ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:213/892)

Sernik z musem jeżynowym 204

dolną półkę piecyka wstawić naczynie z gorącą wodą). Po upieczeniu wystudzić Mus: 300 g jeżyn 250 g śmietany kremówki 1/2 szkl cukru sok z cytryny 3 łyżeczki żelatyny Jeżyny zagotować , przetrzeć przez sitko. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzącej wody, dodać do jeżyn, wymieszać i wystudzić. Połączyć z ubitą kremówką z cukrem. Mus wyłożyć na ostudzony sernik i schłodzić całość

Z Marcepanem
Ciasto Makowe fale 197

suchego patyczka. Wystudzić. Krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych 750 ml mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 100 g cukru 400 ml śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody, odłożyć. W 100 ml mleka rozprowadzić mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem, do gotującego się dodać wiórki kokosowe. Gdy całość się zagotuje(...)wlać mleko z mąką. Zdjąć z palnika. Całość dokładnie wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno. Schłodzony budyń zmiksować Budyń delikatnie połączyć ze śmietanką, dodać żelatynę (kilka łyżek kremu wymieszać z żelatyną i wlać do całości kremu). Masę wyłożyć na ciasto, schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
torcik advocat z wiśnią 200

szklanki maki ziemniaczanej 2 duże łyżki kakao 1 szklanka cukru 4 łyżki zimnej wody 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem advocatowy: 400 ml śmietanki kremówki 250 ml likieru jajecznego 2 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny  dodatkowo: słoiczek dżemu wiśniowego filiżanka wystudzonej kawy Przygotować biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Nadal ubijając dosypywać(...)paterze ułożyć dolny blat ciasta i zapiąć obręcz tortownicy (najlepiej od środka dać jeszcze warstwę papieru do pieczenia). Biszkopt posmarować połową dżemu. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i przestudzić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlać likier jajeczny a następnie żelatynę. Szybko zmiksować i podzielić masę ma trzy części. Pierwszą część rozłożyć na dolnym biszkopcie. Przykryć drugim i posmarować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z kiwi 153

cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany Krem: 500 ml wody 1 kisiel cytrynowy z cukrem 1 galaretka o smaku kiwi 100 g masła Dodatkowo: 1 kiwi 100 ml zimnej kremówki  1 łyżeczka płaska cukru pudru Przygotowanie: Kruche ciasto: Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Ciastem wyłożyć dno i boki naczynia . Włożyć do 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie(...)wymieszać. Odstawić i chwilę przestudzić. Do jeszcze ciepłej masy dodać pokrojone masło i mieszać do rozpuszczenia. Masę wylać na podpieczony spód. Odłożyć w zimne miejsce do stężenia kremu. Kremówkę ubić na sztywno i pod koniec ubijania dosłodzić cukrem pudrem. Udekorować boki tarty. Kiwi obrać ze skórki pokroić w plasterki. Foremką wyciąć kwiatki i ułożyć na kremie

Ala piecze i gotuje
Mini serniczki z białą czekoladą i solonym karmelem 140

równo do słoiczków/szklanek i delikatnie ugnieść. 2) Do misy miksera dodać serek mascarpone oraz czekoladę rozpuszczoną w kapieli wodnej i mieszać do uzyskania gładkiej masy. 3) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 4) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 5) Nie przestając miksować(...)gotować do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści i masa nabierze bursztynowego koloru (w tym czasie nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać masło oraz kremówkę i energicznie wymieszać. Doprawić solą. 8) Gotowe serniczki tuż przed podaniem polać sosem karmelowym i udekorować pistacjami. Nie przechowywać serniczków razem z karmelem w lodówce, ponieważ karmel będzie zbyt twardy. Można

Fitsweet.me
Malinowe pączki 145

mąki pszennej typ 500 3 żółtka szczypta soli 1 łyżką cukru 1 dkg drożdży 1/4 szklanki jogurtu greckiego 25 g masła 1/2 szklanki mleka letniego krem: 500 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru 20 dkg malin mrożonyc lukier: białko jajka cukier puder glazura malinowa: 10 dkg malin mrożonych 1/2 łyżeczki żelatyny 1 litr oleju rzepakowego(...)rozmrożą. Przecieram przez sito. 1/3 części soku odlewam do glazury. Dwie łyżeczki żelatyny zalewam łyżką zimnej wody, jak napęcznieje rozpuszczam w gorącym soku malinowym. Odstawiam do lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę lekko ubijam, dodaję galaretę i ubijam aż się połączą. Wstawiam do lodówki jak jest za rzadka. Polukrowane pączki ostudzone kroję na pół i dekoruję kremem. Resztę soku malinowego podgrzewam. Żelatynę

wesoła kuchnia
Łatwy Makowiec z Jabłkami , czyli Makowiec Japoński po mojemu 320

cytryny 1/4 szklanki + 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru opcjonalnie suszone wiśnie i migdały w płatkach Polewa czekoladowo - kawowa: 100 g czekolady mlecznej 70 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka miodu lub golden syrup 2 łaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 g masła w temperaturze pokojowej Sposób wykonania: Spód.  Łatwizna, bo tu wystarczyło rozpuścić masło z miodem, garnek zestawiłam(...)popękało na wierzchu, ale pęknięcia zniknęły pod polewą. Aaaa, właśnie. Ciasto piekłam w temperaturze 175 stopni przez około 45 minut. Polewa czekoladowo-kawowa. To jest jedna z moich ulubionych. Kremówkę wlałam do rondelka wsypałam kawę i wlałam golden syrup, wymieszałam i doprowadziłam do wrzenia. Zestawiłam rondelek z ognia i wrzuciłam czekoladę pokrojoną na malutkie kawałeczki, po chwili rozmieszałam wszystko dokładnie

Blondynka Gotuje
CIASTO 3 BIT 163

kawałek zaraz po zrobieniu ciasta ;) Składniki: (blacha kwadratowa 25 na 25 cm) * około 5-6 większych paczek herbatników * 1 puszka masy krówkowej o smaku kajmaku * 500 ml śmietany kremówki 36% * 1 łyżka cukru pudru  Na krem budyniowy:  (przepis tutaj)   * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej(...)rozłożyć równomiernie masę krówkową. Kolejno znów herbatniki. Następną warstwą jest przygotowany wcześniej krem budyniowy. Na to kolejna warstwa herbatników. Na samym końcu wyłożyć ubitą wcześniej z cukrem pudrem śmietanę kremówkę. Ciasto należy przechowywać w lodówce

Zrób to smacznie
Gratin z batatów 165

plasterki słodkich ziemniaków z dodatkiem listków szałwii to łatwe, proste danie i świetnie się prezentuje. Składniki: 2 bataty 2 ząbki czosnku 2 gałązki szałwii sól, pieprz 120 ml śmietany kremówki Wykonanie: piekarnik nagrzać do 200`C małe naczynie żaroodporne, o boku 15 cm wysmarować olejem bataty obrać i pokroić na cienkie plasterki około 3 mm np. maszynką do chleba czosnek(...)solą i pieprzem układać plasterki ziemniaków na zakładkę. Co 3 warstwę posypać mieszanką czosnku z solą i obłożyć listkami pokrojonej w paseczki szałwii lub innych ulubionych ziół. Zalać śmietaną kremówką. Przykryć folią alumniniową i zapiekać około 45 minut. 15 minut przed końcem zdjąć folię podałam ze szycelkami  z indyka i brokułami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ciasto czekoladowe z marshmallow (bez pieczenia) 438

Mały kawałeczek wystarczy, żeby zaspokoić największą nawet ochotę na czekoladę. *foremka 25*10 cm Składniki: duża paczka kakaowych herbatników  słoiczek konfitury z czarnej porzeczki Stovit 300 ml śmietanki kremówki 125 g gorzkiej czekolady 400 ml mleka + 125 ml do nasączenia herbatników 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru 75 g masła mała paczka pianek marshmallow   Mleko przeznaczone(...)ułożyć z nich pierwszą warstwę na dnie foremki. Posmarować 1/3 konfitury z porzeczek.  Czekoladę połamać, wrzucić do miseczki i ustawić ją nad garnkiem z wrzątkiem. Mieszając rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno, wlać czekoladę i szybko zmiksować. Połowę powstałego musu przełożyć do foremki i przykryć kolejną warstwą herbatników. Rozsmarować krem budyniowy i znowu ułożyc herbatniki. Na nie nałożyć 1/3 dżemu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brownie z owocami? Czemu nie! 142

jednak chcesz urozmaicić smak czekolady malinami, niech całość dzieła zwieńczy karmelowa polewa o lekko słonym posmaku. Do jej przygotowania potrzebujesz 1 szklanki solonych orzeszków, ½ szklanki cukru, 120 ml śmietany kremówki 30 % i szczypty soli. Zacznij od skarmelizowania cukru w rondelku z grubym dnem. Gdy będzie brązowy, dodaj do niego śmietanę kremówkę i mieszaj składniki tak długo, aż cukier całkiem się

Okiem Blondynki by McBlondi
TORT Z MUSEM JAGODOWYM I MALINAMI 115

temperaturze 160oC przez 40minut lub dłużej, do tzw. Suchego patyczka. Owoce wsypać do rondla wraz z cukrem, gotować do momentu, aż owoce rozmiekną a sok się zredukuje. Ostudzić. Kremówkę i mascarpone ubić na puszystą masę. Powoli, łyżka po łyżce dodawać owoce i bardzo delikatnie wymieszać łyżka do połączenia składników. Gotowy mus wylać na ciemny biszkopt i przykryć jasnym. Kremówkę, cukier

Słodki Zakątek
Trójczekoladowe ciasto z serka mascarpone (Trójczekoladowy sernik na zimno) 356

cukrem i cukrem waniliowym, a następnie połączyć z żelatyną.   (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Masę podzielić na 3 części. Czekolady osobno roztopić w kąpieli wodnej, a kremówkę ubić na sztywno i również podzielić na 3 porcje. Każdą część masy serkowej wymieszać z jedną czekoladą, a na końcu delikatnie połączyć z kremówką.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia

Di gotuje
Nadziewane pierniczki z powidłami śliwkowymi 215

domowej przyprawy do piernika 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia powidła śliwkowe do nadzienia POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g czekolady gorzkiej 70% 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% Miód, cukier, masło i powidła śliwkowe przełożyć do garnuszka. Podgrzewać na małym ogniu, aż wszystko się rozpuści. Jeżeli w powidłach śliwkowych są duże kawałki owoców, należy je zmiksować blenderem(...)minut, w zależności od wielkości serduszek. Pieczemy dość krótko, gdyż zbyt długie pieczenie sprawi, że pierniczki będą twarde. Wystudzone pierniki oblać polewą czekoladową. W tym celu czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w naczyniu nad gotującą się wodą. Do czekolady można przykleić dodatkowo cukrowe dekoracje. Pierniczki po upieczeniu są miękkie i żeby takie pozostały, należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. Smacznego

https:KKuchniaMniam
SAINT- HONORÉ 145

drobnego cukru ● 40 g maizeny ● 6 g żelatyny w płatkach Beza włoska: ● 200 g drobnego cukru ● 75 g wody ● 4 białka jajek Bita śmietana: ● 150 ml śmietany kremówki 36% ● 1 łyżka cukru pudru ● 1 laska wanilii Niezbędne akcesoria: ● rękaw cukierniczy ● termometr ● wałek do ciasta Przygotowanie ciasta ptysiowego: W rondlu zagotuj wodę z masłem pokrojonym na kawałki, mlekiem, solą i cukrem(...)zdjęcie), po czym wyłóż przy pomocy rękawa cukierniczego pozostałą część kremu chiboust na środek ciasta, zaczynając od strony ptysiów, a następnie przykrywając kremem cały spód ciasta. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (wstawioną na ok. 15 min do zamrażarki przed użyciem) ubij na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder i ziarenka wyskrobane z przeciętej wzdłuż laski wanilii. (możesz użyć dodatkowo śmietan

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska