ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:126/932)

Cycki murzynki 726

jakże przepysznym ciastem. Nie ma opcji żeby nie wyszło, tego ciasta nie da się sknocić. A może uda Wam się upiec chociażby na święta ? Składniki: Blacha 25/30 cm Ciasto makowo-kokosowe: 6 białek ½ szklanki cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych Krem budyniowy: ½ litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 5 łyżek cukru(...)przygotowania: Ciasto: Białka jaj ubić na sztywną lśniącą pianę, cały czas ubijając wsypywać stopniowo cukier, ubijać aż masa będzie bardzo gęsta, wsypać wiórki kokosowe oraz suchy mak, delikatnie wmieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera, ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu wystudzić. Krem: ½ szklanki mleka odlać, dodać mąkę pszenną

Wanilia i Kardamon
Ciasto na oleju z jogurtem i owocami 111

można je zrobić z różnymi owocami. Można je zabrać na piknik lub wycieczki. Ciasto jest delikatne i puszyste. Na wierzchu można pokruszyć kruszonkę, posypać wiórkami kokosowymi lub oprószyć cukrem pudrem. By ciasto się udało wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki: 4 jajka 1 szkl cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 szkl oleju rzepakowego 3 szkl mąki(...)mąki, jogurtu greckiego i delikatnie mieszamy każdą porcję. Po dodaniu i wymieszaniu wszystkich składników ciasto wylać do formy 34*24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście rozłożyć owoce i posypać wiórkami kokosowymi. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 45 minut do suchego patyczka

Ala piecze i gotuje
Tort dla dziecka (bez mleka, jajek, glutenu) 277

jest to klasyczny tort. Chciałam, żeby był zrobiony z przyjaznych maluchowi składników. Tak powstał tort dla alergika z migdałowo-fasolowego ciasta przełożonego owocami i wykończonego kremem kokosowym. Przepyszny tort bez mleka, bez jajek i bez glutenu, do tego z małą ilością cukru, więc może się nim cieszyć nawet roczne dziecko. Do przygotowania tego tortu wykorzystałam mój wcześniejszy przepis na brownie(...)szklanka zblendowanych truskawek szklanka zblendowanych wiśni 2 łyżeczki agar agar Składniki na masę kokosową: ok. 250 ml śmietany kokosowej ( domowej lub twardej części z puszki mleka kokosowego) 2 łyżki cukru pudru Przepis na ciasto: Migdały mielimy w blenderze lub młynku elektrycznym na proszek. Fasolę dokładnie płuczemy i wrzucamy do miski. Dodajemy zmielone migdały, kakao, cukier, olej oraz proszek do pieczenia

Dieta bez mleka
Jabłka w cieście z egzotyczną nutą 144

dziecka też często przyrządzam takie smakołyki na podwieczorek. Ostatnio zamiast klasycznego ciasta naleśnikowego przygotowałam ciasto z egzotyczą nutą. Z dodatkiem ananasa, skórek z cytrysów i mleczka kokosowego. Myślę, że tradycyjne jabłka w cieście mają teraz sporą konkurencję, bo danie wyszło obłędnie pyszne. Podane ze świeżym owocami znikało w ekspresowym tempie :) 2 duże jabłka (użyłam jedno kwaśne, drugie słodkie(...)owoce na sałatkę (np. pomarańcza, ananasy, granat, melon) wiórki kokosowe do posypania Mleczko kokosowe miksujemy z ananasem, jajkiem, cukrem, olejem i skórką z owoców. Dodajemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy na gładkie ciasto. Jabłka obieramy, kroimy w około 1 cm plastry i ze środka wycinamy gniazda nasienne. Każdy krążek jabłka obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju. Przed podaniem

Mienta blog
Tarta z papryką igołomską, szynką i szpinakiem 150

przyznam się szczerze, lepiej jest zrobić ciasto samemu.Składniki-nie podaję ilości , bo wszystko jest robione na oko.Tu nie trzeba ,ani miar, ani wag! Składniki gotowe ciasto na tartę spora dawka szpinaku olej kokosowy extra virgin  do smażenia papryki igołomskie. Nie macie? Mogą być każde-czerwone, zielone , żółte. czerwona cebula sól himalajska różowa  do smaku pieprz ziołowy pomidory(...)przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż szpinak opadnie .Dodajemy około 3 łyżek pomidorów z puszki.Dusimy. Podnosimy przykrywkę, odparowujemy nadmiar płynów. Nadzienie gotowe.Musi przestygnąć. Formę smarujemy olejem kokosowym. Wykładamy ostrożnie ciasto odklejając papier, w który było zawinięte. Zimne nadzienie mieszamy ze śmietanką 30% i spora ilością tartej mozzarelli. Wykładamy na ciasto.Możemy posypać szczypiorkiem. Przed włożeniem do pieca, posypujemy jeszcze

