ciasteczka z orzechami włoskimi - 1000 przepisów (strona:20/67)

Ciastka owsiane z pistacjami i czekoladą (bez jajek, mleka, masła) 132

końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę oraz pistacje. Z ciasta formować (zwilżonymi dłońmi) kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 10-12 minut w 180 stopniach. Ciastka

Di gotuje
Ciastka francuskie z włoskimi orzechami i miodem 255

czas temu pokazywałam Wam ciasteczka francuskie z gruszką , dzisiaj przyszedł czas na orzechowe. Szybko, pysznie i oryginalnie. Goście na pewno będą zachwyceni, a Ty nie napracujesz się i nie spędzisz za dużo czasu w kuchni. Wystarczy paczka gotowego ciasta francuskiego, trochę orzechów i miód.  Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego płynny miód orzechy włoskie Orzechy rozłupać z łupinek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chocolate crinkles - czekoladowe ciasteczka 149

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto na ciasteczka powinno być gładkie i błyszczące. Wstawić do lodówki na co najmniej 4-6 godzin, lub na 1i 1-2 godziny do zamrażarki.  Porządnie schłodzone ciasto powinno być bardzo, bardzo twarde.  Nabierać łyżeczką i formować małe kulki, wielkości orzecha włoskiego.  Nie spłaszczać bo nie popękają.  Uformowane kuleczki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bałwanki – świąteczne ciasteczka 145

pewnie przy lukrowaniu, można poprzestać na samym pieczeniu. Chciałam zrobić coś w świątecznym akcencie i tak wybrałam ciasteczka „bałwanki”. Inspirowałam się tym przepisem. Składniki (ok. 20 sztuk ciasteczek) 2 szklanki mąki pszennej 140g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki soli 1 jajko lukier 1 białko 1 szklanka cukru pudru(...)się składników. Na sam koniec wsypać mąkę i zmiksować. Z masy wyrabiać kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (zachowując duże odstępy pomiędzy nimi) i lekko je spłaszczyć. Nastawić piekarnik na 180 stopni. Piec ok. 10 minut.(do złotego koloru). Ciasteczka przełożyć na kratkę i ostudzić. Przygotować biały lukier – białko roztrzepać widelcem i dodać cukier

Pink Envelope
Najłatwiejsze ciasteczka z marmoladą 200

Składniki: (na około 18 ciasteczek) 1 szklanka mąki pszennej 2 żółtka (najlepiej z wiejskich jaj) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 21/2 łyżki cukru pudru + cukier puder do oprószenia ciasteczek 200 g margaryny (miękkiej) 2 łyżeczki cukru cytrynowego (można zastąpić wanilinowym) twarda marmolada – u mnie wieloowocowa Jamar Przygotowanie: Margarynę (miękką) ucieramy dokładnie mikserem z cukrem pudrem. Następnie dodajemy żółtka, miksujemy(...)stopni. Uwaga! Piekarnik musi być dobrze nagrzany. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy szybko kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. W każdej kuleczce robimy palcem wgłębienie. We wgłębienia nakładamy twardą marmoladę (u mnie mniej niż 1/2 łyżeczki na ciastko). Ciasteczka pieczemy około 25 minut do ładnego zarumienienia na środkowym poziomie piekarnika. Jeszcze ciepłe ciasteczka oprószamy

Słodkie okruszki
Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek 141

dodać resztę składników, dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać porcję wielkości dużego orzecha włoskiego, następnie lekko spłaszczyć np. tłuczkiem do mięsa. Ja ciasto przekładałam do wysokiej wykrawaczki/formeki do pierniczków, ugniatałam trzonkiem od drewnianej łyżki, następnie formę delikatnie zdejmowałam. Piec 30-35 min. Wyjąć ostudzić na kratce. Smacznego! Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek(...)ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek Zdrowe i ekspresowe ciasteczka z bananami bez tłuszczu, bez cukru, bez mleka i bez jajek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3 bardzo dojrzałe banany (mogę być brązową skórką) 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka otrębów 1 szklanka pestek słonecznika 1 szklanka orzechów ziemnych

moj przepis na
Vanillekipferl 166

tego orzechowe z waniliową nutą, wręcz rozpływają się w ustach. Jeśli dalej zastanawiacie się, jakie ciasteczka upiec na Święta, warto je wypróbować, a na pewno będziecie mile zaskoczeni. Składniki: Na ciasto: 270 g mąki  200 g zimnego masła 100 g zmielonych drobno orzechów włoskich 80 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 żółtka Dodatkowo: cukier puder  1 opakowanie(...)Jeśli ciasto będzie się za mocno lepić, należy go ponownie schłodzić, bądź blat podsypać cukrem pudrem (raczej unikać podsypywania mąką). Piec 15 min w temp. 180 st. Po upieczeniu ciasteczka przestudzić, a następnie suto posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego

My sweet a life
Kajmakowe kuleczki 304

naturalnego 100 g masy kajmakowej szczypta soli morskiej zmielone migdały Masę kajmakową lekko podgrzać, by była płynniejsza. Ciasteczka bardzo drobno rozkruszyć, dodać serek homogenizowany, masę kajmakową i sól. Wymieszać, a następnie ugnieść ręką. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je w zmielonych migdałach. Włożyć je do lodówki na kilka godzin. Podawać schłodzone. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Ciasteczka orzechowe z kremem maślanym 151

pewno zasmakują dużym i małym.  SKŁADNIKI * z proporcji wychodzi dużo ciasteczek :) CIASTO -175g masła lub margaryny -2,5 szkl mąki pszennej (szklanka 250ml) -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia  -1 cukier waniliowy -3 żółtka -3 łyżki śmietany gęstej 12 lub 18% -3/4 szkl orzechów włoskich-drobno zmielonych -3/4 szkl cukru pudru KREM MAŚLANY

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasteczka owsiane czekoladowo-kokosowe (chrupiące) 182

więc obowiązkowo i regularnie goszczą w mojej kuchni. Te są pyszne, chrupiące, czekoladowo-kokosowe... Po prostu obłędne w smaku i kuszące cudownym aromatem! Zresztą sami spróbujcie, bo składniki na ciasteczka są łatwo dostępne, a samo ich przygotowanie -  niezwykle proste i bardzo szybkie.     (około 18 sztuk) 100g masła/margaryny 120g cukru  1 jajko (małe) 70g mąki pszennej(...)sodą oczyszczoną. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce

Di gotuje
Czym zagryźć stres?, ciasteczka zdrowia! 164

cukru trzcinowego 15 dag mielonych orzechów brazylijskich, można je zastąpić orzechem włoskim 3 jaja 10 dag błonnika jabłkowego 1/2 łyżeczki cynamonu świeżo starta gałka muszkatołowa szczypta soli 1. Orzechy zmielić. Połączyć wszystkie składniki i zagnieść zwarte ciasto.2. Stolnicę oprószyć mąką i rozwałkować ciasto. Wycinać ciasteczka lub pasy ciasta. Układać na przygotowanych blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.3. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka
Domowe pralinki OREO 156

typu mascarpone) czekolada lub polewa czekoladowa   W malakserze zmiel drobno ciasteczka (możesz odłożyć łyżkę na późniejsze posypanie trufli) . Dodaj serek i ponownie całość zmiksuj (lub wymieszaj ręcznie) . Powstałą gładką masę wstaw do lodówki na 20 minut, by nieco stężała. Następnie formuj dłońmi kulki wielkości orzecha włoskiego i ponownie wstaw do lodówki na około pół godziny. W tym czasie rozpuść(...)chłodnym miejscu (np. lodówce).             Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarny S.O.S.
Czekoladowo-kokosowe ciasteczka z majonezem (moje ulubione, kruche i delikatne) 115

prostu rozpływać się w ustach. Nie wiem dlaczego teraz je prezentuję, ponieważ już dawno opracowałam poniższą recepturę i z kilkanaście razy upiekłam. Polecam! Ps. Zerknijcie na moje majonezowe ciasteczka z nutą wanilii - klik , które także okazały się hitem, a przepis na nie znalazł się w kilku pismach i na innych blogach kulinarnych.  (około 16 sztuk) 85g masła/margaryny 100g(...)lodówki na około 30 minut. Po tym czasie z masy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtoczyć w wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.)   Piec

Di gotuje
Pełnoziarniste ciasteczka z bakaliami 109

będę szukała kolejnych przepisów na jej wykorzystanie. Mam nadzieję, że Wam pełnoziarniste wypieki zasmakują tak bardzo jak mnie. Dla kogo: dla fanów mąki pełnoziarnistej dla szukających przepisu na zdrowe ciasteczka dla lubiących sobie pochrupać Składniki: 160g mąki pełnoziarnistej pszennej 80g cukru (najlepiej drobnego) 120g masła 4 łyżki miodu łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki posiekanych migdałów 4 łyżki żurawiny(...)Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub silikonową matą. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Między ciastkami należy zostawić dość duże odstępy gdyż podczas pieczenia ciastka rozleją się trochę na boki. Piec ok. 13-15 minut w temperaturze 190 stopni. Z przepisu otrzymamy ok. 15-20 ciasteczek. Przepis znalazłam na opakowaniu mąki pełnoziarnistej Basia i minimalnie go zmieniłam

Mania Wypiekania
Ciastka owsiane z lawendą 130

który kusi już podczas pieczenia. Użyłam kwiatów z gotowej herbatki i początkowo miałam obawy, że będą one twarde i wyczuwalne podczas gryzienia, ale na szczęście tak się nie stało. Ciasteczka okazały się istnym hitem, który piekłam dwa razy pod rząd! Polecam! (około 24-25 sztuk) 150g masła 2 łyżki mleka 2 łyżki miodu 150g płatków owsianych 150g brązowego cukru 150g(...)końcu do masy - wmieszać roztartą w palcach lawendę. Z ciasta uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.  Każdą kulkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10 minut w temperaturze 180 stopni. (Ciasteczka powinny być zarumienione.) Gotowe ciastka odstawić do wystygnięcia. (Początkowo będą miękkie i delikatne, ale podczas stygnięcia - stwardnieją

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania