ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:149/932)

Chleb wieloziarnisty (bezglutenowy i wegański) 216

stopni, bez termoobiegu do 200 stopni. * teraz. gdy jestem weganką, nie ma miejsca na masło w mojej kuchni - blachę wykładam papierem do pieczenia lub smaruję olejem kokosowym. 6. Wkładamy ciasto do piekarnika na najniższy poziom i ustawiamy czas pieczenia na półtorej godziny. 7. Po upływie około 30 minut, gdy ciasto zaczyna się  wybrzuszać musimy je lekko naciąć wzdłuż, dzięki

Kawa z mlekiem
Słoneczna Latina 2743

łyżki cukru pudru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, ½ łyżki śmietany 18%, 1/3 szklanki cukru kryształu, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, ½ słoiczka powideł śliwkowych, 100 g bakalii (orzechów, rodzynek, wiórków kokosowych, płatków migdałowych), Ciasto makowe: 4 białka, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku, Masa: 500ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta kokosowa z włoską bezą bezglutenowa 157

bezę włoską. Lubię, kiedy wszystko udaje się za pierwszym razem. I tak było w tym przypadku. Tarta jest wspaniała w smaku.  Krem zrobiłam na bazie mleczka kokosowego ze skórką cytryny. Ciasto: pół szklanki mąki bezglutenowej uniwersalnej 3/4 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 kostki zimnego masła łyżka cukru trzcinowego 2 łyżki zimnej wody Zagnieść ze składników  ciasto. Schłodzić. Upiec

AZgotuj!
Najprostszy strudel - w cieście filo 171

można różne cuda z nich czarować w krótkim czasie :) Super proste i szybkie ciasto, można je zrobić gdy goście są w drodze do nas :) Składniki: - 3-4 płaty ciasta filo, - olej kokosowy, - 4 jabłka, - 2 łyżki cynamonu, - szczypta kardamonu, - 2 łyżki cukru Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda nasienne i każdą ćwiartkę kroimy na cienkie plasterki (wszerz). Wkładamy

Co na wege obiad?
Babka drożdżowa z marcepanem 126

wielkanocna drożdżowa z pysznym marcepanem który robiłam sama. Chyba większość z was nie wyobraża sobie świąt bez babki, bo to nasza tradycja. Słodycz marcepanu przełamałam polewą z czekolady gorzkiej. ciasto drożdżowe: 300 g mąki pszennej typ 550 2 dkg drożdży 125 ml mleka letniego 4 żółtka  100 g cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kakao 150 g marcepanu szczypta(...)skórki pomarańczowej kandyzowanej startej/ albo aromat pomarańczowy/ 60 g masła polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła 100 ml śmietany kremówki dekoracja: 2 łyżki płatków migdałowych kulki kokosowe z migdałem Ciasto: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do miski przekładam drożdże, dodaję szczyptę cukru, łyżkę mąki, połowę mleka letniego i mieszam. Odstawiam zaczyn do wyrośnięcia na 30 minut. Żółtka ubijam

wesoła kuchnia
Ciasto Cycki Murzynki 102

takie ciasta, o których poprawności czy słuszności nazw się nie dyskutuje ; ) Zwłaszcza , gdy są tak smaczne jak Cycki Murzynki : ) A jest to bogaty przekładaniec z pysznym kremem, przygotowanym na bazie aż 6 żółtek i mocy alkoholu ( która w połączeniu z tego typu kremem daje smak ajerkoniaku , bądź adwokata- jak kto woli: ) ). Słodkość wprowadza także ciacho makowo- kokosowe i dżem(...)przesiane z proszkiem do pieczenia i wodę. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia . Pieczemy 35 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Składniki na ciasto makowo-kokosowe: 6 białek 210 g cukru 100 g wiórek kokosowych 3/4 szklanki suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy wiórki, mak i proszek

Domowe ciasta
Piernikowe pralinki z kaszy jaglanej + pierwsze urodziny bloga! 149

bardzo smaczne i dietetyczne pralinki. Ciasto wystarczy upiec w dowolnej formie, a po przestudzeniu drobno pokruszyć z dodatkami, uformować w kulki, obtoczyć w gorzkiej czekoladzie i wiórkach kokosowych. Do dzieła! Składniki: ciasto 200 g kaszy jaglanej + szklanka mleka + szklanka wody 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g masła 1/2 szklanki płynnego miodu 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki maślanki(...)Czekoladę połamaną na kostki rozpuścić w garnuszku z niewielkim dodatkiem mleka. Wystudzone ciasto drobno pokruszyć, chociaż będzie dość wilgotne. Dodać proszek budyniowy, cukier i rodzynki. Zagnieść. Z powstałej masy formować kuleczki - mi wyszło ok. 30 sztuk. Każdą z kuleczek obtoczyć w czekoladzie, a następnie we wiórkach kokosowych lub płatkach owsianych. Gotowe! Tak przygotowane pralinki warto schłodzić w lodówce - będą jeszcze