Z Kuchni Do Kuchni
Jagielnik (sernik) z kaki i morwą białą 160

wszystko wymieszałam i ugniotłam ;D). Po uzyskaniu gładkiej konsystencji do masy jaglanej dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę kaki oraz morwę. Całość przekładamy do wysmarowanej olejem kokosowym formy do pieczenia ciast- pieczemy w 180stopniach przez 40 min. Polewa : Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy olej kokosowy i czekoladę- całość mieszamy i rozpuszczamy- smarujemy upieczony jagielnik. Gotowe ciasto posypujemy migdałami

healthy dreams
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki 193

oczywiście zdrowe! Kiedyś już publikowałam podstawowy przepis na ciasto marchewkowe z użyciem mąki orkiszowej z opcją wykonania go z pysznym kremem cynamonowym. Składniki na ciasto: – ok. 200g marchewki (2 spore sztuki) – 90g wiórków kokosowych – 60g orzechów pekan – 50g orzechów włoskich – 3 jajka – 2 łyżki masła orzechowego – 2-4 łyżki miodu/syropu klonowego(...)umieszczamy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. W międzyczasie możemy przygotować polewę. Wiórki mielimy na krem (masło kokosowe), dodajemy roztopione masło/olej kokosowy i miód. Ciasto studzimy, nakładamy na wierzch polewę i resztę pekanów (całych lub posiekanych na kawałki). Smacznego! Artykuł Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kokosem bez mąki pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong
Sernik z bezą kokosową 2330

Sernik pięknie się prezentuje i rewelacyjnie smakuje, więc domownicy i goście powinni być zachwyceni. Sernik bardzo łatwo się przygotowuje, gdyż spód wykonany jest z herbatników. Sernik z bezą kokosową to idealne ciasto na święta, gdyż wspaniale smakuje, a do tego pięknie wygląda. Taki sernik, powinno się robić z dobrej jakości białego sera twarogowego półtłustego lub tłustego, rzadkie sery wiaderkowe(...)półtłustego 100 g masła 200 g cukru pudru 5 żółtek 1 jajko 500 ml mleka 2 łyżki śmietany 2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru (80 g) Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru  100 g wiórków kokosowych Spód: 150 g herbatników maślanych lub pełnoziarnistych 100 g masła (szklanka to 250 ml) Jak przygotować sernik z bezą kokosową? Masło

Kuchcik gotuje
Murzynek z ryżem preparowanym 347

szklanki cukru- 2 łyżki kakao- 2 łyżki cappuccino- 4 jajka- 2 szklanki mąki tortowej- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- esencja rumowa- ekstrakt pomarańczowy- 50g ryżu preparowanegoDodatkowo:- uprażone wiórki kokosowe  do posypania ciasta Do większego garnka (zrobimy w nim potem ciasto) dodajemy wszystkie składniki na polewę – margarynę, wodę, cukier, kakao, cappuccino. Podgrzewamy do chwili, aż się rozpuszczą i połączą(...)minut. (pieczemy „do suchego patyczka). Ja upiekłam ciasto z podwójnych proporcji, na dużą blachę. Po wyjęciu, na gorące ciasto nakładamy pozostawioną polewę, równomiernie rozprowadzając i posypujemy uprażonymi wiórkami kokosowymi. Kroimy… kiedy chcemy, choć dajmy mu lekko przestygnąć.Murzynek z ryżem preparowanym zaspokoił wreszcie moją ciekawość. Ja już wiem jak wygląda i oczywiście – jak smakuje. Ale zacznę od początku.  Już

mojewypiekiinietylko
Ciasto marchewkowo-jabłkowe z kremem marchewkowym 221

Dzięki temu ciasto jest lżejsze od tradycyjnego. Ma w sobie jedynie 2 łyżki cukru z melasą trzcinową (który można również pominąć, jeśli lubicie mnie słodkie ciasta). Ciasto przygotowane jest na zdrowym oleju kokosowym. Dodatkowym atutem jest fakt, że ciasto przygotowuje się bardzo szybko, a wszystkie składniki mieszamy jedynie łyżką. Spróbujcie. Składniki: (na tortownicę 24 cm lub mniejszą) 2 szklanki mąki(...)sodą, dolewamy sok marchwiowo-bananowo-jabłkowy i ścieramy 2 obrane jabłka. Wstępnie mieszamy składniki łyżką. Następnie dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, znów mieszamy. Kolejno wbijamy jajka, dodajemy cukier i przyprawę do piernika, znów wszystko mieszamy (tylko do połączenia składników). Ciasto przelewamy do wysmarowanej i obsypanej kaszą manną tortownicy. Pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół

Słodkie okruszki
SERNIK KOKOSOWY NA KAKAOWYM SPODZIE – kremowy – najlepszy! 266

masło – 200 g * cukier – 0,5 szkl * budyń waniliowy – 1 op * śmietana 18% kwaśna – 4 łyżki * jajko – 4 szt * wiórki kokosowe – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Miękkie masło, cukier, kakao i wodę gotujemy 5 minut, odlewamy 0,5 szkl ( na polewę ), resztę studzimy. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka i cukier waniliowy(...)koniec dodajemy piankę ubitą z białek. MASA SEROWA: Jajka , cukier oraz masło miksujemy, a następnie dodajemy ser, śmietanę i budyń. Pod koniec miksowania wsypujemy wiórki kokosowe. CAŁOŚĆ: Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy 3/4 ciasta, a następnie masę serową. Przykrywamy resztą ciasta i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na 40 minut. Studzimy i polewamy czekoladą! Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto Otulona Brzoskwinka 175

karteczkę z napisem "Nie ruszać" tak, by sam mógł zjeść całość ;). Otulona Brzoskwinka składa się z ciasteczkowego spodu, kokosowej warstwy z masła, wiórek i cukru pudru, następnie znajdujemy tytułową brzoskwinkę, która pokryta jest delikatną warstwą śmietankową z serkiem ricotta. Ciasto uwieńczyłam podprażonymi na suchej patelni płatki migdałowymi. Zdecydowanie udany eksperyment! Kto poszukuje ciasta na Wielkanoc lub Komunię(...)ubitej śmietany przy pomocy miksera. Łyżkę śmietankowej masy wmieszać energicznie do letniej żelatyny, po czym całą żelatynę wlać do śmietany z serkiem i krótko zmiksować. Ciasto wyjąć z lodówki. Na warstwie kokosowej poukładać brzoskwinie pokrojone w cienkie plasterki. Na brzoskwinie wyłożyć śmietankowy krem z ricotty (szybko będzie tężeć, więc nie ociągajcie się ;)), wyrównać powierzchnie szpatułką. Wierzch ciasta posypać

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Rafaello (bez pieczenia) 142

szklanka cukru 2 żółtka 4 łyżki Malibu ewentualnie kilka kropli aromatu kokosowego 200g masła 150g +50g wiórków kokosowych 500g herbatników Petit Beurre Sposób przygotowania: Odlewamy szklankę mleka i dokładnie mieszamy z mąkami, cukrem, żółtkami i Malibu. Jeśli używamy aromatu do ciasta możemy go dodać na tym etapie. Resztę mleka podgrzewamy, aż do zagotowania i dolewamy mleko z rozmieszanymi dodatkami(...)dobrze wystudzić. Masa powinna być zupełnie wystudzona. Miękkie masło miksujemy na gładką, puszystą masę. Gdy jest już jasna dodajemy partiami masę budyniową na przemian z 150g wiórków kokosowych. Blachę do ciasta o wymiarach 25cm x 25cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę ciasteczek tak by pokrywały całe dno. Na ciasteczka wykładamy ¼ masy kokosowej. Układamy na przemian ciasteczka

Pyry na Gaz
princessa zebra kokosowa 247

Ciasta o nazwach popularnych batoników robią furorę od lat. Myślałam, że jadłam już wszystkie, aż trafiłam na to cudo. Jeżeli jeszcze nie znacie - warto wypróbować. Jeżeli nie lubisz kokosa - możesz pominąć. jeżeli od dżemu malinowego wolisz porzeczkowy - śmiało. Ograniczeniem jest wyobraźnia.  Składniki: (na formę 20 x 23 cm) -  250 g miękkiego masła - 150 g wiórków kokosowych(...)masie układam kolejną warstwę herbatników. Ciastka smaruję dżemem, a następnie wykładam drugą częścią kremu. Na kremie układam ostatnią warstwę herbatników i smaruje je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypuję wiórkami kokosowymi. Opcjonalnie, jeżeli lubicie słodkie desery, ścieram więcej czekolady. Ciasto wstawiam na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki zmiękły. Smacznego

Cook&Love
Ciasto jogurtowe z truskawkami 399

weekend zaproponowano upieczenie ciasta jogurtowego z truskawkami. A że miałam wolny weekend i truskawki z chęcią dołączyłam. Jednak zrobiłam małe zmiany w proporcjach. Wierzch przed pieczeniem posypałam cukrem kokosowym przez co ciasto nabrało fajnego smaku, aromatu i ładnie się zrumieniło. Dlatego też nie oprószyłam przed podaniem cukrem pudrem by nie było za słodko. I zmniejszyłam ilość jogurtu naturalnego. Polecam(...)łyżką do połączenia się składników. Nie miksować. Blachę o wymiarach 24*24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić ciasto. Na wierzchu jedna przy drugiej ułożyć przekrojone truskawki przecięciem do góry. Posypać po całej powierzchni cukrem kokosowym. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem. Piec około 60 minut do suchego patyczka.  Inspiracja stąd   Razem

Ala piecze i gotuje