ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:109/932)

Najszybsze ciasteczka kokosowe, 3 składniki. (bez glutenu, cukru) 170

Często pytacie o jakiś słodki deser bez wymyślnych bezglutenowych mąk. To już kolejny przepis po tych ciastkach gdzie potrzeba tylko kilku podstawowych składników do jego przygotowania

PaleoLife
Sernik przekładany 221

szklanka cukru pudru - cukier waniliowy lub wanilia z laski - 1/2 margaryny, rozpuszczona i ostudzona 1. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę. Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń Ciasto makowo - kokosowe na białkach: - 8 białek - 1 szklanka cukru kryształu  - 1 szklanka maku  - 1 szklanka wiórek kokosowych - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 płaksie łyżki mąki ziemniaczanej - szczypta soli(...)dalej miksować. Następnie wsypujemy mak, kokos, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia się składników. Krok po kroku: 1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciemnego ciasto, które się chłodziło w lodówce wałkujemy i wkładamy na spód formy. Następnie wylewamy masę serową i układamy na niej brzoskwinie w plastrach, które przykrywamy ciastem kokosowo - makowym. Na wierzch ścieramy drugą

Apetyczna babeczka
Tarta jaglano-owsiana z grzybami leśnymi i szpinakiem 63

mąki sól, oliwę i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając wodę. Jeżeli zajdzie potrzeba można dodać więcej wody. Do wyrobionego ciasta do dajemy sezam, siemię lniane, cząber . Foremkę smarujemy olejem kokosowym i wylepiamy ciastem. Spód dziurawi my widelcem, następnie pieczemy w piekarniku przez ok. 25 min w 180 st. Na patelni podsmażamy pokrojona w kostkę cebulę, jak się zeszkli dodajemy grzyby

Łycha smaków
Kruche ciasto sernikowe z rabarbarem i kokosową kruszonką 152

kolejne moje autorskie ciasto z rabarbarem, tym razem z dodatkiem sernika. Ciasto jest hitem u mnie w domu, delikatne, z wyrazistym smakiem rabarbaru i rozpływającym się w ustach serniku. Ciasto jest zrównoważone w smaku, nie za kwaśne i nie za słodkie. Przepis jest na blachę o wymiarach 28 cm x 36 cm Co potrzeba na ciasto: 1 kg rabarbaru(...)Masę wykładamy na przygotowane ciasto, rozkładamy równomiernie, na to wykładamy rabarbar, troszkę go dociskamy, na wierzch równomiernie dajemy kruszonkę z wiórkami.  Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C, pieczemy 60 - 65 minut na funkcji góra-dół. Gotowe ciasto wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy do wystudzenia. Smacznego :)) rabarbar, sernik, jogurt naturalny, biały ser, twaróg, wiórki kokosowe, kokos, masło, budyń waniliowy

Bułka z Chlebem
Królewiec 194

łyżek mąki5 - łyżek cukru0,5 - łyżeczki proszku do pieczeniaMASAmasło - 2 łyżkicukier waniliowy -1 opakmąka ziemniaczana -2 łyżkimąka pszenna -1 łyżkamleko -0,5 lcukier -4 łyżkiDODATKOWOwiórki kokosowe do posypania ciastapolewa czekoladowa - 1 opak PRZYGOTOWANIE:Ciasto Na stolnicę wysypać mąkę, dodać margarynę, posiekać. Do mąki dodać jajko, sodę i miód,  zagnieść ciastoCiasto podzielić(...)budyń. Na pierwszą część ciasta kruchego, wylać połowę gorącego budyniu i nakryć ciastem biszkoptowym.Na biszkopt wyłożyć drugą połowę masy i przykryć ciastem kruchym. Polać ciasto polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

Kuchnia Danusi
KRUCHE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ 100

Kruche ciasto z brzoskwiniami i wiórkami kokosowymi to idealny i prosty deser dla każdego. Ciasto, do którego wrzucicie rozmaite owoce, nawet mrożone. Świeżo upieczone ciasto musi przestygnąć, by dobrze się kroiło. I szczerze ciężko czekać, gdy maślany zapach zawładnął całą kuchnią i kusi niesamowicie. Brzoskwinie stały się jeszcze słodsze niż na początku. Kruche ciasto z brzoskwiniami lub innymi owocami jakie(...)wymiarach: 20 x 22 cm. PRZYGOTOWANIE: Wymieszaj w misce mąkę z cukrem. Dodaj posiekane i zimne masło. Zagnieć chwilę ręką, powstanie jakby kruszonka, wtedy dodaj wiórki kokosowe, żółtka i śmietanę. Szybko wyrób ciasto, uformuj kulę i owiń w folię spożywczą. Odstaw na godzinę do lodówki. Formę posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp

Zasmakuj Kuchni
Ciasto kokosowo-cytrynowe... 157

dokładnie po każdym dodatku. Zmniejsz obroty miksera do najmniejszych i dodawaj na przemian makę i mleko kokosowe, ale tak, by maka była pierwsza i ostatnia. Delikatnie wmieszaj wiórki kokosowe. Przelej ciasto do przygotowanej foremki i wyrównaj wierzch. Piecz 40-50 minut, lub do czasu, aż wetknięty w środek patyczek będzie suchy po wyjęciu. [ U mnie - około 55 minut ]. Zostaw

Lejdi of the house
Bezglutenowy biszkopt z gruszką i jabłkiem w galaretce :) 134

którego idealnie wkomponował się słodki mus owocowy.  Składniki: 75 g mąki jaglanej  75 g mąki z tapioki (można zamienić na ziemniaczaną) 3 jajka 60 g cukru kokosowego (można zamienić na ksylitol lub erytrytol) Masa owocowa: 3 gruszki 3 jabłka 1 łyżeczka cynamonu  1 łyżka soku z cytryny  1 galaretka cytrynowa (ja użyłam wegańskiej, firmy Amylon ) Biszkopt(...)sokiem z cytryny.  Na pierwszy blat wyłóż większą połowę masy owocowej, przykryj drugim blatem i wyłóż pozostałą część musu. Na wierzchu możesz dodać posiekane kawałki zciętego wierzchu.  Ciasto włóż do lodówki na kilka godzin (ok. 2-3), aby galaretka całkowicie stężała.  Wartości odżywcze całego ciasta: energia: 1700 kcal białko: 32 g tłuszcz: 21 g węglowodany

Zdrowie na języku :P
Cycki murzynki 275

życzę wszystkim Panią i nie tylko:) Składniki: *Ciasto - biszkopt: 4 jajka 0,5 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia *Ciasto - makowo - kokosowe: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka zmielonego maku - suchy mak, wystarczy zmielić w młynku do kawy 100 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia *Krem: 6 żółtek(...)około 30 minut. Wystudzony biszkopt nasączamy wodą z sokiem z cytryny - dosyć obficie.  Robimy biszkopt bezowo - makowy. Białka ubijamy z  cukrem na sztywną pianę. Dodajemy mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni, piekarnik również musi być dobrze nagrzany.  Robimy masę do przełożenia. 1 szklankę mleka miksujemy

Piekę, bo lubię
Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 165

budyń waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g masła 4 łyżki cukru 1 żelatyna do deserów Dr. Oetkera  1/2 szklanki przegotowanej wody  3 łyżki wiórek kokosowych do posypania ciasta blaszka o wymiarach 36/25 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, następnie dodajemy roztopione zimne masło i mieszamy(...)długo aż zgęstnieje. W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy żelatynę deserową i energicznie mieszamy, następnie wlewamy do letniego budyniu i mieszamy.Gdy budyń lekko przestygnie wykładamy na zimne ciasto i z wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki aby dobrze stężało. Smacznego :) Asia

Sama słodycz i szczypta chili
Wegański tort dyniowy z kremem marcepanowym 154

Moje drugie podejście do tortów w ogóle. Jest wegański i tak samo jak pierwszy dyniowy. Tym razem pomagała mi Miśka. Część 1 filmu/przygotowanie ciasta: https://www.youtube.com/watch?v=q77e0cO7htg Składniki: 450 g mąki pszennej 200 g brązowego cukru pół łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli i pieprzu po poł łyżeczki: cynamonu, gałki muszkatołowej, imbiru lub kardamonu(...)serka 50 g ksylitolu 50 g płatków ryżowych 200 g masy marcepanowej 50 g masła kokosowego Polewa: 150 g gorzkiej czekolady 50 g brązowego cukru 50 g masła kokosowego Przygotowanie ciasta: Utrzeć na gładką masę olej z cukrem i bananami. Mąkę wymieszać z przyprawami, proszkiem do pieczenia i sodą. Połączyć mąkę z masą bananową i puree z dyni. Upiec całe

greenscarf
Czekoladowy torcik z owocami 103

osób dbających o linię. Zresztą chyba po raz pierwszy przygotowywałam ciasto z daktylami. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na blogu Agi . Czekoladowy torcik z owocami Przygotuj szklankę, miski, garnek, łyżkę, blender, tortownicę o średnicy 22 cm. Przygotuj składniki:  Spód: 1 szklankę daktyli, 1 szklankę wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy(...)pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej na 24 godziny przed przygotowaniem tego ciasta wstaw mleko kokosowe do lodówki – tylko mocno schłodzone się rozwarstwi. Na kilka godzin przed przygotowaniem ciasta daktyle przełóż do miski i zalej ciepłą wodą, aby zmiękły. Namoczone daktyle odcedź z nadmiaru

blog.moje-pasje.info
PIERNIK Z POWIDŁAMI I KREMEM KOKOSOWYM (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 165

łyżki zimnej wody Polewa czekoladowa 60 g gorzkiej czekolady (u mnie 81%) 15 g oleju kokosowego 10 g kakao 100% Dodatki: orzechy, migdały itp. Przygotowując ciasto w jednej misce zmiksować wszystkie mokre składniki: olej kokosowy, mleko kokosowe i jajka. W drugiej misce wymieszać suche składniki: mąkę, sodę, przyprawy, sól i opcjonalnie słodzik np. ksylitol. Połączyć składniki z obydwu misek(...)następnie masę wlać do formy ( u mnie mała keksówka). Piec w temperaturze 170°C przez 60 minut. Gotowe ciasto wyjąć z foremki i pozostawić do ostudzenia. W tym czasie przygotować krem kokosowy.   Żelatynę wymieszać dokładnie z 3 łyżkami zimnej wody i zostawić do stężenia. W garnku na malutkim ogniu gotować przez 10 minut mleko i wiórki koksowe. Garnek odstawić

Ola la LCHF