ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:209/892)

Sernik na zimno z musem z mango i pomarańczy 172

letnie słońce w bezchmurny dzień. Koniecznie zróbcie. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): Masa serowa: 1 wiadereczko (1 kg) twarogu sernikowego dwukrotnie zmielonego 1,5 szkalnki (370 ml) śmietanki kremówki 30% 0,75 szklanki (150 g) drobnego cukru 1 opakowanie (16 g) cukru z wanilią 3 łyżki (30 g) żelatyny 0,75 szklanki (180 ml) gorącej wody Mus: 1 dobrze(...)gorącej wodzie. Do rozpuszczonej żelatyny dodać 3-4 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać, w celu wyrównania temperatury. 4) Nie przestając miksować, przygotowaną żelatynę powoli dolewać do całości. 5) Kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 6) Przygotowaną masę serową wylać do przygotowanej wcześniej formy, wyrównać i odstawić do lodówki, do stężenia. 7) Mango obrać, pokroić

Fitsweet.me
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 158

bogato, który podbije serce każdego łasucha. Koniecznie spróbujcie. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): Masa serowa: 750 g twarogu sernikowego dwukrotnie zmielonego 1,5 szklanki (370 ml) śmietanki kremówki 30% 1 szklanka (200 g) drobnego cukru 1 opakowanie (16 g) cukru z wanilią 3,5 łyżki (35 g) żelatyny 0,75 szklanki (180 ml) gorącej wody 1 opakowanie (175g(...)grzbietem łyżki, a następnie odłożyć do lodówki na kilka minut. 2) Do misy miksera dodać twaróg, cukier oraz cukier waniliowy i mieszać przez 2-3 min. 3) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 4) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 5) Nie przestając miksować, przygotowaną

Fitsweet.me
,,Ciasto kakaowe z musem chałwowym’’ 180

delikatny biszkopt przełożony puszystym kremem o smaku chałwy.Do przygotowania ciasta wykorzystałam produkty HELIO oraz ePrezenty Składniki: 160 g chałwy 150 g białej czekolady Helio 450 ml śmietany kremówki 30% 15 g żelatyny w płatkach 30 g orzechów włoskich Helio masło do wysmarowania formy 30 g wiórków kokosowych Helio Składniki na ciasto: 6 jajek 113 g mąki pszennej(...)Rozsmarowujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy w 160 stopniach C 180 stopniach C przez 10 minut. przygotowanie musu: Gotujemy 150 ml śmietany kremówki. Rozpuszczamy w niej chałwę oraz czekoladę. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie przez 3 minuty, a następnie odciskamy i dodajemy do ciepłej masy chałwowej. Masę studzimy. W między czasie ubijamy resztę

Podróż w kulinaria
Tort Migdałowy Malakoff 286

migdałowych około 70-80g okrągłych biszkoptów Do nasączenia: sok wyciśnięty z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 60ml rumu 60ml likieru pomarańczowego Wierzch i boki: 600ml śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru 2 fixy do śmietany 1 łyżeczka cukru wanilinowego WINIARY Dodatkowo: 3 łyżki konfitury lub dżemu z czarnej porzeczki około 200g masy marcepanowej migdały(...)ponczu i ułożyć je na kremie w blaszce, lekko docisnąć. Na biszkopty wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc. Wierzch i boki: 11. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilią i fixem. Śmietaną posmarować boki i wierzch tortu ( patrz FILM ), zachowując trochę śmietany na rozetki. 12. Marcepan krótko zagnieść i podsypując cukrem pudrem rozwałkować

Mała Cukierenka
Sernik z musem żurawinowym 153

SERNIK z MUSEM ŻURAWINOWYM Składniki: (forma 24 cm) spód: 30 g masła 160 g ciastek owsianych z żurawiną masa serowa: 500 g sera białego na sernik 250 ml śmietany kremówki 3 jajka 1 cukier waniliowy 3/4 szkl cukru 3 łyżki mąki mus żurawinowy: 120 g żurawiny 1/2 szkl cukru sok z 1/2 cytryny 3 łyżeczki żelatyny 300 ml śmietany kremówki

Bon appetit mon amie
Lebkuchen - najlepsze pierniki na świecie 162

łyżeczki sody oczyszczonej 200 ml miodu 85 g masła 1/2 szklanki drobno posiekanej skórki pomarańczowej i cytrynowej Skladniki na polewę czekoladową: 120 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki Wykonanie: suche składniki wymieszać w misce w garnuszku podgrzać miód z masłem, nie zagotowywać. Odstawić do przestudzenia do suchych składników wlać masę miodowo-maślaną i wymieszać, np. łyżką do połączenia składników(...)dopiero zdjąć. Gorące pierniczki są bardzo miękkie. Jeśli piekłaś za długo i mocno stwardniały, nie ma się co martwić. Polane polewą zmiękną przez noc w rondelku zagotować śmietanę kremówkę, dodać połamaną czekoladę i odczekać kilka minut, następnie wymieszać. Przy pomocy pędzla posmarować pierniczki i układać na kratce. Zostawić na noc do stężenia polewy przechowywać w zamkniętej puszce lub szklanym naczyniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śmietankowy tort z żurawiną 251

mąki ziemniaczanej 12 łyżek mąki pszennej pół łyżeczki mielonych goździków (można kupić zmielone lub zmielić w młynku do kawy) Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 800 ml śmietany kremówki 3 saszetki utrwalacza do bitej śmietany (można pominąć, ale tort musi wtedy koniecznie stać w bardzo zimnym miejscu, u mnie chłodził się w zamrażarce) 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)łyżeczki cukru waniliowego. Gotujemy do momentu, aż żurawina puści sok i zacznie się rozpadać, całość powinna mieć konsystencję gęstgo musu. Odstawiamy do przestudzenia. Ubijamy razem mocno schłodzoną śmietanę kremówkę i serek mascarpone, dodajemy cukier puder wymieszany z utrwalaczem do bitej śmietany i miksujemy do uzyskania sztywnej konsystencji. Układamy pierwszy ze spodów na paterze i smarujemy przestudzonym musem z żurawiny. Następnie

Ciastkozercy
WZ-tka z kremem mascarpone i likierem waniliowym 138

wanili 9 dkg cukru pudru 7 dkg mąki Polewa: 3 łyżki masła lub margaryny (bez laktozy) 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Krem: 200 ml kremówki (bez laktozy) 20 dkg mascarpone (bez laktozy) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 3 łyżki wody 8 łyżek likieru waniliowego WZ-tka z kremem mascarpone i likierem waniliowym Przygotowanie. Mąkę(...)łyżką. Piec 3o min w 180 stopniach Celsjusza. Ciasto wystudzić i rozkroić wzdłuż. Nasączyć jedną ze stron każdego z blatów likierem waniliowym. W misce ubić na pół sztywno śmietanę kremówkę z cukrem. Dodać mascarpone i kontynuować ubijanie. W miseczce rozpuścić żelatynę w trzech łyżkach wody. Wystudzić, ale tak aby nadal miała płynną konsystencję. Do ubitej śmietany i serka mascarpone dodać

mecooks
kostka kawosza 1399

szklanka mleka 30 g kakao 300 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 łyżeczki sody oczyszczonej szklanka świeżo zaparzonej wrzącej kawy na krem: 300 ml śmietanki kremówki 300 g serka ricotta 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 14 podłużnych biszkoptów 1/2 szklanki likieru kawowego słoiczek dżemu wiśniowego Do miski przesiać mąkę z sodą, proszkiem i kakao(...)górką" więc należy ją ściąć i pokruszyć a resztę ciasta przekroić na dwa blaty.  Dolny blat ciasta posmarować połową dżemu. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. . Wmiksować ricottę a następnie przestudzoną żelatynę.  Podzielić krem na 3 części. Jedną wyłożyć na warstwę dżemu. Biszkopty moczyć w likierze i układać na kremie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gofry z bitą śmietaną, sosem krówkowym i orzeszkami. 239

szklanka mleka 2 i pół szklanki mąki tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 7 łyżek oleju 2 łyżki cukru waniliowego z prawdziwa wanilią Bita śmietana: 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku Sos krówkowy: 30 dag cukierków krówek 4 łyżki mleka Dodatkowo: 10 dag orzeszków ziemnych Wykonanie: 1. Gofry: Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą(...)prażymy na suchej i gorącej patelni, podczas prażenia cały czas mieszamy i uważamy, żeby ich za mocno nie przypiec, mają być ładnie zrumienione. Studzimy. 3. Śmietanka: Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder do smaku i ubijamy. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 4. Sos krówkowy: Do garnka dajemy mleko i zagotowujemy, następnie wrzucamy krówki

