Krucho-drożdżowy makowiec to wypiek na każdą okazję. Dodatkowym atutem tego ciasta jest to, że długo utrzymuje świeżość. Bardzo nam smakował i ląduje w ulubionych wypiekach. Składniki (na 1 roladę pieczoną w keksówce): Ciasto: 250 g mąki pszennej 25-30 g świeżych drożdży 2 łyżki śmietany 18% 70 g zimnego masła 3 łyżki cukru cukier waniliowy 1 jajko 2 żółtka szczypta soli Mak: 4 łyżki gotowej masy makowej (z puszki) 2 białka (zostawić trochę do posmarowania wierzchu) 2 łyżki suchej kaszy manny aromat m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...