ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:202/892)

Deser galaretka z owocami 148

robię taki deserek. Oczywiście owoce sezonowe a zimą mogą być owoce mrożone lub z puszki. Składniki: 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka truskawkowa winogrona białe bezpestkowe truskawki 200 ml zimnej kremówki 1 łyżka cukru pudru rurki i serca z czekolady do dekoracji Przygotowanie: Galaretkę pomarańczową przygotować wg przepisu na opakowaniu przestudzić, zimną rozlać do kieliszków. Dodać po kilka winogron i włożyć(...)Galaretkę truskawkową również przygotować wg przepisu jak na opakowaniu przestudzić i zimną wylać na galaretkę pomarańczową. Dodać truskawki i ponownie włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Za pomocą rękawa cukierniczego nałożyć bitą śmietanę na galaretki dodać truskawki oraz ozdoby z czekolady

Ala piecze i gotuje
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 184

usunąć papier do pieczenia. Dno i boki formy wyłożyć nowym papierem do pieczenia, na nim ułożyć nasz spód biszkoptowy. Masa serowa: - 500g sera (u mnie Juliko- b.gęsty) - 200g kremówki - 2 galaretki truskawkowe - 4 łyżeczki żelatyny - 800g truskawek (odszypułkowanych) - 6-8 łyżek pudru z ksylitolu, cukru trzcinowego lub zwykłego (ja dałam 6 łyżek, miałam bardzo słodkie truskawki) Galaretki(...)dokładnie zmiksować (zblendować) z pudrem na mus. Mus truskawkowy wmieszać następnie do sera. Do masy serowo-truskawkowej dodać schłodzone mocno (prawie tężejące) galaretki, dokładnie rozmieszać, następnie mieszając dodać ubitą kremówkę. Na samym końcu dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki, najlepiej schłodzone  pozostałe truskawki (400g). Całość lekko tężejącą (gdy masa jest bardzo rzadka musimy odczekać, aż zacznie ściągać) wyłożyć na biszkopt

Smaczne Zdrowe
tęczowy cytrynowy dinotort 155

szklanka mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju barwniki spożywcze  na krem: 300 ml śmietanki kremówki cytryna 1 jajko 1 żółtko 40 g masła 80 g cukru łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo: bita śmietana liście mięty ozdoby papierowe na piku (dinozaury) sok z połowy(...)rozmieszać na małym ogniu. Dodać masło, skórkę i sok z cytryny. Mieszać cały czas aby nie powstały grudki aż masa się zetnie i będzie gładka jak budyń. Wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w kilku łyżkach wrzątku. Do ubitej śmietany dodać krem cytrynowy i żelatynę. zmiksować. Podzielić na 5 części. Każdy blat ciasta nasączyć wodą wymieszaną z sokiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lody miętowe z czekoladą 113

muszą być i domowe lody. Tym razem lody z dodatkiem mięty z ogródka :) Składniki: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 1/2 szklanki cukru - 2 żółtka - 1 i 1/2 szklanki śmietany kremówki - 1 szklanka świeżych liści mięty Przygotowanie: Liście mięty blendujemy z cukrem. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, następnie zdejmujemy ją z ognia, dodajemy żółtka i ubijamy, aż masa uzyska konsystencję kremu. Śmietanę(...)kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami masę miętową oraz masę czekoladową. Mieszamy wszystko delikatnie łyżką do połączenia składników. Masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika. Po upływie godziny masę wyciągamy i mieszamy. Całość powtarzamy minimum dwa razy

Zainspirowana w kuchni
TRUSKAWKOWE SZALEŃSTWO 154

Królowe sezonu- truskawki. Najlepsze posypane cukrem z odrobiną śmietany. Warto jednak czasem poświecić troszkę więcej czasu i przygotować takie fajne deserki. Smakują rewelacyjnie.  Składniki: 330 ml śmietany kremówki 200 g truskawek opakowanie biszkoptów albo jeden placek biszkopta czekoladowe rureczki świeże listki mięty Wykonanie: *Kremówkę ubijamy na sztywno . Dodajemy cukier puder wedle uznania do smaku.  *Kilka truskawek zostawiamy

Z Majeczką w kuchni
Charlotte z truskawkami – ciasto bez pieczenia 417

ozdobiłam truskawkami, ale gdyby tak dodać jeszcze jagód, malin i jadalnych kwiatów, prezentowałaby się jeszcze piękniej. Charlotte z truskawkami – ciasto bez pieczenia: 500 g truskawek 500 ml śmietanki kremówki 30% 100 g białej czekolady (1 tabliczka) 300-350 g jogurtu greckiego 4-6 łyżek cukru pudru 4 lekko czubate łyżeczki żelatyny ok. 250-300 g podłużnych biszkoptów herbata owocowa(...)jeszcze kilka łyżek masy, ponownie mieszamy i dodajemy tak wymieszany jogurt do garnka z masą truskawkową. Mieszamy całość do połączenia. W ten sposób unikniemy dużych grudek jogurtu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru. Dodajemy całość śmietany do masy jogurtowo-truskawkowej i delikatnie mieszamy od dołu do góry, aż do połączenia. Tak przygotowaną masę wlewamy do tortownicy

Poezja smaku
Maślana młoda kapusta ,duszona w śmietanie 164

dużo bardziej wymagająca … Więc ,nie ma na co czekać . Ktoś zaraz powie , po analizie składu , raju ile kalorii.. to zabija , nadwaga , cholesterol..zawał ! .Ok śmietana i to kremówka 30 %, masło ..ale sama kapusta nie ma zbyt wielu kalorii , więc się bilansuje ..mi tam w biodra nie wchodzi , a smak nade wszystko ..masełko mniam .. Jak będzie za dużo , zawsze(...)można na siłowni , podkręcić śrubę Polecam szybkie , proste danie lub przystawka do obiadu Składniki : 1 średniej wielkości , główka młodej kapusty 1/2 szklanki słodkiej kremówki 30 % 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka octu jabłkowego 1 łyżeczka miodu ( bardzo dobry jest z mniszka ) świeży koperek do dekoracji Kapustę szatkujemy , czosnek wyciskamy praską . Na rozgrzanej patelni , roztapiamy

Ogrodnik w podróży
Tort czekoladowa rozkosz 136

czekolady w proszku 1 łyżeczka kakao 16 g cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Mus czekoladowy: 125 ml mleka 4 żółtka 50 g cukru pudru 500 ml śmietanki kremówki 250 g gorzkiej czekolady (min. 70% kakao) Dodatkowo: 240 g konfitury truskawkowej (jeden słoik) truskawki do dekoracji tortu Średnica tortownicy to 26 cm. Rozpoczynamy od biszkoptu. Rozdzielamy żółtka od białek(...)puder i dokładnie roztrzepujemy. Stale mieszając zagotowujemy. Ściągamy z ognia, dodajemy połamaną w kostki czekoladę i mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Gotowy odstawiamy do lodówki do schłodzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy zimy mus i dokładnie mieszamy łyżką. Biszkopt kroimy na pół, spód umieszczamy w tortownicy (z zapiętą obręczą) smarujemy dokładnie konfiturą truskawkową, przykrywamy drugim biszkoptem i wykładamy

PatiGotuje
Zupa z rzeżuchą 105

mała pietruszka 1 mały kawałek selera 1 duży ziemniak mały por pół kubka mrożonego groszku sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy Do podania: odrobina świeżej rzeżuchy śmietanka kremówka oliwa z oliwek   Zaczynamy od przygotowania warzyw – pietruszkę, seler i ziemniaka obieramy, myjemy i kroimy w małą kostkę. Pora nacinamy wzdłuż, dokładnie myjemy po czym kroimy w plasterki(...)groszek oraz umytą rzeżuchę i gotujemy jeszcze 5 minut. Gotową zupę blendujemy na gładki krem. Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową zupę podajemy gorącą, z kleksem kremówki i skropioną dobrą oliwą z oliwek. Możemy też ozdobić ją odrobiną rzeżuchy, aby rozwiać wątpliwości gości z czego jest zrobiona zupa. Powrót na górę

Smaczna Strona
Deser budyniowo-twarogowy z owocami i czekoladą 1034

opakowanie budyniu śmietankowego 200g kremowego serka twarogowego – można użyć Łaciate 3 łyżki cukru 250g świeżych truskawek i kilka ładnych do ozdobienia 100g gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki listki świeżej mięty do ozdobienia   Zaczynamy od zrobienia budyniu – do rondelka wlewamy 300ml mleka i rozgrzewamy. W kubku, w reszcie mleka dokładnie mieszamy budyń z cukrem. Wlewamy do gotującego(...)bananów czy brzoskwiń.   Przygotowujemy czekoladę, którą rozpuszczamy w kąpieli wodnej – do żaroodpornej miski ustawionej nad parującą, gotującą się wodą przekładamy połamaną w kostki czekoladę oraz kremówkę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników. Odstawiamy do ostygnięcia.   W czasie gdy czekolada stygnie, przygotowujemy krem – do miski przekładamy twaróg i miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Stopniowo

Smaczna Strona
Kostka Ferrero Rocher 403

proszku do pieczenia   Składniki na masę ferrero rocher: 300g serka mascarpone 350g nutelli 1/2 szklanki mielonych orzechów laskowych 100g gorzkiej czekolady   Składniki na masę śmietankową: 400ml śmietany kremówki 36% 100g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix (lub 1 łyżka żelatyny + 3 łyżki wody)   Polewa: 100g gorzkiej czekolady 100ml śmietanki kremówki Dodatkowo: kilka kostek mlecznej

Blog z Apetytem
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z MORELAMI I KRUSZONKĄ 136

nagrzanym do 180*C, na termoobiegu ok.35-40 minut, do lekkiego przyrumienienia lub bez termoobiegu ok.45-50 minut. Po schłodzeniu ciasto polukrować lub obsypać pudrem. U mnie lukier migdałowy: - puder trzcinowy - kremówka - kilka kropli aromatu migdałowego Puder umieścić w misce, dodać aromat i stopniowo mieszając dolewać kremówkę. Mieszać do uzyskania gładkiej, o odpowiedniej gęstości masy. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tort truskawkowy cheesecake 175

dzień przed montowaniem tortu. Krem cheesecake z białą czekoladą 600 g serka typu philadephia 150 g cukru 300 g białej czekolady 100 ml puree z truskawek 200 ml śmietanki kremówki Galaretka truskawkowa 300 g truskawek 2 łyżki soku z cytryny 60 g cukru 4 listki żelatyny Krem śmietankowy 50 ml truskawkowego puree 200 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru

codojedzenia
Ciasto z truskawkami, czyli impresje czerwcowe 128

szklanki mąki tortowej (113 g) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (4 g) szczypta soli Składniki na krem śmietankowy: 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego (250 g) 600 ml śmietanki kremówki 30% (2 i 2/5 szklanki) 4-5 łyżek cukru pudru (40-50 g) 3 łyżeczki żelatyny (15 g) 1/3 szklanki gorącej wody (82 g) Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 600 ml gorącej wody(...)zostawiamy do przestudzenia. Galaretki zalewamy gorącą wodą, mieszamy i pozostawiamy do wystudzenia. Jogurt miksujemy razem z przesianym przez sitko cukrem pudrem. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy na plasterki. Kremówkę miksujemy na najniższych obrotach miksera na sztywno i dodajemy do jogurtu, następnie wlewamy cienkim strumieniem przestudzoną, ale wciąż lekko ciepłą żelatynę, miksujemy jeszcze tylko chwileczkę. Biszkopt kroimy na 2 równe części

KulinarneImpresje.pl
Ciasto majowa truskawka 449

szklanki mąki krupczatki 300 ml oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia na mus truskawkowy: 1 i 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe na masę śmietankową: 500 ml śmietanki kremówki 30% 500 g serka mascarpone 1 galaretka przezroczysta 150 ml wrzątku Przygotowanie: Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na mus. Owoce zagotowujemy, wsypujemy galaretki truskawkowe, mieszamy i odstawiamy(...)patyczka. Z przestygniętego biszkoptu odcinamy wierzch. Składniki na masę śmietankową dzielimy na pół. Połowę galaretki przezroczystej rozpuszczamy w 75 ml wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia. 250 ml dobrze schłodzonej kremówki ubijamy z 250 g serka mascarpone i wolnym strumieniem dodajemy tężejącą galaretkę przezroczystą. Masę wykładamy na zimny biszkopt i odstawiamy do zastygnięcia. Potem wykładamy mus truskawkowy i wstawiamy do lodówki

Swojskie jedzonko