ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:99/932)

Śmietankowe ciasto kokosowe 144

wyczuwalna pozostaje nadal lekkiej śmietanki.  Blacha o średnicy 26 cm  Składniki:  2 x 400 ml śmietany 30 % 250 g cukru 600 g wiórków kokosowych  5 białek szczypta soli ciasto 1 szklanka cukru 5 żółtek 1 łyżka gęstej śmietany 18% 250 g masła 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Przygotowanie:  W garnku(...)przełóż do blachy wyłożonej papierem pergaminowym i piecz przez 10 minut w 180 C. Jak spód będzie zapieczony dodaj masę śmietankową i piecz jeszcze ok 40-50 minut. Ciasto udekoruj wiórkami kokosowymi. Smacznego

Niezły Młynek
MOZAIKA Z KOKOSOWYMI KULAMI i ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 183

śmietana kremówka 36% – 200 ml * ser mascarpone – 200 g * cukier puder – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KULKI KOKOSOWE: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, odstawiamy na o. 10 minut do chłodzenia, następnie formujemy kulki i wkładamy do lodówki. CIASTO: Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy po 1 żółtku. Dolewamy olej, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia(...)trzeciej mak. Ciasto makowe wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ciastem z kisielem i ciastem kakaowym – każdą z warstw delikatnie rozsmarowujemy po całej blasze. Do ciasta wkładamy kokosowe kulki, delikatnie wpychamy, pieczemy ok. 50 minut / 180C. ŚMIETANOWA PIANA: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy mascarpone, miksujemy ponownie i wyciągamy na wystudzone ciasto. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Placuszki kasztanowo jabłkowe bez glutenu, mleka i jajek 153

śmietanka kokosowa i pestki granatu WYKONANIE: Obie mąki i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać mleko kokosowe i mus jabłkowy, wymieszać na jednolitą masę. Olej kokosowy stopić, dodać do ciasta i wymieszać aż się wchłonie. Rozgrzaną teflonową patelnię (do innej mogą przywierać) smarować niewielką ilością oleju kokosowego, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron do zrumienienia. Odwracać

Kuchenne zapiski Edyty
ŁABĘDZI PUCH – CIASTO KOKOSOWE Z KRUSZONKĄ 180

jest GENIALNE! Moja mama podczas ploteczek w pracy z koleżankami poznała przepis i od razu przygnała z nim do mnie – bo jak wiecie uwielbiam wszystko co kokosowe! Jak się potem okazało ciasto znane jest w sieci pod nazwą Łabędzi Puch. Smakuje obłędnie! Połączenie słodkiej, kokosowej masy „budyniowej” z lekko kwaśnym dżemem i chrupiącą kruszonką tworzy fantastyczną całość(...)Roztapiamy masło, dodajemy cukier oraz kokos i smażymy kilka minut na rumany kolor. CAŁOŚĆ: Biszkopt nasączamy odrobiną słodkiej herbaty ( lub likierem kokosowym ), rozsmarowujemy dżem. Zalewamy 2/3 masy kokosowe i przykrywamy drugim blatem ciasta. Na wierzch wylewamy resztę masy i obficie posypujemy kruszonką kokosową. Chłodzimy kilka godzin ( najlepiej noc ) w lodówce. Smacznego

Ostra na Słodko
Sernik z wiśniami 110

masę serową. Z białek ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i kisiel wiśniowy, wyłożyć na warstwę wiśni.  Kruszonka: 3 łyżki cukru; 2 łyżki wiórków kokosowych; trochę mąki; Do ciasta odłożonego na kruszonkę dodać cukier, wiórki kokosowe i tyle mąki, aby ciasto lekko się rozsypywało. Tak przygotowaną kruszonkę rozsypać równomiernie na piance wiśniowej. Ciasto wstawić do piekarnika

In my kitchen
Rafaello na krakersach z jeżynami 203

Sprawdzają się w słodkich deserach rewelacyjnie, pomimo tego, że są słone. Sól jest praktycznie niewyczuwalna, a krakersy są znacznie lżejsze od zwykłych herbatników. Przełożone masą kokosową i z leśnych jeżyn tworzą przepyszny kawałek ciasta :) 1 1/2 opakowania krakersów świeże jeżyny KREM JEŻYNOWY: 500 g jeżyn 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 1 szklanka śmietanki kremówki(...)przygotowujemy jednocześnie, aby jeden z nich nie stężał zanim drugi będzie gotowy. Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami Tagged: czekolada , jeżyny , krakersy , kremówka , mleczko kokosowe , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Ciasto z gotowanego ryżu (z bitą śmietaną i bananem) 148

jego spróbowaniu pokochają ryż. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g ryżu (użyłam Basmati )  1 jajko 2 łyżki śmietany  3 łyżki masła   2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 20g czekolady (użyłam gorzkiej) 3 duże łyżki miodu (użyłam słonecznikowego ) 2 łyżki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 2 łyżki płatków owsianych (opcjonalnie) Bita śmietana: 200 ml śmietany(...)śmietan-fixem ubić na sztywno, lekko schłodzić a następnie przełożyć na ostudzone ciasto. Banana pokroić w plasterki i ułożyć na bitej śmietanie. Całość posypać wiórkami czekoladowymi i kokosowymi. Dodatkowo ciasto można ozdobić wedle uznania

Di gotuje
CIASTO Z PŁATKÓW OWSIANYCH Z DŻEMEM I PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI 155

Bardzo proste ciasto na spodzie z płatków owsianych i wiórek kokosowych, z dżemem z truskawek oraz brzoskwiń i wierzchem z płatków kukurydzianych, wiórek kokosowych oraz gorzką czekoladą. Pyszne ciasto bez dodatku mąki oraz cukru, które wykonamy bez miksera - wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką i do piekarnika. Idealne na deser, śniadanie lub na wynos do pracy czy szkoły. Z pewnością jest(...)około 20 min. Lekko studzimy. Na podpieczony spód wykładamy dżemy - połowę ciasta smarujemy dżemem truskawkowym, a drugą połowę dżemem brzoskwiniowym. Czekoladę gorzką kroimy na małe kosteczki. Wierzch ciasta posypujemy płatkami kukurydzianymi, wiórkami kokosowymi oraz kawałkami gorzkiej czekolady. Wkładamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 min. Studzimy

Kuchnia MagdaLeny
Placuszki bananowe 179

kokosowa ulubione owoce do dekoracji gorzka czekolada olej kokosowy do smażenia Jajko ubijam, dodaję do rozgniecionego już banana. Następnie dodaję mleko i wodę mineralną, mieszam. Dodaję tyle mąki kokosowej aby ciasto było gęstą "papką". Smażę małe placuszki na oleju kokosowym, w międzyczasie w kąpieli wodnej roztapiam czekoladę. Po usmażeniu, placuszki przekładam ulubionymi owocami, wszystko polewam czekoladą. Smacznego

Bike By Life
Olejowy Raj . 145

oleju, a także związki śluzowe, białkowe oraz kwasy organiczne, jak chociażby kwas askorbinowy, enzymy, sole mineralne – cynk , magnez , żelazo . Stosuje się go do sałatek , zup , koktajli .  Mąka kokosowa - do ciast , naleśników , polecana jest osobom na diecie bezglutenowej. Olej kokosowy :  Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni jak i kosmetyce , dzięki swoim właściwością zdrowotnym i pielęgnacyjnym. Olej kokosowy reguluje

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik kokosowy Gluten Free 71

szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych  2 łyżki oleju kokosowego  Szczypta soli  Jeśli mamy spód bezwzględnie potrzebujemy środek 250 g kaszy jaglanej  1 puszka mleka kokosowego, tylko gęsta część  Pół szklanki niesłodzonych wiórków kokosowych  5-7 łyżek miodu lub inne słodzika  3 łyżki oleju kokosowego  2 3-5 łyżek mąki kokosowej  2 łyżeczki(...)Kiedy kasza będzie gotowa, włóż ją do miksera i dodaj wiórki, miód, ekstrakt i bardzo dobrze wymieszaj.  Teraz dodaj gęstą część mleka kokosowego i mąkę kokosową i ponownie bardzo dobrze wymieszaj.  Ciasto w swojej strukturze powinno być dość gęste, więc reguluj konsystencję mąką i wodą kokosową pozostałą w puszcze.  Przełóż ciasto do formy, rozgrzej piekarnik

RafalCook
Babka chmurka 159

śmietanę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka połączyć z ubita śmietaną, wmieszać mikserem na najniższych obrotach mąkę  i na koniec margarynę.Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać 2 łyżki kakao i wiórki kokosowe, a do drugiej 2 łyżki mąki i rodzynki. Nakładać do tortownicy kleksy jasnego i ciemnego ciasta. (tort. 24cm) piec

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1252

Pewnie każdy uwielbia smak kokosowych pralinek ,,Raffaello". Są cudowne w smaku i ja nie będąc wyjątkiem także je bardzo lubię! Dziś prezentuję Wam przepis na ciasto Raffaello bez pieczenia , które w smaku niesamowicie przypomina cukiereczki. Zresztą, ciasto smakuje nawet lepiej niż pralinki :D Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, robi się je naprawdę bardzo sprawnie, a do jego przygotowania potrzebujemy(...)wszystkie składniki polewy i ciągle mieszając, podgrzewamy do powstania gładkiej, jednolitej masy. Nie zagotowujemy, bo polewa się zważy. Studzimy. Polewę wylewamy na herbatniki i przykrywamy grubą warstwą wiórków kokosowych. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 6-8 godz. Smacznego

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania