie popularne wydaja się siekane brzoskwinie z puszki, oraz świeże gruszki. Ostatnio pojadane u nas entuzjastycznie pokrojone na plastry i polane sosem waniliowym  custard . Latem

Lejdi of the house
Tropikalna tarta z kokosowym kremem 200

oknem duży mróz a u mnie w kuchni upalne lato... Tropikalna tarta na delikatnym kruchym cieście, z przepysznym mocno kokosowym budyniem, puszystą kokosową śmietaną, soczystym mango, kwaskowym kiwi i chrupiącymi płatkami kokosa. Jeden kęs i choć na chwilę myślami jestem na rajskich wakacjach na jakiejś pięknej wyspie :-) Bardzo polecam! Składniki: Ciasto kruche: 225 g mąki pszennej 150 g masła(...)Boki formy lekko posmarować masłem. Wyjąć ciasto z lodówki, wylepić nim formę. Piekarnik rozgrzać do 190 °C. Piec spód tarty 15 - 20 minut, do momentu ładnego zarumienienia się ciasta. Wyjąć, wystudzić. Kokosowy budyń: 500 g kokosowej śmietanki (lub dwie puszki każda po 400 ml pełnotłustego mleka kokosowego schłodzone 24 h w lodówce) 100 g drobnego cukru 50 g skrobi kukurydzianej

maniapieczenia
CIASTO Z PORZECZKĄ I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 155

ciasto, jeżeli będzie zbyt suche dodajemy 1 łyżkę wody. Z ciasta odrywamy ⅓ i odkładamy na bok, a resztą ciasta wylepiamy formę 24x24 wyłożoną papierem do pieczenia, Kruszonka: w rondlu roztapiamy masło, następnie dodajemy pozostałe składniki czyli cukier, cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe(...)mieszamy aż wszystkie składniki się ze sobą połączą, odstawiamy do ostygnięcia Wykonanie: na ciasto wykładamy czerwoną porzeczkę (wcześniej wymieszaną z 1 łyżką mąki kokosowej), na owoce dajemy najpierw kokosową kruszonkę, następnie ⅓ ciasta które było odłożone, które również kruszymy w dłoniach   jak kruszonkę ciasto pieczemy na złoty kolor, około 45-50w minut w   piekarniku nagrzanym do 180ºC. Źródło

Słodkie zapomnienie
Bułeczki cynamonowe "Cinnamon rolls" z sosem karmelowym (wegańskie) 161

Składniki na 15 małych bułeczek Ciasto: 300 g mąki pszennej 3 łyżki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru kokosowego 50 g oleju kokosowego 150 g mleka sojowego Nadzienie: 90 g cukru kokosowego 2 łyżki cynamonu 2 łyżki oleju kokosowego Sos karmelowy: 25 g cukru kokosowego 1/2 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżki wody 1/2 łyżki tahini Szczypta soli Przepis: Mąkę przesypujemy(...)olej z pozostałymi składnikami. Do miski dolewamy mleko sojowe, mieszamy - całość zagniatamy na gładkie ciasto. Przygotowane ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5-1 cm w kształt prostokąta. Ciasto smarujemy olejem kokosowym pozostawiając wolny górny brzeg (ok. 3-4 cm). Połączony w misce cukier kokosowy oraz cynamon nakładamy równo na przygotowane ciasto i zwijamy je w ciasny rulon. Następnie kroimy

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania