Gdy nie wiadomo co zrobić z nadmiarem białek, polecam upiec to ciasto. Kwaśne porzeczki świetnie smakują ze słodką, kokosową kruszonką. Doskonałe letnie ciasto do kawy! Ciasto: składniki w temp. pokojowej 6 białek 1/2 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 100 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka kokosowa: 2 łyżki masła 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki cukru 2 czubate łyżki wiórków kokosowych ok 200 g czerwonych porzeczek Składniki na kruszo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...