nogą i wkrocz z pozytywną energią w NOWY DZIEŃ :) Z racji tego, że zima powoli odchodzi na jakiś czas w niepamięć na jej huczne pożegnanie zrobiłam pyszne czekoladowe, marchewkowe babeczki! Cynamon, kardamon i imbir oraz bardzo kojarzą mi się ze świątecznymi wypiekami. Dlatego to ostatni przepis iście zimowy.. Teraz tylko wiosenne. Czekamy na Wielkanoc więc zajadając się ostatnim smakiem
CzarnawisienkaDyni pewnie macie dość, bo atakuje Was na każdym kroku? Niestety - zmartwię Was - u mnie pojawią się jeszcze co najmniej 2 przepisy z dodatkiem dyni ;) Dziś - babeczki czekoladowo-dyniowe, pyszne, mocno czekoladowe, miękkie i mokre w środku. Składniki: szklanka musu z dyni 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 płaskie
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!łyżek cukru pudru (lub wiecej do smaku) Serek z cukrem umieszczamy w misie miksera i ucieramy na puch. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. Wilton M1 napełniamy kremem i dekorujemy babeczki. The post Muffiny Marchewkowe appeared first on Made
Made By Mom And Sondłuższej przerwie, wracam do mojego piekarnika i muffinek. Z końcem października by było coś w klimacie Halloween, mam swoją wersję na słodko - czekoladowe babeczki. W miarę moich możliwości, udało mi się je przyozdobić pajęczyną bez pająka. Nic specjalnego, ale w towarzystwie horrorów klasy B, w nastój Halloween już się wczułam :) To co - trick or treat?:) Składniki suche 2 szklanki
pink envelopebrać się za pieczenie biszkoptu. Szkoda, że wtedy nie zanosiło się na nią, byłyby na co zrzucić winę ;) By jednak nie wyjadać samego kremu, przygotowałam muffinki. Połączenie idealne - puszyste babeczki przełożone masą czekoladową, przepędziły wspomnienia po nieudanym biszkopcie :) Składniki (na 10 szt muffinek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 kopiaste,łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia
pink envelopeBudyniowo-kruszonkowego szału ciąg dalszy :) Zostało mi dużo budyniu i kruszonki więc upiekłam babeczki (nie lubię słowa muffinki..) przy okazji wypróbowując moją nową formę. Przepis dodała Milena M w grupie na facebooku Składniki: 2 szkl. maki 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju Szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystko wymieszać. Nakladac do foremek łyżkę ciasta
W kuchni bez szafekMuffiny z jagodami są zdecydowanie moim ulubionym rodzajem tego wypieku. Przepis, który Wam przedstawiam jest bardzo szybki i prosty (w godzinę przygotujecie i upieczecie babeczki). Jagody można zastąpić, np. brzoskwiniami, malinami czy bakaliami. Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach
Przepisy AleksandryDelikatne, rozpływające się w ustach, klasyczne waniliowe muffinki to ciekawa propozycja na prosty, nieskomplikowany deser idealny do porannej kawy lub jako przekąska podczas dnia. Babeczki mimo swojej prostoty i szybkości w przygotowaniu są bardzo smaczne i z pewnością warto je włączyć w menu domowych słodkości. Muffinki/Babeczki Waniliowe - Składniki: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
Słodka Stronaskładniki: 0.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 0.5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru cynamonowego 1 torebka herbaty o aromacie
Luźna KuchniaDosypujemy mąkę.Wyrabiamy ciasto. Ciasto wstawiamy na około 20 minut do lodówki. Wyjmujemy z lodówki, wałkujemy. Ciastem można wyłożyć silikonowe foremki do muffinek, jak i standardowe foremki do kruchych babeczek. Ciasto nakłuwamy widelcem, wsypujemy do środka papaję, posypujemy cynamonem lub cukrem cynamonowym, zakrywamy okręgami wyciętymi z ciasta- też należy je ponakłuwać. Wstawiamy do piekarnika na dosłownie 15 minut- do momentu
Luźna Kuchniamożna zastąpić np. truskawkami, a na lato pyszny jest w wersji na zimno- z żelatyną zamiast mąki w masie serowej na spodzie z herbatników. Fajnie będzie wyglądał w formie babeczek. można też zamiast wylewać masę jedną na drugą delikatnie je pomieszać, wtedy serniczek będzie bardziej efektowny A do ciasta dla urozmaicenia można dosypać 4 łyżki kakao
Luźna Kuchniaoraz ziarenkami z połowy wanilii, gotujemy 10-15 minut, odstawiamy do ostygnięcia po czym mieszam ze śmietaną kremówkę ubijamy z ziarenkami pozostałej wanilii. Banany tniemy na plasterki na ostudzonym babeczkach układamy plasterki banana, zalewamy ostudzoną masą krówkową. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi- Smacznego
Luźna Kuchniaklimacie lekko walentynkowym, mam dla Was dzisiaj wyjątkowo pyszny deser. Maleńkie, zgrabne finansjerki. Idealne, gdy zostaną Wam białka (na przykład po pączkach), a bezy akurat nie są najbardziej pożądane. Babeczki pieczone w formie do mini muffinek wyglądają ślicznie, a smakują po prostu obłędnie! Intensywnie czekoladowe, lekkie i delikatne, z chrupiącą, cytrynowo-migdałową kruszonką. Tak jak czekoladę z pomarańczą uwielbiam
Pożeraczka, czyli raz adobrzeulubionych są te z owocami, które ułożone na kremie czy budyniu nie dość, że świetnie smakują to też zachęcająco wyglądają. U Nas dziś kolorowo i owocowo czyli takie babeczki wspominające lato w jesienne dni. Tartaletki z budyniem i owocami SKŁADNIKI (na 6 sztuk): 300 g mąki pszennej 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprzed rozcięcie. Gotowe bułeczki ułożyć na blaszce i odstawić na 20 minut, po tym czasie piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni ok 20 minut. Do przygotowania babeczek - bułeczek użyłam majonezu Kieleckiego - który dostałyśmy w paczce do przetestowania od WSP "SPOŁEM" . Ja myślę, że tego majonezu nie muszę nikomu przedstawiać ani reklamować, jest on dostępny praktycznie w każdym
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki