ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:100/932)

Ciasta na Święta - 65 propozycji 12227

Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami  47.  Ciasto Doroty  48.  M alinowa Chmurka 49.  Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50.  Piernik z drożdżami  51.  Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52.   Ciasto pyszna delicja 53.  Ciasto banoffee na biszkopcie 54.  Ciasto pyszny

kruche babeczki
Ciasta na Święta Wielkanocne 5022

Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami  47.  Ciasto Doroty  48.  Ciasto Venus  49.  Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50.  Piernik z drożdżami  51.  Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52.  Ciasto pyszna delicja 53.  Ciasto banoffee na biszkopcie 54.  Ciasto pyszny

kruche babeczki
62 propozycje ciast na Święta 4981

Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami  47.  Ciasto Doroty  48.  Ciasto Venus  49.  Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50.  Piernik z drożdżami  51. Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52. Ciasto pyszna delicja 53. Ciasto banoffee na biszkopcie 54. Ciasto pyszny Michałek 55. Babka Cafe

kruche babeczki
57 propozycji ciast na Wielkanoc 3223

Sernik na petitkach według babci Marysi  46.  Sernik z jabłkami  47.  Ciasto Doroty  48.  Ciasto Venus  49.  Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami  50.  Piernik z drożdżami  51 . Keks 52. Babka jogurtowa z żurawiną 53. Ciasto wafelkowa rozkosz 54. Miodownik z orzechową wkładką 55. S ernik piernikowy 56. Babka cytrynowa

kruche babeczki
Żytnie ciasto z brzoskwiniami i czekoladą 96

zawdzięcza swoją barwę. Aby ciasto miało delikatną, niezbyt ciężką strukturę część mąki żytniej zastąpiłam zmielonymi orzechami włoskimi. Wypiek o niebanalnym smaku, który polecam szczególnie. Składniki (na jedną keksówkę o wymiarach 10 cm x 20 cm): 150 gram brzoskwiń 60 gram zmielonych na mąkę orzechów włoskich 60 gram oleju kokosowego 150 gram mąki żytniej 25 gram miodu 50 gram(...)cukru 50 gram czekolady deserowej 100 gram powideł śliwkowych 50 ml mleka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta cynamonu i gałki muszkatołowej płatki migdałów do dekoracji ciasta Olej kokosowy, miód, cukier i powidła podgrzewam do rozpuszczenia cukru. Całość studzę przez kilka minut. Mąkę żytnią, zmielone orzechy, cynamon, gałkę muszkatołową i proszek do pieczenia przesiewam do miski

Mango Papaja
Kokosowo – malinowa fantazja 171

pewnie już zdążyliście to zauważyć. Szczególnie lubię go łączyć z różnymi owocami. Morele, truskawki czy jeżyny świetnie sprawdziły się w zestawieniu z kokosem. Teraz przyszedł czas na maliny. Ciasto jest cudownie kokosowe, przełamane kwaskową masą malinową. To rozpustne połączenie smaków świetnie ze sobą współgra. A ciasto powstało zupełnie przez przypadek, bo jak bloger spać nie może, to kreuje w głowie(...)kokosowy i równamy wierzch. Przykrywamy blatem kokosowym i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. * można użyć zarówno świeżych jak i mrożonych owoców Notes - ciasto przed podaniem należy wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej - do kremu kokosowego zamiast ekstraktu kokosowego i spirytusu można dodać likier kokosowy - krem kokosowy nie jest bardzo słodki, więc jeśli lubicie bardziej słodkie wypieki, dodajcie więcej

Wędrówki po kuchni
Rurki z dżemem i kokosową masą twarogową 84

Pyszne rurki z kokosową masą twarogową oraz przełamującym jej słodycz dżemem z czarnej porzeczki, to doskonały deser dla dużych i małych łasuchów. 1 op. ciasta francuskiego xl 70 g wiórek kokosowych 250 g półtłustego twarogu 50 g cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego 150 g śmietanki 30 % dżem z czarnej porzeczki(...)jajko Ciasto francuskie kroimy na paseczki o szerokości około 2,5 – 3 cm. Nawijamy je na zakładkę na foremki do rurek. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Rozkładamy (na leżąco) na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 minut (do zrumienienia). Po upieczeniu ostrożnie zdejmujemy ciasto z foremek. Studzimy. Wiórki kokosowe miksujemy

Smaki Na Talerzu
Biszkopt kokosowo - kasztanowy z delikatnym musem bez cukru 146

Wczoraj nie miałam za bardzo pomysłu na ciasto, więc stwierdziłam, że wrócę do sprawdzonego biszkoptu kokosowego i wymyślę jakiś krem, bo ciasto na niedzielę do kawy zawsze się przydaje ;) Jednak po otwarciu szafki z mąkami przypomniałam sobie o mące kasztanowej, z którą powstały niedawno ciasteczka i połączyłam ją w przepisie z mąką kokosową. Stąd też kolejny pomysł na bezglutenowy spód(...)ciasta o ciekawym, słodkim smaku.  Na pewno to nie koniec eksperymentów kasztanowych, bo mąka mnie urzekła, tak jak same kasztany rok temu :) Biszkopt kokosowo - kasztanowy z delikatnym musem bez cukru Spód: 4 jajka 2 białka 4 łyżki ksylitolu  30 g mąki kokosowej 20 g mąki kasztanowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć wszystkie białka i ubić

FitKot
Tort kokosowy 174

Zelandii wskazują, że rośliny o małych orzechach kokosowych rosły tam już przed 15 milionami lat. Tyle z ciekawostek. Orzechy kokosowe posiadają wiele wartości zdrowotnych i odżywczych. Wiórki kokosowe mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. W tym wypieku będą ozdobą… i nie tylko – Tort kokosowy. Składniki na biszkopt: (tortownica(...)ponownie delikatnie mieszamy. Dno tortownicy (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Wiórki mielimy w blenderze. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pozostawiamy do wystygnięcia. Ubijamy śmietankę kremówkę. Z mleka kokosowego odlewamy płyn, a śmietankę dodajemy do ubijanej kremówki. Ubijając już na niższych

mojewypiekiinietylko
Sernik gotowany na herbatnikach 122

Bardzo szybkie i bardzo smaczne ciasto rozpływające się w ustach. Szczególnie polecam tym, którzy nie mają piekarnika.  Przepis na blachę 25 x 36 Co potrzeba na ciasto: 1000 g sera waniliowego z wiaderka, 200 g masła, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (40 g), ok. 350 g herbatników Petit Beurre(...)czas mieszając. Gotową gorącą polewę wylewamy na środek ciasta i za pomocą płaskiej szpatułki lub szerokiego noża rozprowadzamy równomiernie po całym cieście a następnie od razu posypujemy wiórkami kokosowymi. Czekamy, aż ciasto ostygnie a następnie wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin.  Herbatniki zmiękną, a ciasto stanie się bardzo delikatne. Kroimy nożem moczonym w wodzie. Smacznego :)) herbatniki

Bułka z Chlebem
Wegańskie naleśniki z jabłkami 140

pudru  skórka starta z 1 cytryny 50g rozpuszczonego oleju kokosowego Farsz jabłkowy: 1 kg jabłek 2łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka oleju kokosowego 4 łyżki syropu klonowego (lub wedle uznania) 1 łyżeczka cynamonu Aby przygotować ciasto, wlej mleko do dużej miski, dodaj puree z dyni i zamieszaj. Do słonecznego płynu przesiej(...)teraz mąkę, dodaj też sól, cukier puder oraz skórkę z cytryny i zmiksuj całość dokładnie aby uzyskać gładkie ciasto bez grudek. Na koniec wmieszaj w całość rozpuszczony olej kokosowy. Wylewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką i kolejno smaż naleśniki.  Wszystkie jabłka obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w 0,5cm kostkę (lub zetrzyj na tarce

Roślinna - blog wegański
Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) 150

dbając o nią - z czystym sumieniem pozwoliłam jej zjeść kawałek upragnionego ciasta. A i sama nie mogłam oprzeć się solidnej porcji, gdzie w ciąży słodycze dla mnie zeszły na dalszy plan. (Kiedyś mogłam zjeść dwie białe czekolady jednocześnie - teraz od święta i to odrobinkę.) Do sernika użyłam cukru kokosowego (35 IG), który zawiera magnez, potas, cynk oraz żelazo.  Obfituje(...)końcu masę połączyć z mąką kokosową (delikatnie przesianą, aby nie było grudek) oraz wiórkami kokosowymi. Całość przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60 minut (aż sernik będzie zarumieniony ze sprężystym wierzchem) w 180 stopniach. Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i ozdobić według uznania

Di gotuje
Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami 118

łyżki, a następnie odstaw na 5 minut. Powinna stać się po tym czasie bardzo gęsta i plastyczna. Foremkę na tartę o średnicy 20 cm posmaruj olejem kokosowym, a następnie wyłóż na nią ciasto. Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut, aż wierzch delikatnie się zarumieni. Następnie wyjmij i wystudź. *W wersji wegańskiej jajka(...)odstaw do napęcznienia. Następnie wlej odrobinę wrzątku i rozpuść ją w nim. Rozprowadzoną żelatynę połącz z mlekiem kokosowym. Panna cottę wylej następnie na kokosowy spód i wstaw do lodówki do stężenia. Wierzch gotowego ciasta ozdób połówkami winogron i truskawkami. Na wierzch ciasta możesz wylać również cienką warstwę galaretki, przegotowaną na przykład z soku z cytryny i żelatyny. Dzięki temu owoce

Food Square
Zdrowe brownie z ciecierzycy 94

dodatkiem czarnych porzeczek, ale sprawdzą się również maliny i jagody, do wypieku użyłam też czarnego kakao, które nadało niesamowicie ciemny kolor ciastu. PRZEPIS NA BROWNIE Z CIECIERZYCY - puszka ciecierzycy wraz z zalewą - 2 jaja - 3 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki mąki kokosowej - 1 opakowanie budyniu czekoladowego - 1/3 łyżeczki esencji migdałowej lub waniliowej - 3 łyżki kuleczek czekoladowych - garść czarnej porzeczki(...)Ciecierzycę wraz zalewą i olejem zmiksuj na gładką masę, dodaj jaja, proszek budyniowy, esencję, proszek do pieczenia i mąkę, całość wymieszaj dokładnie i zmiksuj.  Formę wysmaruj olejem kokosowym wylej ciasto, dodaj porzeczkę i kulki czekoladowe. Pieczemy aż ciasto urośnie i trochę spęka od góry. U mnie 37 minut w temp. 170 stopni C. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika.  Ciasto

SMYKWKUCHNI
Krucha tarta z botwinką, szparagami i wędzonym twrogiem (bez glutenu, bez laktozy) 143

tarta sprawdzi się o każdej porze dnia, możecie zjeść ją na lunch, albo zrobić na kolację, na pewno zachwyci domowników. Bezglutenowe ciasto zrobione jest na mazie mąki quinoa, mąki z amarantusa i skrobi ziemniaczanej połączonych z olejem kokosowym. Tarta wypełniona jest wiosenną botwinką i szparagami oraz twarogiem bez laktozy z firmy Mlekowita.  Składniki: 40 gram mąki quinoa 40 gram(...)szparagów mały pęczek botwinki szczypiorek oliwa z oliwek pieprz sól siano Wykonanie: Mąki, skrobię, len i kurkumę mieszamy przesiewamy przez sito, dodajemy szczyptę soli i wyrabiamy z olejem kokosowym na ciasto. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 20 minut do lodówki. Twaróg rozdrabniamy, wkładamy do miseczki, umieszczamy w naczyniu z sianem, siano podpalamy, całość przykrywamy większym naczyniem (może być

Quinoa Raz!
Ciasto Stefania bez pieczenia 326

piękna pogoda za oknem a jest ochota na pyszne ciasto polecam Stefanię :) Gotowe ciasto dosłownie w 30 minut!  Odkąd pamiętam zawsze obwiałam się efektu końcowego przy robieniu tego ciasta, zawsze miałam problemy z polewa. Wiem niby taka banalna sprawa a nie dawałam sobie z nią rady. Nie będę opisywać moich porażek bo tego byłoby za dużo :) Wiem na pewno(...)Następnie wrzucam cukier i czekam aż się rozpuści i na sam koniec kakao. I polewa gotowa. PAMIĘTAJ, NIE GOTUJ POLEWY!!!     Gotową polewę wylewam na ciasto i posypuję wiórkami kokosowymi.  Mam nadzieję, że ciasto przypadnie Ci do gustu :) Życzę smacznego

Kuchnia Viki
Ciasto Stefania bez gotowania 187

piękna pogoda za oknem a jest ochota na pyszne ciasto polecam Stefanię :) Gotowe ciasto dosłownie w 30 minut!  Odkąd pamiętam zawsze obwiałam się efektu końcowego przy robieniu tego ciasta, zawsze miałam problemy z polewa. Wiem niby taka banalna sprawa a nie dawałam sobie z nią rady. Nie będę opisywać moich porażek bo tego byłoby za dużo :) Wiem na pewno(...)Następnie wrzucam cukier i czekam aż się rozpuści i na sam koniec kakao. I polewa gotowa. PAMIĘTAJ, NIE GOTUJ POLEWY!!!     Gotową polewę wylewam na ciasto i posypuję wiórkami kokosowymi.  Mam nadzieję, że ciasto przypadnie Ci do gustu :) Życzę smacznego

Kuchnia Viki
Ciasto z kaszy manny i polową czekoladową 64

Kasza manny można wykorzystać na wszystkie sposoby, m.in. ciasto z polewą czekoladową oraz dropsami od Karmello .  Składniki: Ciasto 2 jaja 50g erytrytolu 20ml oleju rzepakowego 100g kaszy manny 20g jogurtu naturalnego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat Polewa 25g czekolady Rugby 20g oleju kokosowego 25g dropsów karmelowych Sposób przygotowania: Ciasto Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej(...)pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach. Polewa W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę z olejem kokosowym. Polać ostudzone ciasto. Na powierzchnie ułożyć dropsy czekoladowe. Odstawić na 2-3h do zastygnięcia polewy. Smacznego

Truskawkowa Fiesta