ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:501/3191)

Ciasto Delicja 175

dalej miksować, aż masa będzie gęsta i lśniąca. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodać po jednym żółtku. Za pomocą dużej, drewnianej łyżki w kilku niewielkich porcjach dodać przesiane mąki  (fot.2) . Bardzo delikatnie połączyć, aby jak najmniej opadła piana.  Formę o wymymiarach 24×24 cm lekko posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć surowe ciasto  (fot.3(...)ponownie wstawić do lodówki. Teraz czas na polewę. Śmietankę mocno podgrzać w garnuszku, a następnie dodać połamaną na kawałki czekoladę. Na chwilę zostawić. Następnie wymieszać, aż uzyskamy jednolitą masę. Polać równomiernie ciasto. Włożyć do lodówki. Najlepiej podawać po całej nocy w lodówce. Źródło: ilovebake.pl   drukuj przepis

Świat Ciasta
Piernik z jabłkami + film 129

mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 20 g przyprawy do piernika cukier puder do posypania ciasta przepis Do garnka przekładamy jabłka prażone, wlewamy olej, wsypujemy cukier, orzechy oraz rodzynki i wszystko podgrzewamy, mieszając do momentu aż cukier się rozpuści ( nie doprowadzamy do wrzenia). Gotową masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę, sodę oczyszczoną oraz przyprawę(...)oleju, cukru oraz bakalii i całość dokładnie łaczymy za pomocą łyżki, ciasto powinno mieć bardzo gęstą konsystencję. Do tortownicy lub keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką przekładamy masę i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 160 st C. a po upieczeniu studzimy w piekarniku.Wystudzony piernik oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł Piernik z jabłkami

Smakowite Dania
Sernik z wiśniami w kakaowym cieście 177

ciasto 1,5 szkl mąki Tortowej Młynomag 0,5 szkl mąki krupczatki Młynomag 0,5 szkl cukru szczypta proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 250 g masła 2 jajka aromat rumowy masa serowa 1 kg sera (sernikowego) 250 g masła 1,5 szkl cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej cukier cytrynowy Delecta przyprawa do sernika Delecta 6 jaj otarta skórka(...)formy lub tortownicy kładziemy papier, ścieramy większy kawałek ciasta na tarce o grubych oczkach i rozkładamy luźno niezbyt uklepując. Posypujemy suszonymi wiśniami i wylewamy masę serową a na wierch układamy resztę ciasta startego na tarce. Sernik pieczemy przez godzinę w temp 180 st. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy w formie

Gotowanie jest łatwe
Niebo w gębie - sernik z brzoskwiniami :) 170

President 2 całe jajka 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła 1 lub 2 puszki brzoskwiń (ja daje 1 i jest ok) Składniki masa bezowa 5 białek z jajek do ciasta 1 szklanka cukru lub cukru pudru szczypta soli Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem. Margarynę siekamy i mieszamy z sypkimi składnikami. Wszystko dokładnie(...)stopniowo cukier (ja dodaje cukier puder). Wyciągamy brytfannę z lodówki. Wylewamy na nią masę serową rozkładamy pokrojoną w kostkę brzoskwinię i na wierzch wylewamy masę z białek. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach ścieramy ciasto z zamrażalki. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i od razu zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy około 1h. Z doświadczenia wiem

Piekielna Kuchnia Pati
Babka czekoladowa Baileys 102

proszek do pieczenia Miękkie masło ubijamy z cukrem,olejem oraz ekstraktem waniliowym, a kiedy składniki będą dobrze połączone dodajemy po jednym jajku, a następnie mąkę i po trochu masy czekoladowej. Gotowe ciasto przelewamy do formy i pieczemy 45-50 minut ( najlepiej sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone) w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy polewę. polewa: W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło

Bon appetit mon amie
Sernik na zimno na kruchym pełnoziarnistym spodzie 162

Pyszny i domowy sernik na zimno.Przygotowałam go na pełnoziarnistym spodzie. Składniki: ciasto: 1 szkl mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 100 g masła 2 łyżki cukru masa: 200 g masła 500 g sera twarogowego z wiaderka 1/2 szkl cukru 1 op. bitej śmietany w proszku 1 galaretka wiśniowa blaszka 24x24 Przygotowanie: Zagotowujemy w garnuszku 1/2 l wody, wsypujemy galaretkę(...)pokojowej) z cukrem na puch. Następnie dodajemy do 1 łyżce twarogu cały czas miksując. Na koniec wsypujemy śmietanę w proszku do masy i jeszcze chwilę ubijamy mikserem. Masę przekładamy na wystudzone ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki aby stężało. Galaretkę wylewamy na ciasto gdy zacznie tężeć. Wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest na 2 dzień

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasta jednej miski - słodkości, które nie pobrudzą kuchni 172

szklance), a obowiązkowymi dodatkami są cynamon, kakao i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Należy dodać także proszek do pieczenia i sodę. Po dodaniu wszystkich składników ciasto musi odstać pół godziny. Dopiero po tym czasie masę dokładnie się miesza za pomocą łyżki. Jeszcze prostsze jest ciasto wymagające jedynie 4 jajek i 3/4 szklanki cukru, które należy ubić mikserem na pianę, oraz(...)szklanki mąki i proszku do pieczenia. W celu dodania aromatu można dodać cynamon. Po wylaniu masy do formy na wierzchu należy ułożyć cienko pokrojone plasterki jabłka, a następnie posypać je ponownie cynamonem. Ciasta wykonywane tylko w jednej misce to oszczędność czasu, ale także pieniędzy. Im mniej zmywania naczyń i kuchni, tym niższe zużycie wody, prądu i detergentów. Natomiast pod względem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort orzechowo-czekoladowy z bezą 149

130c i w tej temperaturze pieczemy przez 20min, a następnie zmniejszamy do 100C i pieczemy przez 2h. Upieczoną bezę studzimy w uchylonym piekarniku. ciasto Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy je z cukrem na pulchna masę żółtkową. Po łyżce dodajemy zmielone orzechy. Następnie dodajemy posiekaną czekoladę, proszek do pieczenia. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą orzechową(...)olejek. Miksujemy do uzyskania puszystego, gładkiego kremu. Krem schładzamy w lodówce. tort Na paterze układamy blat orzechowy( ja oba blaty nasączyłam mocną herbatą), na niego wykładamy gęsto masę czekoladową, przykrywamy drugim blatem ciasta, lekko dociskamy i ponownie wykładamy krem czekoladowy. Na sam koniec bardzo delikatnie na warstwę kremu przekładamy bezę. Tort schładzamy w lodówce. I jemy! Artykuł Tort orzechowo-czekoladowy

Raj dla Podniebienia
Czekoladowy 3 bit bez pieczenia 114

Wersja nieco odchudzona słynnego ciasta 3 bit. Spód z herbatników z masłem orzechowym a masa z twarogu. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Dzisiaj przygotowałam coś wyjątkowego. Ciasto specjalnie wykonane na zamówienie z większą ilością białka i mało słodkie. Jedyne co ściągnęłam od podstawowej wersji 3 bita to herbatniki. Zamiast słodkiej masy z puszki zamieniłam je na masło orzechowe. Specjalnie wykorzystałam(...)Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i ostudzoną dodajemy do masy. Mieszamy dokładnie. 3. Formę wykładamy herbatnikami. Na nie rozsmarowujemy masło orzechowe i przykrywamy ponownie herbatnikami. Wylewamy masę (wierzch posypałam pokruszonymi orzechami) i wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc, aby stężało dobrze.  Przepis możecie pobrać w formacie PDF i do wydrukować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik krakowski 121

kratką z kruchego ciasta i polany lukrem. Tak robiła moja babcia i ja tak robię. Żrodło czasopismo Moje Gotowanie 1997 Składniki Ciasto 1,5 szklanki mąki 2 żółtka 1/2 kostki masła 5 łyżek cukru sól  Masa serowa 1 kg sera twarogowego tłustego 10 jajek 1,5 szklanki cukru 4 łyżki masła 100 g rodzynek 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej(...)miksować z cukrem dodając stopniowo po jednym żółtku. Następnie wlewać masło, wsypać rodzynki, skórkę pomarańczową, a na sam koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na ciasto i ułożyć paseczki ciasta tworząc kratkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godzinę. sernik krakowski

O kuchni z uczuciem
Ciasto z połówek jabłek 145

delikatnie widelcem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy przez 40-45 minut. Do szklanki cukru dodajemy odłożoną łyżkę śmietany i dokładnie mieszamy, na gładką masę. Po wyjęciu ciasta z piekarnika od razu polewamy wierzch ciasta lukrem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pyszna czekoladowa tarta z orzechami laskowymi 123

lekko przyrumienione)  4. Rozpuszczamy czekoladę, dodajemy śmietanę i podgrzewamy do zagotowania, można dodać ewentualnie trochę cukru lub ksylitolu, dodajemy pod koniec łyżeczkę ekstraktu waniliowego. 5. Wylewamy czekoladową masę na upieczone ciasto i posypujemy pokrojonymi na pół orzechami, odstawiamy w chłodne miejsce, na ok 1 godzinę.  Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Rewelacyjne Ciasto "Pijak" 1092

Rewelacyjne ciasto o niechlubnej nazwie "Pijak" na puszystym biszkopcie z aksamitną masą budyniową, genialną warstwą kokosowo makową, orzeźwiającą, przełamującą słodkość konfiturą porzeczkową i okrągłymi biszkopcikami polanymi czekoladą to wyjątkowy wypiek łączący wiele smaków które jako całość tworzą niezwykle smakowite ciasto. Polecam. Ciasto "Pijak" - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru(...)mieszając do momentu zagotowania i zgęstnienia masy. Gdy budyń będzie gotowy zdejmujemy z ognia i całkowicie studzimy. Masło ucieramy na białą, puszystą masę i powoli (po jednej łyżce) dodajemy budyń. Biszkopt smarujemy dżemem, na niego wykładamy ciasto makowo-kokosowe i rozprowadzamy krem. 50 ml wódki mieszamy z 50 ml mleka. Biszkopty moczymy w alkoholu, a następnie układamy na masie (możemy

Słodka Strona
Szafranowe ciasto z kokosowym mlekiem 135

Upiekłam je z kokosowym mlekiem, w którym również rozpuściłam czekoladę na ganache. Wspaniałe smaki i aromaty w jednym. Szafranowe ciasto z kokosem….Koniecznie musicie upiec na święta! Szafranowe ciasto Składniki: foremka babka z kominkiem, 1,5 l 0,5 g szafranu, zmielonego, na czubek noża 1 łyżka rumu 200 g masła, miękkiego 150 ml kokosowego mleka 240 g pszennej(...)Zmiksuj masło z cukrem, dodając pod koniec miksowania po jednym jajku. Wlej szafran i kokosowe mleko. Zmiksuj do połączenia składników. Przesiej mąkę z proszkiem i dodaj do masy. Delikatnie wymieszaj szpatułką do ciasta. Formę z kominkiem wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Wyłóż masę do formy, wygładź powierzchnię i piecz przez 50 minut w nagrzanym uprzednio piekarniku. Wyjmij ciasto

codojedzenia
Ciasto jaglane z kiwi 212

Ciekawy deser w postaci ciasta bez odrobiny cukru. Całej masie słodkości dodają jedynie banany, zaś kiwi dodaje nutę kwaśnego smaku. Ciasto jest zdrowe i mogą go z spokojnym sumieniem jeść również osoby na diecie. SKŁADNIKI 150 g kaszy jaglanej 500 ml wody szczypta soli 2 łyżki masła 2 banany 4 kiwi WYKONANIE Wodę zagotować, wsypać do niej kaszę jaglaną, dodać(...)masy jaglanej dodać oba banany i jedno kiwi, zmiksować na jednolitą masę (najlepiej użyć w tym celu blendera ręcznego). Tak przygotowaną masę przełożyć do formy i wyrównać górę. Pozostałe kiwi pokroić w plastry i wyłożyć na cieście. Piec przez około 35 minut

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania