ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:148/932)

Blondies toffee 69

Czas czytania: 2 min Blondies toffee jest ciastem spokrewnionym z brownie , ale znaczne różni się od mocno czekoladowego kuzyna. Blondies toffee w konsystencji przypomina połączenie ciasta kruchego z ciastem ucieranym z dużą ilością kremu toffee. Wierzch posypany mieszanką siekanych orzechów, wiórków kokosowych i cukierków toffee! Ważną sprawą jest(...)piec ciasta zbyt długo, długie pieczenie spowoduje, że ciasto wysuszy się, a powinno zostać w środku odrobinę wilgotne. Muszę przyznać, że ciasto smakuje najlepiej następnego dnia, przez noc mięknie i robi się delikatniejsze. Ciasto koniecznie przechowujcie w szczelnym pojemniku lub w formie do pieczenia owiniętej folią spożywczą. Ciasto przechowane w ten sposób zachowa dłużej świeżość. Koniecznie spróbujecie, bo ciasto jest

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik Kokosowy 145

fanów serników i amatorów kokosu jest to idealne połączenie. Delikatny, twarożkowy dół ciasta z mocno kokosową pierzynką, a wszystko polane białą czekoladą oprószoną wiórkami kokosowymi - ideał. Wypiek niezwykle elegancki, znakomity na komunie lub inne "białe uroczystości".Sernik Kokosowy - Składniki:Masa serowa:500 g sera zmielonego dwukrotnie1/2 szklanki cukrułyżeczka mąki pszennejłyżeczka mąki ziemniaczanej2 jajka75 ml śmietany kremówki2 łyżeczki cukru z prawdziwą

Słodka Strona
Przepis #156 Bezglutenowe ciasto kokosowe 114

Witajcie, dzisiaj mam propozycję na pyszne ciasto dla wielbicieli kokosa:) Uwielbiam wszystko co kokosowe dlatego wpadłam na pomysł zrobienia wypełnionego po brzegi kokosem ciasta. Deser jest bezglutenowe i bez dodatku białego cukru. Nie ma w nim także mleka. Jest proste i szybkie do zrobienia. Idealnie sprawdzi się na słodki podwieczorek lub drugie śniadanie. Ten przepis możecie także zobaczyć w wersji(...)wymiary 16 cm średnicy). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut . Po upieczeniu ciasto pozostawiamy do wystudzenia. Wierzch wystudzonego ciasta s marujemy masłem migdałowym a następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Zamiast masła migdałowego można użyć innego masła orzechowego. Przepis w wersji filmowej Smacznego

Health-Fit-Life
WITARIAŃSKA SZARLOTKA SYPANA 179

mogę się nasycić, jak zacznę jeść, to ciężko mi skończyć. Krótko mówiąc: ciasta RAW górą!  Składniki na małą tortownicę o średnicy 22 cm: 1 szklanka surowych orzechów włoskich (najlepiej moczonych i wysuszonych), 1 szklanka surowych migdałów (najlepiej moczonych i wysuszonych), 1 szklanka surowych płatków kokosowych, 20 sztuk suszonych owoców (u mnie: 8 daktyli, 6 moreli, 6 fig), 2 łyżeczki(...)ciasta. Następnie posypujemy je kolejną 1/3 ciasta i dociskamy. Wykładamy drugą połowę jabłek, wysypujemy na nie pozostałą część orzechowej masy i dociskamy. Dekorujemy wedle uznania. Opcjonalnie spryskujemy wierzch ciasta rozpuszczonym olejem kokosowym. Umieszczamy i przechowujemy w lodówce. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
CZEKOLADOWE KREMOWE CIASTO ( bez mąki, bez pieczenia ! ) 186

cieście nie znajdziemy typowych składników takich jak jak jajka, mąką czy nabiał, za to poczujemy kokosy, awokado i kakao. Konsystencja jest aksamitnie kremowa, dominuje smak czekolady :) Składniki: Spód: ♥ 2 szklanki wiorków kokosowych ♥ 1/4 szklanki płynnego słodzidła (np.syrop z agawy, miód itp) ♥ łyżka oleju kokosowego ♥ szczypta soli Krem: ♥ 2 awokado ♥ puszka mleka kokosowego 400ml ♥ 1/2 szklanki kakao ♥ 1/2 szklanki płynnego słodzidła(...)roztopiona gorzka czekolada) Wykonanie: Spód: Wiórki wrzucamy do blendera i miksujemy, aż zmielą się na "mąkę". Mieszamy je z pozostałymi składnikami i formujemy spód naszego ciasta. Krem: Wszystkie składniki poza mlekiem kokosowym miksujemy w blenderze lub ubijamy ręcznie, tak aby powstał krem. Mleko kokosowe miksujemy na bitą śmietanę i przekładamy ją do kremu, delikatnie łącząc ze sobą obie masy. Gotowy

Kasia Sarna
Co Upiec na Święta? 15 Przepisów na Świąteczne Ciasta 87

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Święta to czas, który spędzamy z rodziną przy wspólnym stole, pełnym pysznego jedzenia i słodkości. Tradycyjne ciasta takie jak sernik , makowiec czy też piernik z pewnością muszą się na nim znaleźć. Powinny być one pełne maku i bakalii, które według tradycyjnych wierzeń przekazywanych z pokolenia na pokolenie mają przynieść bogactwo i pomyślność w naszych domach. Niektóre(...)jakie ciasta upiec na Święta. Niby mamy już swoją wizję, ale nie do końca jesteśmy pewne swojego wyboru. Poniżej przygotowałam dla Was zestawienie 15 przepisów na ciasta Świąteczne, które cieszą się wielką popularnością i na pewno posmakują Waszym gościom. 1. Ciasto Snickers bez pieczenia Przepis na: przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Piernikosernik Przepis na: mojewypieki 3. Ciasto jabłkowo-kokosowe

Damusia.pl
DUET KOKOSOWO-CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI 121

Fantastyczne ciasto bez pieczenia... dwusmakowy sernik na zimno z dodatkiem truskawek. Pyszne połączenie kokosowej masy serowej z czekoladową masą serową oraz truskawkami 🍓🍓🍓 Wbrew pozorom nie jest ono za słodkie, a podane zimne, prosto z lodówki doskonale sprawdzi się jako deser na upały.   Kokosowa masa serowa wykonana została z twarogu sernikowego z dodatkiem mleczka kokosowego, białej czekolady oraz wiórek(...)cukrem pudrem. Następnie dodajemy wystudzoną śmietankę z czekoladą, nie przerywając miksowania. Gotową masę czekoladową wykładamy na stężałą masę kokosową. Pozostałe truskawki kroimy w plasterki. Wafelka kokosowego kroimy w drobną kostkę. Wierzch ciasta dekorujemy plasterkami truskawek oraz pokrojonym wafelkiem. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
DUET KOKOSOWO-CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI 145

Fantastyczne ciasto bez pieczenia... dwusmakowy sernik na zimno z dodatkiem truskawek. Pyszne połączenie kokosowej masy serowej z czekoladową masą serową oraz truskawkami 🍓🍓🍓 Wbrew pozorom nie jest ono za słodkie, a podane zimne, prosto z lodówki doskonale sprawdzi się jako deser na upały.   Kokosowa masa serowa wykonana została z twarogu sernikowego z dodatkiem mleczka kokosowego, białej czekolady oraz wiórek(...)cukrem pudrem. Następnie dodajemy wystudzoną śmietankę z czekoladą, nie przerywając miksowania. Gotową masę czekoladową wykładamy na stężałą masę kokosową. Pozostałe truskawki kroimy w plasterki. Wafelka kokosowego kroimy w drobną kostkę. Wierzch ciasta dekorujemy plasterkami truskawek oraz pokrojonym wafelkiem. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Kokosanki 202

Składniki: 200 g wiórków kokosowych 4 białka 150 g cukru 60 g masła 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: 100 g cukru

czarrna od kuchni
Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami 161

Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami Kolejna odsłona muffinek - tym razem skupiłam się na tym, by była to naprawdę, jeśli nie zdrowa, to przynajmniej zdrowsza

Moje Qulinaria
Makowa Panienka 13448

słoiczek dżemu wiśniowego (gęstego) – ok. 450g 70 g wiórków kokosowych 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka masła wiśnie z kompotu do dekoracji ciasta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makowa Panienka – Wykonanie: Blaty makowo-kokosowe: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Następnie dodawać stopniowo po jednym(...)przygotowanym ponczem (woda + cytryna + cukier puder) lub alkoholem. Następnie posmarować go dżemem, kolejno wyłożyć 3/4 kremu, wyrównać i przykryć drugim blatem ciasta. Również go nasączyć. Na wierzch wyłożyć resztę kremu, wyrównać. Na patelni roztopić masło, wrzucić wiórki kokosowe oraz cukier puder, cały czas mieszać i smażyć do lekkiego zarumienienia. Po ostudzeniu posypać nimi wierzch ciasta. Ciasto udekorować wiśniami odsączonymi

Kulinarne Przeboje
Kruche ciasto z kremem i truskawkami. Bez glutenu, bez mleka, bez jajek 114

Kruche ciasto z kremem i truskawkami Składniki na kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 3 łyżki mąki gryczanej 150 g masła kokosowego BIO agawa/ksylitol(...)Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) agawa Truskawki Składniki na kruche ciasto wymieszałam i przełożyłam do formy silikonowej. Jeśli ciasto jest zbyt suche, należy dodać więcej masła kokosowego lub oleju słonecznikowego. Jeśli z kolei jest zbyt mokre, należy dodać mąki. W kilku miejscach nakłułam widelcem i wstawiłam do piekarnika na 15 min., temp

nietadieta
Babka 222

przepiśniku :) A jak pewnie wiecie, przepisy, które „się udają” albo takie, których „nie da się popsuć” to zdecydowanie moje ulubione. Kolejną babciną cechą tego ciasta jest fakt, że do dietetycznych to ono raczej nie należy, ale to prawie zawsze idzie w parze z tym, że jest pysznie ;) Taka babka to idealna pozycja na Wielkanoc! Choć(...)żółtku i miksujemy za każdym razem. Do masy dodajemy sok z cytryny i otartą skórkę. W następnej kolejności dodajemy proszek wymieszany z mąką, mąką ziemniaczaną i wiórkami kokosowymi. Na tym etapie ciasto jest dość gęste. Dlatego do dalszego mieszania lepiej nada się sylikonowa szpatułka. Do masy dodajemy ok. połowę piany z białek i mieszamy do połączenia. Po tym czasie dodajemy

Ciastkozercy
Jaglarnik 125

aromacie i w dalszej kolejności tworzyć na jego podstawie inne, bardziej wymyślne wersje. Odnoszę wrażenie, że nie do końca mi się to udało; olej kokosowy, którego użyłam, miał tak oszałamiający zapach, że przeniknął wszystkie warstwy ciasta; likier pomarańczowy i migdały też dały o sobie znać. W rezultacie z piekarnika wyłonił się pyszny i bardzo aromatyczny deser. Miło, kiedy nasze plany(...)konsystencję. Zdejmij z ognia, dodaj cukier oraz sól i mieszaj do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodaj zmielone migdały oraz płatki owsiane i połącz je z kokosową mieszanką tak, aby uzyskać ciasto przypominające mokry piasek. Wyłóż nim dno przygotowanej tortownicy. Wstaw do piekarnika i piecz 15-20 min.  W międzyczasie zabierz się za masę jaglaną. Kaszę przelej wrzątkiem

Roślinna - blog wegański
CIASTO KOKOSOWO - MALINOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ I MAŚLANCE 353

Przepyszne , bardzo delikatne, kokosowe i bardzo wilgotne ciasto. Znikające może trochę zbyt szybko , ale o to przecież chodzi by ciasto było tak dobre, by długo nie gościło na stole i by można było wrócić do niego chętnie znów za jakiś czas . To ciasto takie właśnie jest. W oryginale było z gruszką ja jednak troszkę musiałam je zmodyfikować i tak powstało(...)szklanki maślanki lub kefiru- 1/3 szklanki oleju- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia- 3 łyżki wiórków kokosowych- 3-4 krople olejku waniliowego- szczypta solidodatkowo:- 1 duża gruszka ( dałam jabłko)- 1 szklanka malin ( dałam mrożone)- 1 łyżka cukru trzcinowego- mielony ksylitol do posypania ciasta ( lub puder)W misie malaksera wymieszać wszystkie składniki ciasta na gładką masę. Dodać obrane i pokrojone

Smaczne Zdrowe