ciasteczka z orzechami włoskimi - 1000 przepisów (strona:27/67)

Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT 257

Jeżeli można się tak nazwać, to jestem deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz fakt, że smakują one, tak samo bardzo jak mi, moim bliskim, znajomym i czytelnikom. Zauważyłam również, że na moim blogu królują słodkości, a wytrawne smakołyki zajmują dopiero drugie miejsce. Nic nie dzieje się(...)zapraszam Was na kolejny słodki i pyszny przepis na wilgotne brownie z fasoli. Zakochacie się w nim, obiecuję! Składniki: – 2 puszki fasoli czerwonej (480g po odsączeniu) – 100g orzechów włoskich – 4 jajka – 2 banany – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady – 4 łyżki kakao – 3 łyżki miodu – 3 łyżki oleju – 30g suszonej żurawiny (można pominąć

Be Fit Be Strong
Ciasteczka chałwowe czekoladowe 158

matki wypadało by czymś ugościć moje maleństwa. Z tej okazji pojawiły się ciasteczka chałwowe w trochę zmienionej formie z dodatkiem kakao mąki żytniej 2000. Tutaj przepis do jasnej wersji ciasteczek chałwowych . Składniki (na około 60 ciastek): 1 szklanka tahini (pasty sezamowej), 1 łyżka gorzkiego kakao, 1 szklanka mąki pszennej, 2 szklanki mąki żytniej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka(...)formować kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego, układać na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenia lub specjalną matą), lekko spłaszczać dłonią. Piec w temperaturze 180°C przez około 13 - 15 minut. Uwaga są bardzo kruche trzeba chwileczkę poczekać zanim przeniesie się je z blachy. Tym razem użyłam tahini kupnego. które zostało nam po robieniu humusu. Na zdjęciu ciasteczka upieczone oraz druga porcja

Państwo Wojtczuk gotują
Ciasteczka orkiszowe z orzechami i żurawiną 247

ciasteczka bogato nadziane bakaliami. Dodatkowym atutem są kawałki czekolady, która jeszcze bardziej podkręca smak ciasteczek. Polecam. 200 g masła 3/4 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej 1/2 szklanki płatków jęczmiennych 1/2 szklanki zarodków pszennych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 50 g suszonych moreli 50 g suszonej żurawiny 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej

https:KKuchniaMniam
Oreo Cake Pops 132

cream cheese) 200 – 300 g białej czekolady 2 łyżki oleju patyczki do lizaków Ciasteczka kruszymy na drobny pył. Dodajemy serek i zagniatamy do połączenia się składników i uzyskania jednolitej masy. Wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Następnie wilgotną dłonią formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na papierze do pieczenia. Ponownie wkładamy na 15 minut do zamrażarki

Made By Mom And Son
Czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym 111

wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Spłaszczamy w dłoniach, na środku kładziemy pół łyżeczki masła orzechowego, zawijamy do środka i formujemy kulkę.  Układamy w odstępach. Na jedną porcję ok 9 do 12 szt maksymalnie, pieczemy na 3 tury  po 12 min każda.  Przy wyciąganiu ciasteczka są jeszcze miękkie z góry, ale takie mają

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasteczka z lemon curd 69

kremem cytrynowym :) ciastka: 260 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 120 g masła 2 łyżki śmietany 2 żółtka starta skórka z całej pomarańczy opcjonalnie puder szpinakowy do posypania ciasteczek lemon curd: jajko żółtko skórka starta z całej cytryny sok z całej cytryny 30 g cukru trzcinowego 40 g masła Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką masę. Dalej ucierając(...)przez sitko. Ze schłodzonego ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. W każdej kulce robimy wgłębienie. Pieczemy do zrumienienia (ok.15-18 minut) w 180 stopniach. Studzimy na kratce, a następnie wgłębienia wypełniamy, również wystudzonym, lemon curd. Opcjonalnie posypujemy pudrem szpinakowym. Smacznego :) Artykuł Ciasteczka z lemon curd pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ciastka z czekoladą i pestkami słonecznika 113

Inspiracja z książki: „1000 recipes. Baking” - z moimi modyfikacjami. Kolejne ciastka, do których mam wieeelką słabość! Cóż, ich smak jest rewelacyjny... Dodatkowo brzegi ciasteczek są chrupiące, a środek miękki i lekko ciągnący.  Koniecznie spróbujcie i od razu Wam podpowiem - pieczenie zaczynajcie od podwojenia proporcji składników. Dlaczego? Bo nieziemsko kuszą i wciągają do podjadania. Ciężko się oprzeć tym słodkim, odrobinę(...)pestkami oraz czekoladą. Z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki (bez spłaszczania!) ułożyć (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec (w rozgrzanym piekarniku) 12-15 minut (*) w 170 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione.) Po tym czasie blachę wyjąć z piekarnika, odczekać kilka minut i ciasteczka przenieść na kratkę - do ostudzenia. (Początkowo będą bardzo miękkie

Di gotuje
Ciasteczka żytnie z miodem 298

dniach zamknięte w słoju, zaraz po upieczeniu twardnieją i można je jeść maczane w mleku, są bardzo aromatyczne i wodzą człowieka na pokuszenie....Robiłam zimowe wydanie tych ciasteczek w formie piernikowych ludków, a teraz pora na letnią opcję, bo wykrawanie wierzchu tak mnie zachwyciło u Gosi z blogu Ósmy kolor tęczy, że musiałam sama je przetestować. Składniki na ciasto(...)być dość twarde.  3. Ciasto dzielimy na małe części, wielkości orzecha włoskiego, formujemy kulkę, rozgniatamy ją lekko nożem i wierzch każdego ciastka nacinamy nożem. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C, pierniki układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia i pieczemy ok 15 minut. Zaraz po wyjęciu z piekarnika ciasteczka są miękkie lecz po kilku minutach stwardnieją i warto poczekać

Apetyczna babeczka
Orzechowe ciasteczka 154

125 g margaryny 2 tabliczki białej czekolady 150 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 125 g mąki pszennej 180 g orzechów włoskich 2 łyżeczki

Krokusowy Dom
Twarogowe trufle z oreo 165

ciastek typu oreo 200 g mielonego sera twarogowego 100 g mlecznej czekolady Ciasteczka kruszymy na drobny pył (u mnie zadaniem tym zajął się malakser). Ser kilkukrotnie mielimy (ja użyłam praski do ziemniaków). Oba składniki łączymy ze sobą. Po wyrobieniu formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wstawiamy je do lodówki na co najmniej pół godziny. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Smaki Na Talerzu
Coffee and walnut cake, czyli kawowy tort orzechowy. 146

dzieciństwie też tak bardzo nie lubiliście słodyczy o smaku kawy? Czekoladki, torty albo ciasteczka? Zawsze się zastanawiałam jak można lubować się w takich słodkościach. Ten tort natomiast – orzechowy z kremem kawowym jest zaskakująco smaczny. Może dlatego, że bardzo słodki... Składniki na biszkopt: 100 zmielonych orzechów włoskich 250g cukru 250g masła 220g mąki łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej

wysmienity
Chocolate crinkles 132

cukru pudru, 110g masła ekstra, 3 jajka, 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, pół łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, cukier puder do obtaczanie ciasteczek (około pół szklanki). Sposób przygotowania czekoladowych ciasteczek chocolate crinkles: Masło roztapiam w rondelku i pod koniec dodaję połamaną czekoladę. Mieszam, aż powstanie jednolita masa i odstawiam do wystudzenia. Ubijam białka na sztywno, dodaję cukier(...)formuje kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczam w cukrze pudrze, układam na półmisku i wkładam do zamrażalnika na około 30 minut. Zimne ciastka czekoladowe przekładam na wyłożoną papierem do pieczenie blachę i wkładam do rozgrzanego do temperatury 170 o C piekarnika (opcja góra, dół) na około 12 – 14 minut. Tuż po zakończeniu pieczenia ciasteczka są miękkie, wyjmujemy wiec

Gotuj Się Kto Może
PIEGUSKI PEŁNOZIARNISTE 171

Zdrowy deser na bazie płatków owsianych i mąki graham, z dodatkiem gorzkiej czekolady. Niezastąpione ciasteczka gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Smakują rewelacyjnie z mlekiem lub kawą. Na drugie śniadanie i na przekąskę jak znalazł. Mąka graham zawiera więcej składników mineralnych niż inne mąki pszenne, witaminy z grupy B oraz błonnik, a także obniża poziom cholesterolu. Natomiast płatki owsiane(...)oraz czekoladę, delikatnie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Ciastka lekko spłaszczamy. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach. Studzimy na kratce. Uwaga!!! Pomiędzy ciastkami należy zachować odległość, gdyż urosną w trakcie pieczenia. Z podanej porcji wyszło mi 25 ciastek. Jeśli chcecie aby ciasteczka były grubsze, nie należy zbyt spłaszczać. Ciasteczka są bardzo

słodki bratek
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą (bezglutenowe) 131

Przepis autorski (mój). Ciasteczka smakują przepysznie i już podczas mieszania składników... kuuusząco pachną! Są delikatnie chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Dodatkowo bardzo sycą i nadają się dla osób na diecie bezglutenowej - wtedy należy pamiętać o dodaniu czekolady bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! (około 9-10 sztuk)  1/2 szklanki mąki migdałowej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki mąki kokosowej(...)czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (*). Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach.  (Powinny być delikatnie zapieczone.) (*) Użyłam papieru Stella , który idealnie sprawdza się nie tylko przy pieczeniu ciasteczek, ale też doskonale sprawdza się w przypadku różnych

Di gotuje
Babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i marcepanem – czapki Mikołaja 142

Kolejna świąteczna propozycja. Tym razem są to babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i nadziewane marcepanem. Udekorowałam je czapeczkami Mikołaja z bitej śmietany zmieszanej z serkiem mascarpone

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania