ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:96/932)

Wegański chlebek bananowo-kokosowy :) 174

pieczenia, wylej masę, a na jej wierzchu ułóż przekrojonego banana, którego możesz oprószyć cynamonem. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 1 godzinę.  Gotowe ciasto obsyp dodatkowo chipsami kokosowymi

Zdrowie na języku :P
Dyniowy chleb paleo (bez glutenu) 148

dostęp do dyń, przygotować zapas puree i zamrozić. Można je potem łatwo i szybko wyjąć z zamrażarki i przygotować, czy to właśnie chlebek, ciasto albo zupę. Składniki: 1,5 szklanki mąki migdałowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 3 jajka (ubite żółtko z białkiem) 3 łyżki oleju kokosowego (płynnego) ⅓ szklanki miodu (płynnego) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1,5 szklanki puree(...)sodę oraz mąki wrzucamy razem do miski. Dodajemy jajka, miód, olej kokosowy oraz puree z dyni, sok z cytryny i dobrze mieszamy. Wsypujemy garść jagód. Smarujemy keksowiec olejem kokosowym. Wlewamy ciasto i pieczemy dyniowy chleb paleo w 180 stopniach około 35-45 minut, albo do czasu, aż wbity patyczek w środek wychodzi czysty. Smacznego! Artykuł Dyniowy chleb paleo (bez glutenu

PaleoLife
Ciasto kruche z malinami i pianą 213

szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 3 łyżki śmietany 18% MASA: 50 dag malin 3 galaretki malinowe DODATKOWO: pół szklanki wiórek kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru cukier puder do posypania CIASTO: mąkę wysypać na blat, dodać cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać margarynę, żółtka(...)śmietanę i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na pok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć. 3/4 ciasta wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę a pozostałość dać znowu do lodówki. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi. MASA: Zagotować galaretki w 3 szklankach wody. Odstawić do lekkiego tężenia. Maliny zmiksować blenderem, a następnie dodać do tężejącej galaretki. Zimne, wyłożyć na ciasto. Pianę ubić z białek

Gotuję Testuję
Czyżby jeżyny? 132

sezonie zrobili to ciacho, bo jest pyszne! TARTA Z JEŻYNAMI I KAJMAKOWĄ MASĄ SEROWĄ   Ciasto: 125g mąki 4 łyżki cukru szczypta soli 75g zimnego masła 1 jajko Krem: 1 jajko 250g mascarpone 250g słodzonego mleka skondensowanego około 250g jeżyn wiórki kokosowe do dekoracji   Formę do tarty (u mnie taka mniejsza- jakieś 21-22 cm) natłuszczamy. Piekarnik nagrzewamy(...)gęste przy dnie). Miksujemy do otrzymania jednolitej masy (nie ubijamy). Jeżyny układamy na wyjętym z zamrażarki cieście, zalewamy masą mascarpone i wkładamy do piekarnika. Po 30 minutach posypujemy ciasto wiórkami kokosowymi  i pieczemy jeszcze 15 minut w 180*C (można włączyć grzanie od spodu). Ciasto studzimy- masa w tym czasie trochę opadnie, i podajemy już zimne. Wersja z jeżynami

les mirabelles
Hinduskie ciasto marchewkowe z kremem mascarpone . 148

Witajcie :) Mam dzisiaj dla Was pyszne ciasto Hinduskie marchewkowe z kremem mascarpone . Do ciasta użyłam oleju kokosowego  od firmy Skworcu  . Ciasto jest przepyszne z nutką goździków , kardamonu i skórki pomarańczowej .Do kremu dodałam pyszne cytrynki z imbirem w miodzie z  Ogródka Dziadunia . Przepis na to ciasto znalaz łam w książce Ciasta świata .   Zapraszam :) Składniki : 4 jajka(...)cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel , następnie ciągle mieszając dodawać : olej kokosowy , startą marchewkę , kardamon , goździki , kakao , orzechy , skórkę z pomarańczy , migdały i na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia .  Blaszkę o wymiarach 24/24 lub keksówkę , wyłożyć papierem do pieczenia .Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 35/40 minut do suchego patyczka . Serek mascarpone wymieszać

