Rogale marcińskie- po mojemu :) 203wyrośnięcia. Cukier ucieramy z żółtkami. Pozostałą mąkę przesiewamy i powoli dodajemy pozostałe składniki: rozczyn drożdżowy, masę żółtkową, szczyptę soli, ziarenka z laski wanilii oraz resztę mleka. Wyrabiamy, dodając w trakcie przestudzone masło. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 1 godzinę, przykryte ściereczką. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat podsypany mąką. Wałkujemy na spory prostokąt (mniej więcej wielkości piekarnikowej blachy do pieczenia
Kuchnia w czekoladzie
Ciasto czekoladowe z marcepanem i śliwkami 111Share Pinterest Print Ciasto czekoladowe z marcepanem i śliwkami to pyszne ciacho dla miłośników czekolady. Nie jest pracochłonne, przygotujecie je bardzo szybko. Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. Jak dla mnie to strzał w dziesiątkę Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki 1 szklanka zmielonych migdałów 1 szklanka cukru 4 jajka 200 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka ciemnego kakao(...)Dodać połamaną czekoladę i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Gotową polewą polać ciasto. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Placek migdałowy z gruszkami → Kartofelki marcepanowe z suszonymi śliwkami i cynamonem → Ciasto czekoladowe z truskawkami → Brownie migdałowe z malinami → Placek drożdżowy ze śliwkami, daktylami i migdałową kruszonką Artykuł Ciasto czekoladowe z marcepanem i śliwkami pochodzi z serwisu
Oryginalny smak
Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany czyli poWeekendowe Łakocie odc.127 220krzaczka a z targu wylądowały w cieście pszenno-owsianym a do kruszonki dorzuciłam trochę kokosowego smaku. Jeśli lubicie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasta to to powinno przypaść Wam do gustu :) Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki owsianej po 120 g cukru i masła 2 jajka, rozbełtane
Dzieje kuchennej Wiewióry
Puszyste racuchy drożdżowe 43misce. Ciasto wyrabiaj kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Następnie ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę. Przed samym smażeniem obierz jabłka. Pokrój w kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron po 2-3 minuty do zarumienienia. Autor przepisu: Sylwia The post Puszyste racuchy drożdżowe first appeared
Wasze Przepisy
Przepisy na ciasta z truskawkami 425się pomocny:) Ciasta z truskawkami: Placek z kremem i truskawkami Kokosowa roladka z białą czekoladą i truskawkami Ciasto Leśne smaki Serniczki z truskawkami Wyznanie miłosne Drożdżowe z czekoladą i owocami Tort Pavlova Tartaletki z truskawkami i mascarpone(...)Truskawkowa magia smaku Mini serniczki z truskawkami Truskawkowe ciasto mamy Ciasto z masą truskawkową Sernikobrownies z musem z truskawek Tarta z truskawkami Drożdżowe rogaliki z truskawkami Dymek z pianą i truskawkami Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
Z miłości do słodkości
Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie 129Ciasto Makowa Fantazja czyli aksamitny sernik gotowany na puszystym biszkopcie z dodatkiem maku to pyszny przepis na fantastyczne ciasto, które można przygotować nie tylko na święta Bożego Narodzenia. Może zasmakować nawet osobom, które nie przepadają za makiem, gdyż nie dominuje od smaku ciasta, na pierwszym miejscu jest ser. Składniki na ciasto Makowa Fantazja: Biszkopt: 6 jajek rozmiar M szklanka cukru(...)łyżkami śmietany, cały czas mieszając. Kiedy czekolada jest płynna, wylewam ją na ciasto i posypuję płatkami migdałów. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Ciasto Makowa Fantazja – sernik gotowany na makowym biszkopcie Zobacz inne przepisy na ciasta z makiem: Ciasto Seromakowiec (seromak) Makowiec na biszkopcie Gwiazda drożdżowa z makiem Sernik na zimno z makiem (338 kcal) Artykuł Ciasto Makowa Fantazja
e-PrzepisyKulinarne
Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką 189podpieczony spód i posypujemy przygotowaną kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Placek drożdżowy z rabarbarem i kruszonką → Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką → Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami
Oryginalny smak
Krucho-drożdżowy makowiec 100Krucho-drożdżowy makowiec to wypiek na każdą okazję. Dodatkowym atutem tego ciasta jest to, że długo utrzymuje świeżość. Bardzo nam smakował i ląduje w ulubionych wypiekach. Składniki (na 1 roladę pieczoną w keksówce): Ciasto: 250 g mąki pszennej 25-30 g świeżych drożdży 2 łyżki śmietany 18% 70 g zimnego masła 3 łyżki cukru cukier waniliowy 1 jajko
Kuchnia domowa Ani
Bułeczki Drożdżowe z Truskawkami Rabarbarem i Kruszonką 172Ogródek” . Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułeczki Drożdżowe z Truskawkami Rabarbarem i Kruszonką Składniki na 13 sztuk: Ciasto: 25g świeżych drożdży 350ml ciepłego mleka 150g cukru 150g masła – roztopionego, ostygniętego 750g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 jajka 1 żółtko 8g cukru z prawdziwą
Mała Cukierenka
Drożdżowa figurka Św. Marcina- Weckmann 171Drozdzowe figurki Sw. Marcina. Edyta Guhl. Jeśli 11 listopada znajdziecie się w Niemczech, niech nie zdziwią Was dzieci z lampionami, które wędrują ulicami miast i wsi
dolcevitainmykitchen
Pierożki z kapustą 127pora roku, ale te pierożki są tak pyszne, że można jeść je w każdym czasie). Stanowią doskonały dodatek do czerwonego barszczyku, ale także jako samodzielną przekąskę. Drożdżowe pierożki z kapustą Składniki: Ciasto: 1) 3 szklanki mąki pszennej 2) 3/4 dużej śmietany
Na kulinarnym poligonie
Racuchy drożdżowe 438Pyszne racuchy drożdżowe na podwieczorek są dobrym pomysłem, uwielbiane przez dzieci, ale nie tylko, gdyż amatorów drożdżowych specjałów nie brakuje, w letnie, ciepłe dni mogą stanowić doskonały obiadowy posiłek z kompotem rabarbarowym (propozycja) Składniki: 3 jajka całe 1 szklanka mleka 2,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru 3 dkg drożdży świeżych 1 łyżeczka soku z cytryny Ponadto(...)myjemy wbijamy do miski dodajemy resztę cukru i ubijamy trzepaczką, w trakcie ubijania wlewamy pozostałe mleko nie przerywając ubijania. Do ubitej masy jajecznej wlewamy wyrośnięty rozczyn, wsypujemy mąkę wyrabiamy ciasto drewnianą łyżką około 15 min, aż pojawią się pęcherzyki powietrza, na koniec wyrabiania ciasta dodajemy sok z cytryny, przykrywamy czystą ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia. Banana obieramy ze skórki kroimy
kgwjanczewo
Bułeczki z gyrosem 184Drożdżowe bułeczki nadziane gyrosem z kurczaka doskonale sprawdzą się teraz jako rozgrzewająca przekąska na ponure jesienne dni. Możemy zjeść je na śniadanie lub kolację albo zabrać je ze sobą do szkoły lub pracy. Do bułeczek użyłam oleju Wielkopolskiego rzepakowego i przepis bierze udział w konkursie #OlejKonwenanse i #OlejWielkopolski www.olejkonwenanse.pl ciasto: 400 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży(...)słonecznik Drożdże wymieszać z letnim mlekiem i cukrem,odstawić na 10 minut do wyrośnięcia. Do miski wsypać mąkę,dodać sól,wbić jajka i lekko przemieszać. Wlać rozczyn drożdżowy i olej,wyrobić dokładnie ciasto. Miskę przykryć ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Ciasto musi podwoić swoją objętość. Filet pokroić w drobną kostkę i oprószyć przyprawą do gyrosa
Kolorowa kuchnia Elki
STRUCLA OWOCOWA 203Drożdżowe , które zawsze wyjdzie . Możemy na nadzienie dać mus ze świeżych owoców, możemy użyć dżemu. Jak kto lubi Składniki: 1/2 kg mąki 3 jajka 3 dag drożdzy olejek waniliowy- 1 łyżka cukier waniliowy- opakowanie 2 łyzki cukru 1 szklanka mleka szczypta soli 1/4 kostki margaryny słoik marmolady- u mnie wieloowocowa kruszonka: 3 łyżki mąki 2 łyżki cukru 2 łyżki(...)sól, odstwiamy do wyrośnięcia. (ok 15 minut). Po tym czasie do drugiej miski bierzemy reszte mąki, rozpuszczona wystudzoną margarynę oraz jajka utarte z cukrami, dodajemy wyrosnięte odstawione wczesniej ciasto. Wyrabiamy dokładnie, odstwiamy do podwojenia objętości. Kiedy ciasto urośnie, rozwałkowujemy je na prostokąt. Smarujemy powidłami owocowymi. Posmarowane ciasto dokładnie zwijamyw roladę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy przygotowana kruszonką ( ucieramy margaryne z cukrem
Z Majeczką w kuchni