ciasteczka z orzechami włoskimi - 1000 przepisów (strona:16/67)

Ciasteczka owsiane z czekoladą 90

oraz czekoladę i mieszam dokładnie. Z ciasta formuję kulki wielkości włoskiego orzecha, lekko je spłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak aby między ciastkami były około czterocentymetrowe odstępy. Piekę w rozgrzanym do temperatury 180 o C piekarniku przez około 15 minut. Ciasteczka owsiane z czekoladą gotowe. Ciasteczka owsiane z czekoladą    SMACZNEGO

Gotuj Się Kto Może
Muffinki Oreo 130

200g mąki 175g cukru 25g rozpuszczonego masła 4 łyżki kakao 75ml gorącej wody (mniej więcej 1/3 szklanki) 75g  mielonych orzechów włoskich lub wiórków kokosowych 100g jogurtu naturalnego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej szczypta soli ciasteczka Oreo (ok. 12-20 szt. - w zależności od wielkości blaszki, którą mamy) Wykonanie ciasta: Rozpuścić masło wraz z kakao i gorącą

Mania Wypiekania
Ciasteczka owsiane, owsianki 195

kilka dni, najpierw chciałam zmodyfikować mój ulubiony przepis, by powstało coś innego, nowocześniejszego, ale tak dawno ich nie robiłam i nie jadłam, że powstały moje stare, pyszne, cudownie chrupiące ciasteczka owsiane.  Wystarczy kilka chwil, kilka składników i już z piekarnika unosi się wspaniały zapach maślanych owsianek. Składniki: 400 g płatków owsianych 200 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru(...)dodać do masy owsianej i jeszcze raz wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce w większych odstępach. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 7-10 minut, aż ciasteczka ładnie przyrumienią się. Wystudzić. Smacznego

na moim stole...
Orzechowe kruche ciasteczka z maszynki 234

szybkie w przygotowaniu. Jeśli nie posiadacie maszynki do ciasteczek, można użyć rękawa cukierniczego z ozdobną tylką lub nakładać ciasteczka łyżeczką ,nie trzymając długo w dłoniach, ponieważ ciepło im nie służy. Składniki: 1/3 szklanki masła 1/2 szklanki masła orzechowego (z orzechów ziemnych, włoskich lub laskowych) 2/3 szklanki brązowego cukru zmielonego na puder 1 jajko 2 łyżeczki wody 1 szklanka mąki pszennej(...)Zmiksować tą samą końcówką co wcześniej. Ciasto uformować w wałek i schłodzić w lodówce 30-60 minut. Po tym czasie wyjąć, porcjami nakładać do maszynki lub rękawa* i wyciskać ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 12-15 minut w 185*C. Smacznego! *nieużywana porcja ciasta schładza się w tym czasie w lodówce Przepis z niezawodnych  Moich Wypieków

Chocolate Muffin Blog
Ciastka owsiane z miodem i bakaliami 200

łyżki miodu 60g miękkiego masła 3 łyżki cukru ( np. trzcinowego) 100g sułtanek 50g posiekanych orzechów włoskich 100g posiekanej białej czekolady, lub kropelek do pieczenia Rozgrzej piekarnik do 180stC. Suche składniki wymieszaj, dodaj miód, jajka i masło. Dokładnie wyrób, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Formuj ciasteczka (około 16) i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut

Lejdi of the house
Ciasteczka ryżowo-kokosowe 161

dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do połączenia. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki z ciasta delikatnie rozpłaszczamy i robimy w nich wgłębienia. Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 180 st. C. Po wystudzeniu wgłębienia w ciasteczkach wypełniamy dżemem

Smakowity Blog Kulinarny
Jesienne dyniowe ciasteczka, żurawinowo-owsiane 135

mgnieniu.  Wam też polecam te pyszne ciasteczka. Będzie co chrupać w długie, chłodne wieczory Składniki na ok. 60 szt: 350 g puree z dyni                               180 g suszonej żurawiny 460 g płatków owsianych górskich garść orzechów włoskich (brak na zdjęciu) 220 g mąki pszennej(...)nich kulki wielkości bardzo dużego orzecha włoskiego (ok. 25-30 g) i układałam na blaszce. Po zapełnieniu blaszki kulkami z masy, każdą z nich spłaszczyłam za pomocą zwilżonej w wodzie, odwróconej łyżeczki (wypukłą stroną), tak żeby zrobić niewielkie wgłębienie. Potem, kiedy będziemy je pokrywać lukrem, w tych wgłębieniach "zatrzyma się" lukier.  Ciasteczka nie mogą być za cienkie, dzięki temu

Kuchnia u Krysi
Ciasteczka orzechowe ze słonecznikiem i gorzką czekoladą (bez cukru) 227

niższej temperaturze żeby orzechy zachowały więcej swoich dobroczynnych właściwości. W każdym razie w dzisiejszej wersji ciasteczka i tak są pyszne więc gorąco zachęcam Was do ich upieczenia :) Składniki na blachę ciastek: ciasto: 170 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki ksylitolu 100 g masła 1 jajko(...)orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blaszce zachowując 2-3 centymetrowe odstępy. Z tej porcji wyszło mi mniej więcej 16-18 średniej wielkości ciastek. Piec ok 15 minut aż się lekko zarumienią.POLEWA: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z mlekiem i ksylitolem. Jeśli będzie za gęsta dodać więcej mleka. Tak przygotowaną polewą udekorować ostudzone ciasteczka

Ze smakiem i z pasją
Makaroniki czekoladowo-orzechowe 158

Dzisiaj kolejna wersja naszych ulubionych ciasteczek czyli makaroników Do tej pory próbowaliśmy je wykonać w sposób tradycyjny czyli z migdałów. Później była wersja z orzechów włoskich a ta jest z wykorzystaniem orzeszków ziemnych Dodatkowo w tej wersji użyliśmy dwóch rodzajów bardzo dobrej gatunkowo i smakowo czekolady Valrhona, którą dostaliśmy podczas Sweet Targów w Katowicach :) Składniki na makaroniki: - 140 g białka(...)białek wsypujemy naszą mieszankę orzechów i cukru pudru. Mieszamy szpatułką do uzyskania jednolitej masy (konsystencja jakby wstążki). Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy kółeczka na papierze lub jak my można użyć maty do makaroników. Wyciśnięte makaroniki uderzamy o podłogę i posypujemy drobnymi kawałeczkami orzechów (tylko połowę z nich, która będzie górą naszego ciasteczka). Następnie pozostawiamy je do wyschnięcia

Kuchenne Wariacje
Ciasteczka owsiano-czekoladowe 126

zmienia faktu, że radość z jedzenia jest tym lepsza, że mamy świadomość, że ciasteczka są bez żadnych konserwantów i bez spulchniaczy, od czego potem wątroba boli :) Składniki: 3 szkl. błyskawicznych płatków owsianych 1 i 1/2 szkl. mąki szklanka posiekanych orzechów włoskich 100 g gorzkiej czekolady 2 czubate łyżki masła 1/2 szkl. oleju 1 i 1/2 szkl. cukru 2 jajka

Różne smaki w kuchni
Owsiane ciastka dyniowe 190

masę o dość gęstej konsystencji. Dodaję żurawinę i posiekane orzechy i dalej mieszam. Z masy formuję kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w dość znacznych odstępach. Mokrą szklanką rozgniatam kulki formując ciasteczka.   W tej ilości składników wychodzi około 25 ciastek czyli akurat na 2 piekarnikowe blachy.   Ciastka piekę

Gotuj Się Kto Może
Chrupiące ciasteczka jaglane lub ciastko XL (z karobem i orzechami brazylijskimi) 171

następnie wsypać mąkę, płatki, karob, proszek do pieczenia i sodą oczyszczoną. Na końcu wmieszać odrobinę soku z cytryny i posiekane orzechy. Całość dokładnie połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Sposób 1: Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać(...)szczelnie zamkniętej tortownicy (o średnicy około 20 cm). Piec tak samo jak powyżej, z tymże czas wydłużyć do około 30 minut.  Możecie zrobić te ciasteczka też w taki sposób ( klik ). Ksylitol i orzechy brazylijskie znalazłam w swoim boxie, który można zamówić tu ( klik ). Co miesiąc do otrzymania są różne zdrowe produkty, które warto wkomponować w swoją dietę

Di gotuje
Makaroniki 155

łuskanych orzechów włoskich- 4 białka- 1/2 łyżeczki cynamonu- 1/2 łyzeczki zmielonych goździków- skórka otarta z pomarańczy- 25 dag cukruPrzygotowanie:Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier zmieszany z przyprawami (skórką pomarańczową, cynamonem i goździkami)po czym dodajemy zmielone orzechy. Na wyłożoną pergaminem blachę wykładamy uformowane w dowolny sposób ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 140 C około

Zainspirowana w kuchni
Ciasteczka z kaszy manny z marmoladą 137

będzie się lekko lepić. Odrywamy kawałki ciasta i w dłoniach formujemy kulki ciut większe od orzecha włoskiego. Każdą lekko spłaszczamy i robimy wgłębienie za pomocą  palca. Układamy w odstępach na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. We wgłębienia nakładamy marmoladę. Blachę z ciasteczkami wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do ładnego zarumienia (spód ciasteczek będzie złoto-brązowy) około

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania