ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:211/892)

Czekoladowy sernik z bananami i gruszką 209

tylko. 1/2 opakowania biszkoptów okrągłych 70 dkg sera twarogowego 3 banany duże 6 gruszek 200 g czekolady gorzkiej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 4 jajka 250 ml śmietany kremówki 1 budyń o smaku czekoladowym 1 cytryna gruszki wywar: 1 litr wody 3 goździki 3 ziarna kardamonu 2 laski cynamonu dekoracja: gorzka czekolada rurki mięta daktyle suszone Ser mielę dwukrotnie. Banany obieram(...)skrapiam sokiem z cytryny i też mielę. Do miski przekładam ser z bananami, dodaję jajka, cukier trzcinowy, śmietanę kremówkę i mieszam mikserem. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, i lekko przestudzoną dodaję do sera cały czas miksując. Na końcu dodaję budyń. Masy nie wyrabiam za długo żeby sernik się nie napowietrzył. Chodzi tylko o połączenie składników. Do sera wlałam też cały

wesoła kuchnia
Gruszkowe Cappuccino 854

orzechowego 100 ml wrzątku 3 pełne łyżeczki żelatyny Mus gruszkowy: ok 1 kg gruszek 150 ml wrzątku 1 galaretka cytrynowa 1 płaska łyżeczka żelatyny Masa śmietanowa: 350 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 200 ml mocnej, słodkiej kawy kakao Do misy miksera wbijamy całe jajka, dodajemy cukier(...)gruszek i odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy przestygnie przekładamy całość na masę cappuccino i odkładamy na kilka godzin do lodówki do całkowitego stężenia. Po tym czasie mocno schłodzoną kremówkę łączymy razem z cukrem pudrem oraz mascarpone i ubijamy aż utworzy się gęsty krem. Gotową masę wykładamy na wierzch ciasta – można przełożyć ją do rękawa cukierniczego i wyciskać ładne rozetki

Smaki Na Talerzu
piernikowy sernik 230

herbatników 1 łyżka cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła miękkiego sernik 500g twarogu sernikowego 1szkl. Cukru ciemnego 3 łyżki mąki pszennej,lub 1 pudding 37 gr. 3/4 szkl. kremówki 30% 1/4 szkl. (60 ml) melasy ,lub syropu klonowego 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1-2 łyżeczki imbiru w proszku-jak lubicie to 2 łyżeczki 1 1/2 łyżeczki cynamonu(...)łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonych goździków 4 jajka pianka 1 1/4 szklanki (300 ml), śmietany kremówki 1/2 szkl. cukru pudru 3 łyżki (45 ml) melasy ,lub syrop klonowy 3/4 łyżeczki cynamon 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 113 g sera twarogowego Bita śmietana na wierzch 3/4 szklanki (180 ml), śmietany 6 łyżki (44 g), cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki

w mojej kuchni
Twarożek z płatkami Corn Flakes Kakao i Miód 183

porcje: około 25 g płatków Corn Flakes Kakao i Miód Lubella 250 g półtłustego sera 1 łyżka gęstego miodu sok z 1-1,5 limonki 150 ml kremówki Do dekoracji: maliny pistacje listki mięty Ser przeciskamy 2-3 razy przez praskę. Krótko miksujemy, dodając miód, aż do otrzymania gładkiej, kremowej konsystencji. Dodajemy sok wyciśnięty z 1-1,5 małej limonki(...)mieszamy. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Mieszamy z twarożkiem. Pistacje drobno siekamy. Płatki Corn Flakes Kakao i Miód lekko kruszymy. Na dno szklanki wykładamy naprzemiennie trochę masy twarożkowej oraz pokruszone płatki i posiekane pistacje. Wierzch dekorujemy malinami, resztą posiekanych pistacji oraz listkiem mięty. Uwagi: Maliny możemy również dodać pomiędzy warstwy

