ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:109/932)

Szarlotka z orzechami 143

łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie ciasta kruchego: Połączyć składniki na kruche ciasto, schłodzić, a następnie wyłożyć nim tortownice, pozostawiając 1/3 ciasta na wierzch placka. Następnie podpiec w temperaturze 250 stopni na złoty kolor i posypać orzechami zmieszanymi z wiórkami kokosowymi ( połową całej ilości mieszanki). Składniki do nałożenia na placek: 1 kg jabłek 20 dag cukru 1 łyżka cynamonu(...)Wykonanie nałożenia na placek: Jabłka obrać, zetrzeć , usmażyć z cukrem i cynamonem. Wykonanie placka: Masę jabłkową wyłożyć na podpieczone ciasto z orzechami.  Posypać resztą orzechów z wiórkami kokosowymi , przykryć resztą ciasta i dopiec w temperaturze 170 stopni.  W międzyczasie ubić 4 białka na sztywno, dodać cukier , posiekane orzechy i wyłożyć na placek pod koniec pieczenia.  Zmniejszając temperaturę

Tradycyjna Kuchnia
Czekoladowe ciasto 393

kieliszka spirytusu- wiórki kokosowePrzygotowanie:Ciasto : białka wraz z cukrem ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas mieszając oraz obie mąki, kakao i proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C około 45 minut ( do tzw. suchego patyczka). Masa: Jajka z cukrem ubijamy na parze (około 10 minut cały czas miksując, aż masa(...)pokrojone w kawałeczki a następnie odstawiamy do ostygnięcia. Do chłodnej masy dodajemy alkohol i mieszamy. Wystudzony biszkopt kroimy na dwie części i przekładamy je masą, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi

Zainspirowana w kuchni
Tarta kakaowa z masą kokosową 222

ciężka. To dzięki masie budyniowej, do której nie wkręcałam masła oraz bitej śmietanie, która nie jest za słodka. SKŁADNIKI Ciasto 160 g mąki 60 g cukru pudru 25 g kakao 1 jajko 100 g masła Masa puszka mleka kokosowego (400 ml) 1 op. budyniu waniliowego(...)cukru 15 g mąki pszennej 1 jajko łyżka masła Ponadto 250 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka śnieżki 1 łyżka cukru pudru pół szklanki wiórków kokosowych Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą szybko zagniatając. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Wyjąć i rozwałkować równomiernie (najlepiej na papierze do pieczenie). Przełożyć do formy tarty wysmarowanej masłem

Złote przepisy
Rogaliki kokosowe z nutą migdałową 112

rogaliki na słodko wypiekane, to pewnie są czymś nadziane, może jednak z samego ciasta są przygotowane, gdzie smaki w sobie ma schowane. Ja do ciasta drożdżowego wiórki kokosowe dodałam, a cukrem migdałowym nutę migdałową uzyskałam. Ciasto ekspresowo wyrobione, trójkąty dzięki formie z tekturki wykrojone, wszystkie równiarko pozwijane i w piekarniku wypiekane. Cukrem pudrem tylko oprószone i ze smakiem(...)podgrzewamy, rozpuszczamy w nim masło. Dodajemy rozkruszone drożdże, cukier puder, cukier migdałowy i całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sól, jajka, wiórka kokosowe, mieszamy za pomocą robota z haczykiem (można też dużą drewnianą łyżką). Wsypujemy pozostała mąkę i wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na 3-4 części, nie używane przykrywamy np. folią spożywczą, żeby nie obsychało. Ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o szerokości

Moniki Smakołyki
Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru) 202

chce „przemycić” cukinię w pysznym, wilgotnym, mocno czekoladowym i prostym w przygotowaniu cieście, temu spieszę z pomocą tym przepisem Składniki na formę 9 x 20 cm (lub małą keksówkę o zbliżonych wymiarach): 275 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 40 g kakao 80 g nierafinowanego cukru kokosowego lub miałkiego trzcinowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody 200 ml mleka roślinnego(...)oraz posiekaną czekoladę – całość wymieszać łyżką, do połączenia. Masę przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 55 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie przez kilkanaście minut, następnie uwolnić z formy i wyłożyć na kratkę. Kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu. Smacznego! Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej . Masę najlepiej jest

