ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:131/932)

Kokosowo-makowy z masą adwokatową 170

mielony Back Mit. Powiem szczerze, że mak podbił moje serce. Tak jak pisze na opakowaniu jest NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI! Do tego pyszny i idealnie pomógł w przygotowaniu ciasta. Tak samo wiórki kokosowe. Jak sami widzicie, zużyłam całe opakowanie, po zrobieniu ciasta zostało troszkę, ale mąż się skusił(...)makowy z masą adwokatową BISZKOPT KAKAOWY 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 kopiata łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA KOKOSOWA 1 i pół szklanki mleka pół szklanki cukru 15 dag wiórek kokosowych KRESTO 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 margaryna BISZKOPT MAKOWY 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki zwykłej

Gotuję Testuję
Truskawkowy pocałunek 300

Najlepsze ciasto z truskawkami jakie jadłam! Przepyszne, lekkie, w sam raz słodkie, a przy tym orzeźwiające - po prostu cudo! Gwarantuję - nikt nie skończy na jednym kawałku, to jest po prostu niemożliwe! :)   SKŁADNIKI: (na formę ok 23x33 cm) Biszkopt: 6 jajek   1 szkl cukru   1 szkl mąki   1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa(...)owocami). Przykryć drugą połową biszkoptu. 5. Polewa : masło rozpuscić, dodac cukier i mieszać aż sie rozpuści. Dodać kakao i śmietankę, mieszać aż powstanie gładka polewa. Wylać ją na ciasto. 6. Wiórka kokosowe zezłodzić na suchej patelni. Dodać cukier, wymieszać. Wysypać na ciasto. Całość odstawić do lodóki do stężenia

Kto ugości moich gości?
Babka kokosowa 30

Babka kokosowa to bardzo wilgotne, aromatyczne ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych, a do tego pieczone na oleju. Przepis sprawdzi się nie tylko na Wielkanoc, ale i na każdą inną okazję

AniaGotuje.pl
Ciasto malinowa rozkosz 56

Malinowa rozkosz to ciasto, które pokochacie już po pierwszym kęsie. Swoim wyglądem przypomina nieco malinową chmurkę, którą chyba każdy uwielbia. Ciasto składa się z puszystego biszkopta, musu malinowego, oraz masy na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone z dodatkiem białej czekolady. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie. Ciasto malinowa rozkosz idealnie sprawdzi się na święta, a także inne domowe uroczystości. Jest rewelacyjne(...)składników. Masę dzielimy na dwie części, w stosunku 2 do 1. Większą część masy wykładamy na mus malinowy i przykrywamy biszkoptem. Pozostałą masę wykładamy na górę ciasta. Wierzch ciasta możemy udekorować wiórkami kokosowymi lub pralinkami raffaello. Artykuł Ciasto malinowa rozkosz pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Wegańska jaglanka z dynią. 78

szklanka płatków jaglanych – 1 łyżeczka przyprawy do ciasta dyniowego – 2 łyżki cukru kokosowego Dodatki: – banan – granola – masło orzechowe Płatki jaglane wsypujemy do garnka. Wlewamy mleko, wodę i dodajemy puree z dyni. Dodajemy cukier kokosowy i przyprawę do ciasta dyniowego. Stawiamy garnek na ogniu i gotujemy aż zawartość zacznie bulgotać. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez kolejne

Zdrowy Styl Joanny
pomysł na TRUSKAWKI 146

TRUSKAWKAMI! UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! SERNIK NA ZIMNO Z BANANÓW I SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH UCIERANE CIASTO Z TRUSKAWKAMI BEZOWO - KOKOSOWA ROLADA Z TRUSKAWKAMI  TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM

SMYKWKUCHNI
Ucierane ciasto kokosowe z rodzynkami 117

którego po upieczeniu nie trzeba już przekładać. Idealne dla smakoszy kokosu i rodzynek. Składniki: Ciasto ucierane : 25 dkg margaryny 6 jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 szklanki maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 łyżki kakao 5 dkg rodzynek Masa kokosowa: 20 dkg kokosu 12 dkg margaryny pół szklanki mleka pół szklanki cukru 1. Margarynę ucieramy(...)jednej dodajemy kakao i dajemy ją na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Masło, kokos, mleko i cukier zagotowujemy i rozsmarowujemy na cieście kakaowym. 3. Masę kokosową posypujemy rodzynkami. 4. Po rodzynkach rozsmarowujemy ciasto białe. Ciasto pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. 5. Jak ciasto przestygnie to posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Ciasto Popapraniec 176

