ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:147/932)

Ciasta na Komunię Świętą 692

Kultowe ciasto wielu imprez rodzinnych. Pojawia się prawie na każdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków - wypróbuj ciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto składające się

Moje Qulinaria
Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami 200

który zamroziłam i czekał na swoja porę oraz 1/2 kremu z tego przepisu na mini bounty, Można przygotować pełnowymiarowy tort z całego upieczonego biszkoptu i całego kremu kokosowego. Składniki na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru + 1 cukier wanilinowy Winiary 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki białego(...)włączonym termoobiegiem przez ok 40 minut. Studzimy, gdy biszkopt wystygnie wyjmujemy z tortownicy, kroimy biszkopt np. za pomocą obręczy do warstwowego krojenia biszkoptu.   The post Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Aniołek 270

mleka 1 szklanka cukru 1 kostka masła 3 jajka 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka kwaśnej śmietany 2 cukry waniliowe 1 kieliszek (około 25 ml) wódki wiórki kokosowe do posypania ciasta Masę gotuję dopiero, gdy ostatni placek się dopieka. Mleko, cukier i masło należy zagotować. Jajka, mąkę ziemniaczaną, kwaśną śmietanę, cukier waniliowy zmiksować. Zmiksowaną masę wlać do gotującego się

Cynamonowe szczęście
Styropian 189

pół szklanki cukru (osobom nie przepadającym za słodyczą, zalecam użyć mniejszej ilości. Dla mnie było trochę za słodkie) -łyżeczka proszku do pieczenia -5 białek -20 dag wiórek kokosowych -budyń śmietankowy Przygotowanie Wyrobić ciasto. Podzielić na pół. Jedną część schłodzić. Jogurt połączyć z budyniem, cukrem i proszkiem. Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, połączyć. Połowę ciasta

Zielona Kuchnia
BABECZKI KOKOSOWE Z MALINOWYM KREMEM 219

żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 220 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli 3 białka 120 ml mleka kokosowego 80 g wiórków kokosowych 1. W misce, przy pomocy miksera ucieramy masło z cukrem, ok 8 minut. Dodajemy żółtka z ekstraktem waniliowym i dokładnie mieszamy. 2. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy połowę przesianej mąki(...)misce ubijamy białka, aż otrzymamy sztywną pianę. 4. Ubite białka dodajemy do ciasta. Za pomocą rózgi kuchennej delikatnie i krótko mieszamy całość. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i krótko mieszamy. 5. Gotowe ciasto przekładamy do kubeczków do pieczenia lub papilotek umieszczonych w formie do muffinek. Wypełniamy kubeczki do 1/2 ich wysokości. 6. Pieczemy ok 20-25 minut w temperaturze 180ºC

Słodki Pomysł
WILGOTNE, CYTRYNOWE BABECZKI, SŁODZONE MIODEM Z ORZEŹWIAJĄCYM CYTRYNOWYM KREMEM. 153

babeczki, których nie może zabraknąć wśród Wielkanocnych wypieków. Przepis bardzo klasyczny, babeczki z dodatkiem masła, pszennej mąki i dużej ilości soku z cytryny, jedynym moim zamiennikiem jest cukier, ciasto posłodziłam cukrem kokosowym i to on nadał mu lekko karmelowego smaku i koloru. Tradycyjny lukier zastąpiłam polewą cytrynową na bazie jajek, soku z cytryny i oleju kokosowego (który można zastąpić zwykłym(...)oczyszczoną, miksuję dolewam sok i skórkę z cytryny, chwilę mieszam przekładam ciasto do foremek piekę 25 minut  180 stopni. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CYTRYNOWĄ: 1 jajko  1 żółtko 1 duża cytryna - starta skórka i sok 3-4 łyżki miodu 0, 5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka oleju kokosowego (masła) PRZYGOTOWANIE: jajka ubijamy w kąpieli wodnej, gdy utworzy się lekka

Upiecz sobie babeczkę
Jagielnik z ryżem i kokosem z kokosowymi bałwankami (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegański) 107

śmietankę kokosową. Najlepiej najpierw ok 150g, wyrobić całość i jeśli jest zbyt suche dodawać jej więcej. Masa na bałwanki ma być plastyczna i dać się formować w kulki. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji dodać subst. słodzącą Tagatesse* i znów całość zagnieść. Uformować kulki tworzące bałwanki, które połączyć wykałaczkami (zostawić od spodu kawałek wykałaczki aby móc bałwanki wbić na ciasto). Bałwanki wstawić(...)małym woreczku foliowym w kąpieli wodnej rozpuścić kostkę gorzkiej czekolady, odciąć minimalnie róg i tą końcówką wykonać oczy i guziczki bałwanków. Cukrowe kryształki przylepić na odrobinę śmietanki kokosowej lub jakiegoś jogurtu. Ciasto wyciągnąć z tortownicy (nożem odciąć boki przed zdjęciem obręczy), górę pokryć resztą śmietanki kokosowej (lub serkiem homo/jogurtem greckim), posypać wiórkami, wbić bałwanki i gotowe! *Polecam zacząć od jednej

Candy Pandas
KREM RAFAELLO 182

Delikatny krem kokosowy z migdałami na bazie śmietanki kokosowej przywodzi na myśl znane pralinki kokosowe. Krem rafaello idealnie komponuje się z jasnym biszkoptem i słodko-kwaśną

