Przepisów na paszteciki jest wybór ogromny- od pieczonych zwykłych drożdżowych, po te z ciasta francuskiego, półfrancuskiecgo, półkruchego i wiele, wiele modyfikacji. Dziś upiekłam pyszne, z kapustą i grzybami - trochę pachnące już świętami Bożego Narodzenia:) Ciasto półkruche - dobrze się wyrabia i formuje. Polecam! SKŁADNIKI: farsz: 1 kg kapusty kiszonej 2 garście suszonych grzybów 2 średnie cebulki 1 liść laurowy
Z MarcepanemKiedy jest sezon na jagody staram się chociaż raz przygotować jakiś wypiek w którym główna rolę będą odgrywały jagody. Tym razem sposób na szybkie bułeczki które
Gotowanie...to proste !Ciasto idealne na Dzień Taty lub Dziadka. Jest proste w wykonaniu i nie wiele czasu potrzeba aby sprawić swoim najbliższym tym ciastem radość ;) Składniki na 2
Gotowanie...to proste !Dla mnie makowiec to ciasto na Święta albo na wyjątkowe okazje. To nie tylko pyszny deser, ale również efektowna dekoracja stołu.
Na kulinarnym poligonieDrożdżowe bułki skrywające w swoim wnętrzu kulkę mozzarelli i pomidory. Pomidorowe bułeczki z ciągnącym się serem wewnątrz, tak smaczne że nie trzeba do nich już niczego więcej. Same w sobie smakują rozkosznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Bułeczki nadziewane sosem pomidorowym i mozzarellą 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Pieczywo Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 18 bułek Przygotowanie(...)ciepłe miejsce na 15 minut. Pozostałą ilość mąki przesiej przez sito wprost do misy. Dodaj sól i wymieszaj ze sobą oba suche składniki. Wlej oliwę i aktywny drożdżowy zaczyn, po czym ciasto wyrób dłońmi. Misę z ciastem okryj bawełnianą ścierką kuchenną i odstaw w ciepłe miejsce na 60 minut, do wyrośnięcia. Wyruszane ciasto wyłóż na blat podsypany mąką, ponownie wyrób
ProstePesto.plWiadomo, że większość moich wypieków i słodkości staram się czynić nieco zdrowszymi – gdzie mogę to rezygnuję z cukru i białej mąki pszennej. I choć wiem
FlymetothespoonTen rewelacyjny przepis na wyśmienite jagodzianki, pochodzi ze strony Fundacji Anny Dymnej „Mimo wszystko” . Przepis został stworzony przez podopiecznych fundacji. Na stronie internetowej fundacji
Pani M - kuchnia smakowitadzieciństwie mama robiła czasem pizzę w domu, ale zawsze była ona na grubym cieście. Bardziej był to placek drożdżowy z dodatkami, ale i tak dobrze wspominam ten smak z dzieciństwa. Po przeprowadzce do Poznania polubiłam pizzę na cienkim cieście i to podawaną nie z sosami, a z oliwą z oliwek. Nigdy nie umiałam sama takiej zrobić, ale metodą prób
Emskie Smakimiękkości. Studzimy, obieramy i przepuszczamy przez praskę. Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym mleku, odstawiamy na 15 minut, aż drożdże zaczną pracować. Do ziemniaków dodajemy mąkę, zaczyn drożdżowy i sól. Zagniatamy ciasto i w trakcie dodajemy roztopiony i przestudzony tłuszcz. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1,5 godziny do wyrośnięcia, aż ciasto podwoi swoją
Tajemnice SmakuW tym roku nie piekę rogali Świętomarcińskich link do nich macie tutaj za to postanowiłam upiec pyszną i dość prosta w przygotowaniu roladę z nadzieniem
Gotowanie...to proste !Postanowiłam opublikować przepis na kruszonką gdyż widzę ze sporo osób szuka/ szukało przepisu na nią. Ten przepis na kruszonkę uważam za najlepszy, pasuje do wszystkich typów
Gotowanie...to proste !Fantastyczna letnia drożdżówka, idealna na majowy weekend. Słodka od lukru i ciasta i zarazem kwaśna od malin i rabarbaru i mocno owocowa. W dodatku nie jest
Bernika - moj kulinarny pamietnikDrożdżówki są fenomenalne i podbiły podniebienia mojej rodziny. Robiłam je już kilka razy i za każdym razem znikały w oka mgnieniu! Są bardzo proste i szybkie
VioletoweKucharzeniePewnie wszyscy znają te pączusie, bo przepis stary jak świat. Nie zmienia to jednak faktu, że większość je lubi, są smaczne, a w dodatku proste w
Przepisy Mikołaja