Ta nieduża babeczka będzie w sam raz na deser po sobotnio-niedzielnym obiedzie dla trzech - czterech osób. Starcza akurat na dwa dni. Pięknie pachnie kardamonem i startą skórką ze świeżej pomarańczy. Właśnie zaczyna się na nie sezon. Najbardziej lubię kupować pomarańcze na gdyńskiej Hali Targowej u mojego ulubionego sprzedawcy, który ma te pochodzące z Hiszpanii. Wolę je od pomarańczy z Włoch. A zapach dłoni, gdy ścieram na tarce z nich skórkę - bezcenny :) Babka z kardamonem i pomarańczą mała foremka babkowa 10 dkg... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...