Smaki Na Talerzu
Babka kawowa z kremem makowym 220

foremki i wstawiamy do piekarnika na 80 minut (lub do suchego patyczka). Temperatura pieczenia to 170 stopni.  Gdy babka ostygnie, wykonujemy krem. Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki (schłodzona) 150 g serka mascarpone (schłodzona) łyżka posiekanych drobno płatków migdałowych 2 łyżki białego maku cukier puder według uznania skórka otarta z pomarańczy Wykonanie: Mak gotujemy przez 15 minut(...)miękkości, po czym odsączamy na sicie i pozwalamy mu ostygnąć. Kremówkę ubijamy na bardzo sztywno, następnie łyżka po łyżce dodajemy serek i miksujemy kolejne kilka minut, by krem zgęstniał. Na końcu dodajemy posiekane drobno migdały i mak, a także cukier puder.  Tak przygotowanym kremem ubieramy babkę, posypujemy ją skórką otartą z pomarańczy i cieszymy się wybornym smakiem, a także

Poezja Smaków - blog kulinarny
DESER Z MASCARPONE, BEZAMI I MALINAMI 282

malinami. Wygląda efektownie, smakuje obłędnie, lekki jak chmurka a wykonany dosłownie w kilka chwil.  Idealny jako słodki poczęstunek dla niespodziewanych gości ;) Składniki na 2 pucharki: * 100 ml śmietany kremówki 36% * 300 g serka mascarpone * około 50 g małych bezów  (użyłam bezów Mamut) * 2 szklanki świeżych malin * 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Maliny zmiksować blenderem na gładki mus (kilka(...)odłożyć do dekoracji), jeśli maliny są kwaśne można dosypać łyżkę cukru pudru. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 1 łyżkę cukru pudru i serek mascarpone, dokładnie wymieszać mikserem. Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki (kilka pozostawić do dekoracji). Na dnie pucharków umieścić po łyżce serka mascarpone, na to wyłożyć warstwę musu z malin, kolejno warstwa pokruszonych bezów

Zrób to smacznie
ciasto delicja z pomarańczami 375

Odstawiamy do lekkie stężenia. Pomarańcze myjemy obieramy, dzielimy na cząstki i obieramy z błonek. składniki na mus czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 100 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej 30 g masła 50 g cukru 3 jajka (żółtka oddzielone od białek) 3 łyżki soku z pomarańczy wykonanie: Czekolady, masło oraz sok podgrzewamy w rondelku do całkowitego rozpuszczenia(...)każdy razem dokładnie mieszamy (miksujemy) na gładki krem. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka z z cukrem. Połowę ubitych białek dodajemy do kremu i mieszamy aby rozluźnić konsystencję. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy pozostałą część ubitych białek i również delikatnie mieszamy. wykonanie ciasta: W tortownicy układamy biszkopt. Na biszkopt przekładamy tężejącą galaretkę

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z musem jabłkowym i kremem śmietanowo-budyniowym 550

zależy jak słodkie były jabłka). Mus wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki do stężenia.   Ugotowany budyń ubijamy mikserem, aby się "rozbił". Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wrzątku. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do budyniu dodajemy jeszcze ciepłą żelatynę i ubijamy, następnie budyń dodajemy porcjami do kremówki i też ubijamy. Czynność tą musimy przeprowadzić dosyć sprawnie, tak aby masa

Jadło i czytadło
Serniczki oreo na zimno. 346

dociskamy i zostawiamy w lodówce na 0,5 godziny.   Masa serowa: 450 g sera mascarpone (dałam ser z jogurtów greckich , zrobiony w domu dzień wcześniej) 450 gram śmietany kremówki 0,5 szklanki drobnego cukru ,ale jeśli ktoś lubi super słodko ,to może dać 1 szklankę . 12 ciastek oreo ,pokruszonych ,razem z kremem Krem z ciastek ,który został po zrobieniu(...)spodu Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem na sztywno ,dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia się składników.Dodajemy krem z ciastek ,pokruszone ciastka z kremem i mieszamy .Masę przekładamy do kokilek i wstawiamy do lodówki na 3 godziny .Dekorujemy dowolnie. Smacznego