Izabelawkuchni
Cynamonowe pancakes z karmelowymi jabłkami 273

cukru z prawdziwą wanilią 3 łyżki cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant szczypta soli karmelowe jabłka 4 kopiate łyżki cukru trzcinowego Dry DemeraraDiamant 4 łyżki wody 50g masła 50ml śmietanki kremówki 2 duże soczyste jabłka 1 łyżeczka cynamonu sok z 1/2 cytryny dodatkowo serek kremowy prażony słonecznik SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy. Masło topimy i łączymy(...)dnem, z każdej strony na złoty kolor. Jabłka obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Cukier i wodę wlewamy na patelnię. Czekamy aż cukier się całkowicie roztopi, dodajemy masło i kremówkę (uwaga reakcja będzie gwałtowna). Całość mieszamy. Wrzucamy pokrojone jabłka, cynamon i sok z cytryny i prażymy do momentu aż jabłka będą lekko zrumienione i miękkie, ale zachowają swój kształt. Placuszka

DefinicjaSmaku
Złoty sernik z dynią pieczoną w cynamonowym oleju 267

mąki ziemniaczanej 4 jajka spód 350g herbatników skórka i sok z 1/2 pomarańczy 70g masła 30 g masła orzechowego 1 łyżeczka cynamonu polewa 2 białe czekolady 50 ml śmietanki kremówki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA  Dynię kroimy w drobną kostkę. Olej słonecznikowy Wielkopolski łączymy z cynamonem i wylewamy na pokrojoną dynię. Całość dokładnie mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)sernik będzie delikatniejszy i bardziej kremowy. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystudzenia. Białą czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Dolewamy stopniowo ciepłą kremówkę i mieszamy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Całość wylewamy na upieczony sernik i rozsmarowujemy. Żeby podkreślić złoty kolor sernika udekorowałam go jadalnym złotym pudrem. Sernik wstawiamy do lodówki na conajmniej

DefinicjaSmaku
Makaron orzo z kurczakiem w kremowym sosie z suszonymi pomidorami 254

czosnku – drobno posiekane 10 suszonych pomidorów – pokrojone w mniejsze kawałki masło, olej z suszonych pomidorów sól, świeżo zmielony pieprz, ostra i słodka papryka mielona 200 g śmietany kremówki 2 – 3 łyżki startego sera grana padano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Makaron orzo ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstaw. Na dużej patelni rozgrzej(...)pieprzem, ostrą i słodką papryką mieloną. Kurczaka przełóż na talerz, odstaw. Na tej samej patelni rozgrzej dodatkową łyżeczkę masła. Dodaj czosnek i suszone pomidory, smaż około minuty, mieszając. Dodaj kremówkę i ser grana padano, mieszaj do momentu aż się rozpuści. Dodaj ponownie kurczaka i gotuj jeszcze chwilę. Dodaj makaron, całość wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp natką pietruszki. Smacznego! Artykuł

Moja pasja smaku
Piernik 191

łyżki kakao 2 łyżeczki sody 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 filiżanka espresso 2 łyżki przyprawy do piernika + ok. 400 g powiedeł śliwkowych, 100 g gorzkiej czekolady, 70 ml śmietany kremówki Wszystkie suche składniki z wyjątkiem cukru mieszamy razem w misce: mąkę, kakao, sodę i przyprawę do piernika. W rondelku rozpuszczamy masło z miodem i filiżanką espresso. Masło z miodem odstawiamy(...)suchego patyczka” w temperaturze 170 stopni. Czas, kiedy ciasto jest w piecu możemy wykorzystać na zrobienie polewy. Pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę podgrzewamy na małym ogniu razem z kremówką, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Upieczone ciasto wyciągamy na kratkę i odstawiamy do ostudzenia. Po przestudzeniu przekrawamy na 3 blaty i nakładamy do środka powidła śliwkowe. Wierzch ciasta smarujemy przestudzoną

Ciastkozercy
Kawowiec bez pieczenia 360

Składniki 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej cukier puder do smaku 1/2 l kremówki kilka kostek gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny podwójne espresso łyżka likieru amaretto kilka ziarenek kawy do ozdoby Sposób Łyżeczkę kawy rozpuszczalnej zalać 1/2 szkl. wrzątku, zostawić do wystygnięcia. Przygotować podwójne espresso, pozostawić do wystygnięcia.  Biszkopty nasączyć naparem z kawy rozpuszczalnej sporządzonym z dodatkiem(...)łyżki likieru amaretto, ułożyć na dnie tortownicy o średnicy 24 cm.   Żelatynę zalać niewielka ilością zimnej wody, Po napęcznieniu rozpuścić w 1/2 szkl, wrzątku, wystudzić.  Kremówkę ubić na sztywną pianę. Nie przerywając miksowania dodawać stopniowo cukier puder i żelatynę (trochę śmietany odłożyć do dekoracji), oraz wystudzone espresso. Chłodzić około 5 minut.  Masę przelać na biszkopty, odstawić

Kuchenne aromaty