ciasteczka z orzechami włoskimi - 1000 przepisów (strona:14/67)

Ciasteczka owsiane z truskawkami 286

Dzisiaj pomysł na :  - pyszne zdrowe  lekkie i szybkie w przygotowaniu ciasteczka owsiane ! :) Składniki:   3 szklanki płatków owsianych górskich 5 łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego 2 jajka   garść orzechów włoskich pół jabłka kilka truskawek ( około 4/5) garść rodzynek Przygotowanie:   1. Płatki owsiane wsypujemy do miski, dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce(...)między czasie rozgrzewamy piekarnik  do 200 stopni i wykładamy blachę papierem do pieczenia. W moim przypadku użyłam foremek z określonym kształtem, które wypełniłam masą owsiankową. Ciasteczka pieczemy 25 minut w temperaturze 200 stopni.  Szybko i smaaaaacznie

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Seromak na kruchym spodzie z bakaliami 164

kruchego sernika o smaku pomarańczowym z pyszną masą makową z dużą ilością bakalii takich jak: suszone morele, daktyle, żurawina, rodzynki, orzechy włoskie i migdały. Seromak na kruchym spodzie z bakaliami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Ciasteczka dyniowe z kardamonem, pomarańczą i cynamonem 187

cynamonem i pomarańczą to zdecydowanie przepis, który polecam dosłownie wszystkim – szczególnie tym, którzy mają dzieci i nie chcą im podawać ciastek ze sklepu z masą sztucznych dodatków J Moja ciasteczka są aromatyczne, kruche na zewnątrz, miękkie w środku. Konsystencją przypominają biszkopty, ale mają o niebo lepszy smak. Ja często robię je na zapas, (szczególnie w sezonie na dynię), zamrażając połowę(...)pozostawić na minimum 3 godziny. Schłodzone ciasto podzielić na małe kawałki (resztę przechowywać w lodówce) i formować w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia, w dużych odstępach i lekko spłaszczać. Blachę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175ºC i piec przez 13 - 15 minut. Wyciągnąć blachę z ciastkami i całkowicie ostudzić. Ostudzone

Calzonella.com
Czekoladowe serduszka 158

Obok zatem herbatki, kocyka i książki proponuję przepyszne, mocno kakaowe ciasteczka.   Czekoladowe serduszka 100g mąki 25 g mąki orzechowej 7 łyżek kakao 70g brązowego cukru 60g masła 1 jajko szczypta soli orzechy laskowe Dokładnie wymieszać mąkę pszenną z mąką orzechową (ja po prostu zmieliłam na drobny proszek orzechy włoskie), kakaem oraz solą. W drugiej misce utrzeć masło z cukrem(...)Otrzymaną w ten sposób masę wstawić na godzinę do lodówki.  Ciasto rozwałkować i wyciąć ciasteczka o ulubionym kształcie, każde z nich posmarować lekko roztrzepanym białkiem i posypać skruszonymi orzechami laskowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 10-15 minut.  Smacznego! Przepis sponsoruje akcja

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciastka z pestek dyni (tylko 3 składniki, bez tłuszczu i mąki) 192

różnych potraw, nie tylko takich na słodko. Już Wam prezentowałam 3-składnikowe ciastka z pestek słonecznika - klik , które są rewelacyjne w smaku. To właśnie one były inspiracją do powstania ciasteczek z pestek dyni goszczących w moim domu naprawdę bardzo często.  Za każdym razem znikają ekspresowo! Posiadają delikatnie miękki środek, chrupiący wierzch oraz ten kuszący smak pestek dyni! Polecam! (około(...)zmielone pestki oraz sól, a następnie całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczką spłaszczyć do grubości 1-1-5 cm i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka posmarować pozostawionym białkiem oraz posypać dodatkowymi pestkami. Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny

Di gotuje
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 294

Ciasto marchewkowe - nigdy wcześniej nie miałam okazji zakosztować tego ciasta, jakoś sama nazwa, że marchewkowe, specjalnie mnie nie zachęcało, ale do czasu, spróbowałam raz i przepadłam

Kawa z mlekiem
ciasteczka budyniowe 209

woreczka spożywczego i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie odrywamy kawałeczki ciasta, formujemy kuleczki mniejsze od orzecha włoskiego. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Przy pomocy widelca oprószonego mąką spłaszczamy kuleczki, tworząc wzorek. Tak uformowane ciasteczka schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Po tym czasie pieczemy do zrumienienia w 180- 200 st. C (z termoobiegiem) przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka kocie języczki 143

Ekspresowe, kruche ciasteczka ! Można je wykonać również w wersji z polewą czekoladową. Składniki: 20 dag masła, 3 jajka, 20 dag cukru, 1 łyżka kwaśnej śmietany, 1 łyżka proszku do pieczenia, 40 dag mąki, skórka z cytryny lub sok z cytryny, aromat cytrynowy (kilka kropel), 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych, papier do pieczenia. Wykonanie: Masło utrzeć na krem

Tradycyjna Kuchnia
Ciasteczka miodowo-orzechowe 247

Ciasteczka miodowo-orzechowe są delikatne, mięciutkie i pełne smaku, co zawdzięczają wykorzystaniu do ich przygotowania miodu i orzechów włoskich. Łatwe je przygotować, ale łatwo też znikają z miseczki :) Składniki na około 80 sztuk: 160 g mąki pszennej 120 g miękkiego masła 100 ml płynnego miodu 100 g mielonych orzechów włoskich 1 jajko 1 łyżka cukru trzcinowego 1 cukier waniliowy(...)dodajemy mielone orzechy i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy małe porcje ciasta. Można to zrobić łyżeczką, ale mi było wygodniej wykorzystać worek cukierniczy. Odstępy między ciastkami muszą być spore, ponieważ zwiększą one swoją średnicę dwukrotnie. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (grzałka góra-dół) przez 7 minut. Gorące ciasteczka są bardzo miękkie

Trzeci talerz
Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego 127

Przepis jest bardzo prosty. Wykonanie ciasteczek również nie zajmuje dużo czasu, nie potrzeba też wielu składników. Ponadto ciastka są bezglutenowe oraz nie zawierają mąki ani cukru. Składniki (ok. 15 ciasteczek): puszka ciecierzycy  40 g gładkiego masła orzechowego 2 łyżki mąki kokosowej szczypta soli 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wsypać pokrojoną gorzką czekoladę i jeszcze raz wymieszać. Zwilżyć dłonie letnią wodą i odrywając kawałki ciasta, tworzyć kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać*. Piec przez 10-12 minut, aż ciasteczka się przyrumienią. *Ja swoje ciasteczka trochę za bardzo docisnęłam przez co wyszły nawet zbyt płaskie

Healthy food explorer
Chałwowe ciasteczka z pastą tahini 186

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Moje Wypieki . Ciasteczka o smaku chałwy? Właśnie tak! Posiadają kruchą, piaskową strukturę i ten kuszący aromat! Są tak pyszne, że ciężko się powstrzymać od podjadania jeszcze surowego ciasta! Zapewniam, że ich smak podbije serca nie tylko miłośników chałwy!  (około 20 sztuk) 1/2 szklanki pasty tahini 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka(...)masa jest za sucha - można dodać 1-2 łyżki wody. Ja nie musiałam.) Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszczyć (dłonią) i posypać sezamem. Sezam należy delikatnie docisnąć. Ciasteczka piec (w rozgrzanym piekarniku) około 15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odczekać kilka minut i ostudzić na kratce. (Początkowo

Di gotuje
Ciasteczka imbirowe 135

bardzo dokładnie. Z powstałego w ten sposób ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczam je i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piekę w rozgrzanym do 180 o C piekarniku (opcja z termoobiegiem) przez około 10 - 15 minut aż ciasteczka się zarumienią. Po upieczeniu studzę na kratce. Ciasteczka imbirowe gotowe. Ciasteczka imbirowe SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Adwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe – Vanillekipferl 188

świecie adwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe z prawdziwą wanilią i mielonymi migdałami. Ich smak trudno opisać, jest tak niezwykły, choć same ciasteczka wydają się zupełnie zwyczajne. W czasie poszukiwań idealnych proporcji natknęłam się też na wersję z orzechów włoskich (jest pyszna, ale to jednak nie to samo); widywałam także przepisy z dodatkiem żółtka – nie róbcie tego! To właśnie prostota przepisu

Pociąg Do Kuchni
Śnieżne ciasteczka – ciasteczka cieszyńskie 176

Smaczne ciasteczka orzechowe. Nam najbardziej smakowały, gdy zmiękły po kilku dniach;) 250g masła 280g mąki 120g posiekanych orzechów włoskich 90g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego do dekoracji Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Stopniowo wsypujemy orzechy oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Początkowo miksujemy, a gdy ciasto zrobi się zbyt gęste

Smaki Na Talerzu