ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:139/932)

Napoleonka bez pieczenia na herbatnikach 204

łatwo się kroiła. [caption id="attachment_7508" align="aligncenter" width="685"] Napoleonka bez pieczenia[/caption] Zobacz inne ciasta bez pieczenia: Ciasto Bez Pieczenia „Niebiańska Chmurka” Brzoskwiniowo-Kokosowa Pychotka Bez Pieczenia Ciasto Bez Pieczenia Z Jabłkami I Bitą Śmietaną Domowe Rafaello Na Krakersach Ciasto Budyniowe Na Krakersach C iasto Marlenka Bez Pieczenia Artykuł Napoleonka bez pieczenia na herbatnikach pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Zimowe rafaello 180

siostrą czy babcią ciasto, to dla najmłodszych powód do dumy. Każdemu należy się odrobina słodkości i radości w sercu mroźnej zimy! Rafaello Składniki: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej (ok 33 g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ( ok. 4 5g) 200 g masła (1 kostka) 200 g wiórków kokosowych 2 opakowania krakersów(...)zapełnić całą powierzchnię blaszki. Na krakersach rozprowadzamy pierwszą część kremu, następnie ponownie warstwa krakersów, druga warstwa kremu, 3 warstwa krakersów i 3 warstwa kremu. Tak przygotowane ciasto posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi, wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, wówczas ciasto zrobi się miękkie i wilgotne. Jeśli ktoś woli słodsze ciasta, można do kremu zamiast ¾ szklanki cukru dodać całą szklankę cukru

KulinarneImpresje.pl
Zimowe rafaello 142

siostrą czy babcią ciasto, to dla najmłodszych powód do dumy. Każdemu należy się odrobina słodkości i radości w sercu mroźnej zimy! Rafaello Składniki: 3 szklanki mleka ¾ szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 żółtka 3 łyżki mąki pszennej (ok 33 g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ( ok. 4 5g) 200 g masła (1 kostka) 200 g wiórków kokosowych 2 opakowania krakersów(...)zapełnić całą powierzchnię blaszki. Na krakersach rozprowadzamy pierwszą część kremu, następnie ponownie warstwa krakersów, druga warstwa kremu, 3 warstwa krakersów i 3 warstwa kremu. Tak przygotowane ciasto posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi, wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc, wówczas ciasto zrobi się miękkie i wilgotne. Jeśli ktoś woli słodsze ciasta, można do kremu zamiast ¾ szklanki cukru dodać całą szklankę cukru

KulinarneImpresje.pl
Racuchy z płatkami owsianymi i bananem. 144

ciasta i delikatnie mieszać. Ciasto powinno być mocno "puchate" . Banana pokroić w drobną kostkę, dosypać do ciasta i lekko zamieszać.  Na patelni rozpuścić łyżeczkę oleju kokosowego i kłaść porcje ciasta (jedna łyżka wystarczy) smażyć na rumiano z dwóch stron. Co jakiś czas dodawać po łyżeczce oleju na patelnię.  Przed podaniem można posypać cukrem trzcinowym. Ja podałam dodatkowo

Radość kipiąca uśmiechem.
Tarta kokosowa z bitą śmietaną 208

wysypać suchą fasol. Piekarnik nagrzać do temp. 200ºC, wstawić ciasto i podpiec przez 20 minut. Następnie usunąć papier z fasolą i piec jeszcze około 15 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Kokosowy krem budyniowy: 5 żółtek 140 gr cukru60 gr skrobi kukurydzianej 700 ml mleka ( u mnie puszka mleka kokosowego + mleko do wymaganej     objętości(...)powstanie krem (3-5 min). Caly czas należy mieszać krem, aby się nie przypalił. Zdjąć garnek z gazu, dodać wiórki kokosowe. Ostudzić. Często mieszać krem, aby nie utworzył się korzuch. Ostudzony krem wyłożyć na wierzch ciasta. Ciasto wstawic do lodówki na przynajmneij 4 godziny lub na całą noc. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i prażonymi paseczkami kokosa. Przepis

Mia Cucina Sofieta
ŚWIĄTECZNY MAKOWIEC ZAWIJANY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, mąki i cukru) 607

roztopić w rondelku lub kuchence mikrofalowej.Dodać śmietanę i jajka a następnie wszystko zmiksować. Połączyć dokładnie suche i mokre składniki dodając ok 3-4 łyżek mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotowe ciasto rozłożyć cienko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok 10-15 minut w temperaturze 170° C do momentu aż będzie ścięte i będzie można zwinąć(...)zwinąć ciasno w roladę wzdłuż krótszego boku. Następnie struclę wyłożyć na blaszkę zawijając końcówkę pod spód i piec przez kolejne 20 minut w temperaturze 120° C. Ciasto można udekorować lukrem z pudru kokosowego (suche wiórki zmielone na pył) lub tradycyjnego lukru dla osób, które nie unikają cukru. Smacznego! — BTW całości bez polewy i lukru: waga 980g, 3202 kcal

Ola la LCHF
Ciasto czekoladowe z kremem kokosowym bez mąki 118

ciasto wiedziałem, że je upiekę. Akurat miałem zakupioną puszkę mleka, więc nie zwlekałem. Przepis zaczerpnięty z dobrym skutkiem stąd . Zamieniłem olej kokosowy na rzepakowy, a otręby owsiane ( miałem jedynie żytnie ) na płatki owsiane. Zdjęcie robione na szybko, bo ciasto było na wynos. Po oryginał odsyłam do źródła czyli Pani Eli :) Składniki : Ciasto : - 150 g oleju, - 50 g dobrego kakao(...)piec w temperaturze  170 stopni przez około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem. Na mleku kokosowym ugotować mannę, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i dodawać po łyżce masy kokosowej, a na koniec wiórki. Ciasto przekroić, nałożyć krem i przykryć górą. Wierzch polać polewą

Przepisy Mikołaja
Tajskie placuszki kokosowe 215

wsyzstko dokładnie wymieszać, wbić jajko i wlać mleko kokosowego, wszystko dokładnie zmiksować na jednolitą, ale gęstą masę. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodać nieco więcej mleka kokosowego. Na patelni rozgrzać tłuszcz, nakładać ciasto formując niewielkie placuszki i smażyć aż będą rumiane. Podawać natychmiast skropione sokiem z limonki. Smacznego

Codzienne Gotowanie
ciasto Raffaello 153

Pyszne ciasto bez pieczenia - na herbatnikach, z delikatnym, budyniowym kremem. Kokosowe niebo w gębie ;-) Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na wykonanie skomplikowanych warstwowych przekładańców, a jednak najdzie Was ochota na ciasto z kremem - ten przepis jest właśnie dla Was.     składniki: 1 litr mleka 3 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 600 g herbatników 200 g masła(...)jeszcze 2 minuty. Gotowy budyń odstawiam do ostygnięcia. Miękkie masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa jest kremowa. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe (niewielką ilość zostawiam do udekorowania ciasta) i dokładnie mieszam z kremem. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam ściśle pierwszą warstwę herbatników, przykrywam 1/4 częścią kremu. Postępuję tak do wyczerpania składników (wychodzą 4 warstwy

babka w formie
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 104

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała być(...)łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec 15 min w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć, natychmiast odwrócić na drugą stronę, delikatnie oderwać papier, posypać biszkopt cukrem kryształ, położyć na to czystą ściereczkę lnianą, zawinąć jak dywan wzdłuż dłuższego boku. Odstawić zawinięte do całkowitego ostygnięcia. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego minimum 20% tłuszczu, każda

moj przepis na
Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) 161

mojprzepisna.pl | Kokosowa rolada z malinami (bez mleka) Moja pierwsza w życiu w pełni udana rolada :) Juppi. Upiekłam ją dla mojego synka, który po prostu uwielbia ciasto biszkoptowe. Miały być biszkopciki, ale podczas wykładania na blaszkę, wszystko zlało się w jeden placek. Postanowiłam więc upiec roladę, a że mój synek jest nadal na diecie bez mlecznej, to rolada musiała być(...)łyżce mąki, wymieszać delikatnie łyżką za każdym razem. Ciasto wyłożyć na blaszkę, wyrównać. Piec 15 min w rozgrzanym piekarniku. Wyjąć, natychmiast odwrócić na drugą stronę, delikatnie oderwać papier, posypać biszkopt cukrem kryształ, położyć na to czystą ściereczkę lnianą, zawinąć jak dywan wzdłuż dłuższego boku. Odstawić zawinięte do całkowitego ostygnięcia. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego minimum 20% tłuszczu, każda

moj przepis na
Sernik pod kokosową pierzynką 217

Sernik pod kokosową pierzynką Tym razem przygotowałam sernik pod kokosową pierzynką. Pieczony na herbatnikach z dodatkiem polewy z białej czekolady i kokosa smakuje naprawdę rewelacyjnie. Sernik jest bardzo puszysty, wilgotny a co najważniejsze, nie opada. Tak przygotowany sernik idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Najlepiej smakuje z dodatkiem filiżanki ulubionej kawy. Sernik pod kokosową pierzynką będzie idealnym ciastem na święta

Przepiski.pl
Muffinki Rafaello 216

Rafaello to jedno z naszych ulubionych ciast, dlatego często z nim eksperymentuję :) Dzisiaj mam dla Was kokosowe muffinki z migdałową niespodzianką w środku i pysznym kremem z dodatkiem białej czekolady. Całość świetnie się razem komponuje.  Ciasto:  jajko,  szklanka mleka,  250g mąki pszennej,  90 ml oleju,  80g cukru,  80g wiórków kokosowych,  1/2 łyżeczki(...)Jajko ubić z cukrem, dodać olej i mleko, zmiksować. Mąkę przesiać do miski wraz z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodać do jajek, wsypać wiórki kokosowe i krótko zmiksować. Łyżką nakładać ciasto do silikonowych foremek na muffinki. Można je również piec w metalowych, jednak wcześniej należy je wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piec około 20-30 minut

Z miłości do słodkości
Wegański sernik bezglutenowy z nerkowców 289

bardzo kremowy ale przy tym nie rozpłynie się tuż po rozmrożeniu. Postanowiłam użyć kremu kokosowego z puszki, którą wcześniej trzymałam przez 24 godziny w lodówce i oleju kokosowego, który sprawi, że ciasto zachowa swój stan skupienia. Do dosłodzenia posłużył mi ulubiony syrop klonowy. Do smaku postanowiłam dodać masło orzechowe i kakao. Tak powstał serniczek orzechowo – kakaowy, na który przepis(...)pestek 125ml mleka roślinnego (ja używam zamiennie migdałowego lub kokosowego) 70g syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki karobu (zamiennie kakao) 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej (można też użyć kukurydzianej lub z tapioki) kilka malin do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie 1 Robię miejsce w zamrażalniku, żeby swobodnie wstawić ciasto, tak aby stało idealnie w poziomie. 2 Orzechy nerkowca odcedzam

Book of spells
Chińskie pierożki z czerwonej soczewicy 194

cześć z 1/2 pora 5 suszonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej ostrej 3 łyżeczki sezamu czarnego 2 ząbki czosnku olej kokosowy pieprz, sól - ciasto  200 g mąki tortowej  130 ml wrzącej wody 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka oleju (ja użyłam z siemienia lnianego) - sos   2 łyżki sosu sojowego ciemnego(...)ząbek czosnku   3 cm świeżej chili Przygotowanie: Ciasto: wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Wyrobiona kulę zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na 0,5 godz. w lodówce. Farsz: Por kroimy z cieniutkie paseczki i podsmażamy na oleju kokosowym, następnie dodajemy pokrojona w kosteczkę czerwoną paprykę, jak zmięknie dodajemy suszone pomidory i na koniec ugotowaną soczewicę. Całość

Łycha smaków