Przepis na : deser
Uwielbiam przyprawy korzenne, idealne przed nadchodzącymi świętami! Jak można wykorzystać ciasto pierogowe? Upiec i dodać ulubione nadzienie. Ja proponuję z daktylowo-kokosowym. Idealnie! Składniki: Forma ok. 20 cm Ciasto pierogowe: 1/2 szklanki mąki ryżowej 1 łyżka ksylitolu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżka oleju woda Nadzienie : 20 sztuk suszonych daktyli + gorąca woda 1/2 szklanki mąki kokosowej Sposób przygotowania: Ciasto Do miski wsypujemy mąkę, ksylitol, proszek do pieczenia, przyprawę... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...