ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:100/932)

Rolada makowa 227

cieciorkowej skrobia tapiokowa (może być ziemniaczana) Masa makowa 250 g maku garść rodzynek 2 łyżki suszonej skórki pomarańczowej 2 łyżki miodu 60 g orzechów włoskich 30 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Ciasto Soczewicę, wodę, oliwę i siemię zmiksować razem i odstawić na 1 h. Jeśli masz soczewice rozgotowaną to nie musisz dodawać wody. Dodać mąkę cieciorkową. Wygładzić masę, przedzielić(...)wrzątkiem (tak by pokryć wodą całość). Odstawić do wystygnięcia Dodać miód i zmiksować blenderem Dodać pokruszone orzechy oraz zmielone wiórki kokosowe, wymieszać Jeśli masa jest zbyt rzadka możesz dodać trochę mąki (masa powinna być zwarta) Masę wyłożyć na rozwałkowane ciasto, następnie zwinąć w roladę. Z wierzchu posmarować oliwą. Piec w 170-180 st. przez 1h. Przez ostatnie 10 minut

pyszne zdrowości
Bounty - smak raju, ciasto kokosowe bez pieczenia 393

smaczne, że można by je nazwać "jednodniowym ciastem" - znika w mgnieniu oka:)  foremka 23x33cm Składniki:    400g ciemnych herbatników,  1 opakowanie krakersów,  1 litr mleka,  3 czubate łyżki mąki pszennej,  3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, łyżka cukru waniliowego,  250g masła lub margaryny,  100g wiórków kokosowych.  750 ml mleka zagotować wraz(...)wiórki kokosowe. Na dnie blaszki o wym. 23x33cm rozłożyć warstwę herbatników i wylać połowę masy budyniowej. Przykryć warstwą krakersów. Wylać resztę masy i ułożyć warstwę herbatników. Polewa:   125g masła lub margaryny,  3 łyżki kakao,  5 łyżek cukru,  4 łyżki gęstej śmietany 12%. Wszystko przełożyć do garnuszka i zagotować. Lekko przestudzić i wylać na wierzch ciasta. Odstawić

Z miłości do słodkości
B ee najlepszy sklep online 100

www.bee.pl/producent/inka poleca najlepsze i najzdrowsze napoje roślinne. Produkty ze sklepu online B ee.  Pasta orzechowa idealna jako dodatek do ciast, deserów i sosów. Przepyszny krem ciasteczkowo orzechowy, również do ciast i deserów. Olej kokosowy idealny do ciast, deserów, dań wytrawnych oraz do smażenia. Sos sojowy bez którego nie wyobrażam sobie gotowania, od dawna sosy sojowe goszczą w mojej

Sama słodycz i szczypta chili
PLACKI Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI 127

prócz wiórek kokosowych i oleju kokosowego umieścić w misce. Wymieszać mikserem. Na końcu wsypać wiórki kokosowe, wymieszać by połączyły się z ciastem. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju kokosowego. Wykładać po łyżce ciasta na patelnię. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron

Zrób to smacznie
Kokosowe ciasto z agrestem 164

Smaczne i proste ciasto agrestowe. Do ciasta dodałam mąkę kokosową, ale myślę, że można ją zastąpić mąką pszenną wymieszaną z wiórkami kokosowymi Na wierzchu pyszna kokosowa skorupka. Takie połączenie mogę wam z całą odpowiedzialnością polecić. 200 g maki pszennej 75 g mąki kokosowej* 50 g wiórków kokosowych 200 g miękkiego masła 3/4 szkl

Polska Zupa
Najlepsze ciasto czekoladowe na świecie 194

sprawdzić ciasto. W zależności od formy jakiej użyjemy może ono potrzebować mniej czasu na upieczenie. Moja forma miała średnicę 20 centymetrów, więc uniwersalny rozmiar. Ja ostatnio podałam to ciasto z lodami kokosowymi. Smakowało obłędnie Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks
delikatne ciasto trociniak – idealne na przyjęcie komunijne 16090

odciskamy sok i wkładamy do tężejącej galaretki. posypka ciasta: 70 g wiórek kokosowych 10 g masła 2 łyżeczki cukru wykonanie: Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe, lekko rumienimy. Ciasto : biszkopt – 3/4 masy budyniowej – tężejąca galaretka z jabłkami – 1/4 masy budyniowej -zrumienione wiórka

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowe ciasteczka z płatkami kukurydzianymi 203

aromat, wymieszać.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać ją do maślanej masy, bardzo krótko wymieszać.  Wsypać wiórki kokosowe i rodzynki, dokładnie wymieszać łyżką .  Pokruszone płatki kukurydziane przełożyć do miseczki. Ciasto jest dosyć klejące, dlatego nabieramy je łyżeczką, przekładamy do miseczki z płatkami kukurydzianymi i dłońmi, dociskając płatki kukurydziane do ciasta, formujemy kuleczki

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Bounty 184

Chyba każdy z Was kiedyś przynajmniej raz w życiu skosztował tych słodkich kokosowych batoników Bounty. Poniższe ciasto o tej samej dźwięcznej nazwie jest bardzo dobrą alternatywą właśnie dla tych batoników. Idealnie nadaje się na każdą imprezę i goście będą mile zaskoczeni jego smakiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 duże jajka(...)ciągle mieszając do momentu gdy masło się całkowicie rozpuści, a masa będzie miała jednolitą konsystencje. Pozostawiamy masę do zgęstnienia i wystygnięcia. Czas złożyć całe ciasto. Biszkopt smarujemy dżemem truskawkowym i na niego wykładamy naszą masę kokosową i rozprowadzamy ją po całym biszkopcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Następnie musimy przygotować polewę. W tym celu rozpuszczamy 3/4 kostki masła. Później ściągamy nasz garnek

Blog kulinarny S9.PL
Kruche z masą kokosową i owocami pod kratką 92

Krem: Zagotowujemy w rondelku 2 szklanki mleka z 3 łyżkami cukru, wlewamy budynie rozrobione w pozostałym mleku. Mieszamy i wsypujemy wiórki kokosowe, gotujemy przez chwilkę - powinna powstać bardzo gęsta, kokosowa masa budyniowa. Ściągamy z palnika i studzimy. Ciasto: Mąki przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło i rozcieramy palcami na drobną kruszonkę. Kolejno wsypujemy cukry, dodajemy żółtka, krótko(...)wyciągamy mniejszą część ciasta, wałkujemy dość cieniutko i wykrawamy nożem lub radełkiem paski o szerokości około 2 cm. Układamy z nich kratownicę na wyłożonych na masie owocach. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut  - do czasu aż kratka zbrązowieje a wypiek zacznie nęcąco pachnieć masłem i owocami. Po wyciągnięciu z piekarnika, ciasto powinno  przestudzić się

Kronika Piekarnika
Ciasto z kaszą manną i wiórkami kokosowymi 243

herbatnikach, postanowiłam wypróbować również ten przepis. Został on jednak przeze mnie nieco zmodyfikowany m. in w masie z kaszy manny pojawiło się mleko kokosowe, przez co posmak kokosu jest jeszcze bardziej wyrazisty.  Ciasto 1/2 szkl. mleka 3 jaja 3/4 szkl. oleju 1/2 szkl.miodu 1 szkl. mąki  2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Do miski wrzucić mokre(...)piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 st C (stopień dopieczenia można sprawdzić patyczkiem). Na podpieczone ciasto wylać masę z kaszy manny i wiórków kokosowych, wierzch wyrównać, wylać resztę ciasta, ponownie włożyć do piekarnika na 20 minut.  Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową bądź udekorować roztopioną ze śmietaną białą czekoladą

Kuchenne aromaty
Tarta z kaszy jaglanej z wegańską nutellą 172

poprawić, jednak jestem całkiem z niego zadowolony. Ciasto wyszło kruche i smaczne, a czekoladowo-orzechowy krem z daktyli i awokado świetnie się z nim komponuje, do tego ulubione suszone owoce lub orzechy i voila, tarta gotowa :).Składniki:250 g mąki z kaszy jaglanej*2-3 łyżki melasy z karobu50 g oleju kokosowego tłoczonego na zimnoskórka otarta z 1 pomarańczy4 łyżki(...)kokos do posypaniaZ mąki z kaszy jaglanej, melasy, oleju kokosowego, pomarańczy (skórka+sok) i soli zagnieść ciasto. Wstawić na 30 minut do lodówki. Formę na tartę wysmarować olejem kokosowym. Wyłożyć nań ciasto (jest dość sypkie i nie daje się rozwałkować, należy formować je ręcznie). Piec w 180oC przez 30-40 minut. W czasie pieczenia spryskiwałem je wodą co 5 minut

Food Square
Ciasto kokosowo- orzechowe 160

Ciasto idealne dla wielbicieli wiórków kokosowych. Nie jest zbyt skomplikowane. Przepis pochodzi ze starej gazetki ,, Moja Kuchnia ". Składniki: ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa jabłkowa: 6 dużych jabłek 1 opakowanie galaretki cytrynowej masa kokosowa: 3/4 szklanki cukru pudru 180 g wiórków kokosowych(...)kawałki czekoladę. Mieszać aż czekolada się rozpuści. Zagotować, chwilę pomieszać i zdjąć z ognia. Układanie: Blaszkę natłuścić i obsypać bułką tartą. Dno foremki wylepić ciastem Zimną masę jabłkową wyłożyć na kruchy spód. Masę kokosową wyłożyć na masę jabłkową. Masę przechowa wyłożyć na masę kokosową. Piec ok.50 minut w temp. 170°C. Przestudzone ciasto polać przestudzoną polewą. Dowolnie udekorować. Dodaj

Pysznie & Pięknie
Bounty 216

Ciasto o bajecznym smaku batonika Bounty. Mocno kokosowe, niezbyt słodkie z wytrawna polewą z gorzkiej czekolady. Bardzo wciągające, nie można przestać na jednym kawałku. Składniki: (na blaszkę 25x25cm) Na ciasto: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę kokosową: Szklanka mleka kokosowego ½ szklanki mleka tłustego 200g wiórków kokosowych 3 łyżeczki żelatyny 400ml śmietany kremówki(...)Mleko, i mleko kokosowe podgrzać, dodać żelatynę. Gdy się całkowicie rozpuści dodać wiórki kokosowe. Masę schłodzić Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo mieszaninę kokosową. Tężejącą masę wyłożyć na ciasto. Czekoladowy ganache: Śmietankę podgrzać w garnku do zagotowania. Zdjąć z ognia i dodać połamane w kostki czekolady. Pozostawić na 5 minut a następnie wymieszać. Masę czekoladową wyłożyć

Pyry na Gaz
Zebra kokosowa - bez pieczenia 142

Przełożenie Formę o wymiarach 25 x 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.  Ułożyć pierwszą warstwę herbatników, jeśli chcemy ciasto podać tego samego dnia herbatniki maczać w chłodnym mleku, dzięki czemu szybciej zmiękną. Na herbatniki wyłożyć 1/3 przygotowanego wcześniej kremu kokosowego. Na krem kokosowy wyłożyć drugą(...)warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć ponownie 1/3 warstwę kremu kokosowego. Na krem wyłożyć ostatnią warstwę herbatników, a na nie nałożyć pozostałą część kremu kokosowego. Na krem wyłożyć posypkę kokosową.  Powstałe ciasto schłodzić w lodówce najlepiej min. 2 godz, dzięki czemu lepiej się je kroi.  Smacznego

My sweet a life