Ladylaura.
Tort Czekoladowy z Gruszkami 452

pudru Krem: 150ml mleka 100g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości kakao 60%) 100g mlecznej czekolady 1 łyżka kakao 20g żelatyny 120ml zimnej wody 200g naturalnego jogurtu 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1-2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g Dodatkowo: 3 łyżki konfitury morelowej 1 puszka gruszek w syropie (750g) 170ml schłodzonej śmietanki(...)kremówki 36% 2 łyżeczki cukru pudru 2 umyte gruszki wiórki czekoladowe do posypania dżem borówkowy (taki do mięs) sok z cytryny do skropienia gruszek Biszkopt: 1. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. 2. Do jajek dodać cukier i ubijać mikserem na najwyższych obrotach przez około 5 minut. Następnie dodać olej i krótko, delikatnie wymieszać szpatułką ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Babeczki orzechowe z kremem czekoladowym 248

pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 50 g czekolady gorzkiej lub deserowej, posiekanej Krem czekoladowy: 100 g czekolady - gorzkiej, deserowej lub pół na pół z mleczną 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 250 g serka mascarpone cukier puder do smaku - opcjonalnie Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania kremu . Czekoladę posiekać. Śmietanę kremówkę przelać do garnuszka, postawić na palniku i  mocno

Opowieści z piekarnika
CIASTO A'LA TORCIK Z PATELNI 254

tego nie trzeba mieć piekarnika w domu, aby zrobić domowy torcik - same plusy 😉 Masę można wykonać dowolną, na jaką tylko ma się ochotę - wystarczy że w śmietanie kremówce rozpuści się ulubiony smak czekolady 🍫  P.S. Przepis mojego autorstwa.   Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju(...)czekolady gorzkiej szczypta soli Masa: 250 ml śmietany 36% 100 g czekolady Kasztanki 1 łyżeczka cukru z wanilią Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Wykonanie: Śmietanę kremówkę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej czekoladę Kasztanki. Studzimy i wkładamy do lodówki na min. 2 godziny. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek dodajemy ocet. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem

Kuchnia MagdaLeny
Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA 256

mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru wanilinowego (niekoniecznie) Krem: 400g mrożonej czarnej porzeczki (lub świeżej) 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki wody 25g mąki ziemniaczanej (1 spora łyżka) 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu 1 fix do śmietany wiórki z białej czekolady do posypania Bezy: 1. Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia(...)ilością wody, wymieszać. Tak rozmieszaną mąkę dodać do gotujących się porzeczek, wymieszać i znów zagotować. Porzeczki zdjąć z ognia i nakryć folią spożywczą, odstawić do całkowitego ostygnięcia. 8. Śmietankę kremówkę ubić z fixem i wanilią. Dodać do niej połowę porzeczek i wymieszać parę razy szpatułką, żeby uzyskać marmurkowy wzór ( patrz FILM ). 9. Zdjąć papier do pieczenia z blatu bezowego

Mała Cukierenka
SZYBKIE CIASTO KINDER 332

wyłożoną pergaminem tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ( u mnie z termoobiegiem ) przez 30- 40 min., najlepiej do suchego patyczka.  KREM mascarpone 250 g. śmietana kremówka 30 % 250 ml. masło orzechowe 2 łyżki masło czekoladowe 2-3 łyżki Mascarpone ubić ze śmietaną kremówką ( krem będzie gęsty ). Dodać masło orzechowe i czekoladowe. Zmiksować tylko do połączenia się składników

Kuchnia Paulettes
Dyniowy sernik z żurawiną i kremem czekoladowym 373

łyżki cukru z prawdziwą wanilią 4 jajka 300 g surowej dyni 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 200 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 150 g czekolady białej Herbatniki rozkruszyć w rozdrabniaczu na proszek i wymieszać z kakao oraz miękkim masłem. Wyłożyć na dno formy 21 x 25 cm w wyłożonym papierem do pieczenia(...)owoce żurawiny, lekko wciskając je w sernik. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 *C. Piec przez około 50 min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, a następnie wstawić do lodówki. Kremówkę podgrzać w garnuszku i gorącą zalać połamaną czekoladę. Po minucie dokładnie wymieszać, aż się całkiem rozpuści. Odstawić do wystudzenia. Zmielony twaróg (użyłam tego z wiaderka) zmiksować razem z płynną czekoladą

https:KKuchniaMniam