swoją objętość i będzie puszysta ściągamy z garnka. Dodajemy stopniowo wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Następnie dodajemy masło oraz wiórka kokosowe i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do dużej, natłuszczonej formy na babkę lub tortownicy z kominem. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu
Domowy Smak Jedzeniaużyłam karobu i oleju kokosowego, dzięki czemu sernik zyskał zupełnie nowy smak :) Delikatny sernik z mlekiem na karobowym spodzie spód: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 40 g oleju kokosowego (jeśli ciasto będzie zbyt sypkie, można dodać odrobinę więcej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki sproszkowanego karobu 1 kg twarogu (u mnie 500 g półtłustego
FitKotsię właśnie nazywa! Zapewniam Was, że smakiem was urzeknie jeszcze bardziej! Połączenie boskie!!!! Przepis idealny znalazłam u Zaradnej Pani Domu i lekko zmodyfikowałam Co nam trzeba? Składniki na ciasto makowo-kokosowe wykorzystamy blachę prostokątną max 30cm długą (20-25 szeroka) 6 białek 100g cukru 100g suchego maku 200 g wiórek kokosowych krem budyniowy: 0,5 litra mleka(...)łyżki słodkiego kakao 1 czubata łyżeczka żelatyny Robimy! CIASTO Białka ubijamy na sztywną pianę, i dodajemy stopniowo cukier, aż masa będzie bardzo gęsta. Wsypujemy wiórki kokosowe oraz suchy mak, delikatnie ręcznie mieszamy, Ciasto przelewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem Pieczemy 30 minut w temp 180 stopniach i studzimy Robimy KREM: Połowę szklanki mleka odlewamy, dodajemy mąkę pszenną oraz ziemniaczaną
Latosiowydomzakończenie sezonu porzeczkowego krucha tarta z porzeczkami, bardzo prosta i bardzo pyszna. Ciasto bez dodatku jajka jest wyjątkowo smaczne i niebiańsko kruche. Między owocami, a ciastem znajduje się warstwa kokosowa, także niezależnie od ilości dodanych owoców ciasto pozostaje idealnie kruche. Winne, kwaskowate porzeczki idealne komponują się z kruchym ciastem. Super do wakacyjnej kawy na tarasie lub w ogrodzie! Przepis znalazłam(...)włożyć na około 45-60 minut do lodówki porzeczki opłukać i osuszyć, oderwać szypułki w misce wymieszać wiórki kokosowe z cukrem, mąką i roztopionym masłem formę na tartę 34x13 lub okrągłą o średnicy 23-24 cm wysmarować masłem ciasto podzielić na 2 części, jedną większą od drugiej. Pierwszą większą część ciasta rozwałkować na stolnicy między folią spożywczą i papierem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jajka 4 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek ksylitolu Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego (stała część) 2-3 łyżki zmielonego na puder ksylitolu Wykonanie: Ciasto: Fasolę bardzo dokładnie przepłukać. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka przełożyć do blendera, dodać jajka, kakao, ekstrakt(...)jednym razem, a później przekroić na pół). Piec w 180 ºC przez 20 minut. Następnie przestudzić i delikatnie wyjąć z formy. Pozostałą część ciasta upiec w ten sam sposób. Krem kokosowy: Z puszki wyjąć stałą część mleczka kokosowego, dodać zmielony na puder ksylitol i ubijać przez chwilę mikserem na puszystą masę. Kremem posmarować jedną część ciasta, a następnie
Healthy food exploreropakowanie cukru waniliowego 1 płaska łyżka cukru 1-2 opakowania śmietan-fix Na nasączenie: 1 torebka białej herbaty (ewentualnie zielonej lub cytrynowej) rum do smaku Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania ciasta ciasto można dodatkowo ozdobić kulkami rafaello WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki 25x30 wyłożyć papierem(...)blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika ciasto zrzucić na ziemię. Wystarczy na podłodze rozłożyć 2 ręczniki i zrzucić ciasto z wysokości 60 cm. Masa kokosowa: Śmietana i mleczko kokosowe muszą być zimne z lodówki. Do garnuszka wlać rum, dodać połamaną białą czekoladę i rozpuścić na wolnym ogniu mieszając. Do gorącej masy dodać
Passions hobbies lifeCiasto o wielu smakach. Znajdziemy w nim m.in. mak, kakao, dżem i biszkopty. Ja polałam "Kantyczkę" polewą czekoladową i obsypałam wiórkami kokosowymi. Wyśmienite ciasto zarówno do kawy, na niedzielę czy też ważniejsze uroczystości. Polecam! ;) Składniki: Ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej 1,5 kostki margaryny 8 jajek 2 szkl cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao
Nastoletnie WypiekanieRoztopić masło i gorące wlać do ciasta. Delikatnie połączyć, na najniższych obrotach robota lub – mieszając łyżką. Dużą formę babkową z kominkiem wysmarować dokładnie masłem i posypać wiórkami kokosowymi. Wlać ciasto do 3/4 wysokości formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160°C, po 30 minutach podnieść temp. Do 175°C i piec kolejne 30 minut, do tzw. suchego patyczka. Gotową
mojewypiekiinietylkoubitej masy delikatnie wymieszać łyżką. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut Wystudzony biszkopt posmarować dżemem z czarnej porzeczki. ciasto makowo-kokosowe: Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę. Stopniowo dodać wiórki kokosowe i mak ( delikatnie wymieszać łyżką ). Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika ( temp. ok 170 stopni ). Piec przez(...)Według mnie wódka daje posmak cierpkości dla biszkoptów. Polewa: margarynę , cukier, wodę i cacao zagotować. Gotować ok. 3 minuty. lekko przestudzić i wylać na ciasto. Dekorować wg uznania. Ja użyłam rodzynek i wiórek kokosowych. Schłodzić. Najlepiej żeby postało całą noc w lodówce. PRZEPIS BIERZE UDZIAŁ
Darcia w kuchnitarce na grubych oczkach Przygotowanie: Wymieszaj w dużej misce wszystkie suche składniki formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj olejem roślinnym lub masłem kokosowym, wysyp na dno formy około 1/3 suchego ciasta równomiernie, tak aby przykryło dno formy na to wyłóż równomiernie połowę jabłek Przysyp je kolejną 1/3 suchego ciasta i możesz też rzucić kilka wiórków masła kokosowego(...)druga połowa jabłek, reszta suchego ciasta, przyduś wszystko dłonią i ułóż w miarę równomiernie wiórki zimnego masła kokosowego Piecz w temp. 200 C około 50 minut na środkowej półce piekarnika (w takcie pieczenia w 3 miejscach musiałam dołożyć kilka kawałków masła, bo nierównomiernie rozłożyłam, sprawdź to tez podczas pieczenia A tak wyglądało moje śniadanie: Smacznego
greenscarforyginale ciasto kruche piecze się od razu z dżemem i warstwą kokosową, ale nie polecam tego sposobu bo jest duże ryzyko, że wyjdzie zakalec. Ja upiekłam osobno ciasto kruche, osobno blat kokosowy i dopiero wtedy przełożyłam je dżemem - wyszło pysznie. I jeszcze uwaga co do wierzchu z sezamem - ma to do siebie, że po upieczeniu jest dość twardy, mięknie dopiero(...)masła/margaryny 2 łyżki miodu BLAT KOKOSOWY 5 białek 3/4 szkl cukru 150 g wiórek kokosowych MASA CHAŁWOWA 1/2 szklanki cukru 200 g chałwy 125 g miękkiego masła DODATKOWO dżem porzeczkowy (ok 400 g) 1. Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, dodać masło i posiekać razem. Następnie dodać żółtka i śmietanę, zagnieść
Kto ugości moich gości?Praliny -200g orzechów/nasion -180g suszonych owoców -2 łyżki oleju kokosowego -dodatki do obtoczenia: kakao, mak, kokos, płatki róży itd. Dodatkowo -figi -garść różnych orzechów KRUCHE CIASTO 1. W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, syrop klonowy, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. 2. Mąki i kakao wymieszać, dodać wcześniejszą mieszankę oleju i syropu oraz(...)wymieszać i zostawić na 3 minuty. Po tym czasie sprawdzić czy krem jest wystarczająco gęsty aby wyciskać go prze szprycę. Jeśli nie, należy dodać odrobinę więcej mąki kokosowej. 11. Na kruche ciasto wyciskać na zmianę ze szprycy krem kokosowy i dyniowy. Na środek co kawałek można ułożyć małe praliny aby mieć pewność, że drugi blat utrzyma się nie wyciskając kremu
Candy PandasCiasto drożdżowe z lekką nutą kokosową i aromatycznymi leśnymi owocami. Jak na drożdżowca ciasto jest bardzo delikatne i puszyste. Dzięki polewie z mascarpone owoce zostały wciągnięte przez ciasto i są nie tylko na wierzchu, ale też w środku. Ciasto długo zachowuje swoją świeżość, nawet do paru dni. Pyszne, polecam! 1 1/2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 1/3 szklanki cukru(...)piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta drożdżowe , Ciasta z owocami , Wykorzystanie żółtek Tagged: drożdże , jagody , maliny , mascarpone , mleczko kokosowe , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniamprzekrojeniu przypominało tytułowy zachód słońca. :) Ciasto wielokrotnie przeze mnie pieczone (to taki pewniak jeśli mamy ochotę na ciasto marmurkowe). Tym razem w formie babki. Ciasto składa się z trzech warstw: makowej, kokosowej i kakaowej. Smaki bardzo fajnie się przenikają. W zależności od potrzeb można dzielić na dwie, trzy lub więcej części. Np. z dodatkiem orzechów laskowych, włoskich czy migdałów. Przepis(...)dodać żółtka. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, rum i olej. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać mak, do drugiej wiórki kokosowe a do trzeciej kakao. Ciasto partiami wykładać do formy na przemian tworząc nieregularne wzorki (masa jest dość gęsta). Piec w temperaturze 180oC , ok. 50-60 min. Ciasto po wystudzeniu można polać
coolinarnastrefa.blogspot.com