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto "4 w 1" 185

Masz ochotę na ciasto z makiem, kokosowe, kakaowe czy kisielowe?  Już nie musisz piec czterech ciast. Proponuję ciasto "4 w 1" przełożone kremem budyniowym  i frużeliną wiśniową. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju 0,5 szklanki wiórków kokosowych 0,5 szklanki(...)żółtek dodajemy proszek do pieczenia, ocet i ucieramy. Do piany dodajemy masę z żółtek. Dodajemy również przesianą mąkę, a na końcu olej. Dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 4 równe części. Do pierwszej części dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej - mak, do trzeciej - kakao, a do czwartej  - kisiel. Do wysmarowanej masłem prostokątnej  blaszki nakładamy łyżką ciasto na zmianę. Na koniec

Pyszności Słodkości
Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański) 188

nastawionych do tego typu zdrowych słodkości. Ciasto jest przeeepyszne i idealnie łączy się z kokosowo-migdałowym spodem. Zresztą czekolada i kokos mówią same za siebie! Koniecznie spróbujcie. Zapewniam, że długo zapamiętacie smak oraz kuszący aromat tego torciku. Polecam! (Tortownica o średnicy 16-18 cm) Spód: 150g daktyli 100g mąki migdałowej 50g wiórków kokosowych Masa: 1/3 szklanki drobnych perełek z tapioki(...)końcu do masy wmieszać kawałki czekolady. W międzyczasie przygotować spód. Daktyle zalać wrzątkiem, odstawić na kilka minut, a następnie dokładnie odcedzić i zblendować z mąką migdałową oraz wiórkami kokosowymi.  Powstałe ciasto wklepać w dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia. Na spodzie umieścić czekoladowo-kokosową masę z perełek tapioki, która powinna być jeszcze ciepła. Po ostudzeniu torcik schłodzić

Di gotuje
TORCIK RAFAELLO -BEZ MĄKI I CUKRU 170

puszki mleka kokosowego, 3 czubate łyżki wiórek, 1i1/2 łyżki musu kokosowego, 1 płaską łyżeczkę ksylitolu, kilka kropel soku z cytryny. wymieszałam ręcznie. Konsystencja powinna przypominać gęstą śmietanę. wyłożyłam na spodnią warstwę i wstawiłam do lodówki. Rozpuściłam w kąpieli wodnej tabliczkę gorzkiej czekolady z 1 łyżeczką masła, polałam ciasto czekoladą i ubrałam wiórkami

harrisa
Ciasto dyniowo- pomarańczowe Paleo, Keto 176

idealnym do stosowania na diecie LowCarb i ketogenicznej. Na Paleo można zastąpić go ksylitolem lub cukrem kokosowym . W roli zagęstnika wystąpiła zaś mąka kokosowa . Można więc go jeść praktycznie bez ograniczeń, do czego zachęcam! Ciasto dyniowo- pomarańczowe Wspaniałe ciasto w kolorze intensywnej pomarańczy. Mocno dyniowe, o lekko sernikowej konsystencji. Stanowi idealną odskocznię od jesiennych szarości. Polecam! Dania Deser , Przekąska Kuchnia(...)kokosowej 3 jaja 1 łyżka skórki z pomarańczy (u mnie suszona) Polewa 1/4 szklanki mleka kokosowego 1 łyżka żelatyny płaska 2 łyżki karobu lub kakao 2 łyżki oleju kokosowego Sposób przygotowania Ciasto Piekarnik nastawić na 160 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki poza jajkami zmiksować na gładką masę. Rozdzielić żółtka od białek i dodać je do masy dyniowej. Białka ubić na sztywno

Modern Cave Girl
Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami 155

masło i energicznie wszystko wymieszaj aż składniki się rozpuszczą. 7 Polewę wylej na ciasto i posyp ulubionymi dodatkami. Ja posypałam startą czekoladą mleczną i wiórkami kokosowymi. Smacznego! Składniki SKŁADNIKI (1 BLASZKA 20x35 cm) CIASTO   200 g mąki tortowej   200 g cukru   4 jajka   3 płaskie łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia   12 łyżek(...)Dodaj masło i energicznie wszystko wymieszaj aż składniki się rozpuszczą. 7 Polewę wylej na ciasto i posyp ulubionymi dodatkami. Ja posypałam startą czekoladą mleczną i wiórkami kokosowymi. Smacznego! Pijana wiśnia, czyli proste ciasto z wiśniami Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished":"2019-01-29","name":"Pijana wi\u015bnia, czyli proste ciasto z wi\u015bniami","image":"https

A to pestka
Ciasto marchewkowe (Fit) 170

miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodajemy do masy jajecznej i ostrożnie mieszamy. Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach, dodajemy do ciasta wraz z wiórkami kokosowymi.  Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki delikatnie natłuszczamy. Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy przez 45 minut do tzw „suchego patyczka”w temperaturze 180 stopni(...)się upiecze, wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie przygotowujemy polewę: w misce ubijamy serek kremowy wraz z dwoma łyżkami miodu, aż nabiorą kremowej konsystencji. Smarujemy zimne ciasto, a z wierzchu obsypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kolizje Smaków
Przepis na kokoski w jasnej polewie! Pyszne ciastka z kokosem 131

jest miodowe ciasto biszkoptowe. Jak zrobić ciastka z kokosem, czyli kokoski? Kokoski przygotujesz bardzo szybko! Na początek należy przygotować ciasto, czyli masło utrzeć z cukrem, a następnie dodawaj po jednym jajku, mąkę oraz miód. Upieczone ciasto kroimy na kwadraty i maczamy w polewie przygotowanej z mleka w proszku i masła. Na koniec kokoski obtaczamy w wiórkach kokosowych i gotowe! Dokładne(...)przygotowanie Przygotowanie ciasta: Masło utrzyj z cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie cały czas ucierając dodaj kolejno po jednym jajku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz miód. Gotowe ciasto przelej do formy 24×24 cm, wyrównaj i piecz 30 minut w 180 stopniach Celsjusza. Gotowe ciasto odstaw do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie, skrój górę ciasta, aby je wyrównać

Via Gusto
Kokosowe naleśniki z musem malinowym i czekoladą 262

Sezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że słodkości nigdy za wiele , to nie obyło się też bez dodatkowej porcji czekolady!Takie naleśniki posmakują nie tylko dzieciom , ale i dorosłym!Nie tylko posmakują , ale i pięknie będą wyglądać na naszym stole(...)sól – 1 szczypta* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* olej rzepakowy – 30 ml* wiórki kokosowe – 4 łyżkiDODATKOWO:* maliny – ok. 30 dag* cukier puder – 4 łyżki* polewa czekoladowa – 100 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Składniki na naleśniki mieszamy.Do ciasta naleśnikowego dodajemy wiórki kokosowe.Na dużej patelni smażymy cienkie naleśniki.Na odrobinie oliwy przesmażamy maliny ( rozgniatając na mus )i mieszamy

Ostra na Słodko
Sernik Królewski z Kokosem 64

SERNIK KRÓLEWSKI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 400 g mąki pszennej 4 łyżki cukru 2-3 łyżki śmietany 180 g masła 3 łyżki kakao MASA 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 200 g twarogu półtłustego 130 g cukru 50 g masła 40 g budyniu waniliowego – sam proszek 6 jajek 4 łyżki wiórków kokosowych(...)WYKONANIE CIASTA Wszystkie składniki ze sobą mieszamy i ugniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Wkładamy do lodówki na godzinę. Jedną część wykładamy na dnie blachy. Spód podpiekamy w piekarniku przez 15 min w 180°. WYKONANIE MASY Cukier ucieramy razem z masłem. Dodajemy sery, proszek budyniowy, miksujemy. Wbijamy stopniowo po jednym jajku, ciągle miksując. Na koniec dajemy wiórki kokosowe, mieszamy

Przepiski.pl