Lamingtony -kudłacze

Lamingtony -kudłacze

Lamingtony -kudłacze

Pamiętam jak chodziłam do szkoły średniej i był taki zwyczaj, że na swoje urodziny przynosiło się do klasy ciasto. Każda z nas piekła swój własny wypiek. Ja któregoś roku zaniosłam właśnie lamingtony, które inaczej nazywałyśmy kudłaczami , albo kokosankami. Ponieważ w klasie nas było 30 osób to musiałam piec dwie blaszki. Do dzisiaj pamiętam ten smak. Biszkopt, polewa i wiórki. Pycha. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywną pianę,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.