Chociaż nazwa nie brzmi zachęcająco, to ciasto Popapraniec jest bardzo smaczne i warto je zrobić. Jest to deser łączący w sobie różne smaki, a dodatek dżemu z owoców leśnych sprawia, że ciasto Popapraniec nie jest zbyt słodkie. Ciasto Popapraniec to biszkopt w trzech smakach: kokosowym, kakaowym i makowym przełożony kremem budyniowym. Wierzch ciasta stanowi galaretka o takim samym smaku(...)wymieszać szpatułką do połączenia składników. Na koniec wlać olej rzepakowy i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać dwie płaskie łyżki kakao, delikatnie wymieszać do połączenia składników. Do kolejnej części ciasta dodać 1/2 szklanki maku, wymieszać. Do następnej części dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką wykładać łyżkę masy z kokosem, obok

Danka Pichci
bułeczki kokosowe 155

myślałam, że po upieczeniu będzie płynna a tak nie było ale i tak była przepyszna. Jest to idealne danie śniadaniowe:-) wspaniale smakują z ciepłą herbatą. Bułeczki z nadzieniem kokosowym Składniki: na ciasto: * 600 g mąki pszennej * 3 łyżeczki drożdży suchych (12 g) lub 24 g drożdży świeżych * 1 szklanka letniego mleka (250 ml) * 2 jajka * 100 g roztopionego masła(...)słodkie) * 1/4 łyżeczki soli Ponadto: * 1 jajko roztrzepane, do posmarowania * wiórki kokosowe do posypania Nadzienie: * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego * 1 szklanka wiórków kokosowych * 2 żółtka * 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej Do dzieła!!! Wyrabiamy ciasto drożdżowe. Ja robiłam je na bazie zwykłych (nie suchych)drożdży więc dodatkowo użyłam jeszcze pół szklanki mleka na rozczyn. A poza tym to połączyłam wszystkie

sierotka maRysia w kuchni
Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką 104

cukru i drożdży zrób zaczyn (wymieszaj wszystko razem) i odstaw na 15-20 minut, aż się ukaktywni (spieni i urośnie). Z mąki, zaczynu drożdżowego, płynnego oleju kokosowego i cukru zagnieć idealnie gładkie ciasto. Odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem , aż podwoi swoją objętość (1-2 godziny). Wyrośnięte ciasto rozciągniej w dłoniach na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Odsącz rabarbar z soku(...)Wymeiszaj sok z płatkami owsianymi, mąką, olejem kokosowym aż powstanie odpowiedniej koksystencji kruszonka. Na wierzchu ciasta rozłóż rabarbar, a na nim kruszonkę. Piecz ciasto na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do 170 C bez termoobiegu (!) przez 40-50 minut. Smacznego! Artykuł Drożdżowe ciasto z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Obłędnie czekoladowe ciasto w wersji fit, wegańskie, bezglutenowe 145

ciasto zaskoczyło mnie swoim smakiem i to do takiego stopnia, że miałam ochotę zjeść całą blachę na raz, ale dzięki temu, że ciasto zawiera dużo błonnika i zdrowego tłuszczu z mleka kokosowego, w przeciwieństwie do innych niezdrowych słodyczy daje uczucie sytości na długo i nie da się go zjeść całego (podobno:) Idealne połączenie mleka  kokosowego i gorzkiej czekolady(...)dodajemy więcej oleju lub kilka łyżek wody, masą wylepiamy kwadratową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 10-15 minut. Odstawiamy ciasto do ostygnięcia. W garnku zagotowujemy mleko kokosowe wyłączamy gaz, do mleka wrzucamy kostki czekolady i kakao, odstawiamy na chwilę, mieszamy trzepaczką balonową aż do uzyskania gładkiej masy, masę wylewamy na ciasto, układamy owoce

zdrowa vege kuchnia
Babka 112

wyrzucić więc pozostawiłam go w pojemniku w lodówce. Nie bardzo wiedziałam do czego go użyć, dziś wpadłam na pomysł by połączyć go z dynią. Skoro zupa dyniowo kokosowa smakuje wyśmienicie to ciasto z pewnością nie powinno być gorsze. Zainspirowana różnymi przepisami na ciasto dyniowe  stworzyłam aromatyczną babkę.  Babka dyniowo-kokosowa Składniki:  300 g puree z dyni

Aromatyczne Podróże
Vegańskie ciasto z nerkowca i daktyli bez pieczenia 133

łyżki syropu z agawy 5 dkg chałwy sezamowej o smaku waniliowym 1 łyżka soku z cytryny 2 dkg oleju kokosowego 1 owoc persymona 1 łyżka cukru kokosowego 1 łyżka soku z cytryny Vegańskie ciasto z nerkowca i daktyli bez pieczenia Przygotowanie. Daktyle oraz nerkowca wsypać do miseczek, zalać zimną wodą i moczyć przez noc. Z namoczonych daktyli odlać wodę. Wrzucić(...)daktyle do blendera. Dodać rozpuszczony olej kokosowy oraz orzechy włoskie. Zblendować. Formę do ciasta jakiej będziemy używać wyłożyć folią aluminiową. Do formy wyłożyć krem daktylowy, rozłożyć równomiernie lekko ugniatając palcami. Orzechy nerkowca osuszyć z wody, włożyć do blendera. Dodać syrop z agawy, sok cytrynowy, pokruszoną chałwę oraz rozpuszczony olej kokosowy. Zblendować. Masę wyłożyć na spód daktylowy. Na patelnię wsypać cukier

mecooks
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 76

agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki na ciasto: 500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g oleju kokosowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (wystarczy w młynku do kawy zmielić 2 łyżeczki ziaren siemienia lnianego) 6 łyżek ciepłej wody (do siemienia lnianego) 1 szklanka suszonych(...)zmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części. Na papierze po pieczenia narysować prostokąt o wymiarach spodu naszej formy do pieczenia: u mnie 17 na 27 cm. Ciasto rozwałkować na wymiar narysowanego prostokąta lekko podsypując mąką. Papier z blatem ciasta przełożyć na blaszkę od piekarnika. Każdy blat

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 65

agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki na ciasto: 500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g oleju kokosowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (wystarczy w młynku do kawy zmielić 2 łyżeczki ziaren siemienia lnianego) 6 łyżek ciepłej wody (do siemienia lnianego) 1 szklanka suszonych(...)zmielić, dodać mąkę i sodę zagnieść ciasto. Piekarnik rozgrzać do 160 st. grzałka góra-dół. Ciasto podzielić na 5 równych części. Na papierze po pieczenia narysować prostokąt o wymiarach spodu naszej formy do pieczenia: u mnie 17 na 27 cm. Ciasto rozwałkować na wymiar narysowanego prostokąta lekko podsypując mąką. Papier z blatem ciasta przełożyć na blaszkę od piekarnika. Każdy blat

moj przepis na
Wegańska FIT Stefanka (bez cukru) 115

Zamiast cukru są daktyle, które doskonale się sprawdziły w roli słodzidła, dodatkowo dałam syrop klonowy, zamiast jajek jest zmielone siemię lniane, masło zastąpiłam olejem kokosowym. Gdyby zamienić mąkę orkiszową na mieszankę mąk bezglutenowych, wówczas ciasto nie tylko byłoby wegańskie i bez cukru ale jeszcze bezglutenowe. Krem został zrobiony na bazie mleka kokosowego, mleka roślinnego oraz płatków jaglanych. Całość dopełnia polewa(...)agaru. Robiąc FIT Stefankę troszkę wspierałam się przepisem z mojego ulubionego blogu Moje Wypieki . Składniki na blachę 27 cm x 17 cm: Składniki na ciasto: 500 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g oleju kokosowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (wystarczy w młynku do kawy zmielić 2 łyżeczki ziaren siemienia lnianego) 6 łyżek ciepłej wody (do siemienia lnianego) 1 szklanka suszonych

moj przepis na