ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:149/932)

Omlet kakaowy z masłem orzechowym i dżemem 126

potrzeba dodawania żadnego słodzika. Użyłam mąki kokosowej i mąki owsianej, ale myślę, że można użyć każdej innej np. ryżowej lub gryczanej. Nie dawałabym jednak 2 łyżek mąki kokosowej, bo wtedy ciasto może wyjść zbyt gęste. Omleta piekłam w piekarnika, przez to wygląda i smakuje jak mini ciasto bananowe, ale można go też usmażyć na patelni. Wtedy wychodzi równie smaczny :) Składniki

Healthy food explorer
Rafaello bez pieczenia 261

Ręka do góry kto lubi kokos? Dla wszystkich zgłoszonych mam coś super pysznego. Fantastyczne ciasto bez pieczenia, przygotowane z dodatkiem kokosowego mleka, dużej ilości kokosu i słonych krakersów. Nieduże, bo przygotowane w formie keksowej. Ciasto jest jednak dość syte, więc ta ilość jest zupełnie wystarczająca. 400 ml mleka kokosowego 250 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej

Smaki Na Talerzu
KOKOSOWE PLACUSZKI (fit) 123

cukier kokosowy, który nadał pięknego koloru moim placuszkom.  Mąka kokosowa nie zawiera glutenu, a także stanowi źródło błonnika, niezbędnego w naszej diecie. SKŁADNIKI  Ciasto: 3 jajka, 40 g mąki kokosowej , ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka cukru kokosowego, szczypta soli, 4 łyżki mleka, 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego Dodatkowo: owoce, jogurt truskawkowy, olej kokosowy do smażenia WYKONANIE

słodki bratek
Drożdżowy wieniec z nadzieniem daktylowym, z orzechami i tahini - Weihnachtskranz 170

Weihnachtskranz, ale nie z igliwia do zawieszenia na drzwiach w okresie adwentowym, ale jak najbardziej jadalny i w dodatku w zdrowszym wydaniu - bez cukru i bez nabiału. Ciasto drożdżowe zrobiłam na mleku kokosowym z dodatkiem miodu, jest mięciutkie, delikatne i puszyste, natomiast słodycz nadzienia płynie z daktyli. Pastę daktylową wzbogaciłam dodatkiem tahini i orzechami laskowymi i jest przepysznie. Do zajadania(...)odcedzić z wody, następnie zmiksować razem z tahini przy pomocy blendera na gładką masę. Jeśli pasta jest bardzo gęsta dodać trochę mleka kokosowego lub wody z moczenia. Wymieszać z mielonymi orzechami do uzyskania smarownej pasty wyrośnięte ciasto drożdżowe powtórnie zagnieść (odgazować), następnie rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na kształt prostokąta. Posmarować przygotowaną masą daktylową pozostawiając dookoła 1-2 cm wolny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kawowe ciasto z gruszkami i polewą kokosową 191

pudding jaglany. Używam kaszy często, bo jest łatwo dostępna, uniwersalna - świetnie dopasowuje się zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Ostatecznie ciasto wyszło lepiej niż mogłam się tego spodziewać. Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem.. babcia była zachwycona, mama też zachwalała, więc jestem z siebie bardzo zadowolona! FILMIK Składniki: ok. 250 g mąki ryżowej(...)kokosowy roztopić w miseczce podgrzewając przez kilka sekund w mikrofalówce. Połączyć z mleczkiem kokosowym i cukrem pudrem, wymieszać całość przy pomocy rózgi kuchennej. Polewą posmarować wierzch ostudzonego ciasta, a następnie oprószyć wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia Ellie
Ciasto "cycki murzynki" 335

nazwie :D  ale mamy do wyboru murzynki,  oblewając ciasto polewą czekoladową albo...  teściowej polewając je tężejąca galaretką galaretką :D   Składniki (duża blaszka):  Biszkopt: 150 g mąki  100 g cukru  4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia  Biszkopt makowo-kokosowy:  200 g cukru  3/4 szklanki maku  100 g wiórek kokosowych(...)niego mleko z żółtkami, zagotować i wystudzić.  Masło ubić na puszystą masę, dodawać po łyżce budyniu i zmiksować na gładką masę. Ostudzony biszkopt posmarować dżemem, przykryć ciastem makowo-kokosowym, na to wyłożyć krem, nasączone biszkopty, każdy  udekorować rodzynką, polać rozpuszczoną i wymieszaną z masłem czekoladą. Schłodzić w lodówce. SMACZNEGO!!! Inspired by  http://mojetworyprzetwory.blogspot.com/2012/02/cycki-murzynki.html

Malinowo w kuchni
Ciasto z porzeczkami i kokosową pianką 93

Miękkie, półkruche ciasto z czarną porzeczką w środku i kokosową pianką na wierzchu. Samo ciasto najpierw uciera się, a dopiero potem zagniata i chłodzi. To właśnie dzięki temu jest ono takie delikatne. Do tego wyraziste w smaku porzeczki oraz słodka pianka kokosowa, choć nie aż tak słodka jak beza. Wszystko razem tworzy bardzo smaczną całość. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Ciasteczka pandy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 119

Składniki: Jasne ciasto -100g mąki kukurydzianej + 80g mąki z cieciorki GRAM lub -50g ksylitolu (zmielonego na puder) -40g słodu ryżowego -40g oleju kokosowego -1 jajko Ciemne ciasto -80g mąki zcieciorki GRAM + 60g mąki gryczanej + 30g kakao -50g ksylitolu (zmielonego na puder) -40g melasy z karobu -40g oleju kokosowego -1 jajko Dodatkowo - napój(...)kokosowy Koko W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, dodać słód/melasę, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. Mąki i kakao wymieszać, dodać wcześniejszą mieszankę oraz roztrzepane jajko, całość dobrze wyrobić. Jeśli ciasto jest za suche można dodać łyżkę oleju i słodu/melasy. Ciasto wstawić na co najmniej 30min do lodówki.  Ciasto rozwałkować między dwoma

Candy Pandas
Leśna pokusa - ciasto na biszkopcie. 214

łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka i znów ubijamy. Dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, a następnie delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Prostokątną formę o wymiarach 22 na 32 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Formę wkładamy do nagrzanego(...)studzimy. Gdy zaczną tężeć dodajemy jogurty oraz dżem i dokładnie mieszamy. Wykładamy na masę cytrynową, przykrywamy białym ciastem. Przygotowujemy w kąpieli wodnej polewę z czekolady i wiórek kokosowych. Wylewamy na wierzch ciasta, a następnie wkładamy do lodówki. Smacznego

Symfonia smakowa
Ekspresowe placuszki kokosowe z bananami 85

Porcje 16 Składniki 3 jajka 2 łyżki mąki kokosowej 2 średnie banany olej kokosowy ulubiony dżem, powidła, syrop klonowy lub cukier puder Instrukcje Obrane i pokrojone banany blendujemy z jajkami na puszystą masę, dodajemy mąkę kokosową i dokładnie mieszamy. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym wykładamy małe porcje ciasta i smażmy placuszki z obu stron aż się ładnie zrumienią. Placuszki(...)należy smażyć zaraz po przygotowaniu ciasta, ponieważ szybko ciemnieje. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego. Artykuł Ekspresowe placuszki kokosowe z bananami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
FALE DUNAJU Z TRUSKAWKAMI 194

łyżek mleka 2 łyżeczki kakao aromat arakowy Krem budyniowy: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 łyżka likieru kokosowego 1 margaryna   Dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa WYKONANIE Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko- mieszamy do uzyskania jednolitej(...)Układamy truskawki. Pieczemy 35 min. w 180 stopniach. Krem: W 1/4 szkl. mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Studzimy. Ucieramy margarynę, dodajemy wystudzony budyń, wiórki kokosowe oraz alkohol. Po upieczeniu ciasto odwracamy, smarujemy kremem. Truskawki kroimy na połówki, układamy na kremie. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. wrzątku. Tężejącą wylewamy na truskawki

słodki bratek
Eklerki kokosowe 576

czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 100 g masła, w temperaturze pokojowej Polewa z białej czekolady: 60 g białej czekolady 20 g masła Dodatkowo: wiórki kokosowe do oprószenia Wykonanie: Ciasto parzone: W niedużym garnku ( najlepiej z grubym dnem ) umieścić wodę i masło. Podgrzewać do rozpuszczenia masła. Zagotować. Na gotującą się wodę z masłem wsypywać mąkę, cały czas mieszając/ucieraj(...)łyżką. Piec około 20 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C ( w czasie pieczenia nie otwierać piekarnika, bo ciasto opadnie ). Eklerki powinny być dobrze wypieczone z wierzchu i chrupiące. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i wystudzić na kratce. Krem kokosowy: Odlać około 100 ml mleka. Dodać proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną i zmiksować lub wymieszać rózgą kuchenną do otrzymania

Opowieści z piekarnika
Ekspresowe ciastka grahamki 174

łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka sezamu białego łuskanego 3 łyżki nasion słonecznika dodatkowo: wiórki kokosowe Wykonanie: Do miski wrzucić wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych i zagnieść ciasto. Formować małe kulki, lekko je rozpłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciastka posmarować białkiem i posypać wiórkami kokosowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Trufelkowo
Naleśniki z mleka kokosowego (wegańskie) 108

wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu...pyszności :) Podałam je z galaretką malinową domowej roboty 😋 Składniki (6 szt): ciasto naleśnikowe: mleko kokosowe z puszki 400 ml, mąka pszenna 1 szklanka, proszek do pieczenia pół łyżeczki, sól szczypta, dodatkowo: olej kokosowy do smażenia, ulubiony dżem, Sposób przygotowania: Mleko łączymy z mąką, proszkiem

kulinarne odsłony pati
Podstawowy przepis na wegański spód do tarty, quiche’a, kiszu 279

resztki” z lodówki na farsz do niego, a taki spód mam praktycznie ciągle w pogotowiu. Pokażę Wam mój sposób, bo oczywiście, można bawić się w siekanie ciasta z masłem kokosowym, chłodzenie go w lodówce, a później rzucanie wszelkimi „urwami” podczas jego rozwałkowywania (czy już Wam mówiłam, jak bardzo nie lubię rozwałkowywać ciasta?). Składniki: 230 g mąki

greenscarf