Kuchnia Ellie
Ciasto czekoladowo wiśniowe 162

dodatkowo: wiórka kokosowe do dekoracji, Sposób przygotowania: Jajka oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Następnie łyżka po łyżce dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Suche składniki przesiewamy. 2 łyżki mąki pszennej odkładamy i w zamian dajemy 2 łyżki kakao. Następnie wszystko wsypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia. Ciasto wylewamy(...)wraz z cukrem, następnie dodajemy mleko i mieszamy. Rondelek ściągamy z ognia i dodajemy przesiane kakao i intensywnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Polewą dekorujemy wierzch ciasta. Dodatkowo ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi

kulinarne odsłony pati
Murzynek z serem. Ciasto czekoladowo serowe. Sernik izaura. 264

sera białego ( twarogu ) - 3 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie budyniu śmietankowego - 100 g miękkiego masła *szklanka - 250ml Dodatkowo - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy - wiórki kokosowe do posypania gotowego ciasta Wykonanie Margarynę, 6 łyżek wody, cukier i kakao wkładam do garnka i podgrzewam na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Otrzymaną masę gotuję trzy minuty. Odlewam około pół szklanki(...)minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu lekko uchylam piekarnik i zostawiam w nim ciasto do całkowitego wystudzenia, aby nie opadło. Ostudzone ciasto polewam lekko podgrzaną ( np. w mikrofalówce ) polewą i posypuję wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Czekoladowo – kokosowe babeczki 67

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty, a […] Artykuł Czekoladowo – kokosowe

Pink Envelope
Ciasto pistacjowe z cukinią oraz nutą cytrynową 148

praktycznie każdego warzywa jakie nam się wymarzy. Cukinie są na tyle uniwersalne, że można z nich robić wszystko, ja uwielbiam dżem (tu znajdziecie przepis ), wszelkie curry, zupy oraz ciasta z tym dodatkiem. To dzisiejsze jest na tyle efektowne i smaczne, że upieczone w tortownicy może dumie stać na niedzielnym stole. Jest wilgotne, więc spokojnie (choć nie sądzę) może postać kilka(...)ciasto na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piecz około 50 minut w tem. 180 C z termoobiegiem jeżeli masz taką funkcję w piekarniku. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta udekoruj je mieszanką kokosowego mleka, soku 1 z cytryny oraz 4 czubatymi łyżkami cukru pudru. Smacznego!   Artykuł Ciasto pistacjowe z cukinią oraz nutą cytrynową pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
WEGAŃSKA SZARLOTKA SYPANA (bezglutenowa, bez rafinowanego cukru) 173

Macie ochotę na smaczne, banalnie łatwe w wykonaniu ciasto? Jest nim szarlotka sypana. Do jej wykonania nie potrzebujesz wiele czasu, zdolności kulinarnych i wyszukanych składników. Tradycyjna wersja zawiera gluten, w postaci kaszy manny i białej mąki, oraz tonę masła. Moja szarlotka składa się z mąk bezglutenowych, a masło zastępuje olej kokosowy. Nie będę pisać, że jest baaaardzo zdrowa i możecie(...)części. Jabłka ścieramy na tarce, a rabarbar kroimy na małe kawałki. Mieszamy, dodajemy wanilię i cynamon. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy olejem kokosowym. Do formy wykładamy pierwszą część ciasta. Na ciasto nakładamy połowę jabłek i 1/2 rabarbaru. Następnie nakładamy drugą część ciasta. Wykładamy pozostałe jabłka. Przykrywamy ostatnią warstwą ciasta. Równomiernie polewamy 1/4 szklanki oleju kokosowego. Wkładamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe 2075

Lekki wilgotny biszkopcik, krem budyniowo-maślany z dużą ilością brzoskwiń, delikatna kokosowa beza i odrobina czekolady na górze. Prawda, że brzmi wspaniale? To takie ciasto, które nada się na każdą okazję, od święta i na co dzień. Składniki łatwo dostępne, przygotowanie nie wymaga dużych umiejętności, a smak zrekompensuje poświęcony czas. Bardzo polecam! Składniki: (na blaszkę o wymiarach ok. 42x29(...)cukrem pudrem i wysmarować kremem brzoskwiniowym, wyrównać. Krem przykryć kokosową bezą, docisnąć dłonią. Polewa czekoladowa: Mleko i masełko podgrzać, aż tłuszcz się rozpuści. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej gęstej polewy. Od razu przelać polewę do foliowego woreczka, odciąć koniuszek i dynamicznymi ruchami udekorować czekoladą wierzch ciasta. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce, by krem stężał. Ciasto najsmaczniejsze

Nastoletnie Wypiekanie
Biszkoptowa Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową 640

niebiańska rolada stanowiąca świetny pomysł na elegancki, pięknie prezentujący się deser. Wiórki kokosowe idealnie komponują się z aksamitną masą śmietanowo budyniową tworząc przepyszne ciasto, któremu nie sposób się oprzeć.   Biszkoptowa Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową - Składniki: Biszkopt: 6 jaj ek 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier(...)rozwijamy i smarujemy kremem kokosowym (część masy odkładamy na wierzch rolady) zostawiając koniec rolady pusty. Ponownie zawijamy tym razem już wraz z masą. Wierzch ciasta smarujemy pozostałą częścią krem u. Całość możemy dodatkowo oprószyć wiórkami kokosowymi. Ch łodzimy minimum 2-3 godziny w lodówce. Moje posty

Słodka Strona
Słodkie środy - Łabędzi puch 346

Dzisiaj jak na środę przystało chciałyśmy zaprosić Was na coś słodkiego. Tak oto na naszym blogu zagościło ciasto, które jest obłędnie kokosowe i najcudowniejsze jakie można sobie z tym składnikiem wymarzyć. Delikatne, rozpływające się w ustach, przełamane smakiem czarnej porzeczki świetnie się komponuje w całość... Śmiało rzec można, że pięknie wkomponowuje się w jesień i jest idealne do filiżanki gorącej(...)kokosową przykrywamy drugą częścią biszkoptu.  Na biszkopt ponownie wykładamy pozostała masę kokosową. Kruszonka: Masło roztapiamy dodając cukier, następnie wsypujemy wiórki kokosowe i stale mieszając prażymy na wolnym ogniu do zarumieniania. Uzyskaną kruszonkę nakładamy na wierzch ciasta przykrywając masę.  Ciasto wkładamy na minimum 3 godziny do lodówki. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik wysokich lotów 173

prawdę wysokich lotów, nawet nie chodzi o mleczko ptasie jakie dodałam, ale o połączenie wszystkich oryginalnych smaków. No czad po prostu, musicie spróbować. Prezentuje się niesamowicie dobrze :) Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki kokosowej, ja użyłam mąki Vivio, dostępnej  tutaj 75 g masła lub oleju kokosowego 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 0.5 kg sera(...)miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli kilkanaście kostek mleczka ptasiego Mus jeżynowy: 1 kg jeżyn 1 galaretka wiśniowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli jest w kawałku mielimy

MamaOskarka
Wegański makowiec 108

200g mielonego maku, 100g nieobłuszczonego sezamu, szklankę mleczka kokosowego, 2 banany, 50g rodzynek, 50g płatków migdałowych, 200g wiórków kokosowych, 5 daktyli, 250ml soku z pomarańczy. Do przygotowania polewy będziesz potrzebować: tabliczkę wegańskiej gorzkiej czekolady, łyżkę oleju kokosowego, 2 łyżki wiórków kokosowych.   1. Do garnka wsyp mak i sezam, zalej mleczkiem kokosowym i gotuj na małym ogniu przez 20 minut(...)Przygotuj polewę rozpuszczając czekoladę z olejem kokosowym w kąpieli wodnej (o tym, jak to zrobić, pisałam przy okazji przepisu na jaglanego snickersa ). 6. Polewę wylej na przestudzone ciasto i posyp wiórkami kokosowymi

Z notatnika dietetyka
Mini torcik bezglutenowy - zdrowy, prosty i szybki :) 170

blaty każdy.  Każdy blat biszkoptowy nasącz wybranym mlekiem, posmaruj musem (nie za dużo, aby nie wyciekał pod naciskiem kolejnej warstwy ciasta) i ponownie nakłada następny blat, aż do wyczerpania.  Całość wykończ ubitą śmietanką kokosową (z mleczka kokosowego z puszki wybierz tylko gęstą część, a następnie ubijaj mikserem do uzyskania puszystej bitej śmietanki). Udekoruj malinami

Zdrowie na języku :P