Even Better Food
Świąteczny piernik marchewkowy na oliwie (przepis krok po kroku) 503

minut pieczenie w 1 porcji: 267 kcal, B 5,7 g, W 30,8 g, T 13,3 g Składniki / na keksówkę 21 na 11 cm - 12 porcji: na ciasto: 150 g mąki pszennej  75 g mąki pszennej pełnoziarnistej  2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka kakao  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)czekoladę oraz masło. Po chwili wymieszaj wszystko bardzo dokładnie, aż otrzymasz gładką polewę (warto mieszać rózgą lub silikonową łopatką). 8. Polewą posmaruj piernik, a następnie posyp go wiórkami kokosowymi. Odstaw ciasto i poczekaj, aż polewa zastygnie. Rada: Jeśli chcesz, możesz przełożyć piernik powidłami śliwkowymi lub konfiturą owocową. Oczywiście robimy to przed nałożeniem polewy czekoladowej, gdy tylko ciasto ostygnie. Ja wolę

Chilli Czosnek i Oliwa
14 propozycji na zdrowsze ciasta, w tym wegańskie, bezglutenowe i dla diabetyków 132

może coś przypadnie Wam do gustu. U mnie te ciasta niejednokrotnie się sprawdziły, więc korzystajcie z przepisów!  (Wystarczy kliknąć w nazwę ciasta nad zdjęciem.)   Zdrowe ciasto kawowo-korzenne   Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki)   Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków   Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki)   Czekoladowo-kokosowy torcik(...)kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, masła, mąki i jajek)   Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik)   Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału) Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) Pianka jogurtowa/sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony)   Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką

Di gotuje
Proste ciasto z owocami i kruszonką / Easy Fruit Cake with Crumble 95

ciasto z owocami i kruszonką: na blaszkę o wymiarach 36x25cm: na kruszonkę: 80 g zimnego masła, ok. 5 czubatych łyżek mąki, 5 łyżek cukru, 3-4 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) ciasto: 1/2 szklanki oleju, 1 i 1/2 szklanki mleka,  szklanka cukru (lub trochę więcej), 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, 3 i 1/2 szklanki mąki, szczypta mielonej wanilii

Lekcje w kuchni
Ananas w cieście 128

zdjęcie chilli&sugar. Był to ananas w cieście naleśnikowym, ale co dla mnie było bajecznym pomysłem i stwierdziłam, że ten smak musi być obłędny? Prażone wiórki kokosowe! Jako, że ciasto do ananasa mam własne wypróbowane to bardzo chciałam wypróbować dodatek w postaci wiórek :) Spróbujcie :) Składniki: puszka ananasa w zalewie (u mnie 12 sztuk) pół szklanki soku z zalewy ananasowej(...)Ananas wyjmujemy z puszki i zanurzamy w przygotowanej masie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju rzepakowego i wykładamy na nią ananas w cieście. Smażymy do zarumienienia z obu stron. Po zakończeniu smażenia na tę samą patelnię wrzucamy wiórki kokosowe i chwilę podprażamy. Posypujemy nimi ananasa. Pychota

ChilliJemy
Brownie z pieczonymi burakami 152

kokosowego z lodówki lub oleju kokosowego Buraki zetrzeć na tarce lub zblendować. Czekoladę ( 100 gram) rozpuścić w kąpieli wodnej. Jaja ubić z cukrem kokosowym na puch. Dodać utarte  buraki, rozpuszczoną czekoladę i resztę składników. Piec ciasto w foremce ( moja miała(...)22x22 cm.) 50 minut w 180 stopniach C. Wyjąć ciasto i wystudzić. 50 gram czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać łyżeczkę oleju kokosowego lub stałej części z mleka kokosowego. Rozsmarować na cieście i pokruszyć liofilizowane maliny. Moje ciasto  było wilgotne. Ale nie miało typowej konsystencji brownie ( mokrego w środku). Po prostu nie dodałam rozpuszczonej czekolady, tylko 4 łyżki kakao