Słodki Pomysł
Brownie bananowe (ciasto czekoladowe paleo) 235

łyżki ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka soda oczyszczona – ½ łyżeczki sól ( kłodawska lub himalajska ) – ½ łyżeczki To bardzo proste ciasto – zmieszaj wszystkie składniki razem blenderem i gotowe! Ilość mąki kokosowej zależy od wielkości bananów – gdy będą duże albo naprawdę dojrzałe, rozważ dodanie jednej albo dwóch łyżki mąki, żeby uzyskać prawidłową konsystencję. Zobacz też: Mąki(...)minut (aż do suchego patyczka). Jak chyba każde ciasto czekoladowe, to brownie podczas pieczenia pachnie wspaniale – dobrze broń piekarnik przez dziećmi albo sąsiadami 🙂 Wierzch ciasta możesz polać roztopioną gorzką czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Pomimo dużej ilości owoców brownie bananowe nie jest za bardzo wilgotne. Dlaczego bez zbóż i nabiału? I co to jest paleo? Zobacz: Dieta paleo | Zboża

PaleoSMAK
Tort "Rafaello" - Najlepszy 203

Tort Rafaello". Przepyszny, aksamitny, rozpływający się w ustach krem, kokos, migdały, oraz puszysty, delikatny biszkopt naponczowanym malibu. Wszystko pokrywa biała czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis. Tort "Rafaello" - Składniki:biszkopt:4 jajka8 łyżek cukru3/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki tortowej1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa(...)przykryć górnym biszkoptem - naponczować.Czekoladę, masło i mleko rozpuścić w kąpieli wodnej. Zdjąć z ognia, dodać cukier puder i miksować do otrzymania gładkiej konsystencji. Powstałą polewą pokryć ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.Moje posty

Słodka Strona
Sernik pina colada z ananasem i kokosem 440

jajka 1 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 kg sera 2x zmielonego 2 budynie waniliowe Pianka: 5 białek 1 szkl cukru 100g wiórków kokosowych  puszka ananasa Spód: składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, resztę włożyć do zamrażalnika na godzinę. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i podpiec(...)koniec dodajemy cukier i kiedy piana będzie szklista i lśniąca, wsypujemy wiórki kokosowe. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, układamy pokrojonego w kostkę ananasa, wykładamy piankę kokosową. Na piankę ścieramy zmrożone ciasto. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180 stopniach. Gdyby sernik mocno się rumienił, można przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia

Smakołyki Asi
Nektarynki w cieście francuskim. 128

NEKTARYNKI PO FRANCUSKU /przepis własny/ dwie nektarynki płaska łyżka oleju kokosowego łyżka syropu klonowego gotowe ciasto francuskie Z ciasta francuskiego wyciąć cztery koła za pomocą szklanki. Z nektarynek wyjąć pestki, a następnie ich połówki  lekko skarmelizować w oleju kokosowym i syropie klonowym. Następnie złożyć dwie połówki ponownie i przyłożyć  do jednej z nich kawałek ciasta francuskiego. Drugą przykryć

Poranek na słodko
KLUSKI Z KASZY JAGLANEj 194

orkiszowej typ700 lub pszennej (lub 2 szklanki mąki orkiszowej typ750) - 2 średnie jajka - 3/4 płaskiej łyżeczki soli (u mnie himalajska) Dodatkowo: - trochę mąki orkiszowej do podsypania blatu i ciasta - łyżeczka oleju kokosowego (lub oliwy) - sól do gotowania klusek - kilka plastrów wędzonego boczku (lub słoniny) - 1-2 duże cebule Kaszę podprażyć mieszając kilka minut w suchym garnku, gdy będzie ciepła zalać(...)gotowe kluski nie będą twarde i suche. Na podsypany mąką blat wykładać partiami ciasto i formować wałki podsypując je mąką. Przygotowane wałki kroimy pod kątem na nieduże kluski. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy ok.2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pod koniec dodaję łyżeczkę oleju kokosowego (by kluski się nie sklejały. Można odlać trochę wody od gotowania, przyda się

Smaczne Zdrowe
NAJLEPSZE KLUSKI LENIWE- Z KASZY JAGLANEJ Z TWAROGIEM 312

ziemniaczanej - 1 i 3/4 szklanki mąki orkiszowej (u mnie typ700) - 2 średnie jajka - 3/4 płaskiej łyżeczki soli (u mnie himalajska) Dodatkowo: - trochę mąki orkiszowej do podsypania blatu i ciasta - łyżeczka oleju kokosowego (lub oliwy) - sól do gotowania klusek - masło do polania i ksylitol (lub cukier) do posypania klusek Kaszę podprażyć mieszając kilka minut w suchym garnku, gdy będzie ciepła zalać(...)gotowe kluski nie będą twarde i suche. Na podsypany mąką blat wykładać partiami ciasto i formować wałki podsypując je mąką. Przygotowane wałki kroimy pod kątem na nieduże kluski. Wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy ok.2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Pod koniec dodaję łyżeczkę oleju kokosowego (by kluski się nie sklejały) Podajemy polane stopionym masłem i posypane ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Ciasto Izydor 118

Izydor to przekładane ciasto wielowarstwowe na biszkopcie. Składa się z dwóch blatów biszkoptowych przełożonych masą jabłkową, bezą kokosowo-makową oraz domową masą budyniową (bez dodatku kupnego proszku budyniowego). Wierzch ciasta to czekoladowe ganache oraz posiekane orzechy włoskie.  Ganache to krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Świetne połączenie różnych(...)domowym budyniu.  Jednak jest ono tak pyszne, że warto poświęcić ten czas, szczególnie gdy szukacie ciasta na specjalne okazje. Możne je również przygotować w okrągłej tortownicy w formie tortu. Składniki: Beza kokosowo-makowa: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 100 g wiórków kokosowych 100 g maku Biszkopt: 4 jajka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki octu 1 szklanka

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania