ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:618/1038)

Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem 190

cukru i odstaw na 10-15 minut, aż się obudzą. Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do suchych składników dodaj aktywny zaczyn drożdżowy oraz olej. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrastania na 1-2 godzin (ciasto musu podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto przełóż na podsypany mąką blat. chwilkę zagnieć, aby je odgazować, bo czym(...)pieczeniem. Piecz w temp. 170-180 C bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez 30-40 minut. Po lekkim przestudzeniu ciasta można je posmarować lukrem, dzięki czemu nie będzie tak szybko wysychać     Artykuł Cinnamon rolls czyli drożdżowe buły z cynamonem pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Drożdżowe racuchy z twarogiem 140

Pulchne, drożdżowe racuchy, z dodatkiem twarogu. Chrupiące z zewnątrz i wilgotne w środku. Można powiedzieć, że to połączenie klasycznych racuchów z oponkami serowymi. I to bardzo

Arabeska waniliowa
Zakręcona drożdżówka budyniowa 82

Składniki na ciasto: 50 g drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka

Kocham Czekoladę
PRZEPIS NA PIZZĘ Z MOZZARELLĄ W BRZEGU CIASTA! 179

Ciasto na pizzę to zdecydowanie najczęściej wyszukiwany przepis w internecie. Wielokrotnie mnie pytacie, oglądając moje pizze na Instagramie , jak robię ciasto, jaki mam przepis. Już kilka

SMYKWKUCHNI
ROGALIKI NA MAŚLANCE 609

Z tego ciasta wychodzą niezwykle mięciutkie i puszyste rogaliki.     SKŁADNIKI 300 g mąki pszennej , 15 g drożdży świeżych, 100 ml ciepłej wody, 100 ml

słodki bratek
Pizza ze skordalią i bobem 137

Pyszne ciasto, pyszna pasta z bobu wprost z Grecji oraz smakowite dodatki, oto i moja dzisiejsza pizza. Do pizzy użyłam pasty z bobu zwanej skordalią. Całkiem

Moje Małe Czarowanie
Domowe jagodzianki 177

Ciasto: 25 g świeżych drożdży szklanka ciepłego mleka 3 szklanki mąki pszennej pół szklanki cukru pół kostki masła (100 g) 1 jajko Nadzienie: jagody cukier lub

Karczma Honorietty
Zakręcona drożdżówka budyniowa 137

Składniki na ciasto: 50 g drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka

Kocham Czekoladę
Ciasto drożdżowe ze śliwkami wg Aleex 126

Z tego przepisu korzystałam już jakiś czas temu, ale mimo „dziwności” ciasta, nadal do niego wracam. Dlaczego? Bo ciasto świetnie smakuje: jest puchate i wysokie. Idealne

W mojej kuchni
Indycze Bułeczki 108

 Składniki na ciasto: - 3 i 1/2 szklanki mąki - 1 szklanka ciepłej wody -  tymianek - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka soli - 1 jajko - 1 roztrzepane jajko

w mojej kuchni
Idealne ciasto na pierogi Jakuba Kuronia 2158

wodę i wyrabiaj ciasto na idealnie gładką masę. Gotowe ciasto na pierogi powinno idealnie odklejać się od dłoni, być gładkie i miękkie. Tak przygotowane ciasto owiń folią i odstaw na 15 minut.     Rozwałkuj placek o grubości kilku milimetrów.     Swoje pierogi zrobiłem z kapustą i grzybami. Przepis(...)swojej stronie mam jeszcze kilka przepisów na pierogi oto one: Pierogi ruskie Kuroniów Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z soją Pierogi drożdżowe ukraińskie Pierogi w kruchym cieście Pierogi z podrobami Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem Pierogi z kaszanką Pierogi lwowskie z kaszą i wątróbką Artykuł Idealne ciasto

kuron.com.pl
Babka drożdżowa z rodzynkami. 75

Przed świętami pewnie większość z Was szuka sprawdzonych przepisów na babki Wielkanocne, ta baba drożdżowa jest naprawdę dobra i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby się nie udała. Ciasto jest bardzo smaczne i nawet na drugi i kolejny dzień, odpowiednio przechowywana, nie jest sucha. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Babka drożdżowa z rodzynkami Składniki 500 g mąki 150 g masła(...)Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 C i pieczemy około 30 minut, do (suchego patyczka). Nie piec zbyt długo ponieważ ciasto za bardzo się wysuszy. Dowolnie dekorujemy. Ja polukrowałam ją cukrem pudrem zmieszanym z sokiem z cytryny. Artykuł Babka drożdżowa z rodzynkami. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z kaszy jaglanej, bułki drożdżowej i jabłek 129

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto z kaszy jaglanej, bułki drożdżowej i jabłek Składniki: Kasza jaglana – 1 szklanka Bułka drożdżowa (chałka) – 1 sztuka Mleko – 1,5 szklanki Jajko – 1 sztuka Miód – 2 łyżki Jabłka – 3 sztuki Cynamon – 1 łyżeczka

Kuchnia Bon Appetit
Rogaliki drożdżowe z serem 87

się co zrobić dzisiaj, pysznego na podwieczorek to ja Was zachęcam do zrobienie pysznych, delikatnych i puszystych rogalików drożdżowych z serem. Znikały jeszcze ciepłe, jeśli macie chwilę zróbcie je koniecznie. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rogaliki drożdżowe z serem Składniki Składniki na ciasto: 550 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 2 jajka 70 g cukru 350 ml ciepłego mleka(...)wlewamy masło, cały czas wyrabiając, aż ciasto będzie elastyczne. Może się delikatnie kleić, wierzch oprószamy mąką i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy na min. godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto wykładamy na stolnicę oprószoną mąką, chwilę zagniatamy i dzielimy na 4 porcje. Bierzemy jedną porcję ciasta i rozwałkowujemy prostokąt, wykrawamy trójkąty. (najlepiej robić to radełkiem, ciasto do noża może się przyklejać). U podstawy

To co lubię - gotuję i polecam
Rogale Świętomarcińskie, wg tradycyjnej receptury 168

roku poświęcić się i przygotować tradycyjne rogale, jedyna wada, zbyt szybko znikają ;). Zapraszam na przepis... Składniki na rozczyn drożdżowy: 50 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 2 czubate łyżki mąki tortowej 100 ml ciepłego mleka Składniki na ciasto: 1 kg mąki tortowej 400 ml ciepłego mleka 100 g cukru 150 g masła 2 jajka 3 żółtka szczypta soli dodatkowo(...)jędrne. Na stolnicy wysypać mąkę, ciasto rozwałkować na duży prostokąt. Zamrożone wcześniej masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozłożyć na 2/3 drożdżowego prostokąta, zachowując w koło po każdej stronie ok 2cm wolnego miejsca. Ciasto złożyć na 3 części, zaczynając od części bez masła. Ciasto ponownie rozwałkować na prostokąt i ponownie złożyć na 3 części. Szczelnie owinąć folią spożywczą

Trufelkowo