AZgotuj!
Ciasto daktylowe pływające w toffi ... Nigelli Lawson 134

podacie do stołu zabierzcie ze sobą dzbanuszek sosu aby jeszcze przy gościach polać wierzch ciasta. Niech cały skąpie się w sosie ;) Można zrobić wersję wegańską czy bezglutenową. Zamieńcie tylko jaja na aquafabę a mąkę orkiszową na mąkę owsianą.  Śmietankę zwykła można zamienić śmietankę kokosową. Składniki: 75 gram miękkiego masła/ oleju kokosowego 2 łyżki melasy trzcinowej 50 gram cukru muscovado(...)sodę od proszku) 200 g daktyli 1 łyżeczka sody szklanka wrzątku Sos toffi 75 g masła ( lub oleju kokosowego) 150 gram cukru muscovado 100 ml śmietanki ( lub śmietanki kokosowej) Przygotowanie ciasta: Daktyle zalać szklanką wrzątku, dodać sodę. Odstawić aż zmiękną ( u mnie ok. 30 min.) Miękkie masło utrzeć z melasą, dodać cukier muskovado ucierać aż się pięknie połączy. Następnie wbijać

AZgotuj!
PTYSIE Z KREMEM KOKOSOWYM 172

kokosowymi wiórkami.    W ten sposób powstaną PTYSIE Z KREMEM KOKOSOWYM, na które serdecznie zapraszam i życzę smacznego! Idealne do filiżanki ulubionej kawy ;) PTYSIE Z KREMEM KOKOSOWYM (18 sztuk) składniki na ciasto parzone: 125 g masła / margaryny 1 szklanka letniej wody 2 łyżki cukru(...)szklanka mąki szczypta soli 4 jajka składniki na krem: 4 łyżki wiórków kokosowych 400 ml śmietanki kremówki 300 g serka mascarpone 4 łyżki przesianego cukru pudru aromat kokosowy (opcjonalnie) Sposób przygotowania ciasta parzonego: Masło / margarynę, cukier oraz wodę umieszczam w garnku, doprowadzam do wrzenia.  Kiedy mieszanina wrze, zmniejszam ogień do minimum i wsypuję mąkę wymieszaną ze solą i ucieram

W kuchni Karmel-itki
Bezglutenowe brownies z cukinii 141

należysz do tego samego gatunku niecierpliwych osób co ja, to nie krępuj się, brownies można jeść na ciepło po lekkim przestudzeniu. Krok z polewą budyniową również można oczywiście pominąć, ciasto bez tego też smakuje wyśmienicie ale zachęcam gorąco do jej przygotowania. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie(...)osobnej miski przesiewam przez sito mąkę ryżową, kokosową, z tapioki oraz kakao. 4 Dodaję zmielone migdały, proszek do pieczenia, sól i mieszam. 5 Do mokrych składników dodaję suche i mieszam do połączenia składników. 6 Prostokątną formę o 27x17cm wykładam papierem. 7 Przekładam masę do formy i piekę ok. 50 minut. 8 Wyjmuję ciasto z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia

Book of spells
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 278

Ciasto bounty jest bardzo znanym ciastem – składa się z ciemnego ciasta oraz pysznej kokosowej części. Jest idealne dla wszystkich tych, którzy uwielbiają kokos i czekoladę. Postanowiłam zrobić torciki bounty w wersji wegańskiej i bezglutenowej – wyszły idealne! Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu bezglutenowego All 4 Celiac . Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej niektóre składniki, takie jak kakao (z natury(...)www.sklepbezglutenowy.com.pl/ Do poszczególnych produktów przejdziesz klikając w wyróżnione na zielono składniki, które znajdują się poniżej     Składniki: Ciasto: 2 szklanki bezglutenowej mieszanki mąk ok 350 g, oczywiście możesz też użyć pszennej 3/4 szklanki cukru 90 g, u mnie cukier kokosowy 1 i 1/3 szklanki wcześniej zaparzonej wybranej kawy u mnie bezglutenowa zbożowa 1/2 szklanki oleju 60 ml 2 łyżeczki

Via Gusto
CIASTO PIJAK klasyczny przepis z PRLu 152

kiedyś nasze babcie   robiły te Ciasto. Jak wykonać ciasto pijak pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO PIJAK klasyczny przepis z PRL-u SKŁADNIKI: Biszkopt: Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej  jajka (6 szt.) mąka pszenna (120 g) mąka ziemniaczana (50 g) cukier(...)wszystkie składniki na polewę i ciągle mieszając doprowadzamy do dokladnego wymieszania się składników i mocnego podgrzania polewy ( nie gotujemy). Lekko ciepłą polewę wylewamy na herbatniki i posypujemy wiórkami kokosowymi. UWAGI: Ciasto przechowujemy w lodówce. | TUTAJ    znajdziesz inne moje przepisy na wypieki . Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to serdecznie zapraszam Cię do oglądania moich vlogów

RITA food channel

Proponowane wyszukiwania