P oczątek tygodnia najlepiej zacząć słodko! Jednak słodko wcale nie znaczy niezdrowo! Dowodem na to jest to brownie z awokado zamiast masła. Dodatkowo w ramach bezglutenowej alternatywy upiekłem je na mące migdałowej i podmieniłem cukier erytrytolem. Do tego czapa z kokosowej bitej śmietany i borówki dla zmaksymalizowania przyjemności! Odrobina syropu klonowego wpływa na strukturę ciasta i nadaje jej delikatnego karmelowego aromatu, dlatego polecam z niego nie rezygnować lub ewentualnie zamienić innym, np. z aga... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...