ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:211/892)

Mus czekoladowy z owocami 148

żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie łączymy ją z musem. Tak przygotowany mus wlewamy na dno pucharków.  Przygotowanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Dodawać strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, w tym samym czasie miksując ją z kremówką.  Gotowy mus czekoladowy rozdzielić pomiędzy pucharki, ozdobić

Słodka Strefa
Zupa migdałowa 223

zupę: 1 średni seler 2 średnie pietruszki 1 duży por 200 gramów płatków migdałowych 1/2 kostki masła 82% 1 łyżka stołowa mąki 100 ml białego wina wytrawnego śmietana kremówka 30% sól do smaku Składniki do podania: 1 mała cukinia ricotta świeża bazylia kolorowy pieprz olej z pestek dyni Wykonanie: Wszystkie warzywa (por, seler i pietruszkę) pokrój drobno i wrzuć(...)dekoracji. W wersji mniej gęstej zupę możecie również podać z ulubionym ryżem. Gdy warzywa będą już miękkie, zmiksuj całość na gładki krem, w międzyczasie dolej do zupy śmietankę kremówkę. Wlej zupę na talerz, następnie układaj w niej ruloniki z cukinii, na koniec włóż pomiędzy nie cukiniowe paski. Posyp całość kilkoma listkami świeżej bazylii. Przed podaniem skrop krem kilkoma kroplami oleju

Garniec Magalie
Sernik biały puch na białkach 713

masła 2 żółtka 80 g cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 12 białek 300 g cukru 150 g masła 6 łyżek kremówki 35% 1 budyń waniliowy (40g) 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki mleka w proszku 100 g rodzynek 1 płaska łyżka mąki pszennej cukier puder do oprószenia  Przygotowanie: Kruche ciasto(...)złoto.  Drugą część ciasta owinąć folią i włożyć do zamrażarki. Masa serowa: Białka ubić na sztywno z połową cukru. Do dużej miski przełożyć twaróg. Do twarogu dodać kremówkę, resztę cukru, cukier waniliowy, wsypać mleko w proszku, budyń i całość wymieszać na jednolitą masę. Wlać letnie rozpuszczone masło i ponownie wymieszać. Do masy serowej dodawać stopniowo ubite białka i delikatnie

Ala piecze i gotuje
Tort dacquoise z daktylami i orzechami wg Aleex 150

cukru do wypieków • 2 łyżki cukru trzcinowego demerara • 1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny • 8 suszonych daktyli Krem: • 250 g schłodzonego serka mascarpone • 300 ml schłodzonej śmietany kremówki 30% • 1 łyżka cukru pudru • 150 g masy kajamkowej z puszki • pół szklanki posiekanych orzechów włoskich • 10 daktyli Dodatkowo: • cukier puder do oprószenia • kakao do oprószenia • daktyle i orzechy(...)wystygnięcia na kilka godzin lub całą noc. 7. Następnego dnia przygotować krem. Mascarpone wymieszać z masą kajamkową na gładką masę (można to zrobić mikserem lub rózgą). 8. Śmietanę kremówkę i cukier puder umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Mascarpone połączyć z masą śmietanową, delikatnie mieszając szpatułką. 9. Dodać posiekane daktyle i orzechy, delikatnie wymieszać. 10. Na paterze ułożyć

W mojej kuchni
Tort śmietanowy z frużeliną ananasową 150

piekarnika, z wysokości około 60 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% 4 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietankę przelać do miski, zmiksować do utrzymania gęstego kremu. Dodać cukier, wymieszać na najmniejszych obrotach miksera. Frużelina ananasowa(...)Zdjąć z ognia. Dolać żelatynę, dokładnie wymieszać. Wystudzić i schłodzić. Frużelina powinna mieć konsystencję żelu. Nasączenie: Sok z 1 cytryny wymieszany z ½ szklanki wody Dodatkowo: 250 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru Wszystkie składniki powinny być schłodzone. Śmietankę przelać do miski, zmiksować do utrzymania gęstego kremu. Dodać cukier, wymieszać na najmniejszych obrotach miksera. Wykonanie Pierwszy z blatów

kulinarnyswiatdomi
czekoladowe ciasto upadłego anioła 122

składniki: 300 g czekolady mlecznej 100 g masła 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki śmietany kremówki 130 g cukru pudru 1 łyżka rumu dodatkowo: ok. 1/2 kieliszka rumu 100 – 150 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru ok. 30 g czekolady, roztopionej wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy z masłem oraz śmietaną do połączenia się składników a następnie zestawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Idealne Red Velvet 142

ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 225 ml maślanki 1 łyżeczka czerwonego barwnika do żywności (ja użyłam w proszku) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka octu 5% Na krem: 250 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 100 g cukru pudru Sposób przygotowania W misce mieszamy ze sobą mąkę, kakao, sól i barwnik (jeżeli tak jak ja używacie barwnika w proszku). W oddzielnej(...)blaszek by całkiem ostygły. Możemy też upiec ciasto "na raz" i potem podzielić je na warstwy, wtedy jednak trzeba wydłużyć czas pieczenia. Przygotowujemy nasz krem. W misce ubijamy kremówkę i mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przesiany cukier puder i wszystko razem mieszamy. Tak powstałym kremem przekładamy nasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Gotowe! 4.21 http://mostekwkuchni.pl/idealne-red-velvet/ Artykuł

Mostek w kuchni
Babeczki z mąką migdałową i kremem śmietanowo-waniliowym 159

buraków dla koloru 150 g mąki migdałowej Radix-Bis   70 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 120 g cukru trzcinowego ( można zastąpić ksylitolem ) 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 cukier waniliowy cukier puder lub ksylitol do smaku ( około 1płaskiej łyżki ) Wykonanie : Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem,masłem, śmietaną,łyżką soku z buraków(...)wysokości. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, piec babeczki do suchego patyczka około 20/25 minut. Upieczone babeczki przełożyć na kratkę i pozostawić do wystygnięcia.  Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Rękaw cukierniczy napełnić kremem z ozdobną końcówką i udekorować babeczki . Życzę smacznego :) Zapraszam również na zakupy po zdrową żywność do Radix

Sama słodycz i szczypta chili
Walentynkowy sernik pinacolada 206

grawerem , która może stanowić wspaniały ozdobę każdej kuchni Składniki: (na tortownicę 24 cm) 500 g sera na sernik z wiaderka (nie może być wodnisty)* 250 ml zimnej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 500 ml wody 1 galaretka o smaku cytrynowym Wodzisław 1 galaretka pastelowa o smaku pinacolada Wodzisław Do ozdoby: cukier cynamonowy , różowe cukrowe serduszka i kilka listków(...)świeżej mięty *używam Wieluń Mój Ulubiony Przygotowanie: Obie galaretki rozpuszczamy w 500 m wody, odstawiamy do przestudzenia. W tym czasie miksujemy zimną śmietankę kremówkę 30% z cukrem pudrem, śmietanka ma się tylko „napuszyć” (nie trzeba jej dokładnie ubijać). Dodajemy ser na sernik z wiaderka, miksujemy krótko po połączenia składników. Następnie powoli wlewamy nasze galaretki (uwaga może chlapać), miksujemy

Słodkie okruszki
Makaroniki serduszka 180

cukru 65 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) + odrobina czerwonego barwnika spożywczego w żelu lub proszku Składniki na krem: 100 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie mieć(...)pieca nieco niżej niż zazwyczaj. Gotowe makaroniki powinny mieć na górze „skorupkę” czyli chrupiącą warstwę i falbankę na dole. Upieczone makaroniki odstawiamy do przestudzenia. Krem przygotowujemy ubijając krótko kremówkę z mascarpone i cukrem pudrem. Przekładamy krem do worka z ozdobną końcówką. Parujemy ciasteczka według rozmiaru, wyciskamy krem na co drugą połówkę i sklejamy. Gotowe makaroniki podajemy od razu lub wkładamy

Ciastkozercy
WALENTYNKOWY TORT TRUSKAWKOWY 203

Biszkopt: 1,5 szklanki mąki pszennej 6 jajek 1 szklanka cukru 4 łyżeczki octu 3 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek oleju szczypta soli Masa: 400 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 300 g truskawek mrożonych 1/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Mus truskawkowy: 200 g truskawek 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki cukru pudru(...)wystygnął, ale uważamy, żeby nam nie stężał. Mus truskawkowy dzielimy na dwie części: ok. 3/5 musu dodamy do masy a ok. 2/5 musu użyjemy do przełożenia biszkoptu. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną masę. Następnie do ubitej śmietany dodajemy porcjami większą część musu truskawkowego. Delikatnie mieszamy łyżką. Białą czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Churros 137

Składniki: Churros: 3 jajka 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 80 g masła 2 łyżki cukru Sos czekoladowy: 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 150 g śmietany kremówki 30% Dodatkowo: olej cukier puder Przygotowanie: Churros: Zagotować wodę z masłem i cukrem. Ustawić ogień na najmniejszy, wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą. Ostudzić. Następnie dodać jajka(...)ciasta na rozgrzany, głęboki tłuszcz. Obcinać nożyczkami. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor, następnie odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem. Sos czekoladowy: W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Ciasto Kopiec Kreta 281

łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 200g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 180ml oleju 200ml maślanki Krem: 4 banany 1/2 cytryny 15g żelatyny + 140ml zimnej wody 650ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g 3-4 łyżki cukru pudru 50g mlecznej czekolady, startej na drobnych oczkach 2 łyżki soku z cytryny(...)podgrzewać przez około 30 sekund), zdjąć z ognia i odstawić. 7. Banany obrać i skropić dokładnie sokiem z 1/2 cytryny. Banany poukładać w wydrążonym biszkopcie ( patrz FILM ). 8. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i aromatem. Następnie cały czas mieszając ręcznym mikserem, wlać w 2-3 partiach rozpuszczoną żelatynę. Dodać startą czekoladę, 2 łyżki soku

Mała Cukierenka
Babeczki FROZEN delikatnie cytrynowe z konfiturą 253

łyżeczki sody 150g miękkiego masła 140g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g skórka starta z 1 cytryny 2 jajka 160ml maślanki 2 łyżki soku z cytryny Krem: 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 150g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1-2 krople aromatu śmietankowego (polecam dr. Oetker) 1 fix do śmietany niebieski barwnik spożywczy Dodatkowo(...)noża lub wykrawacza do muffinów, patrz film (wykrojone ciasto zachować). 6. W środek każdej babeczki włożyć 1 łyżeczkę konfitury. Wykrojone ciasto przyciąć i nakryć nim nadzianie. Krem: 7. Śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, aromatem i fixem (na początku radzę ubijać na niskich obrotach, ponieważ może chlapać). 8. Do kremu dodajemy niebieski barwnik spożywczy, mieszamy (radzę

Mała Cukierenka