ciasteczka z orzechami włoskimi - 1000 przepisów (strona:34/67)

Brzoskwniki- Pesche dolci 231

jakiś czas można się pobawić. Ciasteczka zrobinie są z “pasta biscotto”  ciężkiego ciasta biszkoptowego, które po upieczeniu jest dość zbite i zatyka w ustach. Pesche są dobre na drugi dzień, kiedy wilgoć z nadzianego nimi kremu i likier odpowiednio je zmiekczą.    Różowy kolor i efekt brzoskwiniowej skórki, zawdzieczają kąpieli we włoskim likierze Alchermes i obsypaniu cukrem. Dzieło(...)mleko. Ciasto nie powinno być zbyt zbite. Ręce natłuścić olejem i formować z ciasta kuleczki wielkości orzecha laskowego, układać na blasze w pewnej odległości, ponieważ urosną. Wstawić do piekarnika na 15 min i piec w temp. 180 °C. Uważać, aby ciasteczka nie zbrązowiały. Ciasteczka lekko ostudzic, a następnie łyżeczką lub nożykiem wyciąć w ich podstawie wgłębienie, które potem należy wypełnić

Mia Cucina Sofieta
Kokosowe ciasteczka bezglutenowe 154

ciasteczek): 3 łyżki oleju 1 łyżka ksylitolu (może być inny cukier, miód) 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego (można pominąć) 50 g mąki kokosowej pół łyżeczki sody 2 łyżki wiórków kokosowych Olej , ksylitol, jajka i cukier waniliowy dokładnie roztrzepać, następnie dodać mąkę kokosową, sodę i wiórki, mieszać aż masa zgęstnieje. Formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układać w mini papilotkach albo

Mój pomysł na
trufelki orzechowe 150

trufelki i ciasteczka pojawiają się u mnie bardzo często, polubiliśmy słodkości na jeden kęs. Takie orzechowe kuleczki są doskonałe na przyjęcia, zawsze kojarzą mi się z ciastkami weselnymi. Można je długo przechowywać, najlepiej w lodówce żeby nie były miękkie.  Składniki na około 40 sztuk: 100 g masła 8 łyżek płatków owsianych 10 biszkoptów 3 łyżki orzechów włoskich zmielonych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka bostońskie wg L.M.Montgomery 126

Zielonego Wzgórza.Ciasteczka bostońskie...są bardzo kruche, pięknie pachną cynamonem, idealnie pasują do popołudniowej kawy czy herbaty... Składniki:1 szklanka masła,1 i 1/2 szklanki cukru brązowego,3 jajka,1 łyżeczka sody,1 i 1/2 łyżki gorącej wody,3 i 1/2 szklanki mąki przesianej przez sito,1 łyżeczka soli,1 łyżeczka cynamonu,1 szklanka posiekanych orzechów włoskich,1 szklanka posiekanych

Anioły w kuchni
Batoniki/ciastka musli 152

Idealne do pracy, na uczelnię, dla dzieci do szkoły. Świetna alternatywa dla sklepowych batoników musli. Zaraz po upieczeniu przepysznie chrupiące, na następny dzień lekko miękną. mniam

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Słodkie kulki owsiane 179

przegryzka zamiast ciasteczek, gdy mamy ochotę na coś pysznego, co poprawi nam humor w tą słotną, wietrzną pogodę :) Składniki na ok. 25 szt.: (inspiracja: " Przyślij przepis ") 65 g masła 5 łyżek cukru 0,5 szklanki mleka 1,5% 3 łyżki kakao 2 szklanki płatków owsianych górskich 4 czubate łyżki mleka w proszku wiórki kokosowe i posiekane orzechy włoskie do obtoczenia

Simply Food
"Surowe" produkty Rawlicious i Vega. 174

lubicie zdrowe ciasteczka albo jesteście na diecie wegańskiej czy surowej - te "makaroniki" to dla Was wybawienie :) Nawet jeśli nie potraficie się powstrzymać od zjedzenia całej paczki, nie powinniście się tym przejmować - w końcu dostarczycie swojemu organizmowi tylko to, co najlepsze. Dalej mamy krakersy, podobnie jak chipsy - dostępne w czterech smakach: - włoskie zioła - pizza z pomidorami - tradycyjny chleb - orzechy brazylijskie

Poranek na słodko
kulki serowe w prażonych orzechach 210

składniki: 200 g twarogu śmietankowego 100 g sera topionego 100 g posiekanych prażonych migdałów 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich 100 g łuskanych prażonych pestek z dyni

Domowy Smak Jedzenia
orzechowe BISZKOPCIKI 169

Składniki: 1 kubek kandyzowanych owoców 6 jajek szczypta soli 2 szkl mąki 0,5 kubka posiekanych orzeszków włoskich 0,5 kubka cukru pudru 2 łyżki mleka

Luźna Kuchnia
Kajmakowe ciasteczka owsiane z bakaliami (bez pieczenia!) 140

Pyszne ciasteczka, a właściwie batoniki zostały wymyślone w ciągu chwili, żeby zaspokoić nagłe pragnienie "czegoś słodkiego". Przygotowanie jest błyskawiczne, bo ciastek nie trzeba piec. Świetnie smakują z filiżanką mocnej, czarnej herbaty; są super do pracy, w sam raz na małą, słodką przekąskę. Składniki:   puszka masy kajmakowej (500g) 80-100g herbatników maślanych 200g płatków owsianych 100g orzechów włoskich 100g

Kulinarne Inspiracje
Ciastka do kawki 143

wielkości orzecha włoskiego, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachować odstępy 3-4cm, ciastka lekko spłaszczyć, pieczemy w 170-180 stopni przez 15-18 minut, ciepłe przekładamy łopatką na kratkę, szybko stwardnieją. Lukier: Kawę rozpuścić w gorącej wodzie i utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, jeśli lukier wyjdzie zbyt gęsty dodać łyżeczkę gorącej wody. Ostygnięte ciasteczka udekorować

KUCHNIA POLSKA
Kruche ciasteczka z batatem i orzechami 164

orzechów włoskich pół szkl cukru otarta skórka z cytryny cukier waniliowy 2 łyżki bułki tartej Z podanych składników zagnieść dość twarde ciasto. Batata ugotować , obrać ze skórki, rozgnieść widelcem, orzechy utłuc w moździerzu , dodać do masy, dodać cukier, otartą skórkę z cytryny i bułkę tartą (ale tylko wtedy gdy masa jest zbyt rzadka. Wymieszać. Wałkować cienko i formować ciasteczka

Gotowanie jest łatwe
Orzechowe pierniki z mąki orkiszowej 240

orzechy włoskie, mąkę orkiszową, przyprawę korzenną, sodę i posiekane orzechy. Dodaję jajko oraz podgrzaną- aczkolwiek letnią mieszankę syropu klonowego i miodu. Całość dokładnie mieszam- masa będzie dość lepka, nie nadająca się do wałkowania, dlatego umieszczam ją w lodówce na około dwie godziny (można więcej). Po tym czasie stolnicę podsypuję mąką, wałkuję ciasto na grubość 1 cm i wykrawam ciasteczka. Piekę

Mango Papaja
Biscotti al limone 129

Italia do zjedzenia. Wciągająca opowieść o włoskim jedzeniu i sztuce, połączona z niestandardową wycieczką po Włoszech. Więcej o tej książce opowiem Wam już niedługo, a na razie zapraszam na Biscotti al limone . Przepis możecie znaleźć we wspomnianej książce. Ja delikatnie go zmieniłam, dostosowjąc do swoich smaków Biscotti al limone przepis na 30 ciasteczek Przepis pochodzi z książki ,,Italia do zjedzenia(...)Powoli, nie przerywając mieszania dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie z ciasta formuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każde ciastko obtocz w cukrze pudrzei ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj wystudzone. Smacznego Artykuł Biscotti

365 dni dookoła kuchni