ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:144/932)

Kostka dyniowa z wkładką kokosową 167

skórka z 1/2 cytryny • 1 słoik litrowy musu z tartej dyni • 2 budynie • 1 szklanka cukru wkładka kokosowa • 5 białek • 200 g kokosu • 1 szklanka cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ponad to • 50 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania 1. Ciasto  • Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.Białka oddzielić od żółtek  ubić białka wsypać stopniowo cukier(...)jedną część posmarować upieczony  biszkopt Drugą zostawić aby wystygła • Masło utrzeć na puszystą masę  dodać stopniowo po łyżce drugiej części budyniu wyłożyć połowę kremu  posmarować ciasto 3. Wkładka kokosowa • Białka ubić na sztywną pianę dodawać  stopniowo cukier gdy cukier się rozpuści wsypać kokos wymieszać  delikatnie z łyżką dodać proszek do pieczenia wyłożyć na blachę wyłożoną

W królestwie smaków Beaty
Bezglutenowe ciasteczka kokosowe z migdałami 143

ciasteczka kokosowe z migdałami. Kruche, delikatne i mocno kokosowe. Bardzo smaczne nawet po kilku dniach. Koniecznie do spróbowania! SKŁADNIKI: 250 g bezglutenowej mieszanki do ciast - u mnie Nutrifree Mix per dolci 70 g mąki kokosowej (użyłam BIO) 1 jajko 1 łyżeczka bezglutenowego proszku dopieczenia(...)ksylitolu 150 g oleju kokosowego 60 g wiórków kokosowych migdały bez skórki Mąki, jajko, proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe oraz olej kokosowy umieść w misce i zagniataj gładkie, elastyczne ciasto. Wstaw na godzinę do lodówki. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczaj ręką i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego ciastka ułóż migdał. Ciastka

Kuchnia bezglutenowa
Dietetyczny jabłecznik z ryżem i musem bananowym! 216

Kolejne dietetyczne ciasto, tym razem jabłecznik z kokosowym ryżem basmati, prażonymi jabłkami z żurawiną, i musem bananowym! Pyszne, lekkie i niesamowicie delikatne ciasto! Polecam! SKŁADNIKI: - 2 szklanki ryżu basmati - puszka mleczka kokosowego (bez śmietanki) - 4 słodziki - 4 jabłka  - 3 łyżki suszonej żurawiny - 2 banany  - 2 białka - 1 żółtko - 70 ml jogurtu greckiego 1. Ryż ugotuj na mleczku kokosowym

SMYKWKUCHNI
Ciasto budyniowe bez laktozy i bez pieczenia 395

Ilość zależna jest od rozmiarów blaszki. Składniki: - dwa opakowania budyniu waniliowego - 3 łyżki fruktozy - ok. 800 ml mleka bezlaktozowego - wybrane herbatniki Polewa: - tabliczka gorzkiej czekolady - 2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie naszego ciasta jest niezwykle szybkie - przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale dodając mniej mleka niż kazali. Słodzimy fruktozą i dajemy mu przestygnąć. W tym czasie układamy nasze herbatniki(...)czym zabieramy się za polewę, do przygotowania której użyjemy kąpieli wodnej. Do miski wrzucamy pokruszoną czekoladę i olej kokosowy, po czym stawiamy ją na garnku z wrzącą wodą i cały czas mieszając rozpuszczamy na jednolitą masę. Teraz wystarczy już tylko polać ciasto czekoladą, schować do lodówki i uzbroić się w cierpliwość, bo najlepsze jest następnego dnia :)  Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
WEGAŃSKI ORZECHOWIEC Z KARMELEM 266

kalorycznych to zachęcam Was do jego wypróbowania. WEGAŃSKI ORZECHOWIEC Z KARMELEM Składniki na karmel: 1/4 szkl cukru kokosowego  Targroch * 1/2 puszki mleczka kokosowego 1 łyżka oleju kokosowego Składniki na ciasto (blacha do pieczenia ok. 20x30): 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki sody 150g margaryny** 2/3 szkl. cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki skrobi ziemniaczanej*** 6 łyżek wody(...)kupienia w sklepach z żywnością ekologiczną) lub nową w 100% rośliną margarynę marki "Kasia" ( ogólnie  dostępna  i o wiele tańsza) . Zamiast margaryny można użyć oleju kokosowego.  ***Można użyć również skrobi/mąki z Tapioki. Przygotowanie: Do rozgrzanego rondelka wysyp cukier i rozpuść go mieszając przez około minutę. Następnie wlej mleczko kokosowe i szybko wymieszaj

wegujemy
Bakaliowa rolada z jagodowym kremem, owocami i pierzgą pszczelą (bez glutenu, bez laktozy, bez pieczenia) 198

dokładnie wymieszać z mlekiem kokosowym i odstawić na noc, aby napęczniały. Następnego dnia quinoę blendujemy z jagodami, puddingiem z chia, wiórkami kokosowymi, olejem kokosowym, sokiem z cytryny i cukrem kokosowym (składniki powinny być w temperaturze pokojowej, a olej roztopiony). Chowamy na godzinkę do lodówki masa powinna lekko zgęstnieć. Migdały, pestki dyni, orzechy włoskie, słonecznik i siemie lniane mielimy na niezbyt(...)dokładnie wyrabiam, aż składniki się połączą. Powinniśmy uzyskać ciasto o konsystencji plasteliny. Jeśli masa wydaje się Wam zbyt miękka, należy dodać jeszcze trochę sypkich składników, lub łyżkę mąki kokosowej. Tak przygotowane ciasto wykładamy na matę sylikonową, przykrywamy folią spożywczą i rozwałkowujemy (niezbyt cienko), a następnie zdejmujemy folię i przycinamy tak, aby uzyskać prostokąt. Można też wyłożyć prostokątną formę folią spożywczą

Quinoa Raz!
Chatka Baby Jagi - sernik na zimno 713

Ciasto łatwe i w miarę szybkie do przygotowania, czyli Chatka Baby Jagi. Poniższe ciasto to sernik na zimno przełożony herbatnikami i udekorowany czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Jestem pewna, że spodoba się oraz posmakuje dzieciom jak i dorosłym :) Składniki: 36 sztuk herbatników, np. pełnoziarnistych 0,5 kg sera zmielonego 250 g miękkiego masła (ponad 1 kostka!) 1 szklanka cukru pudru(...)przezroczystą i schować do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Na sam koniec czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ewentualnie wlać łyżkę mleka lub śmietany. Roztopioną czekoladą polać ciasto. Od razu udekorować wiórkami kokosowymi. Ponownie wstawić do lodówki. Kroić dopiero wtedy, gdy polewa zastygnie.  Rady: - do tego ciasta najlepiej użyć twardego sera kubełkowego, ponieważ wodnisty ser spowoduje, że herbatniki zbyt

Ugotować
Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa 36

ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, nakłuwamy w wielu miejscach i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy ok. 15 min. W czasie, gdy tarta nam się piecze, przygotowujemy masę cytrynowo-kokosową. Jajka wbijamy(...)zmiksować na najniższych obrotach. Podpieczoną tartę wyciągamy z piekarnika i wylewamy na nią masę. Ponownie umieszczamy ciasto w piekarniku i pieczemy jeszcze przez 15-20 min do ścięcia się wierzchniej warstwy. Tartę pozostawiamy do ostygnięcia. Upieczone ciasto oprószamy cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Smacznego!     Artykuł Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa 96

tortowej) 100 g dobrego, zimnego masła 3 płaskie łyżki cukru pudru masa 3 jajka 250 g śmietanki 36% sok z 3 cytryn 2 łyżki wiórków kokosowych 80 g cukru pudru Wykonanie Skłądniki na ciasto łączymy i zagniatamy szybko gładkie, sprężyste ciasto. Można opcjonalnie dodać 1 łyżkę zmnej wody. Formujemy kulę, owijamy folią i umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Schłodzonym ciastem(...)wylewamy na nią masę. Ponownie umieszczamy ciasto w piekarniku i pieczemy jeszcze przez 15-20 min do ścięcia się wierzchniej warstwy. Tartę pozostawiamy do ostygnięcia. Upieczone ciasto oprószamy cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Smacznego!     Artykuł Wielkanocna tarta kokosowo – cytrynowa pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wieniec bakaliowy na Świeto Trzech Króli 145

