ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:154/932)

Bardzo kokosowe naleśniki z kokosowym twarożkiem z tofu (wegańskie) 145

też z "nutellą" z awokado , bądź "nutellą" z daktyli . Naleśniki z tego przepisu, są delikatne, pyszne, czuć w nich kokos, a dodatkowo są wegańskie!  Składniki na ciasto naleśnikowe: - 300ml wody kokosowej + mleka sojowego (wszystko zależy od tego, ile wody otrzymaliśmy z mleczka kokosowego)   - ok. 150-180ml mleka sojowego - 100g płatków owsianych górskich lub mąka owsiana - 2 łyżki(...)minut. Ciasto powinno zgęstnieć. Następnie dolewamy ok. 150-180ml mleka sojowego porządnie mieszając, w celu rozrzedzenia ciasta i uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Smażymy na patelni z użyciem tłuszczu lub bez (wszystko zależy od Waszej patelni). Składniki na kokosowy twarożek tofu: - 1 kostka tofu naturalnego POLSOJA - 150g jogurtu naturalnego (sojowego) - 50ml mleka (sojowego)   - 40g mąki kokosowej lub wiórków kokosowych

Be Fit Be Strong
Ciasto cytrynowe bez glutenu i bez pieczenia 343

ściema z tym ciastem, bo tak naprawdę masą wyłożyłam tortownicę o średnicy 24 cm, ale równie dobrze można użyć formy do tarty i za klasyczną tartę będzie robić. Tym razem inny przepis na bezglutenowy spód. I mocno cytrynowy wsad. Dla miłośników cytryn, witaminy C (chociaż ponoć cytryna z tą ilością i tak nie powala). Dla tych, którzy wcale nie muszą(...)wymieszać łyżką. Zagnieść kulę. Będzie dość mokra i lepiąca, ale idealnie da się rozprowadzić po formie. Tortownicę (bądź formę do tarty) dokładnie wysmarować olejem kokosowym, oprószyć wiórkami kokosowymi i wyłożyć „ciasto”. Rozprowadzać równomiernie po formie wilgotnymi palcami. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy cytrynowej. Wykonanie masy cytrynowej: Cytryny sparzyć wrzątkiem, osuszyć. Delikatnie zetrzeć na tarce, bądź sprytnym

gutfut
Wegańskie kruche ciasto z wiśniami i budyniem 106

cukru na jego zdrowszy niskokaloryczny zamiennik*. W każdym razie ja w tym przepisie właśnie takiego używam (ale przy jego braku cukier brązowy, kokosowy czy zwykły też się nadaje, chociaż zachęcam do używania zdrowszej wersji ). I to kruche ciasto z wiśniami i budyniem wychodzi idealnie słodkie. Krótko mówiąc, pysznie smakuje i apetycznie się prezentuje. Polecam! Składniki (blaszka o wymiarach(...)zawartości tłuszczu) Nadzienie: 600 g wiśni bez pestek 2 łyżki (30 ml) erytrytolu (lub ksylitolu, ewentualnie brązowego cukru) Masa budyniowa (podobna jak w przepisie na ciasto “Fale Dunaju” ): 400 ml mleka kokosowego z puszki 2 szklanki (480 ml) mleka roślinnego bez cukru (ja używam sojowego) 1 budyń (40 g) waniliowy bez cukru 1 budyń (40 g) śmietankowy bez cukru

Lamarida.pl
Szybkie ciasto z morelami (bez miksera) – idealne do kawy 221

pieczenia kilka kropel aromatu waniliowego kilka moreli (można zastąpić pociętą brzoskwinią) – u mnie 5 sztuk cukier puder do oprószenia ciasta * u mnie dziś gotowa mieszanka olejów kokosowego (35%), rzepakowego i słonecznikowego. Ciasto wyszło jeszcze smaczniejsze, ale możecie użyć zwykłego oleju rzepakowego Przygotowanie: Do miski wlewamy olej, wsypujemy cukier i wbijamy jajka. Całość dokładnie mieszamy (ja używam ręcznej trzepaczki). Kolejno

Słodkie okruszki
Metrowiec 136

łyżce wcześniej przygotowanego „budyniu”. Wykonanie: Ciasta pokrój na kromeczki. Układaj je na przemian (raz ciemne, raz jasne), przekładając masą. Gotowe ciasto można polać polewą i obsypać wiórkami kokosowymi (według upodobań). GOTOWE :D Ciasto kroimy w poprzek, tak aby uciąć około 3 kromki

Kulinarna (nie)codzienność
Metrowiec 184

łyżce wcześniej przygotowanego „budyniu”. Wykonanie: Ciasta pokrój na kromeczki. Układaj je na przemian (raz ciemne, raz jasne), przekładając masą. Gotowe ciasto można polać polewą i obsypać wiórkami kokosowymi (według upodobań). GOTOWE :D Ciasto kroimy w poprzek, tak aby uciąć około 3 kromki

Kulinarna (nie)codzienność
Zbiór przepisów na Boże Narodzenie 151

Oczywiście jeśli chcecie to polecę Wam sernik krakowski - tradycyjny, kremowy na delikatnym kruchym cieście. Moje makowe propozycje: Babka piaskowo-makowa Gwiazda drożdżowa z makiem Choinka makowa z ciasta francuskiego Babka makowo-kokosowa  Z bakaliami: Keks Muffinki keksowe Irlandzkie ciasto z bakaliami i rumem Ciasteczka maślane z żurawiną  Ciasteczka: Pierniczki Norweskie ciasteczka z pieprzem Cakepops reniferki Muffinki piernikowe

Mania Wypiekania
Sernik czarno – biały, Izaura 242

dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciemne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę. Po ostudzeniu upieczonego ciasta polać górę polewą i obsypać wiórkami kokosowymi. Smacznego, to jest pycha ciasto

Kuchnia Pokoleń
Ciasto Kubuś z galaretką i czekoladą / 'Kubus" Cake with Chocolate and Jello 68

Kubuś z galaretką i czekoladą - moim zdaniem w smaku przypomina właśnie delicje. Zamiast biszkoptu upiekłam o wiele łatwiejszy, a przede wszystkim o wiele szybszy w przygotowaniu spód na bazie ciasta, którego używam czasem do wypieku babeczek. Do przygotowaniu budyniu można użyć soku o dowolnym smaku, dobrze sprawdzą się smaki egzotyczne, na przykład z mango czy bananem. Smacznego:) na blaszkę(...)opcjonalnie cukier puder, do smaku 2 galaretki na polewę czekoladową:  160 g czekolady, u mnie pół na pół mleczna z gorzką, 100 g śmietanki kremówki opcjonalnie wiórki kokosowe do posypania ciasta Przygotować spód: W misce wymieszać mąkę i proszek. W drugim naczyniu połączyć olej z cukrem, wanilią, jajkami i mlekiem. Wsypać mąkę z proszkiem, szybko wymieszać. Przełożyć do wyłożonej

Lekcje w kuchni
sernik kokosowy 150

masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową:  1 kg sera z wiaderka 150 g wiórek kokosowych 5 jajek 2 białka (pozostałe z ciasta) 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na polewę: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kokosowych wiórek dodatkowo: kilka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Szybkie ciasto z truskawkami 244

mąki ziemniaczanej30g wiórków kokosowychPotrzebujemy także:budyń waniliowy galaretka truskawkowatruskawki Zaczynamy od przygotowania ciasta. Jajka ubijamy z cukrem na sztywną masę. Dodajemy mielone migdały, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe i szybko mieszamy.Przygotowujemy formę do ciasta. Ja używam silikonowej formy do tarty, nie muszę więc wykładać jej pergaminem ani smarować tłuszczem. Ciasto pieczemy około 20 minut w temp. 190 stopni.W czasie gdy ciasto

Smakowity Blog Kulinarny
SERNIK Z MALINAMI I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ 121

Przepyszny,wilgotny sernik z kruszonką kokosową i malinami to niebo w buzi. Ciężko się od niego oderwać 😀 Ciasto kruche: 25 dag mąki  15 dag masła 15 dag cukru 3-4 żółtka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce. Masa serowa: 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego 10 jajek(...)wiórków kokosowych 12 dag cukru 12 dag masła Wszystkie składniki wymieszać i szybko zarobić. Schłodzić. Dodatkowo: 1/2 kg malin Spód blaszki wyłożyć kruchym ciastem, rozprowadzić masę serową,rozłożyć maliny i posypać kruszonką kokosową. Piec ok 1 godziny w temperaturze ok. 180 strona.C. Przepis pochodzi od niezawodnej siostry Anastazji. Polecam, z pewnością będziecie zachwyceni

Niespełnione zdolności kulinarne
Owsiana tarta z budyniem czekoladowym 211

miski wraz z mąką owsianą i pozostałymi suchymi składnikami. Wymieszać.   Daktyle odsączyć i zblendować. Przełożyć do miski wraz z pozostałymi składnikami. Dodać aromat waniliowy, mleko i olej kokosowy. Zagnieść jednolite ciasto. Rozwałkować i wyłożyć je w formie do tarty. Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Przestudzić. Budyń: Skrobię wymieszać z   kakao i erytrytolem. Wlać trochę mleka

Fabryka pomysłów