ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:139/932)

Miodownik z kokosem i karmelowym słonecznikiem 392

Tradycyjny miodownik w nieco odświeżonym wydaniu z blatem kokosowym i karmelizowanym słonecznikiem.  Smakuje trochę jak ciasto karmelowe/snickersowe.  Najlepiej upiec je przynajmniej dzień przed planowanym podaniem, aby blaty miodowe zmiękły. Składniki: (na tortownice o średnicy 26 cm) Ciasto: 350g mąki pszennej 125g margaryny  jajo 3 łyżki cukru 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki mleka 15g cukru waniliowego łyżeczka(...)ogniu (ostrożnie, aby nie przypalić) dodajemy masło. Gdy składniki się połączą dosypujemy prażony słonecznik. Gotujemy razem kilka minut. Wykładamy ciepłe na wierzch ciasta. Składamy ciasto układając po kolei: blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, blat kokosowy, blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, masę słonecznikową

Pyry na Gaz
Ciasto Delicja 61

dziesiątkę. Dzięki temu całe ciasto ma fajny kawowy posmak. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto delicja to idealny wypiek na święta, a także inne okazje, jakie nadarzają nam się w ciągu roku. Wbrew pozorom ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a niezbędne składniki zakupicie w każdym sklepie. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. CIASTO DELICJA – PRZEPIS Składniki BISZKOPT 5 jajek(...)moczymy w kawie i wykładamy na masę śmietankową. Kiedy wszystkie delicje będą już wyłożone na ciasto, wykładamy pozostałą część masy. Całość przykrywamy drugim blatem biszkopta, delikatnie dociskając. Czekoladę rozpuszczamy w śmietance w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Przestygniętą polewą dekorujemy ciasto. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub białą posypką czekoladową. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Jesienne wypieki z dyni 108

Dyniowe ciasto z jabłkiem Dynia świetnie pasuje z owocami. Winne owoce jak jabłka podkreślają jej smak. Ciasto staje się bardziej interesujące. Warto wypróbować dodać do niego jabłka i kokosowe wiórki. Dyniowe ciasto z czekoladą Dyniowe ciasto to naprawdę ciasto jesieni. Robiąc zdjęciowe aranżacje staram się podkreślić urok jesieni nie tylko ze względu na jej kolory ale również fakt, że pora

codojedzenia
Kokosowy pudding z tapioki z mango 169

Kokosowy pudding z tapioki z mango to klasyk – najłatwiejsza i jednocześnie najsmaczniejsza rzecz, jaką możemy przygotować z tapioki. Co to tapioka? To takie małe kuleczki

Poezja smaku
Szybkie ciasto kokosowe 163

wpadają niespodziewani goście i szybko chcecie zrobić pyszne ciasto to jest idealne.  Kokosowe nie za słodkie, delikatne w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty.  Nie musicie oczywiście czekać na gości ;)  zróbcie je zawsze jak macie ochotę na szybkie kokosowe ciacho ;) Składniki: Wiórki kokosowe 200 g Mąka 250 g Masło 100 g Mleko 150 g  Cukier(...)Masło ucieramy z cukrem a następnie dodajemy jajka, miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mleko, mieszamy. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Ciasto jest dosyć rzadkie, tak ma być. Przelewamy do  wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą keksówki.  Pieczemy ok 40 min w temp

W kuchennej krainie
Styropian (sernik bez sera) 218

Pyszne, delikatne jak chmurka ciasto, które można zrobić na  wiele  sposobów po dodaniu np.owoców, wiórków kokosowych czy rodzynek.  Ciasto wypatrzyłam na blogu  Eweliny  i jest po mojej małej modyfikacji.     Składniki: ciasto 3 żółtka 250 g masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowo - kokosowe babeczki 142

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo - kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty, a nastraja również świątecznie jak pieczenie pierników(...)mąki 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 200 g czekolady mlecznej (100 g do ciasta i 100 g na polewę) 2 jajka 3/4 szklanki mleka wiórki kokosowe (do posypania góry) Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać opakowanie budyniu, dodać połamaną na drobne kawałki czekoladę. W oddzielnej jajka połączyć

pink envelope
Fit ciasto kokosowe z polewą czekoladową 2185

Ciasto wyglądem przypominające najlepsze wypieki cukierniane. Szybkie w przygotowaniu, bez pieczenia, jednym słowem idealne. Zdecydowanie dla fanów kokosowych smaków. A skład? Lepszego być nie mogło :) Zero białego cukru, masła i sztucznych dodatków. Zdecydowanie jedno z najlepszych zdrowych ciast jakie udało mi się zrobić. Koniecznie spróbujcie! Spód : 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka miodu(...)pieczenia. Masę na spód ugnieść dnem szklanki. Schłodzić. Serek wymieszać z odżywką. Dodać wiórki i mąkę kokosową. Masę przełożyć na spod i wyrównać. Będzie gesta, ale taka ma być. Ponownie umieścić w lodowce. Czekoladę zalać mlekiem. Podgrzać i wymieszać do rozpuszczenia. Połać ciasto i schłodzić całą noc.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kostka kokosowa 233

Coś słodkiego dla fanów kokosa. Ciasto jest mocno kokosowe bo i w kremie jest kokos i na wierzchu w bezie też kokos. I ogólnie w całym wpisie dużo kokosu :) składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kokosowa beza 5 białek szczypta soli(...)likierem kokosowym. Cały czas ubijać i porcjami dodawać wystudzony budyń. Gdy składniki się połączą dodać wiórki kokosowe. Ponownie zmiksować aby krem połączył się z kokosem.  Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt i ładnie wyrównać. Na wierzchu delikatnie ułożyć wystudzoną bezę.  Ciasto wstawić do lodówki aby krem stężał

Monia miesza i gotuje
Fit tarta bez pieczenia z musem malinowym i białą czekoladą z kokosa 143

kruchy spód zastąpiłem w tym przepisie amarantusem ekspandowanym i daktylami, malinowy dżem pełen cukru zamieniłem na lekki mus z nasionami chia, zaś białą czekoladę przygotowałem, topiąc blok kokosowy i aromatyzując go wanilią. Ciasto totalnie wymiata! Wypróbujcie koniecznie! * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm (8 porcji) Spód: 2 szklanki amarantusa ekspandowanego ¾ szklanki daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Mus malinowy

Food Square
Sernik kajmakowo-kokosowy 170

jajka - 35 g budyniu śmietankowego - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżki mąki krupczatki Składniki na masę kokosową: - 150 ml śmietanki 30% - 1 łyżeczka żelatyny - 50 g wiórek kokosowych - 1/8 szklanki wody - 1 łyżeczka cukru pudru Składniki na tortownice o średnicy 17 cm Zaczynamy od spodu sernika. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą aby stworzyć jednolitą masę i przekładamy do wyłożonej(...)tortownicy, w której wyłożyliśmy wcześniej spód naszego sernika. Tortownicę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez ok. 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta możemy wykonać masę kokosową. Najpierw żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, którą to po wymieszaniu studzimy. Potem ubijamy śmietankę na sztywno, do której pod koniec ubijania dodajemy cukier. Następnie wlewamy wystudzoną żelatynę i miksujemy

Kuchenne Wariacje
kokosowy torcik z białą czekoladą 192

masłem, posypujemy bułką tartą lub okruszkami biszkoptów i wlewamy do niej ciasto. Biszkopt pieczemy w temp. 170 °C (termoobieg) przez 20-25 minut. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest upieczone.  Studzimy. Mleczko kokosowe gotujemy, zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną czekoladę.  Żelatynę moczymy w odrobinie wodzy, dodajemy do ciepłego mleczka kokosowego i dokładnie mieszamy. Studzimy.  Śmietankę ubijamy(...)delikatnie łączymy z wystudzoną masą.  ciasto dzielimy na dwa blaty nasączamy dobrej jakości alkohole m- ja użyłam brandy Wild Turkey przekłada m y m use m dekoruje my pokruszona czekolada i wiórkami kokosowymi s macznego

Luźna Kuchnia
Izaura czyli murzynek z serem 941

Kasi 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru z wanilią 4 jajka Masa serowa; 1 kg sera mielonego 4 jajka ¾ szklanki cukru 125 g Kasi Wiórki kokosowe do oprószenia ciasta Do rondelka przekładam margarynę , cukry oraz kakao, dodaję wodę i mieszając doprowadzam  do wrzenia,  całość chwilkę  gotuję, odstawiam do wystudzenia.  ( w  tym czasie przygotowuję(...)jednym jajku i  porcjami ser.  Jednolitą masę  wylewam na ciasto, mieszam wierzch, delikatnie widelcem( powstaną fajne fale) Ciasto piekę  godzinę w temp. 180 st. C Po upieczeniu polewam pozostawioną wcześniej masą i posypuje wiórkami kokosowymi .  Pozostawiam do całkowitego wystudzenia.  muszę "upolować " tę książkę

Takie tam pichcenie