Króli". Mimo postanowień  o odchudzeniu kuchni z wypieków, jako że święto to święto - postanowiłam jednak upiec. W długi weekend może ktoryś z chłopaków wpadnie???? Za poradą przeszperałam intenet. Ciasto francuskie - za tłuste i pracochlonne. Ze sklepu francuskie - zbyt zakonserwowane i trudno trafic na dobre. W Dzienniku Bałtyckim znalazłam  przepis na placek   Trzech Króli - rosca de Reyes. Zainspirowana(...)ciasto  około 5 minut za pomocą robota (lub ręcznie). Odstaw do wyrośniecia. Bakalie zalej ciepłą wodą, przemyj je i dsącz na sitku. Przesyp do miseczki, dodaj wiórki kokosowe - wymieszaj. Gdy ciasto wyrośnie przełóż  je na stolnice. Rozwałkuj podsypując mąką. Rozłóż bakalie i zwiń w roladę. Trzy migdały włóż do środka rolady.  Przełóż  na blaszkę  wyłożoną

Gotuj Sam!
Naleśniki kokosowe ( coconut crepes ) 302

jeśli z puszki to należy rozcieńczyć z wodą 300 ml mleka + 200 ml wody) szczypta soli łyżka cukru z wanilią 2 duże jajka 2-3 łyżki wiórków kokosowych Składniki zmiksowałam - ciasto powinno być raczej luźne. Patelnię do naleśników rozgrzewam, chochlą nabieram ciasto i rozprowadzam po powierzchni patelni. Co dla mnie istotne ciasto nie rwie się przy przewracaniu na drugą

apetytnapieczenie
Cukinia, orzechy, żytnia mąka…będzie ciasto! 90

przejmujcie się, że nie macie akurat wystarczającej ilości tych orzechów w domu, bo możecie je zamienić na inne orzechy lub nawet dodać słonecznik czy pinie. To ciasto upiekłam na kokosowym oleju ale z powodzeniem można je upiec na maśle. Znacie mój blog już na tyle i wiecie, że nie używam margaryny, bo margaryna to sztuczny produkt(...)zasługa cukinii ale i dobrego tłuszczu. Ciasto z cukinią i orzechami 12 porcji Składniki: 50 g żytniej mąki razowej 200 g pszennej maki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki oczyszczonej sody 2 łyżeczki cynamonu 100 g mieszanki orzechowej, włoskie, laskowe i pekanowce 2 jajka ziarenka wanilii z jednej laski 125 g kokosowego oleju, rozpuszczonego szczypta soli 130 g cukinii, jedna mała

codojedzenia
Przepis na bezglutenowy mazurek z masą orzechowo-kokosową 204

wodnej olej kokosowy i dodaj mleko roślinne, syrop klonowy, masło orzechowe, wanilię i sól. Podgrzej, aż składniki się połączą. Przestudź lekko masę i dodaj mielone siemię lniane i dokładnie wymieszaj. W dużej misce wymieszaj mąki, skrobię i proszek do pieczenia. Do suchych składników dodaj mokre i bardzo dokładnie wymieszaj. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i przełóż ciasto (może mieć grudki(...)lodówki na pół godziny, a potem do piekarnika nagrzanego do 170 st. C. na ok. 20-25 min. Wystudź ciasto. Rozpuść masło orzechowe i wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Polej ciasto i udekoruj rozpuszczoną, gorzką czekoladą i orzechami. Wstaw do lodówki, żeby masa stężała. Składniki 100 g mąki kukurydzianej 80 g mąki jaglanej 50 g skrobi z tapioki

Eat me! Fit me!
Brownie z kiszoną kapustą (ciasto czekoladowe paleo) 98

piecz w 180°C, przez 25-30 minut , aż włożony w ciasto patyczek wyjdzie prawie suchy. Zobacz też: Mąki w kuchni paleo . Gotowe! Według powyższego przepisu powstaje bardzo czekoladowe i stosunkowo mało słodkie ciasto. Nam, zawodowcom, uwolnionym od nałogu cukrowego, będzie bardzo smakowało, ale przygotowując ciasto dla „mugoli” ze zniszczonymi kubkami smakowymi i uzależnionym od cukru daj mniej(...)jest dozwolone. Osoby uczulone na orzechy najczęściej mogą jeść bezpiecznie mąkę kokosową. W przypadku alergii albo nadwrażliwości na nabiał nie można użyć zwykłego masła – użyj masła klarowanego ( przepis ) albo oleju kokosowego . PaleoSMAK Czytaj więcej o składnikach: Czy kakao jest paleo? | Czy miód jest paleo? Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie

PaleoSMAK

Proponowane wyszukiwania