Dziś miałam takie oto zdrowe śniadanie :) Pieczone naleśniki bez glutenu i laktozy w sam raz dla alergików. Ciasto zrobiłam na mące z quinoy, która w porównaniu z innymi ma niski indeks glikemiczny, a mleko krowie zastąpiłam kokosowym. Naleśniki podałam z prozdrowotnym dżemem z rokitnika, suszonymi morelami, kumkwatem, liofilizowanymi wiśniami i posypałam je pudrem z liofilizowanych malin (łatwo(...)łyżki dżemu Łowicz 100% owoców Rokitnik 2 suszone morele (niesiarkowane) kilka liofilizowanych wiśni 2-3 kumkwaty 1 łyżka pudru z liofilizowanych malin Wykonanie: Z jajek, mąki, mleka kokosowego, wody i kakao robimy ciasto naleśnikowe, dodajemy do niego cukier kokosowy, szczyptę soli i skórkę pomarańczową, można też dodać trochę proszku do pieczenia, ponieważ bezglutenowe wypieki nie wyrastają tak bardzo jak pszenne
Quinoa Raz!Ciasto potrójnie kakaowe Ciasto potrójnie kakaowe to pyszne, ekspresowe ciasto dla wielbicieli czekolady. Jest puszyste, wilgotne, długo zachowuje świeżość. Zobaczcie przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Dzisiejsze ciasto czekoladowe zawiera kakao w trzech formach - w cieście, w czekoladzie i w polewie. Uda się Wam bez najmniejszego problemu, jeśli będziecie pamiętać(...)ciasto wyjdzie suche. Moje kakaowe ciasto to zmodyfikowany przepis Nigelli Lawson na jej czekoladowe muffinki - jeśli bardzo Wam się spieszy, możecie to ciasto upiec właśnie w formach do muffinek. Czas pieczenia skróci się wtedy do 20-25 minut. Ciasto potrójnie kakaowe nie rośnie bardzo wysokie, ale smakuje każdemu, to idealny dodatek do kawy lub herbaty. Bardzo polecam, smacznego :) Ciasto potrójnie
Lekcje w kuchnismażenia Sposób przygotowania: Oddzielamy żółtka od białek, z białek ubijamy pianę. Do żółtka dodajemy mąkę oraz ksylitol, potem białka. Ciasto delikatnie mieszamy łyżeczką. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wylewamy ciasto, smażymy aż się zarumieni, następnie nakładamy dżem figowy i posypujemy orzechami. Smacznego
madamekuchnia.wordpress.com100g mąki dodajemy 50 g masła. To taka podstawa. No ale masła jeść nie możemy. Musimy zastąpić ten mleczny tłuszcz innym o podobnych właściwościach. Ja używam tutaj oleju kokosowego, który do ciasta kruchego jest idealny. Dlaczego? Ponieważ nadaje on kruchość ciastu. Dlatego w przypadku ciast kruchych jest rewelacyjny. Powiem Wam szczerze, że używając go uzyskasz jeszcze lepszą kruchość ciasta niż(...)tłuszczu mlecznym. PRZEPIS: - 200 g mąki pszennej typ 550 - 100 g oleju kokosowego - szczypta soli - 1 jajko - 2 płaskie łyżki cukru lub zamiennie użyj stewi - łyżka zimnej wody - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia w/w składniki zagniatamy na jednolite ciasto, owijamy folią i wstawiamy na 20 minut do lodówki. Ciasto wałkujemy na zwykły okrągły blat, zrób już to bezpośrednio na blaszce
SMYKWKUCHNIracji wczorajszego święta – moich urodzin, pozwoliłam sobie pofolgować i przygotowałam rewelacyjne, zabójczo słodkie, kaloryczne ciasto o smaku Princessy kokosowej. Jeżeli jesteście fanami kokosa i wszelkich kokosowych smaków to ta tarta jest dla Was! Pamiętajcie jednak, żeby nie robić jej za często, ani nie jeść za dużo na raz, gdyż ciasto jest bardzo kaloryczne. Tartę robi się wyjątkowo szybko(...)przygotowaną masę przekładamy na schłodzony spód, wierzch wyrównujemy i układamy na nim Princesse pokrojoną w kostkę. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto najlepiej wyjąć z lodówki 10 minut przed krojeniem. Smacznego! Artykuł Tarta „Kokosowa Princessa” BEZ PIECZENIA pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongDziś brownie. Proste i pyszne, z dodatkiem mleka kokosowego na wierzch zadowoli każdego smakosza czekolady. Mimo że jest to ciasto jest również bogactwem wielu wartości odżywczych. Jakich? Dodatek kakao to dodatek magnezu. Nie muszę chyba wspominać o cudownych wartościach oleju i mleczka kokosowego. Banan? To przecież skarbnica potasu! A więc nic tylko się zajadać. Składniki: 200g mąki ryżowej 100g gorzkiej(...)rzadszej konsystencji. Formę smarujemy olejem kokosowym (ja wzięłam stałą kostkę i wysmarowałam formę). Pieczemy przez 45 minut. Po ostudzeniu polewamy mleczkiem kokosowym, możemy też ubić śmietankę kokosową i dodać ją na wierzch ciasta. Smacznego
madamekuchnia.wordpress.comzostał upieczony na cieście z użyciem mąki krupczatki, bardzo lubię konsystencję i smak takiego ciasta. Jeśli jeszcze nie piekliście sernika na takim cieście to zachęcam do spróbowania. Natomiast do masy serowej dodałam cukierki w czekoladzie o kokosowym smaku, dzięki temu sernik wyszedł mi z lekką kokosową nutką i niezwykle pyszny. Sernik polecam na podwieczorek, poczęstunek dla gości i na każdy(...)cukru i na pół litra mleka każdy ) 35 dag czekoladowych cukierków o smaku kokosowym Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej Wykonanie pysznego sernika z kokosowymi cukierkami: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym
Izabelawkuchniznajdą się u Was na krzaczkach porzeczki? Jeśli tak, to zapraszam na szybkie ciacho słodko kwaśne z bezą kokosową. Składniki (blaszka 23/33): ciasto: masło 150 g, żółtka 5 szt, jajko 1 szt, cukier 150 g, mąka 400 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 230 ml, skórka starta z połowy cytryny, beza kokosowa : białka 5 szt, cukier(...)wysypujemy porzeczki. Wierzch przykrywamy ubitą pianą. Ciasto pieczemy w 170 st,C przez ok 1 h do suchego patyczka. Po 15 min. pieczenia ciasto przykrywamy papierem, aby zapobiec spaleniu się wiórków kokosowych. przepis zaczerpnięty ze strony przyślijprzepis, użytkownika Ewelina Marcin www.przyslijprzepis.pl
kulinarne odsłony patilekki, delikatny, do tego bardzo smaczny, a co jest też ważne łatwy w przygotowaniu, bardzo efektownie też się prezentuje na białym obrusie W moim domu do kakaowego ciasta dodawało się też wiórki kokosowe, które dają sernikowi delikatny posmak kokosa. W tym roku przygotuję ten sernik na Wielkanoc, ponieważ w naszym domu serniki są obowiązkowym ciastem świątecznym, zarówno na Wielkanoc(...)piekłam go ponad 20 lat. Piotrkowi bardzo smakował, faktem też jest to, że jemu smakują wszystkie moje serniki Przepis na Sernik królewski z wiórkami kokosowymi: Przepis na okrągłą formę o śr. 24 cm na kruche ciasto: ½ szklanki mąki pszennej poj. 250 ml ½ szklanki mąki krupczatki 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki jogurtu lub kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzed zawinięciem można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi albo zostawić oblane jedynie czekoladą. Składniki na 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 4 banany Tabliczka mlecznej czekolady Opcjonalnie wiórki kokosowe Przygotowanie: Rozwinąć ciasto i podzielić je na 8 części. Obrać banany i pokroić na połówki (mniej więcej takie, aby się zmieściły na cieście). Ułożyć je na każdym kawałku ciasta. Czekoladę rozpuścić
Fabryka pomysłówkokos, migdały, frużelina z wiśni...poezja:) Polecam:) Składniki na formę o wym: 33 cm x 22 cm Ciasto: 150 g suchego maku; 100 g wiórków kokosowych; 100 g zmielonych migdałów; 100 g cukru kryształu; 8 białek; 4 żółtka; Białka ubić(...)sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać do momentu, aż piana będzie gładka i lśniąca. Następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Do masy dodać mak, migdały i wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części i wyłożyć do dwóch takich samych form do pieczenia wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasto piec w temperaturze 170℃ przez około 20 minut. Upieczone
In my kitchenorzechowego 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka Nagrzać urządzenie do wypieku babeczek lub piekarnik do 180*C. Wszystkie składniki zmiksować. Wgłębienia formy wysmarować olejem kokosowym i nałożyć ciasto. Piec 4-5 minut. Jeśli używamy piekarnika ciasto należy umieścić w silikonowych foremkach i piec ok 20 minut. Moje pączusie posmarowałam kremem czekoladowo-orzechowym firmy Cavalier :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogbiszkopty i drugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy dodajemy cukier, kakao i jogurt podgrzewamy przez chwilę ciągle mieszając. Przestudzoną polewą rozprowadzamy na wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi do dekoracji.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Ciasto przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewośmieci? Nie poddawaj się zbyt szybko! W bardzo łatwy sposób możesz zrobić z tego coś pysznego :) Dziś polecam właśnie bajaderki- małe, słodkie kuleczki z resztek ciast, oblane polewą i obtoczone w wiórkach kokosowych. Nikt nie uwierzy, że zrobiłaś je z jakiegoś starego ciasta :D Składniki: (na około 10-15 sztuk) Bajaderki: 600 g resztek ciast: herbatników, zakalców(...)łyżki kremu czekoladowego, np. Nutella dodatki: rodzynki, skórki owocowe, posiekana czekolada, orzechy, migdały itp. Dodatkowo: 100 g mlecznej/gorzkiej czekolady 1 łyżka masła kilka łyżek wiórek kokosowych do obtoczenia bajaderek Przygotowanie: 1. Bajaderki: Resztki ciast drobno pokruszyć lub zmiksować w malakserze. Dodać ulubione dodatki (rodzynki, skórki, orzechy itp.) i wymieszać. 2. Masło zagotować z kakao, cukrem oraz mlekiem. Jeszcze ciepłą
Nastoletnie Wypiekanie