ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:106/932)

Ślimaczki francuskie 128

nadzieniem takie jakie lubicie. Mogą być też w wersji wytrawnej np. z serem i pieczarkami, co tam tylko do głowy przyjdzie. Tu akurat wersja z nutellą i wiórkami kokosowymi. Płat ciasta francuskiego posmarować cienko nutellą, posypać wiórkami z kokosu, zawinąć w roladę i pokroić na 1-1,5 cm kawałeczki. Położyć na płasko na blaszce wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować

Pelusiowa Kuchnia
Kruche Ciasto z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji 589

Wielbicielom kruchych ciast z pewnością ten wypiek przypadnie do gustu. Kruche, rozpływające się w ustach jasne ciasto, aromatyczne powidła, ciemna warstwa ciasta z dodatkiem kakao, a ponadto kokosowa pianka oraz masa makowa, a wszystko oprószone cukrem pudrem. Klasyczny, tradycyjny dość bogaty w składniki wypiek rodem z notatników naszych babć. Kruche Ciasto z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji - Składniki: Ciasto(...)migdałowy 3 łyżki miodu 3-4 łyżki cukru garstka orzechów włoskich garstka rodzynek (opcjonalnie) Kokos: 4 białka 1/2 szklanki cukru 120 g wiórków kokosowych ok. 100 g powideł (np. wiśniowych, śliwkowych, z czarnej porzeczki) Kruche Ciasto z Makiem i Kokosem Siostry Anastazji - Sposób przygotowania: Masło siekamy na drobne kawałki, dodajemy resztę składników (oprócz kakao) i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (gdyby

Słodka Strona
Keto tortille (Paleo, LowCarb) 117

kuchenne eksperymenty Dzisiaj od rana eksperymentuję w kuchni. Efektem tego sobotniego kulinarnego szaleństwa są keto tortille, z których następnie powstała keto quesadilla . Ale – dla równowagi – także ciasto jabłkowo – kokosowe na bazie tego przepisu . Skupmy się jednak na keto tortillach. Te bowiem były w planie już od jakiegoś czasu. Przy okazji wyszukiwania różnych inspiracji na keto dania, od czasu(...)jest prawda… Dwuskładnikowe keto tortille dają radę Tak więc spróbowałam i spieszę donieść, że rzeczywiście – dwuskładnikowe keto tortille naprawdę istnieją… Ale od początku… Generalnie przepis podstawowy to mąka kokosowa i zmielona babka płesznik . Ja byłam w posiadaniu babki płesznik w nasionach. I to w dodatku takich, które nie dają się zmielić żadnymi znanymi mi domowymi sposobami. A mam tego

Modern Cave Girl
PSZCZÓŁKA 141

proszkiem do pieczenia i wymieszać mikserem. Ciasto wyłożyć do tortownicy o wymiarach 23 x 36 cm posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Ciasto jest bardzo gęste najlepiej rozprowadzić je delikatnie palcami. Na wierzch posmarować masą kokosową. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C na złoty kolor. Masa budyniowa - z mleka, budyniu w proszku zagotować budyń. Wystudzić. Następnie margarynę(...)momentu rozpuszczenia cukru. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ostudzony budyń. Masa powinna być gładka i jednolita. Wystudzone ciasto przekroić na pół uważając by kroić nieco poniżej masy kokosowej. Następnie na spód ciasta rozsmarować masę budyniową i przykryć wierzchem ciasta

Ciastka - domowe słodkości
Drożdżówki ze śliwkami 84

śliwkami w roślinnej wersji. Pyszna słodka przekąska nie tylko dla dzieci Polecam! Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki orkiszowej typu 750 (lub mąki pszennej) 14 g suszonych drożdży (2 opakowania) 1/3 szklanki cukru 1 szklanka mleka roślinnego 1/4 szklanki oleju 2 łyżki białej (tłustej) części mleka kokosowego z puszki schłodzonego co najmniej przez(...)lodówce Nadzienie: 300-500 g dojrzałych śliwek węgierek Wykonanie: Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, drożdże i dokładnie mieszamy. Do mąki dodajemy mleko, olej i mleko kokosowe. Wyrabiamy ciasto tak, żeby było miękkie i elastyczne. Wkładamy do większej miski, przykrywamy czystym ręcznikiem kuchennym o odstawiamy na blat kuchenny aż podwoi swoja objętość. Śliwki myjemy, kroimy na połówki i usuwamy

Lamarida.pl
Biszkopt z jabłkami 342

łyżki margaryna - 0,5 kost DEKORACJA wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitej piany dodać cukier, dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i ocet, zmiksować. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać  na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm).  Piec(...)części. Każdą część ciasta nasączyć ponczem. Na pierwszą część ciasta wyłożyć jabłka, przykryć drugą częścią ciasta, wyłożyć krem śmietanowy i ostatni placek. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową. Posypać ciasto wiórkami kokosowymi

Kuchnia Danusi
Imbirowe markizy 170

czyli bez zbędnego oczekiwania proponuje przygotować krem w czasie, gdy chłodzi się ciasto, dzięki temu jak się dobrze zorganizujecie to wystarczy godzina pracy. Składniki na około 40 sztuk 0 średnicy około 6 cm (czyli około 20 markiz): ciastka: 500 g mąki pszennej (tortowej) 200 g miękkiego oleju kokosowego (wersja wegańska) lub masło 150 g cukru 1 banan w wersji wegańskiej(...)łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli czubata łyżeczka sproszkowanego imbiru opakowanie cukru waniliowego (15 g) 1-2 cm świeżo startego imbiru opcjonalnie 2-3 łyżki mleka (miałam w pogotowaniu kokosowe), gdyby ciasto było zbyt suche Przygotowanie ciasta: Zblenduj na gładką masę banana, olej i cukry. Suche składniki przesiej do miski, dodaj masę bananową i starty imbir. Zagnieć gładkie ciasto, zawiń

greenscarf
PIEROGI Z MIĘSEM NA MĄCE ORKISZOWEJ, NASZE ULUBIONE 199

więc, nie może być zbyt cienkie. Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą, osoloną wodę i gotuję od zagotowania (nie wypłynięcia) ok.5 minut. Ja dodaję do wody sporą łyżkę oleju kokosowego, by ciasto się nie sklejało po wyjęciu. Po tym czasie wyjmuję pierogi łyżką cedzakową. Podaję polane stopionym masłem. Pierogi można również mrozić. Po wystudzeniu (rozkładam je zawsze oddzielnie na talerzu

Smaczne Zdrowe
Wegańskie cynamonowe ciasteczka 124

suchych składników dodaj olej kokosowy (powinien mieć twardą konsystencję). Zagniataj ciasto aż powstanie gładka i elastyczna kula. Gdy ciasto nie będzie się łączyć, możesz dodać łyżkę śmietany kokosowej lub wody. Gotowe ciasto owiń folią i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Z ciasta wycinaj ciastka

365 dni dookoła kuchni
Ciasto trójkolorowe 150

wiórków kokosowych Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać ostrożnie.===============                                                              Ciasto orzechowe: 4 jajka 12 dag mielonych orzechów włoskich 3/4 szk. cukru(...)wymiarach 21x35 cm wyłożyć pergaminem, po czym na jej dno rozwałkować ciasto kruche. Można delikatnie posypać je bułką tartą, by wchłonęła wilgoć z jabłek. Na kruchym cieście równomiernie rozłożyć przestudzone jabłka, masę kokosową, a na sam wierzch wylać ciasto orzechowe. Piec około 40 minut w temp. 180'C. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować lukrem.Ja osobiście następnym razem dam mniej cukru

w mojej kuchni
Sernik dyniowy na spodzie orzechowym z owocami (bez glutenu, cukru białego) 118

serka homogenizowanego -500g twarogu -140g puree z dyni pieczonej -2 duże jajka -ksylitol -50g skrobi -cynamon Dodatkowo -truskawki, borówki -biała czekolada (do ozdoby) CIASTO ORZECHOWE 1. Zmielone płatki, mąkę kokosową, kakao i proszek do pieczenia wymieszać razem. 2. Napój/mleko i ksylitol podgrzać w garnuszku (aby ksylitol się rozpuścił ale całość nie zagotowała). 3. Do garnuszka dodać(...)pieczenia wyłożyć ciastem (nie koniecznie równo) zostawiając trochę na górę. 6. Piec spód w 180’C ok 10 minut. *Jeśli okaże się, że Wasze płatki lub mąka kokosowa są bardziej chłonne i ciasta nie da się wymieszać bo jest za mało płynów, dodaj do ciasta co chwilę odrobinę mleka i mieszaj całość aby trafić z jego dobrą konsystencją. Ciasto

Candy Pandas
Makowa panienka 319

cytryn 150 gram masła Biszkopt makowy: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy szczyptę soli. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Gdy cukier się nam rozpuści dodajemy 4 żółtka. Pozostałe składniki ( wiórki kokosowe, migdały i mak) mieszamy do połączenia się składników szpatułką. Biszkopt pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 ° . Po ostudzeniu kroimy go na dwie równe części. Masa: Nastawiamy 300 ml mleka(...)skórką z cytryny dodając stopniowo po łyżce budyniu aż do wykorzystana całego. Miksujemy aż do uzyskania jednolitej masy. Do udekorowania ciasta możemy uprażyć na patelni wiórki kokosowe z cukrem wanilinowym :) Ciasto składamy: biszkopt 2/3 masy biszkopt 1/3 masy uprażone wiórki kokosowe  SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Kokosanki z dzieciństwa 397

Nie wiem ilu z Was pamięta smak kokosanek? Mnie ostatnio zbiera na wspomnienia. Przez ten świąteczny okres, całą rodziną wspominaliśmy smaki z dzieciństwa. Z moim rodzeństwem

Niezły Młynek
Kokosowa napoleonka bez pieczenia 480

zawsze mamy czas na pieczenie ciasta więc możemy przygotować taka napoleonkę bez pieczenia na herbatnikach. krem z dodatkiem wiórek kokosowych jest bardzo smaczny i ma fajną lekką konsystencję. Idealne ciasto do popołudniowej małej czarnej. W Składniki: 1 litr mleka 200 gram wiórek kokosowych Targroch 200 gram masła 0,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)mlekiem i gotujemy budyń, gorący wylewamy na ułożone herbatniki. Na wierzch układamy warstwę herbatników, lekko dociskamy, pozostawiamy do ostudzenia. Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy wierzch ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi, wstawiamy do lodówki

Bajeczna Kuchnia
Królewski sernik kokosowy 131

półtłustego twarogu 1 puszka śmietanki kokosowej 5 jajek 5 dag miękkiego masła 1 mała torebka cukru waniliowego Dr.Oetker 1 budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 ¼ szklanki cukru 10 dag wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną wymieszać z mąką krupczatką, cukrem pudrem, cukrem z wanilią  oraz proszkiem do pieczenia i kakao, dodać pokrojone na kawałki zimne masło, śmietanę i żółtka, całość(...)wymieszać i zagnieść szybko kruche jednolite ciasto. Uformować kulę. Owinąć w folię spożywczą, włożyć na godzinę do zamrażalnika. Masa serowa: Jajka zmiksować z cukrami na puszysto, wlać śmietankę kokosową , dodać proszek budyniowy i miękkie masło i cały czas miksując na wolnych obrotach dodawać po łyżce zmielonego twarogu, na sam koniec wsypać wiórki kokosowe wymieszać szpatułką. Piekarnik nagrzać

Wanilia i Kardamon